Ochelari polarizanti

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 02 Noi 2007, 23:14

mda...si eu aburesc clietii ca nu se vor aburi lentilele...tre sa fii dragutz...i sa spui chestii frumoase...daca vrei sa vinzi ceva
:D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

horia flucus
veteran
veteran

Am gasit solutia...

Mesaj de horia flucus » 03 Noi 2007, 00:05

Mai am o pereche de ochelari mai veche si fac experimentul pe ea.DAca dau cu Prevent si nu se mai aburesc,te invit la o bere ptr amabilitatea cu care m-ai ajutat.Fir intins :bere:

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 03 Noi 2007, 05:59

Daca ochelarii sunt din aia tip musca (cum sunt aia de la Rapala) sii i tii lipit de fata se aburesc destul de repede pe vreme rece. Mie cand mi se aburesc ii departez putin (max 1 cm) de fatzau si gata. ideea e sa circule putin mai mult aer.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Noi 2007, 08:28

Incearca la o Optica. Sotia mea si-a luat cu ani in urma o solutie speciala de sters lentilele ochelarilor de vedere care, pe langa curatarea impecabila fara a distorsiona imaginea, asigura si impiedicarea aburirii. De fapt chiar asta a fost elementul care a convins-o sa o cumpere: vanzatorul i-a sters demonstrativ doar una dintre lentile, dupa care a invitat-o sa faca un test (era iarna). Dupa cateva zile doamna s-a prezentat la magazin cu banii, pt. ca acu' i se aburea doar o lentila, cea nestearsa. Efectul dura cca o saptamana de la utilizare, asa ca facea tratamentul o data la cateva zile. Din pacate nu stiu sa-ti spun cum se numeste, pt. ca sotia a trecut la lentile de contact si a ratacit flaconelul (era de marimea unei sticlute de picaturi de nas).
Stau sa ma intreb daca pelicula pe care o lasa Prevent-ul pe suprafata tratata nu are vreo influenta asupra refractiei luminii (lucru important la o pereche de polarizanti). Prospectul solutiei oferite de Optica garanta explicit acest lucru. Poate ca stiau ei de ce. Oricum, poti incerca si Prevent-ul. La o adica ai un motiv serios sa-ti iei altii, mai performanti :D .

horia flucus
veteran
veteran

Ochelari

Mesaj de horia flucus » 05 Noi 2007, 15:47

Am luat ochelari Rapala si am dat destul de mult pe ei.Oricum e interesanta ideea cu solutia de la farmacie! De fapt numai pe frig se aburesc mai tare cand merg pe malul apei si transpir.

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 05 Noi 2007, 18:17

Se aburesc si vara, nu va faceti probleme. Ma refer la cei Rapala. Oricum sunt buni, asta sa fie problema... :wink:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 08 Noi 2007, 11:25

dan bobei scrie:Se aburesc si vara, nu va faceti probleme. Ma refer la cei Rapala. Oricum sunt buni, asta sa fie problema... :wink:
Mai ales dimineata devreme pe o zi senina de vara... asa pe la rasarit Totusui sunt mai rezistenti decat cei de la balzer

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 26 Apr 2008, 04:32

Am vorbit cu un individ la un magazin de articole de pescuit si am aflat ceva interesant despre ochelarii polarizati.Sint doua feluri de lentile.Unele realizate prin presarea a mai multe straturi de diferite filme,iar a doua varianta(ieftina si proasta) prin acoperirea lentilei normale de sticla sau plastic(coating) cu ceva cristale antireflexie.Ca si lentilele la aparatele foto SLR. Stratul de cristale de suprafata e foarte gingas la atingeri,pe cind lentilele realizate din multe straturi rezista mult mai mult si sint mai eficace.Adica ochelari mai polarizati si mai putin polarizati.Problema e de unde stim cum s-au realizat ochelarii pe care vrem sa-i cumparam.Ramine de observat daca dupa o vreme s-a dus poleiala de pe lentile cred.Atunci inseamna ca au devenit deloc polarizati.Kakaia tehnika.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 26 Apr 2008, 21:49

Curios,n-am patit pana acum sa mi-i se abureasca ochelarii,si-i folosesc destul de des. :roll:

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 26 Apr 2008, 22:30

Nici eu n-am patit sa mi se abureasca, si am Balzer :roll:

Scrie răspuns