Nu practicam un pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Eu spuneam ca la ora actuala oricum organele de control ajvps nu ar avea mare putere. Parerea mea e ca ar trebuit ca cei ce vor face controale pe apele publice sa aiba drept de control si asupra masini, in caz de nevoie chiar si perchezitie corporala, cu drept de port arma, si sa dea amenzi la greu, iar cine nu si le plateste, puscaria!! Chesti actuala cu confiscatu' de scule nu tine, avand in vedere ca multi chiar din aceasta cauza folosesc ghioarse de 100 de mii din piata de la chineji. La fel si cu vitez maxima legala, daca ar fi amenda 200 de euro si ar iesi doar de 2 ori pe saptatmana cu radarul eu cred ca nu ar mai fi atat de muti vitezomani
La fel si cu gropile, cutare a sapat o groapa fara autorizatie?? AMENDA!!

La fel si cu gropile, cutare a sapat o groapa fara autorizatie?? AMENDA!!

reformulez:
politia nu-si pune problema sa controleze ca nu se sapa gropi in asfalt. inteleg singuri oamenii ca e in dezinteresul lor.
200 de euro ar fi un fleac pentru o gramada. nu asa se controleaza problema pur si simplu fiindca nu se poate.
( recent a fost la top gear ceva interesant. in gb sunt camere le luat vederi peste tot, inclusiv din astea de care au inceput sa apara si prin romania. camere de luat vederi si dat amenzi la soferi.
atat doar ca au aparut de vanzare si harti care iti spun unde sunt camerele.
eu o sa-mi deschid acusi o afacere - vand harti pentru sistemele de navigatie in care pun si punctele astea. sunt grijuliu si vand la pachet si plugin-uri care fac sistemul sa te avertizeze si sunt si prevazator si fac plugin-urile capabile sa-si reimprospateze informatia on-line.
afacerea cu detectoarele de rada am ratat-o. )
ps. de multe ori stai ca prostul la semafor. unii nu stiu ca s-a inventat roata. in cazul asta galben-intermitent.
politia nu-si pune problema sa controleze ca nu se sapa gropi in asfalt. inteleg singuri oamenii ca e in dezinteresul lor.
200 de euro ar fi un fleac pentru o gramada. nu asa se controleaza problema pur si simplu fiindca nu se poate.
( recent a fost la top gear ceva interesant. in gb sunt camere le luat vederi peste tot, inclusiv din astea de care au inceput sa apara si prin romania. camere de luat vederi si dat amenzi la soferi.
atat doar ca au aparut de vanzare si harti care iti spun unde sunt camerele.
eu o sa-mi deschid acusi o afacere - vand harti pentru sistemele de navigatie in care pun si punctele astea. sunt grijuliu si vand la pachet si plugin-uri care fac sistemul sa te avertizeze si sunt si prevazator si fac plugin-urile capabile sa-si reimprospateze informatia on-line.
afacerea cu detectoarele de rada am ratat-o. )
ps. de multe ori stai ca prostul la semafor. unii nu stiu ca s-a inventat roata. in cazul asta galben-intermitent.
Fereasca Dumnezeu. Si asa fac 7-8 ore pana la Timisoara, fara sa respect viteza legala, pe o distanta pe care in orice tara din Europa civilizata o faci in 4 ore.costi scrie: La fel si cu vitez maxima legala, daca ar fi amenda 200 de euro
Nu comparati fratilor lucruri de necomparat. In timp ce in Franta de ex., lumea prefera sa cumpere peste oceanic de calitate si sa elibereze crapii, la noi, nea Vasile de la Roman (scuze pt. cei de acolo, e doar un exemplu, poate prost ales) n-are ce manca (la porpriu) si n-are ce munci (pt. ca in orasul lui s-au inchis toate fabricile), asa ca mananca orice fel de peste reuseste sa prinda iar daca prinde mai mult, il vinde, iar cu banii isi plateste incalzirea la bloc...
Sa nu ma intelegeti gresit, nu tin partea braconierilor, mi-e ciuda de mor ca intr-o tara cu un asa potential piscicol, ca sa prinzi un peste trebuie sa fi mafalda, dar nici masurile extreme nu vor rezolva problema. Cred ca unica solutie (din pacate de durata) este cresterea nivelului de trai si eliminarea saraciei.
Sa dea Dumnezeu ca singuru pericol pentru pestele din tara asta sa fie pescarii cu undite care nu elibereaza pestele si -l manaca de foame .
Pentru ei solutia e un nivel de trai mai ridicat ,intr-adevar, care tine de un orizont de timp mai lung
Problema o reprezinta cei care-l braconeaza in mod sistematic si cei care-l pescuiesc industrial pt imbogatire si unde evident e vorba de cantitati mari de peste cu impact mult mai mare asupra apelor
Pt astia nu exista decat o solutie : .........da cine s-o aplice ???....ca put toti a peste .....
io inca nu m-am impacat cu ideea ca nu poa sa-i pedepseasca nimeni ........si probabil voi da intr-un icter fie el si psihic.
Pentru ei solutia e un nivel de trai mai ridicat ,intr-adevar, care tine de un orizont de timp mai lung
Problema o reprezinta cei care-l braconeaza in mod sistematic si cei care-l pescuiesc industrial pt imbogatire si unde evident e vorba de cantitati mari de peste cu impact mult mai mare asupra apelor
Pt astia nu exista decat o solutie : .........da cine s-o aplice ???....ca put toti a peste .....
io inca nu m-am impacat cu ideea ca nu poa sa-i pedepseasca nimeni ........si probabil voi da intr-un icter fie el si psihic.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Asta primavara cand era perioada de platit permise AJVPS Timis a putut sa faca controale cu jandarmi sau ce erau, sa masoare pestii, sa confiste bete si asa mai departe, avand un singur scop acela de a aduna bani din permise.Dupa acele controale nu am mai auzit de astfle de actiuni...
Aveti dreptate cand spuneti ca nivelul de trai e unul din motivele modului in care se pescuieste dar nu cred ca solutia e sa asteptam ca guvernul sau eu stiu cine sa cresca nivelul de trai a pescarilor.
Daca nu vom avea initiative sau reactii ne meritam locul de a da cu voblerul printre sute de plute.
Aveti dreptate cand spuneti ca nivelul de trai e unul din motivele modului in care se pescuieste dar nu cred ca solutia e sa asteptam ca guvernul sau eu stiu cine sa cresca nivelul de trai a pescarilor.
Daca nu vom avea initiative sau reactii ne meritam locul de a da cu voblerul printre sute de plute.
Exista doua tipuri de initiative: personale si de grup.Florin M scrie:Daca nu vom avea initiative sau reactii ne meritam locul de a da cu voblerul printre sute de plute.
In categoria initiativelor personale, intra comportamentul fiecaruia dindre noi la pescuit: numar de pesti retinuti, dimensiune, strangerea gunoiului personal, etc.
In ceea ce priveste initiativele prin care ne luam de piept cu braconierii, eu unul nu ma bag. Ar fi o lupta incorecta (nu ma prea ajuta fizicul

Pentru a avea initiative de grup, e clar ca trebuie sa fim organizati intr-un grup (sau mai multe asociatii de pescari), ceea ce se pare ca incepe sa prinda contur.
Cred ca cele mai bune initiative sunt cele de grup. Cu legea in mana. N-ai probleme, nu te poate condamna cineva ca ti-ai facut singur dreptate.
Oricum, persoanele platite din banii nostri si responsabile de astfel de actiuni intarzie sa-si faca treaba.
Un astfel de motiv, printre altele, a determinat foarmarea diverselor asociatii independente in tara. Si noi (cei din Iasi) speram ca impreuna cu alte asociatii sa realizam ceva si in aceasta privinta, combaterea braconajului fiind un punct important din scopul si obiectivele asociatiei.
Oricum, persoanele platite din banii nostri si responsabile de astfel de actiuni intarzie sa-si faca treaba.
Un astfel de motiv, printre altele, a determinat foarmarea diverselor asociatii independente in tara. Si noi (cei din Iasi) speram ca impreuna cu alte asociatii sa realizam ceva si in aceasta privinta, combaterea braconajului fiind un punct important din scopul si obiectivele asociatiei.
Orice initiativa trebuie sa aiba si motivatie.
Ma tem ca nu exista motivatie nici printre pescari.
Nu se intelege faptul ca orice peste conteaza. Ca respectarea limitei legale si a perioadelor de prohibitie nu te absolva de nimic.
Daca nu inteleg pescarii asta, cum se poate cere altora sa respecte reguli de ecologie. E o notiune mult mai abstracta decat instinctul/rationamentul de pescar.
Oricum nu se va schimba nimic pana nu se schimba atitudinea generala fata de natura. Cum ati putea contribui? Informativa cunoscutii si sustineti vorbele prin fapte.
Ma tem ca nu exista motivatie nici printre pescari.
Nu se intelege faptul ca orice peste conteaza. Ca respectarea limitei legale si a perioadelor de prohibitie nu te absolva de nimic.
Daca nu inteleg pescarii asta, cum se poate cere altora sa respecte reguli de ecologie. E o notiune mult mai abstracta decat instinctul/rationamentul de pescar.
Oricum nu se va schimba nimic pana nu se schimba atitudinea generala fata de natura. Cum ati putea contribui? Informativa cunoscutii si sustineti vorbele prin fapte.