PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 30 Ian 2011, 12:45

Tavi scrie:
adiwolf scrie:
Tavi,
apele de munte sunt cazuri speciale si trebuie tratate ca atare.
nu poti aplica acelasi regim si acelasi tratament apelor de munte cu cele colinare si de ses si nici nu pot fi administrate la fel.
Adica?

Tavi cu regret observ si cu ingrijorare ca ne intoarcem la anii 90...

AJVPS-urile ne vor jacmani din nou de bani si ne vor ride in fata ,iar RNP-urile (cel putin cele din zona mea) vor avea bani mai multi de salarii nu de populari in urma acestui ordin... :twisted:

Ordinul asta dat de domnul Tabara a salvat din nou pe AJVPS din falimentul in care se afla ,la readus la viata stiind ca oricum nu vor face treababine in teritoriu asa cun nu a facut timp de 40 ani....

Nu zic ca ceea ce a fost anul trecut a fost bine dar au mai trait si alte asociatii de PESCARI nu nomenclaturisti in tara din vinzrea de permise.

Jenant sa nu fim in stare sa evoluam de 20 de ani incoace...
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 30 Ian 2011, 13:50

Nu stiu daca cineva a avut rabdarea sa citeasca cu atentie ordinul in cauza. Astfel ar putea observa ca ANPA nu autorizeaza asociatiile, ci zonele de pescuit sportiv. Art. 6 este evident in acest sens. La fel se precizeaza si la art. 7(2).
Apare in schimb o definitie noua; "permisul recreativ/sportiv (art. 6 (1)). Ce o fi ala?
Tot la 7(2) se face trimitere la o zona din habitatele piscicole naturale, in loc de portiune a unui bazin hidrografic asa cum zice legea.
Conform art. 23 din OUG prin ordin al ministrului se aproba doar modelul permisului de pescuit recreativ sportiv (in fapt singurul document ce autorizeaza pescuitul sportiv) dar apare si o anexa cu modelul autorizatiei. In lege nu se face referire la emitentul unei astfel de autorizatii in sarcina MADR sau ANPA.
Retineti foarte atent termenul folosit de lege :''asociatii de pescari sportivi" si prevederile art. 2(2). Aici se joaca totul.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 30 Ian 2011, 14:49

hai sa nu ne mai jucam cu cuvintele si sa nu le mai interpretam nu stiu cum, pentru ca nu vom obtine nimic.
se va reveni asupra legii? hai sa fim seriosi.
se va interpreta din nou in favoarea banditilor. punct.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 30 Ian 2011, 15:07

valistrati scrie:
Tavi cu regret observ si cu ingrijorare ca ne intoarcem la anii 90...

AJVPS-urile ne vor jacmani din nou de bani si ne vor ride in fata ,iar RNP-urile (cel putin cele din zona mea) vor avea bani mai multi de salarii nu de populari in urma acestui ordin... :twisted:

Ordinul asta dat de domnul Tabara a salvat din nou pe AJVPS din falimentul in care se afla ,la readus la viata stiind ca oricum nu vor face treababine in teritoriu asa cun nu a facut timp de 40 ani....

Nu zic ca ceea ce a fost anul trecut a fost bine dar au mai trait si alte asociatii de PESCARI nu nomenclaturisti in tara din vinzrea de permise.

Jenant sa nu fim in stare sa evoluam de 20 de ani incoace...
Nu stiu ce avantaj a fost pentru pescari ca au finantat niste asoviatii non-agvps .. dar ma rog...
E clar ca ordinul este dat in favoarea AGVPS si RNP.
Eu incerc sa vad partile pozitive:
agvps redobandeste "apele", ma rog, dreptul de a vinde permise, de a incasa tarife, etc dar si obligatii :
- control;
- igienizare;
- masuri de refacere a resursei acvatice vii;
- sa solicite sprijinul politiei si jandarmilor in cazul semnalarii actelor de braconaj;
- sa marcheze zonele cu panouri;
Nerespectarea acestor obligatii poate duce la retragerea autorizatiei.

Eu unul nu am de gand sa le dau bani iar ei sa nu faca nimic din toate astea... vor avea ocazia sa cunoasca un client nemultumit
Asa cum am facut petitii putem face si sesizari. :twisted:
Eu o vad ca pe o oportunitate :twisted:
stii ce e jenant? ca pana acuma am platit ca fraierii fara sa cerem nimic in schimb pentru banii nostri. Si am senzatia ca vom continua in stilul asta...ii injuram si ne lamentam pe forum dar nu facem nimic. Din cauza asta de 20 de ani nu s-a intamplat nimic bun in pescuit...noi nu am fost in stare sa spunem ce vrem
:!:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 30 Ian 2011, 16:52

Eu incerc sa vad partile pozitive:
agvps redobandeste "apele", ma rog, dreptul de a vinde permise, de a incasa tarife, etc dar si obligatii :
- control;
- igienizare;
- masuri de refacere a resursei acvatice vii;
- sa solicite sprijinul politiei si jandarmilor in cazul semnalarii actelor de braconaj;
- sa marcheze zonele cu panouri;
Nerespectarea acestor obligatii poate duce la retragerea autorizatiei.

.............................................................................................................

Tavi imi cer scuze fratele meu dar OBLIGATIILE astea cred ca le-au avut dintodeauna sau ma rog ar fi trebuit sa le aibe .....DAR in afara de punctul cu INCASAT TARIFE nu au facut niciodata nimic serios ...vobesc la nivel national...

Dupa 20 de ani avem acelesi apa poluate ,fara PESTE ,maluri neigenizate si de cele mai multe ori nepazite... :oops: :twisted:

In schimb in cele mai multe locuri din tara au sedii , masini de serviciu pt. directori ca sa nu mai zic de salarii...etc.

Iar depre clientul nemultumit :oops: :oops: are sa li se rupa ca pina acum in plus ai sa te trezesti ca-ti raspund printre dinti :" nu-ti place la noi nu-ti mai lua permis". :oops:

Asa se intimpla cind detii un monopol ....eu sper sa se trezeasca cineva sa atace in contencios administrativ ordinul asta sau articole din ordinul asta caci altfel prevad iar o "domnie " pe apele romanesti a AJVPS-ului inca 100 de ani. :oops:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

lucian_t73
junior
junior

Mesaj de lucian_t73 » 30 Ian 2011, 18:06

Ceea ce cred eu că este fundamental greşit în acest ordin este faptul că nu se stabilesc limitele MAXIME ale taxelor (anuale, lunare, săptămînale..) pentru accesul în zonele de pescuit aflate în administrarea asociaţiilor. În condiţiile astea, nu vad ce anume ar putea să oprească orice asociaţie să stabilească astfel de tarife la un nivel nejustificat de mare, pentru a-i obliga pe cei interesaţi să pescuiască în zona lor să se înscrie în acea asociaţie, chiar dacă pescuiesc acolo doar ocazional. Nu am văzut nimic legat de reciprocitate, şi impresia mea este că ne va fi limitată foarte mult libertatea de a alege unde să pescuim, chiar şi pe acelaşi rîu... Nu am nimic împotrivă să plătesc în plus pentru ape populate şi bine păzite, atîta timp cît pot plăti pe loc şi preţul cerut este unul corect. Dar dacă pe Someş, de exemplu, am cîte o asociaţie pe fiecare kilometru de rîu, unde naiba ajung, dacă trebe să plătesc la fiecare taxă de acces?

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 30 Ian 2011, 18:35

Tavi scrie: Nu stiu ce avantaj a fost pentru pescari ca au finantat niste asoviatii non-agvps .. dar ma rog...
!:
La mine in zona acum vro' 2 ani ne-am strans cativa pescari nemultumiti de activitatea ajvps-local.Am infintat o asociatie care anul trecut a avut cca1300 membrii,speram ca anul asta mai multi.Ce am facut noi in 2 ani nu a facut ajvps in 40 :wink: .La noi nu se amesteca bugetele cu cele ale vanatorilor si nici nu traim din cotizatia membrilor.Prin voluntariat alaturi de politie si jandarmi am facut controale si am strans km de setci.
Dl.Tavi este sau nu un avantaj pentru pescari?Pretul vizei de membru este mai mic decat la ajvps,noi cautam sa ne finantam din cei 2% de la buget(donatie),mai gasim si ceva sponsori pentru populari,etc.REPET,NU TRAIM DIN COTIZATIA MEMBRILOR.
Pescari au vazut ca facem ceva si din ce in ce mai multi se alatura...o fi bine?Sau mai dam 40 de ani sansa celor de la ajvps?Ajvepsei umbla pe ape doar atunci cand tre sa vanda permise...noi umblam tot anul...pescarul vede.
Suntem niste fericiti iar daca mai si fuzionam cu o alta asociatie mai mica, cca700 membri, devenim lideri zonali.
Diferenta dintre noi si ajvps este ca noi facem si ei doar vorbesc.
p.s.Legea actuala nu e buna pt pescari....eu asi desfinta si anpa si asociatile si asi crea grupe de rangersi care impreuna cu jandarmi sa stea non stop pe ape.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 30 Ian 2011, 19:11

Bravo si respect pt ce ati facut storm xxx
Se pare ca in mesajul anterior ai pus punctul pe,, i '' si cred ca ideea ta cu rangerii este ideala .
Daca nu se cere anularea acestui ordin care este cu dedicatie speciala pt AJVPS (ei fiind cam singurii care pot obtine punctajul minim din anexa 6) va fi vai si amar de peste ,de pescari si pescuit.....

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 30 Ian 2011, 19:50

noi vorbim aici fara rost dar de facut NADA in tara asta nu exista conceptul de democratie sunt doar interese si manevre in orice domeniu si pescuitul nu face exceptie,ar trebui sa facem ceva suntem un numar imens de pescari pe forumu asta m-am saturat! in fiecare an istoria asta sa se repete si sa tot primim pumni in bot din toate partile fara sa avem nici o reactie.
Nu stiu ar trebui sa facem petitii si sa ne aratam nemultumirea si sunt de parere ca primul lucru care trebuie facut e paza apelor la modul serios nu-mi fac iluzii ca o sa fie populari pe naturale dar la noi la nivelu nostru de saracie si de civilizatie doar frica este singuru lucru pe care-l respectam.
Noi in loc sa progresam involuam iarasi AGVPS are monopol fara sa fac nimic numa ca niste smecheri au foame de banii.
D-o in p..a mea ca nu mai am nervi sa vad atata prostie si sa nu pot face nimic.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 30 Ian 2011, 20:02

RYOBI scrie: sunt de parere ca primul lucru care trebuie facut e paza apelor la modul serios
Pt a fi facuta paza apelor la modul serios ar trebui modificata ordonanta 23/2008 modificata de legea 317/2009,inasprite pedepsele pentru pescuitul ilegal,braconal,etc....si ar mai trebui infiintata o politie piscicola care sa fie cat mai frecvent pe malul apelor.....

Scrie răspuns