Domnule rcorbu,
Voit sau nu, faceți o confuzie. Care este diferența dintre
taxa de eliberare permis și
redevența pe această resursă naturală? O să rămâneți dezamăgit, dar această redevență nu există. Sau poate nu cunosc eu. Vă rog să mă lămuriți dacă aveți cunoștință de ea și unde poate fi vizualizată. Încă odată vă rog, dacă nu stăpâniți termenii, nu faceți afirmații pe care ulterior nu le puteți proba, pentru că riscați să bulversați cititorii și așa destul de confuzi și bulversați.
PS Oare dacă tot vă obosiți să mă convingeți pe mine, nu ar fi mai bine să citiți legea sportului ca să vă convingeți singur? Atunci sunt convins că veți sesiza ca între pescuitul sportiv și cel recreativ nu este nici o diferență. Pescuitul sportiv este o ramură sportivă, iar practicarea acestui sport se face pentru agrement, recreere și performanță. Faptul că unii sunt dobitoci și se fac că nu pricep, nu este de natură a vă convinge că părerile lor sunt literă de lege. Citiți legea și îmi veți da dreptate.
Dacă completați și cu prevederile OUG 23/2008, sunt convins că veți observa faptul că în toată legea se vorbește doar de pescari sportivi, nu pescari recreativi. De asemenea se vorbeste de asociații de pescari sportivi, nu de asociații de pescari recreativi. dar, mă rog, cei obligați acum să respecte legea dau din colț în colț, dintr-un motiv foarte simplu. Până acum nu i-a controlat nimeni. Intrând în legalitate, se supun controlului instituit de lege, conform următoarelor:
Legea 69/2000
Titlul VI - Supraveghere si control
Art. 49
(1) Ministerul Tineretului si Sportului exercita supravegherea si controlul
tuturor structurilor sportive, potrivit prevederilor prezentei legi si regulamentului de aplicare a acesteia.
(2) Prin delegare, actiunea de supraveghere si control se poate exercita si de:
a) directiile pentru tineret si sport judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, pentru asociatiile si cluburile sportive din zona teritoriala;
b) federatiile sportive nationale, pentru cluburile sportive, asociatiile judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport, ligile profesioniste si cluburile sportive profesioniste din ramura de sport respectiva.
Art. 50
In intelesul prezentei legi,
supravegherea si controlul nu pot substitui controlul propriu instituit de federatiile sportive nationale, asociatiile judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport, precum si de asociatiile si cluburile sportive, ligile profesioniste si cluburile sportive profesioniste, potrivit statutelor și regulamentelor proprii.
Asta îi doare pe băieți. Faptul că vor fi controlați. Și atunci unii vor da socoteală. „Democrația” asta de paradă pe care unii o flutură pe aici, este în fapt anarhie, starea de fapt actuală a pescuitului sportiv.
Aștept să fiu combătut.