Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
essos74
- utilizator constant

-
melculbeat scrie:tot ashtia de la care am yo permisu' mi-au zis ca-s obligatzi granicerii sa-mi vizeze permisul indiferent daca e scos sau nu din respectivul judetz de frontiera. saptamina asta cred ca incerc sa scot PG la giurgiu.
Nu sant obligati,dar daca mergi la comandamentul de politie de frontiera,sau cum ai zice pe la voi,il vizeaza in baza permisului de pescuit.Problema e ca dureaza,pana il face legal,dar au o taxa de urgenta,care este dubla fata de permisul de granita si til face pe loc(ex: fratemeu e in Brasov si vine de doua ori pe an in maramures.Mergem la comandament,plateste 100 000 lei vechi si se rezolva in 10 minute.Daca nu,da 50 000 lei vechi si asteapta dupa el o saptamana!!! ) Asta e ROMANIA ! Numai bine.
Live for Fishing.
-
ss
- senior

-
Si-a vizat careva permisul la ajvps Tulcea?
Halatu', cat e halatu?

PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE
-
Sile
- utilizator constant

70 RON
Mie-mi place-n Delta!
-
ss
- senior

-
Multumesc boieru!

PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE
-
melculbeat
- veteran

Nu sant obligati,dar daca mergi la comandamentul de politie de frontiera,sau cum ai zice .....
eu zic ca sint obligatzi. atita timp cit ei te obliga sa ai PG cind pescuieshti pe frontiera, la rindul lor au shi obligatzia sa-tzi dea nenorocita aia de viza(in loc sa se ocupe de adevaratele probleme il controleaza pe unu' care e cu batzu'-n dunare de parca face cine shtie ce trafic pe sub apa etc etc).
-
melculbeat
- veteran

pina la urma a scos cineva PG la giurgiu anu' asta?
-
essos74
- utilizator constant

-
melculbeat scrie:Nu sant obligati,dar daca mergi la comandamentul de politie de frontiera,sau cum ai zice .....
eu zic ca sint obligatzi. atita timp cit ei te obliga sa ai PG cind pescuieshti pe frontiera, la rindul lor au shi obligatzia sa-tzi dea nenorocita aia de viza(in loc sa se ocupe de adevaratele probleme il controleaza pe unu' care e cu batzu'-n dunare de parca face cine shtie ce trafic pe sub apa etc etc).
Sa fie cum zici tu,dar ei sant obligati sa vizeze permisele duse de filiala pentru viza de frontiera.Poti sati duci permisul la filiala unde vrei sa pescuiesti pe frontiera si til duce filiala la vizat.Atunci sant obligati sal vizeze.Daca mergi tu cu permisul vizat pe ape de ses,la politia de frontiera din alt judet nu sant obligati,pt ca ei au contract cu filialele(ajvps) si nu cu persoane fizice.Dar nu ma voi lua in gura cu tine,ca nui vad rostul.Am scris din proprie experienta si am vrut sa te indrum,sa nu faci drumuri in plus. Numai bine!
Live for Fishing.
-
pityu
- veteran

Stiati ca GESTIONARUL apelor de munte, "Onor" Romsilva nu a emis niciodata permise, asa cum emite CNAFP-ul GESTIONARUL apelor colinare si de ses? Nu stiu ce intelegere tacita(!!!!!!!!!!!) au cu AGVPS-ul, dar acestia din urma iti pun o stampila in CARNETUL DE MEMBRU (care sub nici o forma nu poate tine loc de permis - este o mare ilegalitate) si in mintea lor asta este permisul de munte, cand in ORDINUL 1134/28.10.2005 se specifica clar la art.2. ca " PERMISUL DE PESCUIT ESTE UN DOCUMENT CU REGIM SPECIAL(intrebati un avocat ce inseamna asta!) TIPARIT DE COMPANIA NATIONALA DE ADMINISTRARE A FONDULUI PISCICOL SI ELIBERAT DE GESTIONARII RESURSELOR ACVATICE VII" Unul din acesti GESTIONARI ar trebui sa fie RNP ROMSILVA, care nu respecta ORDINUL DAT DE PROPRIUL MINISTER si culmea culmii stiti care este ????????
Aceea ca pe DOMNUL MINISTRU, cel care a semnat ORDINUL nici in pix nu-l doare ca acel ORDIN nu se respecta. Eu inteleg de aici ca inseamna ca l-a dat(ORDINUL) doar asa... ca sa fie, adica in bataie de joc.
Stii ce Domnule Ministru? Sa-ti bati joc de "FLUTURII" din capul Dumitale, nu de niste pescari si asa necajiti, ca apele s-au golit de pesti sub conducerea RAHATILOR de la AGVPS, care nu au facut populari decat ...pe hartie, dar vilele si jeepanele lor au crescut proportional cu scaderea populatiei de peste din apele publice. Dam legi si ordine numai impotriva nenorocitilor de pescari(FRAIERII), ca dau anual o caruta de bani la NESIMTITII de AGVPS-isti si in loc sa se bucure si ei de capturi ce vezi numai in baltile private, li se interzice ba pescuitul pe timp de noapte (care intre timp in sfarsit s-a rezolvat), ba se reduce numarul capturilor ce pot fi retinute intr-o singura zi de pescuit in apele de munte de la 10 buc/zi la 5 buc/zi, ba sa nu dai cu naturale la pastrav (ca vezi Doamne e pe cale de disparitie). Pai cum sa nu fie pe cale de disparitie desteptii lu'
peste prajit, daca voi nu ati facut nici macar o singura actiune de repopulare, dar afisati cu nerusinare pe usa de la intrare in sediul AJVPS Deva in dreptul fiecarei ape cuvintele "REPOPULAT ANUAL"
Voi sunteti atat de prosti ca nici nu va dati seama ce enormitati sustineti. Pai daca se repopula anual fiecare apa, cu tot braconajul (pentru care tot voi sunteti vinovati, ca nu m-a intrebat nimeni in 35 de ani de pescuit daca am permis sau nu) existent ar fi fost peste in apele noastre de s-ar mira tot occidentul. Voi nu puteti sa va dati seama de toate astea pentru ca nici unul din voi nu e pescar. Sunteti doar mulgatorii de bani ai pescarilor. Daca ati fi fost pescari v-ati fi dat seama din timp ca ceva trebuie facut si ati mai fi renuntat la cate-o secretara frumusica pentru salvarea dezastrului ecologic la care ne-ati adus.
Daca se vrea schimbare atunci treceti la treaba si taiati raul din radacina pentru ca "PE CINE NU LASI SA MOARA - NU TE LASA SA TRAIESTI". Asociatiile de pescari trebuie sa fie ale pescarilor asa cum cele sportive sunt ale sportivilor. Nu trebuie sa mai lasam sa ne conduca toti neavenitii, mulgatori de Mertane si vile.
Ce ziceti ? Luam atitudine sau nu? Sper ca nu va e frica ! Mie sigur NU !!!
-
corradi
- utilizator constant

deci pana la urma banii pe asazisele permise sunt bani aruncatzi in vant!!!
-
AxA
- utilizator constant

-
Pentru anul 2007, ma rod niste nedumeriri:
1. Unde imi fac permis pentru 2007? In mod clar nu AGVPS, dar cu permis de la o alta asociatie pot pescui in orice judet in 2007 sau ramane incert ca pana acum ?
2. Nu cumva PG-ul nu va mai fi necesar pe frontierele "interioare" UE ? Adica Bulgaria, Ungaria ...