Corect. Numai c? cei din federa?ie, pescuiesc gratuit. Dar ma sunt ni?te lucruri de l?murit ?i v?d c? niciunul nu v? prinde?i.fanelul scrie:Cred ca e un lucru bun impartirea pescuitului in agrement si sportiv si "mingea" e acum la asociatii. Cine vrea agrement ramane doar cu anpa, cine vrea sportiv respecta regulamentul general si conditiile pt administrarea apei publice DAR si cerintele Federatiei.
Permis pescuit 2012!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Permis pescuit 2012!
@rcorbu: am postat in acelasi timp si acelasi lucru....Poate suntem clone...
RX6 & Daiwa SS owner!
Cine stie , poate avem stramosi comunifanelul scrie:@rcorbu: am postat in acelasi timp si acelasi lucru....Poate suntem clone...
Si pe mine ma intereseza sa pescuiesc legal si cu cat mai putina birocratie.
Vreau sa dau banii si sa merg la peste, atat.
apsalba scrie:Corect. Numai c? cei din federa?ie, pescuiesc gratuit. Dar ma sunt ni?te lucruri de l?murit ?i v?d c? niciunul nu v? prinde?i.fanelul scrie:Cred ca e un lucru bun impartirea pescuitului in agrement si sportiv si "mingea" e acum la asociatii. Cine vrea agrement ramane doar cu anpa, cine vrea sportiv respecta regulamentul general si conditiile pt administrarea apei publice DAR si cerintele Federatiei.![]()
![]()
![]()
Eu m-am prins ca anpa evita, prin ordinul asta, o posibila monopolizare a eliberarii de permise de catre federatie si evita obligatia asociatiilor de a se afilia la federeatie. Cine vrea, treaba lor, probabil majoritatea isi vor schimba statutul cu stergerea implicatiilor sportive.
Apropo: eeepc-ul meu a inviat din morti, se vede nu?
RX6 & Daiwa SS owner!
-
pescuitorul
- veteran

becali, tonciu,bianca dragusanu,.....
toate aceste persoane au ajuns mari si importante in romania din cauza ca li s-a dat importanta gratuita,fara sa faca nimic ptr tara asta,unii chiar deservicii si o imagine proasta.ne mandrim cu becaliii la UE????
aici pe forum aveti un personaj de vreo 5 ani la care va uitati in gura si ii acordati importanta(chiar si numai in discutii)si care completeaza lista de mai sus.
va invarte dupa bunul plac cu asocierea si neasocierea, si cu multe altele, va ameteste cu legi si citate din ordine.
stiti cat il intereseaza pescuitul din romania?atat de mult cat a platit o populare facuta de niste oameni din banii lor si carora le-a promis decontarea facturii.
a vrut pescuit sportiv.il are.cine vrea cu el sa mearga cu el.
desi ordinul e cum e conceput acum, nu pot sa zic decat:FELICITARI ANPA.
si inca odata felicitari ca ne-ati dovedit clar cat conteaza fanel factura in consiliul pescaresc.cineva trebuia sa fie si doi in carti.
fanele iti uram fire intinse in concursurile SPORTIVE pe care le vei organiza.a apropo sa ne arati CIS-ul cand il ai .sa vedem ca pescuitul e recunoscut ca sport.
numai bine.
ma duc sa fac un control pe apele pe care am autorizatie.tu poti sta in acest timp sa imi dai zeci de pagini de raspunsuri,dar iti zic un secret.nu te obosii ca o iei in bot ca de la anpa,sau mai rau.
toate aceste persoane au ajuns mari si importante in romania din cauza ca li s-a dat importanta gratuita,fara sa faca nimic ptr tara asta,unii chiar deservicii si o imagine proasta.ne mandrim cu becaliii la UE????
aici pe forum aveti un personaj de vreo 5 ani la care va uitati in gura si ii acordati importanta(chiar si numai in discutii)si care completeaza lista de mai sus.
va invarte dupa bunul plac cu asocierea si neasocierea, si cu multe altele, va ameteste cu legi si citate din ordine.
stiti cat il intereseaza pescuitul din romania?atat de mult cat a platit o populare facuta de niste oameni din banii lor si carora le-a promis decontarea facturii.
a vrut pescuit sportiv.il are.cine vrea cu el sa mearga cu el.
desi ordinul e cum e conceput acum, nu pot sa zic decat:FELICITARI ANPA.
si inca odata felicitari ca ne-ati dovedit clar cat conteaza fanel factura in consiliul pescaresc.cineva trebuia sa fie si doi in carti.
fanele iti uram fire intinse in concursurile SPORTIVE pe care le vei organiza.a apropo sa ne arati CIS-ul cand il ai .sa vedem ca pescuitul e recunoscut ca sport.
numai bine.
ma duc sa fac un control pe apele pe care am autorizatie.tu poti sta in acest timp sa imi dai zeci de pagini de raspunsuri,dar iti zic un secret.nu te obosii ca o iei in bot ca de la anpa,sau mai rau.
oare anpa o avea vreun user pe aici? Or fi citit cateva din paginile astea? Eu sper ca (si) forumul le-a deschis ochii!
RX6 & Daiwa SS owner!
Dup? cum spui tu pescarul sportiv devine pescar comercial. Resursele statului se accizeaz? doar dup? valorificare. pentru asta trebuie s? raportezi cantitatea re?inut?, ca s? fie accizat?. Banii re?inu?i de stat acum reprezint? o tax? de eliberare permis, nu o acciz? pe resurs?. ?i într-o situa?ie ?i în alta, nu te poate acciza, pentru c? în prostia unora s-a introdus în lege c? po?i re?ine 5 kg de pe?te. ?sta este un drept prev?zut de lege, a?a c? oricum nu ai dreptate.rcorbu scrie: - pai e normal sa va taxeze pentru ca resursele acvatice apartin sa zicem statului, sunt bunuri publice, la fel ca si resursele minerale care sunt supuse redeventei pe toata durata exploatarii, deci considerati aceasta taxa ca pe o redeventa, si asa este normal sa fie.
Desigur un lucru bun este sa cereti in instanta ca acesti bani pe care ii dam la ANPA sa fie directionati carte refacerea fondului piscicol, combaterea braconajului..si atunci chiar ati face un pas inainte.
PS Redeventa se pl?te?te la cantitate exploatat?, nu în sum? fixa. Nu introduce?i în discu?ie lucruri pe care nu le st?pâni?i, ci numai le intui?i. Cât despre banii destina?i pescuitului, ei ar trebui s? r?mân? la cei care administreaz? pescuitul. Pentru asta ANPA nu ar trebui s? elibereze autoriza?ii pe zonele de pescuit, ci s? fac? ce zice legea cu privire la scopul înregistr?rii:
Art. 25
(1) Asocia?iile de pescari sportivi, persoane juridice nonprofit legal constituite, precum ?i forurile lor de reprezentare la nivel na?ional, constituite pe principiul liberei asocieri, vor fi luate în eviden?? de Ministerul Agriculturii, P?durilor ?i Dezvolt?rii Rurale ?i de Ministerul Mediului, ca reprezentan?i ai societ??ii civile, în vederea stabilirii de programe de ac?iuni ?i proiecte comune pentru conservarea ?i protejarea resurselor acvatice vii.
Te rog s?-mi spui ?i mie, tu sau oricine, câte astfel de programe ?i proiecte privind protejarea resurselor acvatice vii s-au f?cut? Dac? î?i închipui c? asemenea proiecte se pot face din cotiza?iile pescarilor, te în?eli. Fondurile europene destinate unor astfel de proiecte sunt blocate datorita mân?riilor f?cute de autorit??i. Chiar nu te-ai prins c? toate lament?rile unor pe ici pe colo sunt f?cute c? au r?mas f?r? o surs? de venit pentru care nu d?deau socoteal? nim?nui?
Chiar daca o exploatare se face fara nici-un profit se instituie o redeventa pentru motivul ca acele resurse se vor depleta, nu conteaza daca este comerciala sau nu ci pur si simplu exploatata, sa nu intram in detalii ca nu-si are rostul.
Si ca sa va spun altceva: stiti ca nu este legal sa iei pietris din garla si sa-ti faci casa cu el ? se numeste tot "braconaj"
Eu am dat ca exemplu redeventa pentru exploatarea unui bun proprietate publica.
Iar pentru cele 5 kg de peste eu platesc acea "redeventa"
Dar daca dumneavoastra impreuna cu ceilalti ati propune ANPA-ului sau Ministerului ca sa deconteze cheltuielile cu controalele, cu amenajarile, din banii pe care noi pescarii ii dam ca taxa, ar fi altceva.
Poate ca se dau si fonduri europene, dar daca ANPA sta mai mult prin tribunale, de unde sa mai si faca proiecte ?
Oricum ati obtinut posibilitatea de a fi tratat ca entitate sportiva daca si ANTS va recunoaste.
Lasatii pe ceilalti sa fie doar recreativi, si sa fiti sigur ca se vor organiza astfel incat sa faca si ei controale si amenajari.
Si ca sa va spun altceva: stiti ca nu este legal sa iei pietris din garla si sa-ti faci casa cu el ? se numeste tot "braconaj"
Eu am dat ca exemplu redeventa pentru exploatarea unui bun proprietate publica.
Iar pentru cele 5 kg de peste eu platesc acea "redeventa"
Dar daca dumneavoastra impreuna cu ceilalti ati propune ANPA-ului sau Ministerului ca sa deconteze cheltuielile cu controalele, cu amenajarile, din banii pe care noi pescarii ii dam ca taxa, ar fi altceva.
Poate ca se dau si fonduri europene, dar daca ANPA sta mai mult prin tribunale, de unde sa mai si faca proiecte ?
Oricum ati obtinut posibilitatea de a fi tratat ca entitate sportiva daca si ANTS va recunoaste.
Lasatii pe ceilalti sa fie doar recreativi, si sa fiti sigur ca se vor organiza astfel incat sa faca si ei controale si amenajari.
Domnule rcorbu,
Voit sau nu, face?i o confuzie. Care este diferen?a dintre taxa de eliberare permis ?i redeven?a pe aceast? resurs? natural?? O s? r?mâne?i dezam?git, dar aceast? redeven?? nu exist?. Sau poate nu cunosc eu. V? rog s? m? l?muri?i dac? ave?i cuno?tin?? de ea ?i unde poate fi vizualizat?. Înc? odat? v? rog, dac? nu st?pâni?i termenii, nu face?i afirma?ii pe care ulterior nu le pute?i proba, pentru c? risca?i s? bulversa?i cititorii ?i a?a destul de confuzi ?i bulversa?i.
PS Oare dac? tot v? obosi?i s? m? convinge?i pe mine, nu ar fi mai bine s? citi?i legea sportului ca s? v? convinge?i singur? Atunci sunt convins c? ve?i sesiza ca între pescuitul sportiv ?i cel recreativ nu este nici o diferen??. Pescuitul sportiv este o ramur? sportiv?, iar practicarea acestui sport se face pentru agrement, recreere ?i performan??. Faptul c? unii sunt dobitoci ?i se fac c? nu pricep, nu este de natur? a v? convinge c? p?rerile lor sunt liter? de lege. Citi?i legea ?i îmi ve?i da dreptate.
Dac? completa?i ?i cu prevederile OUG 23/2008, sunt convins c? ve?i observa faptul c? în toat? legea se vorbe?te doar de pescari sportivi, nu pescari recreativi. De asemenea se vorbeste de asocia?ii de pescari sportivi, nu de asocia?ii de pescari recreativi. dar, m? rog, cei obliga?i acum s? respecte legea dau din col? în col?, dintr-un motiv foarte simplu. Pân? acum nu i-a controlat nimeni. Intrând în legalitate, se supun controlului instituit de lege, conform urm?toarelor:
Legea 69/2000
Titlul VI - Supraveghere si control
Art. 49
(1) Ministerul Tineretului si Sportului exercita supravegherea si controlul tuturor structurilor sportive, potrivit prevederilor prezentei legi si regulamentului de aplicare a acesteia.
(2) Prin delegare, actiunea de supraveghere si control se poate exercita si de:
a) directiile pentru tineret si sport judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, pentru asociatiile si cluburile sportive din zona teritoriala;
b) federatiile sportive nationale, pentru cluburile sportive, asociatiile judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport, ligile profesioniste si cluburile sportive profesioniste din ramura de sport respectiva.
Art. 50
In intelesul prezentei legi, supravegherea si controlul nu pot substitui controlul propriu instituit de federatiile sportive nationale, asociatiile judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport, precum si de asociatiile si cluburile sportive, ligile profesioniste si cluburile sportive profesioniste, potrivit statutelor ?i regulamentelor proprii.
Asta îi doare pe b?ie?i. Faptul c? vor fi controla?i. ?i atunci unii vor da socoteal?. „Democra?ia” asta de parad? pe care unii o flutur? pe aici, este în fapt anarhie, starea de fapt actual? a pescuitului sportiv.
A?tept s? fiu comb?tut.

Voit sau nu, face?i o confuzie. Care este diferen?a dintre taxa de eliberare permis ?i redeven?a pe aceast? resurs? natural?? O s? r?mâne?i dezam?git, dar aceast? redeven?? nu exist?. Sau poate nu cunosc eu. V? rog s? m? l?muri?i dac? ave?i cuno?tin?? de ea ?i unde poate fi vizualizat?. Înc? odat? v? rog, dac? nu st?pâni?i termenii, nu face?i afirma?ii pe care ulterior nu le pute?i proba, pentru c? risca?i s? bulversa?i cititorii ?i a?a destul de confuzi ?i bulversa?i.
PS Oare dac? tot v? obosi?i s? m? convinge?i pe mine, nu ar fi mai bine s? citi?i legea sportului ca s? v? convinge?i singur? Atunci sunt convins c? ve?i sesiza ca între pescuitul sportiv ?i cel recreativ nu este nici o diferen??. Pescuitul sportiv este o ramur? sportiv?, iar practicarea acestui sport se face pentru agrement, recreere ?i performan??. Faptul c? unii sunt dobitoci ?i se fac c? nu pricep, nu este de natur? a v? convinge c? p?rerile lor sunt liter? de lege. Citi?i legea ?i îmi ve?i da dreptate.
Dac? completa?i ?i cu prevederile OUG 23/2008, sunt convins c? ve?i observa faptul c? în toat? legea se vorbe?te doar de pescari sportivi, nu pescari recreativi. De asemenea se vorbeste de asocia?ii de pescari sportivi, nu de asocia?ii de pescari recreativi. dar, m? rog, cei obliga?i acum s? respecte legea dau din col? în col?, dintr-un motiv foarte simplu. Pân? acum nu i-a controlat nimeni. Intrând în legalitate, se supun controlului instituit de lege, conform urm?toarelor:
Legea 69/2000
Titlul VI - Supraveghere si control
Art. 49
(1) Ministerul Tineretului si Sportului exercita supravegherea si controlul tuturor structurilor sportive, potrivit prevederilor prezentei legi si regulamentului de aplicare a acesteia.
(2) Prin delegare, actiunea de supraveghere si control se poate exercita si de:
a) directiile pentru tineret si sport judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, pentru asociatiile si cluburile sportive din zona teritoriala;
b) federatiile sportive nationale, pentru cluburile sportive, asociatiile judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport, ligile profesioniste si cluburile sportive profesioniste din ramura de sport respectiva.
Art. 50
In intelesul prezentei legi, supravegherea si controlul nu pot substitui controlul propriu instituit de federatiile sportive nationale, asociatiile judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport, precum si de asociatiile si cluburile sportive, ligile profesioniste si cluburile sportive profesioniste, potrivit statutelor ?i regulamentelor proprii.
Asta îi doare pe b?ie?i. Faptul c? vor fi controla?i. ?i atunci unii vor da socoteal?. „Democra?ia” asta de parad? pe care unii o flutur? pe aici, este în fapt anarhie, starea de fapt actual? a pescuitului sportiv.
A?tept s? fiu comb?tut.
Ar mai fi de subliniat faptul c? vajnicii comentatori de ocazie sunt buni numai de gur?, dar dac? îl întrebi pe câte unul dac? a f?cut ceva, î?i arunc? în fa?? drepturile omului, eludând cu bun? ?tiin?? ?i obliga?iile pe care orice stat democratic le impune prin lege fiec?rui cet??ean. Sunt multe de povestit, dar din p?cate aceste lucruri ar trebui cunoscute din clasele primare al ?colilor sau prin educa?ia primit? în familie. Care familie? Evident nu aia plecat? de prea mult bine în pribegie.
A?tept înc? odat? s? fiu comb?tut.

A?tept înc? odat? s? fiu comb?tut.