Ochelari polarizanti
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Am gasit solutia...
Mai am o pereche de ochelari mai veche si fac experimentul pe ea.DAca dau cu Prevent si nu se mai aburesc,te invit la o bere ptr amabilitatea cu care m-ai ajutat.Fir intins 

- mihaimircea
- veteran
Incearca la o Optica. Sotia mea si-a luat cu ani in urma o solutie speciala de sters lentilele ochelarilor de vedere care, pe langa curatarea impecabila fara a distorsiona imaginea, asigura si impiedicarea aburirii. De fapt chiar asta a fost elementul care a convins-o sa o cumpere: vanzatorul i-a sters demonstrativ doar una dintre lentile, dupa care a invitat-o sa faca un test (era iarna). Dupa cateva zile doamna s-a prezentat la magazin cu banii, pt. ca acu' i se aburea doar o lentila, cea nestearsa. Efectul dura cca o saptamana de la utilizare, asa ca facea tratamentul o data la cateva zile. Din pacate nu stiu sa-ti spun cum se numeste, pt. ca sotia a trecut la lentile de contact si a ratacit flaconelul (era de marimea unei sticlute de picaturi de nas).
Stau sa ma intreb daca pelicula pe care o lasa Prevent-ul pe suprafata tratata nu are vreo influenta asupra refractiei luminii (lucru important la o pereche de polarizanti). Prospectul solutiei oferite de Optica garanta explicit acest lucru. Poate ca stiau ei de ce. Oricum, poti incerca si Prevent-ul. La o adica ai un motiv serios sa-ti iei altii, mai performanti
.
Stau sa ma intreb daca pelicula pe care o lasa Prevent-ul pe suprafata tratata nu are vreo influenta asupra refractiei luminii (lucru important la o pereche de polarizanti). Prospectul solutiei oferite de Optica garanta explicit acest lucru. Poate ca stiau ei de ce. Oricum, poti incerca si Prevent-ul. La o adica ai un motiv serios sa-ti iei altii, mai performanti

-
- veteran
Ochelari
Am luat ochelari Rapala si am dat destul de mult pe ei.Oricum e interesanta ideea cu solutia de la farmacie! De fapt numai pe frig se aburesc mai tare cand merg pe malul apei si transpir.
Am vorbit cu un individ la un magazin de articole de pescuit si am aflat ceva interesant despre ochelarii polarizati.Sint doua feluri de lentile.Unele realizate prin presarea a mai multe straturi de diferite filme,iar a doua varianta(ieftina si proasta) prin acoperirea lentilei normale de sticla sau plastic(coating) cu ceva cristale antireflexie.Ca si lentilele la aparatele foto SLR. Stratul de cristale de suprafata e foarte gingas la atingeri,pe cind lentilele realizate din multe straturi rezista mult mai mult si sint mai eficace.Adica ochelari mai polarizati si mai putin polarizati.Problema e de unde stim cum s-au realizat ochelarii pe care vrem sa-i cumparam.Ramine de observat daca dupa o vreme s-a dus poleiala de pe lentile cred.Atunci inseamna ca au devenit deloc polarizati.Kakaia tehnika.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.