Pentru timisoreni

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 11 Noi 2004, 09:42

Eu as vrea sa ies pe weekend dar n-am masina disponibila,ca a luat-o :evil: , daca are cineva loc si pentru mine il rog sa ma contacteze pe privat

Merci

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 11 Noi 2004, 21:04

Cu placere te-as lua cu noi,dar noi mergem marti.Abia luni dimineata iesim de la Work.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

ovidius
veteran
veteran

Pentru Timisoreni

Mesaj de ovidius » 12 Noi 2004, 11:30

Cine ma poate invata practic despre pescuitul la orice gen de rapitor, aplicand oricare stil. Ma intereseaza in special pescuitul cu momeli artificiale. Va multumesc.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 12 Noi 2004, 11:37

intr-un singur post? :D

ovidius
veteran
veteran

Pentru Costica

Mesaj de ovidius » 12 Noi 2004, 12:11

"A-l iubi pe cel nefericit pentru nefericirea lui este o lege mult prea mare pentru a se naste altundeva decat intr-o inima nevinovata."
Nu m-am suparat dar eu doream un raspuns din partea timisorenilor.
Iar intr-un singur post: nu are rost. Hai Salut :D

Michael
Moderator
Moderator

Re: Pentru Timisoreni

Mesaj de Michael » 13 Noi 2004, 22:59

Ovidius scrie:Cine ma poate invata practic despre pescuitul la orice gen de rapitor, aplicand oricare stil. Ma intereseaza in special pescuitul cu momeli artificiale. Va multumesc.
Ovidiu:asa cum bine spui si tu-"practic",pescuitul la rapitor,oricare ar fi el,se invata mai mult-practic,cu ajutorul unor pescari de rapitor.In cuvinte,e cam greu sa iti explic(de la zero),cum decurge treaba.In principiu ai nevoie de o lanseta de spinning,usoara 1.90-2.40,care sa lanseze naluci intre 5-15gr,o mulineta usoara,tot de spinning,naluci la greu(voblere,linguri oscilante si rotative,shad-uri si twister-e) si asa cum am mai spus ai nevoie de tovarasia unor pescari de rapitor,care pescuiesc la naluci.Informatii sunt la greu pe acest forum,trebuie doar sa le cauti...la sectiunea SPINNING,despre scule afli tot ce trebuie in sectiunea ECHIPAMENTE SI ACCESORII.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

ovidius
veteran
veteran

Fishing

Mesaj de ovidius » 17 Noi 2004, 11:41

Intreaba cineva daca stiti unde se afla un canal mort al Muresului: Ungheni-Moresti-Vidrasau. Dar despre balta Ghiorocu ce stiti? Apartine de AJVPS sau e privata? Salut Timisorenii :D

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 17 Noi 2004, 14:32

Adono..

Unde vine balta asta Ghiorocu ? E lacul din Arad ?
Am mai auzit si eu o chestie, vorbeam cu un prieten care se ocupa de niste lucrari pe langa Piata Aurora si-mi spunea ca a auzit ca e si rapitor in balta aia de langa Aurora. Il pun sa sune pe paznic sa-l intrebe ce peste e si cat e taxa, eu ii sopteam: crap este ? Ala..este!!! Stiuca este? : Estee!! Dupa toata discutia imi spune prietenul asta ca paznicul parea cam incoerent :lol: , oare chiar sa fie stiuca acolo ?
Ovidiu, pe canalele alea doua de la Mosnita e stiuca ? (mai bine zis marlita ca-s cam mici) Tu ziceai ca iesi pe canale..
Bogdan

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 17 Noi 2004, 15:01

bogdans, iti spun eu cum e cu canalele alea...
sunt doua, unul betonat si unul de pamant. Pe cel betonat nu cred ca este stiuca. Daca il vezi cum arata, te convingi.
Cel de pamant are cateva marlite, stiuca nu prea cred. Oricum, cand am fost eu, era un tip care dadea la rotativa, si baga in geanta tot ce prindea, adica pixuri de 20-25 cm. :evil:
E multa vegetatie in apa si nu prea poti da la firotanii... Sunt doar cateva locuri unde mai poti misca cate un vobler.... Am prins si eu o marlita si una mi-a scapat din cauza vegetatiei... Deci nu prea ai de ce sa mergi pe acolo. Poate doar ca sa-l iei de urechi pe ala care ia acasa marlitele.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

ovidius
veteran
veteran

Canalele de la Mosnita

Mesaj de ovidius » 17 Noi 2004, 15:44

Multa vegetatie, mai mult marlite. Doi pescari se laudau cu capturi de 2,400 kg respectiv 3 kg. Locuri: dupa cot pe stanga cum te duci spre Mosnita. Dupa cum arata zici ca ar trebui sa fie si ceva mai mare. Nu pot garanta pentruca eu nu am prins decat acum 2 ani o marlita de aprox 700gr. Oricum eu mai insist fiind si aproape iar pe vremea aceasta nu prea ai unde sa mergi. Aici cel putin apa nu este tulbure. Sambata am vazut una la aprox 1 kg. cum a rapit. Sa stii ca nu ma insel la greutate intrucat de fiecare data cand prind ceva, cantaresc (crap,stiuca).
Apropo de balta de langa Aurora: "BALAURUL" , o sa vezi veteranii cum pescuiesc acolo. Ei se lauda cu capturi foarte mari 7-8 kg. Asta o stiu de ani de zile. Taxa 100000 lei sau vezi tu (50000 dupa ora 12). Arata binisor, dar pe mine nu ma prea atrage. Am un vecin care mai tot timpul spune ca prinde acolo 1-2-3 marlite la 0,5 kg. :D

Scrie răspuns