Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de apsalba » 20 Mar 2012, 08:25

http://musca13.ro/wordpress/wp-content/ ... ut-M13.pdf
Cum e cu pescuitul ală recreativ și sportiv? Ați luat CIS-ul? Grăbițivă că arde! :lol: :lol: :lol: :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 20 Mar 2012, 08:30

Văd că aveți toate calitățile unei structuri sportive, mai puțin Autorizația de funcționare. Te-ai prins că o structură sportivă se ocupă și de practicarea pescuitului sportiv ca activitate recreativă? Nu ai greșit. Legea prevede expres acest lucru:
e) oficiali sportivi - persoanele a caror activitate conduce la organizarea si administrarea activitatii sportive de agrement, recreative si competitionale, aflate in relatie cu structura sportiva pe baza de contract de munca, conventie civila de prestari de servicii sau voluntariat.
Ce tare!
Tu ești Octavian Voinea, nu? Ai semnat statutul. Vedeți că are ceva hibe, la conținutul statutului. Dacă ești cuminte, îți spun.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 20 Mar 2012, 08:33

Oricum art. 15 este total. Când plătiți vizele anuale către federație? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 20 Mar 2012, 08:53

apsalba scrie:Am fost consultat la acest ordin. Din câte știu, la propunerea noastră, în prohibiție se poate practica pescuitul sportiv cu eliberarea capturilor. Sper că a rămas în forma asta.
apsalba scrie:Am verificat și pescuitul sportiv în prohibiție se poate practica la știucă, cu momeli artificiale și eliberarea capturilor, pentru a da posibilitatea desfășurării competițiilor la pești răpitori în această perioadă.
Regula cu pescuitul stiucii exclusiv cu momeli artificiale pe perioada prohibitiei generale se aplica de prin 2003... oricum, important e ca te-au consultat si pe tine, cu ocazia asta ai mai aflat ceva :mrgreen:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 20 Mar 2012, 08:58

In conditile in care majoritatea apelor trec la mai putin de 30 de metri de gradinile private si de cand e lumea se stie ca orice pescuit oricat ar fi el de sportiv se lasa la sfarsit cu un picnic, va rugam sa ne spuneti asa ca sa nu sufere pescarul asociat cum va rezolva punctul 6 literele f, g, si h din legea picnicului de catre asociatii ? :?:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Mar 2012, 09:27

apsalba scrie: Treaba este că asociațiile care se implică în pescuitul sportiv să fie autorizate ca structuri sportive. Ce încerci tu să manipulezi, este tocmai legea.
Pentru că în definiția pe care o citezi, se spune că permisul îl eliberează o asociație de pescari sportivi, nu ANPA. Art. 2 pct. 27.1 din OUG 23/2008. Spune că nu-i așa. :lol: :lol: :lol:
1. Unde scrie in lege ca asociatiile de pescari sportivi trebuie autorizate ca structuri sportive?
Iti spun eu: nicaieri. Este inventia ta, nici macar interpretare nu o pot numi.
Mai mult, asociatiile sportive conform legii sportului sunt fara personalitate juridica. Iar asociatiile de pescari sportivi sunt cu personalitate juridica. E evident ca vorbim de lucruri diferite.
2. Definitia aia cred ca e scrisa de tine, pentru ca ai nevoie ca de aer sa faci comert cu permise.
Numai ca intre timp ANPA elibereaze direct permise, dupa cu ti s-a mai spus o data.
permisul poate fi eliberat direct de ANPA
"OUG 127/28 12.2010. care modifica OUG 23/2008:

Art.III
5. La articolul 23, alineatul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Art.23 – (1) Prin pescuit recreativ/sportiv se intelege pescuitul efectuat cu undita sau cu lanseta, in scop de agrement/performanta, pe baza unui permis nominal emis de catre administratorul resursei acvatice vii si eliberat de acesta sau de asociatiile de pescari sportivi, dupa caz. "
Sper ca nu incerci sa sustii sa sustii ca daca am permisul emis si eliberat direct de ANPA nu sunt pescar sportiv. Sau ca permisele emise de ANPA devin nule daca nu sunt eliberate prin asociatii. :D

p.s. nu-ti mai pierde vremea cu statutul nostru...sau vrei sa ne dizolvi? :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 20 Mar 2012, 10:19

ma baieti ma, iar incercati sa da-ti sah la nebunu' de negru? ce dreq, doara stiti ca nu se poate :lol1:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 20 Mar 2012, 10:41

Tavi,
Nu face pe naivul. Cluburile sportive sunt asociații înființate în baza OG 26/2000. Așa că mai taie. Ca și federațiile sportive. Ele tot în baza OG 26/2000 se înființează. Faptul că asociațiile voastre de pescuit la muscă artificială nu s-au constituit ca și cluburi sportive, denotă faptul că aveți lacune privind pescuitul sportiv. Ai putea să mai citești forumurile și să vezi câte cluburi de pescuit sportiv sunt. Că și acelea s-au specializat pe probe sportive, denotă același lucru. Cluburile se înființează pe ramuri de sport, nu pe probe sportive.
Nu vreau să vă dizolv. Vă dizolvați singuri. :lol: :lol: :lol: :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Mar 2012, 12:12

Deci nea Fane, repet intrebarea:
Unde scrie in lege ca asociatiile de pescari sportivi trebuie sa fie autorizate ca structuri sportive?
Deci textul legii te rog, nu o da in diverse.
Da, exista cluburi sportive de pescuit cu CIS, dar exista si asociatii de pescari sportivi care nu au CIS si sunt ambele legal constituite in baza OG 26/2000. Dar nu despre asta vorbim.
Si inca una:
un pescar detinator de permis de pescuit emis si eliberat de ANPA este sau nu pescar sportiv?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 20 Mar 2012, 12:18

Tavi,
Știi foarte bine că nu vorbesc după ureche, ci tot timpul am răspuns la orice întrebare.
Găsești ce te interesează în OUG 23/2008, aici:

CAPITOLUL IX
Răspunderi şi sancţiuni
Art. 64

Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se sancţionează cu amendă de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani:

a) nedeţinerea licenţei de pescuit/autorizaţiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, după caz;

Și nu este vorba de autorizația ANPA.

Nu, un pescar deținător de permis eliberat de ANPA nu este un pescar sportiv. Ți-am postat definiția mai sus. Art. 2 pct. 27.1

Scrie răspuns