Pentru timisoreni

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 12 Ian 2005, 08:28

Michael scrie:
nutzu_z scrie:...pai e deajuns sa iti ia sculele si te-a fericit! Ca nu putem sa zicem ca ii luam la bataie fiindca de cele mai multe ori esti singur la pescuit si oricat ne-am crede de "zorro" nu poti sa te bati cu 3-4 insi .Iar dupa aia vine amenda,care in conditiile actuale e destul de mare.
Si daca noi suntem,tot 3-4?In cel mai rau caz,ne ureaza "Succes la pescuit" :lol:
Daca.... dar nutzu_z se referea la:
de cele mai multe ori esti singur la pescuit
si tind sa cred ca asa este... cel putin si in cazul meu.

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 12 Ian 2005, 10:53

Hai sa luam cazul lui Paul .El merge pe Prut si sa zicem ca are 4-5 prieteni cu el.Daca vine un singur granicer crezi ca au tupeu sa ii comenteze? eu asta vreau sa spun, daca este si un reprezentant al legii (granicer,jandarm...etc) atunci poti sa fii si zece ca tot nu ai ce sa ii faci.Eventual tratative ca nu cred ca se risca cineva sa i-l ia la bataie.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Ian 2005, 07:48

Da....dar noi nu suntem in zona de granita...poate cei care vin sa ne controleze branconeaza mai mult decat noi...care plimbam naluca prin apa... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Ian 2005, 08:23

Eu stiu persoane care anul trecut au fost pe Mures cu plasele impreuna cu lucratori ai AJVPS.
Cand am fost pe Raul Mare, anul trrecut, era inchis raul pt. pescuit. Oare cine dadea la musca? Padurarul si cativa prieteni...
Foarte multi dintre cei care braconeaza sunt cunostinte ale AJVPS-istilor.
Deci "pestele de la cap s-a imputit"!!! Si pute rau... rau de tot.....
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 13 Ian 2005, 08:48

nutzu_z scrie:Hai sa luam cazul lui Paul .El merge pe Prut si sa zicem ca are 4-5 prieteni cu el.Daca vine un singur granicer crezi ca au tupeu sa ii comenteze? eu asta vreau sa spun, daca este si un reprezentant al legii (granicer,jandarm...etc) atunci poti sa fii si zece ca tot nu ai ce sa ii faci.Eventual tratative ca nu cred ca se risca cineva sa i-l ia la bataie.
4 -5 :roll: :) nu am atatia in total Pe Prut, rar am mai fost cu o persoana, cu care pe mal, de regula ne-am despartit. In rest, singur, singurel....
In ceea ce priveste granicerii, de obicei umbla cate doi si nu se pune problema de comentat. De obicei sunt prietenosi, dar, mai este cate unul mai "cocos"
In ceea ce priveste oamenii legii: granicerii, politia, jandarmii.... trebuie facuta o distinctie clara intre ei si gardienii publici, de ex.... Parerea mea este ca cel ce are legea si o cunoaste (vezi Costica :) ) are si mai multa putere.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Ian 2005, 08:48

[quote="adilucu"]Cand am fost pe Raul Mare, anul trrecut, era inchis raul pt. pescuit. Oare cine dadea la musca? Padurarul si cativa prieteni...[/quote]

Poate erau tot lucratori silvici si testau potentialul apei. :roll: Au dreptul!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Ian 2005, 08:59

si au dreptul sa-ti dea dreptul sa pescuiesti pe lacul Gura Apei(din care curge Raul Mare) la pastrav cu rama si icre de somon? Au fost trei tipi acolo care in 3 zile au scos cateva zeci de bucati cu asa ceva, nici una mai mare de 30-35 cm(ceea ce pt. pastrav de lac e destul de putin) si pe toti i-au luat acasa. Bineinteles ca erau cunostinte ale lucratorului Ocolului silvic.
Pai nu e asta braconaj? Unde ajungem daca continuam asa?!?!?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 13 Ian 2005, 09:38

Eu am patit-o acum vreo 5 ani cu un control,

A venit chiar un director de AJVPS (nu spun cine) care era manga (duhnea de nu puteai sta langa el) si cu un "locotenent" de-al lui, noi eram vreo 4 si doar 2 cu betze, care aveam si permis:
"Baietzi, permisele la control!!" I-am dat permisele (desi nici nu s-a prezentat, legitimat) ca stiam cine e prostul. A zis ca-i ok...apoi " Ia sa vad betzele" ..noi atunci ne intorceam de la pescuit, deci nu eram cu ele in apa
Ii aratam betzele, si vede pe unul de-al meu o tripla mica (aveam o montura de pipait la salau)
Si-atunci se trezeste betzivul ca am montura de japca :lol:
"Da-l incoace!!! se confisca!! Esti braconier!!" ...ne-ma luat cu el in gura dar se tinea tare, atunci ne-am tras mai intr-o parte sa discutam daca-i dau batzul sau nu, astia ma tot imbarligau sa-l batem pe betziv si sa dam cu el in apa, eu mai calm din fire nu prea vroiam sa-l pocnim desi imi sarise tzandara
I-am dat batzul..si-asa era un jaf de batz
Mai apoi am auzit de la cinva ca trebuia sa-mi faca un proces verbal de confiscare sau asa ceva, probabil a oprit el batzul sau l-a vandut
Sa se spele cu el pe cap!!!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 13 Ian 2005, 09:47

Am patit aceeasi treaba pe Dunare in 92 cred , baietii erau doi unul de la Militie si un granicer
la vederea linguritelor aceeasi replica ...se confisca esti braconier
parlamentari o ora cum ca e artificiala si alte alea ...nimic
s-a incheiat dupa ce spre norocul meu l-am prins la telefon pe seful filialei tr Magurele care i-a explicat ce sicum sta treaba
am scapat fara alte pb
dar tare greu au putut recunoaste ca nu au dreptate
a fost un caz fericit dar aceeasi chestie de mai sus
:D
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 13 Ian 2005, 09:50

Chiar ca revoltator ce ti s-a intamplat, bogdans...
Si mie mi-a confiscat odata undita, filiala... dar nu aveam permis. Asta e, am patit-o pe drept, dar asa.... Hotie la drumul mare!! :twisted:
Si la mine a venit un padurar beat mort, intr-o dimineata pe la 6. Era singur si eu tot singur... Mi-a cerut permisul... I l-am aratat, cu toate ca imi venea sa il dau in garla (padurarul, nu permisul). N-avea nici o treaba sa controleze el, dar, oricum, nu aveam chef de scandal
Asta e la noi in tara... Cel ce are legea isi inchipuie sa poate face orice... bataie de joc :(

Scrie răspuns