Ordin al ministrului privind pescuitul in 2010
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
http://www.monitoruloficial.ro/emonitor2/
PARTEA I
M. Of. Partea I nr. 75 02 Februarie 2010
Paginile 6,7,8
(daca nu gresesc)

PARTEA I
M. Of. Partea I nr. 75 02 Februarie 2010
Paginile 6,7,8
(daca nu gresesc)

www.pentrupescuit.ro
eu rabdare am, numai ca tu nu cred ca mai ai timpul si banii necesari sa "repari" lucrurile.apsalba scrie:Am revenit la topic. Daca tot mori de grija, ai rabdare sa se termine actiunea.
PS Vezi ca s-a pus de o noua asociatie de pescuit in RM Valcea. Nu-i lasa sa se constituie. Mama lor de profitori.![]()
![]()
si ca sa te parafrazez, - "oare de ce??"
apsalba scrie:as fi deacord cu tine in conditiile in care as profita de pe urma cotizatiilor pescarilor. Dar atata timp cat nu sunt salarizat, dau sediu si logistica gratuit asociatiei si federatiei, investitiile sunt vizibile si se dezvolta in timp ce altele se afla pe planseta, ce poti tu sa-mi reprosezi? Faptul ca, spre deosebire de altii, fac cate ceva, dupa posibilitatile mele pentru asociatie? Ai facut un calcul ce ar fi fost daca fiecare vorbitor ar fi facut macar cat am facut eu?
raspunde te rog la intrebarea anterioara, de ce executorul judecatoresc nu a gasit nici o propietate pe numele asociatie??
cat priveste la ce ai facut si ce vei face pana acuma..........

esti prost informat cu asociatiile din valcea, vezi ca sunt mai multe, dar culmea nici una nu face parte din renumitul fnpsr
-
- junior
si mai simplu este sa descarcati monitorul oficial de aici: http://www.juridice.ro/97516/Monitorul- ... -2010.html
este varianta .pdf si se poate scoate la imprimanta
este varianta .pdf si se poate scoate la imprimanta

Uite un raspuns obtinut de un coleg de pe un alt forum(inainte de aparitia ordinului):Ilarion scrie:Asta inseamna ca putem sa luam permisele din ce judet vrem noi (unde este mai ieftin de exemplu) si sa pescuim in judetul care locuim fara probleme ?
"
Buna ziua,
conform noii legi 317/2009 care aproba si completeaza OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, permisele de pescuit sportiv sunt emise de catre ANPA si distribuite de asociatiile de pescari sportivi. asadar ANPA nu mai poate sa distribuie permise direct pescarilor. legea nu prevede expres obligativitatea pescarilor de a se inscrie in asociatii pentru a-si procura permis, dar cum asociatiile sunt ONG-uri, nici administratia nu poate obliga aceste asociatii sa distribuie gratuit permisele de pescuit sportiv.
asadar, nu puteti sa va procurati permise decat de la sediile asociatiilor.
in acest moment este in curs de aprobare un proiect de ordin privind reglementarea pescuitului sportiv. asociatiile vor primi autorizatie de pescuit sportiv si implicit drept de gestionare a pescuitului sportiv pe anumite zone. in momentul de fata, pana nu se aproba acest ordin nu se pot tipari permisele pentru 2010 si nici o asociatie nu a primit de la administratie drept de a organiza practicarea pescuitului sportiv pe anumite zone.
legea stipuleaza totodata reciprocitate obligatorie intre asociatii, asadar indiferent de la ce asociatie, din ce judet cumparati permisul emis de ANPA el este valabil in toate bazinele piscicole naturale din tara.
pretul permiselor este acelasi cu cel de anul trecut, conform HG 1016/2008, respectiv 30, 10 si 0 lei pentru pensionari.
cu stima,
Adrian IOnascu, consilier ANPA"