PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dmhyou
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dmhyou » 14 Apr 2011, 09:14

Fario_nebunu scrie:Uraaaaa, am permis de pescuiala! Azi am fost in Bd Carol la sediul central ANPA, am predat functionarului de acolo chitanta de la trezo si copia dupa CI si in 3 minute am avut permisul! Sa vedem ce fac cu el acum....o sa merg la 2 asociatii diferite, una in jina de ses una de la munte si platesc tariful de acces dar fara sa devin membru. Ma va costa inca vreo 40 lei. Si cam asta e. O sa mai dau la RNP vreo 50-100 lei si inca vreo 200 lei taxe pt balti private. Cam asta platesc ca sa pescuiesc pe un an. E mult, e putin?

si cu acest permis daca esti pe o apa a unei filiale platesti pe loc taxa impusa(saptamanala, lunara sau anuala) daca vin in control....... sau trebuie sa platesti inainte de a te duce la pescuit.......

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 14 Apr 2011, 09:28

La AJVPS NEAMT este afisat acest mesaj :

Imagine

Chiar am intrebat si eu daca un prieten vrea sa vina neanuntat intr-un weekend sa pescuiasca intr-o zona administrata de ei cum plateasc anticipat ? Mi s-a raspus ca trebuie sa vin eu inainte sa platesc (adica sa ghicesc in cafea) :crazy1:
www.pentrupescuit.ro

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 14 Apr 2011, 09:29

dan bobei scrie:Eu am si un raspuns de la ANPA, in care mi se spune ca am interpretat corect textul de lege cu privire la reciprocitate.
Eu nu !
insa mie ANPA nu mi se pare o institutie de incredere !
- Nu e bine intentionata in sensul administrarii bunului public (legea o obliga ca administrator public sa administreze acest bun in sensul conservarii si cresterii valorii acestui bun - lucru pe care nu-l face ! de la infiintarea ANPA, degradarea habitatelor piscicole naturale a fost exponentiala, lucru fara precedent ! )
- Nu e transparenta - nici nu cred ca e nevoie de vreo explicatie insa recenta procedura de atribuire a autorizatiilor si trocul care a urmat dupa aceasta, in culise, cred ca nu mai are nevoie de vreo alta explicatie
- Nu e consecventa - una semneaza in documentele oficiale si alta iese pe gura angajatilor sai care ies in public, pa persoana fizica :lol:, ca simpli pescari, facand afirmatii uneori iresponsabile, ca si cand nici usturoi n-au mancat nici gura nu le miroase ! (cu scuzele de rigoare pentru prietenii mei mai indepartati care ii perie pe spate si ii apara pana la a jigni gratuit pe oricine ! :D )
- Nu da dovada de profesionlalism - masurile si actele normative promovate de ANPA nu sunt rationale, nu servesc interesul public si sunt influentate major de interesele de grup !

Sorry !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 14 Apr 2011, 09:33

miky scrie:
dan bobei scrie:Eu am si un raspuns de la ANPA, in care mi se spune ca am interpretat corect textul de lege cu privire la reciprocitate.
Eu nu !
insa mie ANPA nu mi se pare o institutie de incredere !
- Nu e bine intentionata in sensul administrarii bunului public (legea o obliga ca administrator public sa administreze acest bun in sensul conservarii si cresterii valorii acestui bun - lucru pe care nu-l face ! de la infiintarea ANPA, degradarea habitatelor piscicole naturale a fost exponentiala, lucru fara precedent ! )
- Nu e transparenta - nici nu cred ca e nevoie de vreo explicatie insa recenta procedura de atribuire a autorizatiilor si trocul care a urmat dupa aceasta, in culise, cred ca nu mai are nevoie de vreo alta explicatie
- Nu e consecventa - una semneaza in documentele oficiale si alta iese pe gura angajatilor sai care ies in public, pa persoana fizica :lol:, ca simpli pescari, facand afirmatii uneori iresponsabile, ca si cand nici usturoi n-au mancat nici gura nu le miroase ! (cu scuzele de rigoare pentru prietenii mei mai indepartati care ii perie pe spate si ii apara pana la a jigni gratuit pe oricine ! :D )
- Nu da dovada de profesionlalism - masurile si actele normative promovate de ANPA nu sunt rationale, nu servesc interesul public si sunt influentate major de interesele de grup !

Sorry !
Salut,
Daca s-ar vota postarile, acesta ar primi votul meu; felicitari, scurt si la obiect.

Fir Intins!

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 14 Apr 2011, 09:43

Scrie undeva in lege ca trebuie ca "tariful" sa fie achitat anticipat?

Din cate imi aduc aminte, legea spune doar ca trebuie achitat tariful catre asociatie, dar nu spune daca anticipat sau direct pe balta :).

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 14 Apr 2011, 09:44

miky nu vrei sa te faci presedinte? :D :D :D :D :D

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Apr 2011, 09:50

lucutabogdan a zis ........

Lasand la o parte faptul ca nu stie cum sa dreaga busuiocul acum cand Curtea de Apel Alba a obligat-o sa anuleze registrul de evidenta al vanzatorilor de permise si sa il intocmeasca numai cu asociatii de pescari sportivi autorizate ca structuri sportive.
Autorizatiile emise nu sunt bune nici ca hartie igienica, cartonul fiind prea gros.

Tipar ranit
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Tipar ranit » 14 Apr 2011, 10:17

apsalba scrie: Autorizatiile emise nu sunt bune nici ca hartie igienica, cartonul fiind prea gros.
nea faneee acum te manca-n c...r :?: :twisted: stai ca vin baietii cu chitante APULUM si fara permise si sigur iti rezolva mancarimea :twisted: :twisted: :twisted:
Astept raspunsul cu rezolvarea permiselor :!: :twisted:
ONOARE SI CURAJ :!: DAI INAINTE CU TUPEU :!:
Din oameni faci pescari, dar din pescari si FANICI oameni nuuuuuu!

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 14 Apr 2011, 10:41

apsalba scrie: Autorizatiile emise nu sunt bune nici ca hartie igienica, cartonul fiind prea gros.
si acum in functie de ce parte stai

iti e frica ca te zgariem?? :D :D :D

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 14 Apr 2011, 12:02

Prietene IlieNemt, sa sti ca toate AGVPS-urile au primit ordin sa afiseze anomalia aceea de anunt, asta dupa ce au vazut ca nu au cistigat toate apele, pentru a instaura dictatura in pescuit.
Nu se intimpla nimic, daca aveti permis ANPA pt.ca:

-PERMIS ANPA = pentru pescuit recreativ sportiv in toate habitatele piscicole naturale;

- COTIZATIE DE MEMBRU = aportul meu in bani pt. panouri, igienizari, populari etc. LA CE ASOCIATIE VREAU EU; cadoar nu iar partid UNIC adica AGVPS;

PS. Daca nu pot sa administreze cu cotizatiile noastre SA LASE PE ALTII CARE POT.

Eu pescuiesc peste tot, am fost controlat si de politie si de jandarmi si nimeni nu a avut traba cu mine. Am la mine legislatia in copie xerox si le spun sa imi arate ce paragraf din lege am incalcat. Nu am avut necazuri, niciodata. Hai PA PA catrage salaul pe Dunare.

Scrie răspuns