Ce drastici sunteti cand vine vorba de cei cu batu' de pe malul baltii! Sigur ca da, sariti imediat sa arestati si sa impuscati un pescar care ia un peste de 100gr. Auzi, perchezitie corporala, perchezitie in masina, puscarie, confiscari... Nu va suparati, s-a eradicat cumva braconajul cu setci monofilament, prostovoale si tepoaice in Romania?!? A fost arestat vreun singur braconier pana acum? Nu va ganditi cat de frustrat s-ar simti un pescar amendat pentru un peste mai mic decat prevede legea, cand cu numai cateva ore inainte sa-l "arda" pe el ajevepesistii, din fata lui s-au scos 2km de setca monofilament? Cum sa nu... impuscati-l direct in gura! Indiferent cum s-ar comporta pe malul apei, in prohibitie sau in afara ei, un pescar cu undita este o tinta sigura si facila pentru orice organ de control ce isi justifica salariul amendandu-l pe el. AJVPS-urile, procuratura, politia si judecatorii isi primesc "dreptul" de la adevaratii braconieri, pentru ca acestia au din ce sa dea parte. Pescarul cu undita, nu. De curiozitate va intreb, stiti cumva cat la suta din prapadul piscicol reprezinta braconajul cu plase si cat la suta cel cu batul? Daca nu stiti va spun eu procentele: 78% braconajul cu plase, 11% poluarea, 5% inundatiile (este afectat in special pestele din raurile de munte), 2% braconajul cu undita (excluzand "agatatul"), 3% cormoranii si 1% alte cauze.
P.S. Nu am luat si nu voi lua niciodata acasa, exceptie facand unii pastravi pe care nu mai pot sa-i eliberez, nici un peste sub 300g, in unele cazuri eliberandu-i chiar si pe cei mari. Ma cunosc bine multi care intra pe "rapitori" si daca stiu altceva despre mine ii rog sa va spuna. Asta pentru ca sa nu credeti ca sar asa pentru ca m-am simtit. Totusi, este adevarat, o foarte mare parte dintre pescari nu pescuiesc sportiv.