Pentru timisoreni

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 21 Dec 2004, 22:21

Caius mi-a spus ca are de gand sa mearga,asa ca asteptam vesti de la el... Si eu sper din tot sufletul la o partida de biban pe cinste...daca nu anul asta,macar la anu' :)
E intr-adevar pacat ca apele nu mai sunt cum au fost...si asta numai datorita noua. Oricum eu sunt increzator ca lucrurile se vor indrepta cu timpul,deoarece am intalnit din ce in ce mai multe persoane care iubesc natura si tot ce contine aceasta. Daca am incerca sa impunem aceasta mentalitate si celorlalti...pescuitul din Romania ar avea mult de castigat.

caius
junior
junior

Mesaj de caius » 29 Dec 2004, 20:31

Adi :

De cand m-am intilnit cu tine nu am m-ai apucat sa merg la pescuit, asa ca n-am ajuns inca la Liebling.
Dupa sarbatori daca se face timp frumos putem sa incercam balta de la Liebling.

Sarbatori Fericite !
caius delamarian

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 30 Dec 2004, 12:44

Caius o sa iti scriu pe privat sa vedem ce putem organiza. Eu am mai fost o singura data pe Ghioroc insa fara rezultate.

Sa ne vedem cu bine in 2005!

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 08 Ian 2005, 23:02

Azi 09.01.2005 am facut o iesire pe timis la Dragsina.Mi-au inghetat un pic ciolanele dar nu imi pare rau ca macar mi-am testat noul ap foto.Timisul incepe sa se limpezeasca (asta daca nu mai ploua la deal) .In 2 ore de schimbat artificiale am avut un singur atac la oscilanta . Preconizez ca daca o tine tot asa in vreo saptamana apa o sa fie limpede. Pe canale la Cearda invazie de pescari la pluta (pestisor), pe tot canalul neavand loc de dat la un vobler, iar tot ce s-a prins se pare ca au fost doar 2 marlite de vreo 300gr buc. si alea luate acasa (ce ti-e romanul). :evil:
Toate cele bune! :)
Ultima oară modificat 09 Ian 2005, 17:52 de către nutzu_z, modificat 1 dată în total.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 09 Ian 2005, 13:13

Pe canale la Cearda invazie de pescari la pluta (pestisor), pe tot canalul neavand loc de dat la un vobler, iar tot ce s-a prins se pare ca au fost doar 2 marlite de vreo 30gr buc. si alea luate acasa (ce ti-e romanul). :evil:
Toate cele bune! :)[/quote]

:shock:
Si nu ti-ai incercat pe capturile respective aparatul foto? :( pacat, as fi vrut sa vad cum arata recordmenul acela facandu-i o poza cu captura in unditza.Si mai ales zambetul de satisfactie as fi vrut sa-l vad! Pe bune.
La ce carlig le-o fi prins, de 16 sau 14? :wink:
Ma intereseaza si pe mine ca am auzit ca dintr-o stiuka de 30gr iese un file a-ntaia!

Io am fost pe bega dar vineri 07/01/2005,prea tulbure ca sa puna botul.
dar a fost placut afara , cald si salbatic.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 09 Ian 2005, 14:52

Mugurstefan scrie:Si nu ti-ai incercat pe capturile respective aparatul foto? :( pacat, as fi vrut sa vad cum arata recordmenul acela facandu-i o poza cu captura in unditza.Si mai ales zambetul de satisfactie as fi vrut sa-l vad! Pe bune..
Pai chiar daca ii facea poza, asta nu inseamna ca ar fi luat marla acasa. Am fost odata cu legio1083 la pescuit, la Dumbrava, in apropiere de Iasi. Am prins doua marle la vreo suta de grame si, cu una am fost fotografiat... Asta nu inseamna ca dupa ce m-a fotografiat nu am eliberat stiuca.
Poate si pescarii respectivi au pus marlele in traiste pentru a le elibera in alt loc :roll: :)

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 09 Ian 2005, 17:56

La ce carlig le-o fi prins, de 16 sau 14? :wink:
Ma intereseaza si pe mine ca am auzit ca dintr-o stiuka de 30gr iese un file a-ntaia!

...scuze, am vrut sa scriu 300gr.Am facut modificarea de rigoare.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 09 Ian 2005, 21:09

Problemele cauzate fondurilor piscicole de catre pescarii asa zisi "sportivi" si amatori, sunt considerabile.

Atata timp cat se pescuieste pentru traista si pestii prinsi (marea lor majoritate) ajung in tigaie, nu se v-a imbunatatii de loc situatia. Atitudinea pescarilor sportivi trebuie schimbata. Dar fara organizare, cateva voci, ici, cateva colo de geaba... "cu o floare nu se face primavara".

Normal, pentru un pescar sportiv, pescuitul in sine trebuie sa fie tinta tuturor eforturilor sale. Nu kile de peste de la fiecare partida, care ajung in farfuria familiei sau a vecinilor, prietenilor, sefilor, sunt dovada iscusintei si spiritului de pescar sportiv. Un pescar sportiv nu trebuie sa dovedeasca nimanui nimic. O poza ca amintire a unui exemplar prins ... sau al unui juvelnic plin care ulterior a fost eliberat in intregime este o atitudine de pescar sportiv.

A prinde pentru traista cu scule de pescuit sportiv nu se numeste pescuit sportiv. :)

Asta bine inteles considerati ca fiind o parere personala. :)

Organizati-va in asociatii de pescari sportivi. Participati la viata de asociatie si implementati reguli mai exigente pentru membrii asociatiei, decat cele AGVPS. Numiti controlanti din randurile membrilor care sa aibe drept de control al membrilor asociatiei. Organizati iesiri in grup la balti si rauri. Luati cu voi copii si dati acestora prin exemplul propriu, notiuni de pescuit cu adevarat sportiv. Depuneti munca patriotica la curatarea apelor si a malurilor de gunoaie si sesizati organele raspunzatoare de stat de neregularitati si incalcari ale prevederilor de protectie a mediului.
Informati prin loby la nivelul conducerii politice locale si scrieti scrisori la EU, descriind situati actuala a fodurilor piscicole din zona in care va desfasurati activitatea de organizatie de pescari sportivi.

Domnilor ... nu asteptati ca alti sa faca ceea ce puteti face singuri si trezitiva din aceasta stare de letargie si "critica" continua. Organizativa!

Cred ca va sunt cunoscute cuvintele:
" ... undei unu nui putere. Undei doi puterea creste si dusmanul nu sporeste."

Cuvintele contin mult adevar. :lol:
Fir intins!
Borealis F

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 10 Ian 2005, 10:02

[
...scuze, am vrut sa scriu 300gr.Am facut modificarea de rigoare.[/quote]
vrut sa scriu 300gr.Am facut modificarea de rigoare.[/quote]

Ma gandeam eu! :)
Si totusi, daca le-au dus acasa tot trebuia sa le faci o poza.Ti-o plateam sau faceam skimb de [poze.
As fi vrut sa le vad zambetul de oameni asa impliniti , multumiti de misiunea lor pe pamant ! :lol:
Mi-am descoperit un nou Hobby , sa colectionez imagini cu pescari care baga in sac stiuci sub 0.5Kg.
Poate fac si o galerie foto!
Maaare ratare mare! Pacat 1 :wink:

Duminica a fost cineva pe Timis sau Bega ? Cum era apa ?
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 10 Ian 2005, 10:29

Eu n-am mai iesit de mult, inainte de Sarbatori...

A mai fost cineva pe rauri? S-au mai "calmat" ?

Scrie răspuns