Ochelari polarizanti

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 26 Apr 2008, 23:34

Eu am avut Balzer (avut, pentru ca s-au rupt cand am incercat sa ii dau jos de pe cap) si se abureau nonstop. :)

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 27 Apr 2008, 08:29

tocmai am primit cadou o pereche Balzer..

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 29 Apr 2008, 08:01

Tavi scrie:Terminati ma cu solutiile de sters parbrizu :lol:
Ochelarii purtati pe nas (polarizati sau nu) nu se aburesc din senin, adica la pescuit. Se aburesc doar daca intri de la frig (afara) la cald (incapere incalzita) ceea ce nu se intampla la pescuit. :roll:
Daca vrei sa-ti cureti lentilele, exista sevetele umede la casierie la carefour sau la magazinele de optica.

cu respect,
Ochelaristu :lol:
Exact. La inceputul partidei, in primele 5 minute ii pui mai spre varful nasului si apoi poti sa ii pui lipiti de ochi, sa ia temperatura. Doar n-o sa mergi la pescuit, pe langa ca vei cara o gramada de cutii, lansete mulinete, cu solutia de parbriz... Si in privinta curatatului, daca tot luam solutia zic sa le punem stergatoare... :twisted:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Rares.S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Rares.S » 29 Apr 2008, 19:07

Eu am shimano si nu am avut probleme cu aburirea lentilelor ,oricum despre Balzer am auzit ca nu sunt chiar asa de "polaroizi" personal nu am incercat.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 02 Mai 2008, 13:39

Impotriva aburirii se poate folosi glicerina, se gaseste in farmacii, se ung ochelarii si apoi se sterg bine cu o carpa moale. In lipsa glicerinei, puteti folosi sapun de maini. Nu e chiar acelasi efect ca la glicerina, da merge totusi.

Rares.S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Rares.S » 05 Mai 2008, 17:30

Sau iti ti respiratia cand ii pui pe nas :D :D :D

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 09 Iul 2008, 11:51

Salut,
doresc si eu sa imi cumpar ochelari polarizati, i-am testat pe ai unui prieten si sunt de mare folos.
Ce marca imi recomandati intre Rapala si Shimano ?

gpdorin
junior
junior

Mesaj de gpdorin » 09 Iul 2008, 12:13

Folosesc Shimano. Si de asta data, iarna chiar e ca vara cu ei pe ochi.
Balzer nu am folosit, dar am vazut prin magazine la 37 lei. Chiar or fi Balzer? Desi asa scria pe ei. Pe shimano am dat 50 eur si is super.

As avea o intrebare pentru cunoscatori.
Protectia solara a ochelarilor polarizati e super. Dar cu astia ce ii am eu, vizibilitatea in apa nu creste cu mai mult de 2cm. Exista ochelari care sa aiba "bataie" mai lunga?

Multumesc.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 09 Iul 2008, 13:30

gpdorin scrie:As avea o intrebare pentru cunoscatori.
Protectia solara a ochelarilor polarizati e super. Dar cu astia ce ii am eu, vizibilitatea in apa nu creste cu mai mult de 2cm. Exista ochelari care sa aiba "bataie" mai lunga?

Multumesc.
Nu stiu daca exista ochelari cu "bataie" mai lunga, insa in mod cert exista ape in care "bataia" ochelarilor este mult mai lunga. :D Eu zic sa incerci intr-o pastravarie. :wink:

Astfel de ochelari nu te ajuta sa vezi in apa tulbure ... insa in apa limpede, prin diminuarea aproape totala a luminii reflectate de suprafata apei, vei vedea mai bine ce e in apa.

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 09 Iul 2008, 13:41

Trebuie amintita aici si compozitia materialului lentilelor. De exemplu, lentilele de la SHIMANO sunt asa numitele PP10. S-ar putea ca alte firme mai slabute sa nu aiba filtru polarizant asa de performant, si sa nu fie asa de eficace. Balzer-ul nu exceleaza in polarizanti, asta o stiu sigur. Incearca Rapala sau Cormoran. SHIMANO sunt cam sensibili, se zgarie f.repede, mai ales daca ii folosesti zilnic.
Dar, cum zicea si Ioan S. ochelarii iti anuleaza reflexia luminii de pe suprafata apei (in proportie de cca.98-99%). Insa daca apa este tulbure, nu ai rezolvat nimic. Atata ca ochii nu iti sunt bombardati de lumina ce se reflecta pe supr.apei - care deja e un castig substantial pt. ochii tai. De aceea sunt buni si la condus, mai ales vara cand bordul iti luceste in parbriz, sau iarna cand a nns, apoi a iesit soarele...

Stima!
8)
...... ><(((@> .......

Scrie răspuns