PERMIS DE PESCUIT

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 15 Apr 2010, 14:05

Tipar ranit scrie:Eu nu-mi tradez iubirile :!: asa ca :idea: nea fane iar a dat cu bata-n balta :twisted: minte cu nerusinare in continuare, una zice, alta face.
In prezent vinde permise pt cei care nu vor sa adere la asociatii prin chioscul personal, APULUM, si alte chioscuri din federatie care acum mai cauta colaboratori (azi in timisoara maine in toata tara) se pare ca asta este strategia stabilita la ad. gen. a federatiei - asociatii fara membrii - dar care se pot lauda cate permise au distribuit, iar cand e vorba de reprezentare sigur se vor erija in numele tuturor adica si a celor care nu sunt membrii.
Pe de alta parte pe siteul federatiei a aparut :
.Adunarea generala FNPSR a avizat de principiu Strategia elaborata de conducerea federatiei, urmand ca aceasta sa fie comunicata autoritatilor pentru dezbatere publica si adoptare.

in care este publicata :

PROPUNEREA FNPSR PENTRU ORDINUL PRIVIND PRACTICAREA PESCUITULUI RECREATIV SPORTIV
Art. 6(1) –Calitatea de pescar sportiv este dobândită prin apartenenţa la asociaţiile de pescari sportivi/ cluburile de pescuit sportiv şi federaţiile legal constituite sau în baza unui atestat emis de asociatia care eliberează permisul de pescuit recreativ sportiv. Modelul atestatului de pescar sportiv este prevăzut in Anexa 2 ce face parte integrantă din prezentul ordin.

deci ca sa ai calitatea de pescar sportiv, ce facem cu chioscurile :?: ca pescarii mai trebuie si scoliti pt a dobandi atestatul :!: :twisted: in conformitate cu acest ordin :

Este evident că pescar sportiv nu poate fi orice cetaţean care solicită eliberarea unui permis de pescuit sportiv, ci el trebuie să dovedească faptul ca are cunostiinţe privind regulile de practicare a acestei activităţi, precum şi legislaţia în domeniui. Prin atribuţiile pe care asociaţiile şi FNPSR le au prin statutele proprii, unul din obiective este educarea şi instruirea practicanţilor pescuitului recreativ sportiv, inclusiv privind măsurile de protecţie şi conservare a resurselor acvatice vii, prin organizarea de cursuri de instruire. În acest sens atestatul de pescar sportiv certifică faptul ca detinătorul permisului de pescuit sportiv şi-a insuşit aceste cunoştiinţe.

si ca sa ne convinga ca este unicul reprezentant al pescarilor, afiliati sau nu, ne mai da un comunicat :!: :idea:

COMUNICAT

Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura a confirmat (la cererea FNPSR) ca suntem singurul for de reprezentare al asociatiilor de pescari sportivi legal constituit si inregistrat in Registru AF deschis in aces sens la ANPA.

Asa ca vedeti cine, si pe cine insala :P offf iubirileeeee :lol1: :elkgrin:
ONOARE SI CURAJ :twisted: DAI INAINTE CU TUPEU :twisted:
Prietene, vezi ca propunerea de ordin precum si comunicatul la care faci referire n-are nicio legatura cu strategia FNPSR. Acelea cunt chestiuni publicate pe site cu mult timp in urma.. Personal , l-am criticat pe Stefan Popescu de nenumarate ori cu argumente foarte serioase si din cate-mi amintesc, la vremea respectiva, multi din cei care arunca acum cu laturi erau chiar membrii FNPSR. Initiativa de a elibera permise si pentru cei care nu sunt membrii ai asociatiilor este buna si a fost insusita de ANPA.

Tipar ranit
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Tipar ranit » 15 Apr 2010, 14:52

@ : pensionarul
Ai perfecta dreptate :!: Nu ar trebuii sa existe nici o asociatie :!:
Ar fii suficient ca ANPA sa gestioneze toate bazinele piscicole, cu instrumentele statului, politie, jandarmerie, procuratura, garda de mediu, biosfera delta,..etc sa se ocupe de tote problemele legate de protectia, conservarea, administrarea si exploatarea resurselor acvatice vii, activitatea de acvacultura, procesarea si comercializarea produselor obtinute din pescuit si acvacultura.
Iar pescarii care doresc sa-si infiinteze niste cluburi care sa fie reprezentative pt ei, pentru pescuitul de performanta unde isi pot etala indemanarea si priceperea organizand concursuri la nivel judetean, national, sau international.
Pentru pescarii amatori (pescari sportivi) ar trebui sa existe posibilitatea foarte simpla de a plati o taxa de pescuit la trezorarie intr-un anumit cont, iar cu acea chitanta (care ar tine loc de permis de pescuit) sa poata practica pescuitul sportiv in toate habitatele piscicole administrate de ANPA
Judecati la nivel national cati bani se invart in plus fata de taxa ANPA de catre CHIOSCARI, care sunt jmecheri,asociatii 148 inregistrate la RU. ANPA, care au angajati si nu lucreaza in deficit.
In loc sa dam bani la chioscari (smecheri) si firme de curierat, mai bine ANPA ar face o taxa rezonabila 20-30 euro si nu ar mai trebuii sa ne asociem, sau sa ne balacarim pe tote siteurile de pescari, platim taxa la trezorarie si pescuim in draga voie fara sa mai fim stresati de la care as. chiosc am obtinut permisul de pescuit, si ce padurar sau inspector AJVPS se baga in seama sa ne controleze, ca doar mergem la pescuit sa ne simtim bine nu sa ne inarmam sau sa ne pregatim de procese ulterioare.
PS : Daca fiecare si-ar face treaba pentru care este platit, nu ar fii necesar infiintarea altor institutii care sa mai bage in buzunar niste bani, iar raspunderea sa fie a NIMANUI ca asa e la noi :twisted:
Cu RESPECT :!: Fir intins :!:
Din oameni faci pescari, dar din pescari si FANICI oameni nuuuuuu!

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 15 Apr 2010, 15:18

@ Tipar ranit
Sunt de acord cu tot ce ai spus dar ce ne facem cu clientela politica ca trebuie sa mance si gura lor ceva.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 15 Apr 2010, 16:18

referitor la intrebarea cu permisul de frontiera: mehedintiul pune numai pe spatele permisului ANPA.TM si CS in carnetul de membru.asa este in coltul asta de tara
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

Tipar ranit
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Tipar ranit » 15 Apr 2010, 16:31

@ : pensionarul

Eu propun cosul abundentei la care se raporteaza GUVERNUL si sa-l cumpere cu pensia unui CAP-ist sau pensia de boala care nu este raportata la salariul minim pe economie :twisted: iar in gura lor sa intre tot ce-ti doresti dumneata si eu :P si daca se uita sa mai ciupeasca ceva si de la niste amarati de pescari :!: asa sa le ajute DUMNEZEU :!: :twisted:
PS : Pentru gura lor mai avem niste pleee, gumee, vobleree, triplee, sau in al mai rau caz momeli viii, viermusi, rame, lipitori, coropisnite, broaste, ...etc :twisted: sau pote niste boilesuri aromate :twisted:
Cu respect :!: Fir intins :!: :twisted:
Din oameni faci pescari, dar din pescari si FANICI oameni nuuuuuu!

Dulugeanu Stefan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Dulugeanu Stefan » 15 Apr 2010, 17:52

Fario_nebunu scrie:
melculbeat scrie:daca am doar cartonul de la ANPA...cum pot beneficia de PG?
Excelenta intrebare! Si eu mi-o pun. Cred ca pe spatele permisului care acum e imaculat, nu mai are ca in anii trecuti acele fragmebnte din legea pescuitului. Poate de aceea l-au lasat nescris pe verso.
Ma tot uit la permis, de vreo 3 ani incoace ANPA a pastrat modelul. Nu stiu daca ai avut curiozitatea sa numeri, sunt 16 pestisori in stanga sus, probabil inspirandu-se din cele 15 stelute ale UE. De ce 16? Nu stiu. Poate atata prind in medie pe zi pescarii romani, sau sunt 16 filiale, ori ANPA are 16 sefi.
Si ma intreb de ce acei pestisori in loc sa puna un peste mare-trofeu: pastrav, stiuca etc. Cata meschinatate dom'le, fatzele alea jalnice cand puteam sa visam frumos la viitorul de aur al pescuitului in Romania! :lol: Sau pate e un avertisment: in apele publice, naturale din Romania se prind doar pestisori, daca vreti trofee platiti la Raduta tributul...
In plus nu are multe elemnte de siguranta, cu ceva efort se falsifica usor. Doar anuul 2010 e metalizat. Alta chestie - nu era mai bine sa fie plastificat? Evident daca se pune viza PG pe el e de inteles dar daca nu e asa?
Viza PG se pune(lipeste) pe spatele permisului si este sub forma unui abtibild pe care este trecut (tiparit):
AVIZ PESCUIT RECREATIV/SPORTIV
IN APELE DE FRONTIERA
Anul 2010
Nr permis..............
Zona de pescuit....................
Data.........
Seful IJPF (judetul),semnatura si stampila
Ex MH are trecuta zona :Km. flv.817.2-1011
Exista cereri tip si nu costa nici un leu.
Numai bine si fir intins!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 16 Apr 2010, 09:48

Dulugeanu Stefan scrie: Viza PG se pune(lipeste) pe spatele permisului si este sub forma unui abtibild pe care este trecut (tiparit):
AVIZ PESCUIT RECREATIV/SPORTIV
IN APELE DE FRONTIERA
Anul 2010
Nr permis..............
Zona de pescuit....................
Data.........
Seful IJPF (judetul),semnatura si stampila
Ex MH are trecuta zona :Km. flv.817.2-1011
Exista cereri tip si nu costa nici un leu.
Numai bine si fir intins!
OK, multumim pentru informatie.
Discutand ieri cu un fost student de al meu am aflat ca e ruda de gradul 1 cu un tip care e mare mahar la Politia de Frontiera, unul Bogdan Ivanescu, de la Inspectoratul general si cum ma plangeam eu ca trebuie sa merg in foecare judet sa iau avizul acela studentul asta, si el pescar, mi-a spus ca s-ar putea rezolva adica sa merg la sediul central din Bucuresti si sa iau un PG valabil pe toate zonele de frontiera ale Romaniei. Mi se pare excelent daca reusesc chestia asta, ma scapa de niste drumuri. Dar sincer nu as vrea sa fie un "privilegiu" pe care mi-l face cineva, nu am nevoie de asa ceva, as vrea sa fie valabil pentru toata lumea. Asa ar fi civilizat. Doar e PF, e o institutie nationala, are sediul in Buc deci ar putea sa dea de aici un permis general. Maine il sun pe "student" sa vad ce mi-a aranjat.

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 16 Apr 2010, 11:18

varianta cu mersul in bucuresti am incercat-o si eu in toti anii trecuti si am trimis la plimbare in fiecare judet de frontiera. m-as mira sa se fi schimbat ceva anul asta.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 16 Apr 2010, 11:34

Fario_nebunu scrie:OK, multumim pentru informatie.
Discutand ieri cu un fost student de al meu am aflat ca e ruda de gradul 1 cu un tip care e mare mahar la Politia de Frontiera, unul Bogdan Ivanescu, de la Inspectoratul general si cum ma plangeam eu ca trebuie sa merg in foecare judet sa iau avizul acela studentul asta, si el pescar, mi-a spus ca s-ar putea rezolva adica sa merg la sediul central din Bucuresti si sa iau un PG valabil pe toate zonele de frontiera ale Romaniei. Mi se pare excelent daca reusesc chestia asta, ma scapa de niste drumuri. Dar sincer nu as vrea sa fie un "privilegiu" pe care mi-l face cineva, nu am nevoie de asa ceva, as vrea sa fie valabil pentru toata lumea. Asa ar fi civilizat. Doar e PF, e o institutie nationala, are sediul in Buc deci ar putea sa dea de aici un permis general. Maine il sun pe "student" sa vad ce mi-a aranjat.
Uite cum voi proceda eu: Descarc de pe net o cerere de eliberare a avizului pentru pescuit in apele de frontiera ( cred ca e valabil in toate judetele modelul pe care il gasesti la adresa http://www.ijpfiasi.ro/pdf/cerere_avizare_pescuit.pdf ), o completez, anexez la ea copii dupa cartea de dentitate si dupa pemisul de pescuit, le pun intr-un plic si le expediez pe adresa Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera din judetul in care vreau sa pescuiesc.
Conform legii ei vor trebui sa raspunda cererii mele in 30 de zile ... asa ca ar trebui sa primesc acasa avizul respectiv.

Se pot trimite astfel de cereri la IJPF-urile din toate judetele in care vreau sa pescuiesc si nu e nevoie sa fac cite 2 drumuri la fiecare IJPF de la care solicit avizul.

Cit despre modul in care consemneaza fiecare IJPF avizul de pescuit in apele de frontiera, asta nu e problema mea. :roll: :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 16 Apr 2010, 11:37

@ Ioan S.

...esti sigur ca nu trebuie sa te prezinti personal la fiecare IJPF ?

Scrie răspuns