NOUL ORDIN PRIVIND PESCUITUL SPORTIV
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Mai, oameni buni! Nu pricepeti ca ANPA se ocupa de peste, nu de ape de munte? Pentru dumnezeu, este asa de grea limba romana? De ce nu se da si ordinul de prohibitie pe ape, ci pe specii? Nu pricepeti ca RNP a fost scoasa din peisaj odata cu intrarea in UE? Chiar nu pricepeti ca zbaterile astea sunt ceva reminiscente comuniste cand se pregatea chiolhanul pentru pentru tovarasu' si trebuia pastravul si vanatul sa fie proaspete ? RNP sa readuca padurile la stadiul la care au fost ininte sa le decimeze si dupa aia are timp de pescuit.
Cat despre paza; se palngeau niste domni cum ca de unde sa iei atatia paznici. Domnii respectivi traiesc inca in secolul trecut. Va anunt ca in curand veti vedea primul sistem de monitorizare prin satelit a bazinelor piscicole, 24 de ore pe zi. Atunci sa vad braconierii cand se vor trezi cu gealatii pe ei.
Cat despre paza; se palngeau niste domni cum ca de unde sa iei atatia paznici. Domnii respectivi traiesc inca in secolul trecut. Va anunt ca in curand veti vedea primul sistem de monitorizare prin satelit a bazinelor piscicole, 24 de ore pe zi. Atunci sa vad braconierii cand se vor trezi cu gealatii pe ei.
sa corelati ce???apsalba scrie:Constat cu surprindere ca entuziasmul privind observatiile asupra acestui act normativ a scazut in interes. Va anunt ca FNPSR are programata luni 31.03.2008 intalnire cu ANPA privind corelarea acestui document cu legislatia in vigoare. Sa nu fie discutii ulterioare ca nu v-a cerut nimeni parerea.
cine??
reprezentativitate??!!
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Dragilor, lucrurile vor funtiona in felul urmator. ANPA va da asociatiilor de pescari portiuni de rau sau lacuri spre administrare pe baza unui plan de management . Dar le va da doar la cerere!!!!! Nu le va da de-a moaca oricui si in dorul lelii.
Iar apele vor fi cerute de RNP si AGVPS, partenerii consacrati ai statului. Ca doar nu o sa lase apele nedate nimanui si nepazite. Cum, necum, AGVPS si Romsilva mai apara sau cel putin spun ca fac ceva....chiar daca noi pescarii de rand nu prea credem asta..
Asa ca acesti parteneri traditionali vor cere de la ANPA apele in concesiune, iar ANPA, pentru ca legea ii da dreptul, le va da apele. SIMPLU!!!!
Chestia e in felul urmator, noi , pescarii, cam stimdoar sa criticam, sunt prea putine asociatii reprezentative - ce doresc cu adevarat sa gestioneze niste ape. Asa ca pana noi ne trezim ca in afara de a vrea mai trebuie pus si osu' la treaba, apele vor tine tot de AGVPS si ROMSILVA - SIMPLU!
Nu cred ca exista un sistem in lume care sa fie super, pesti multi, ape curate si fara braconieri, in care un pescar pescuieste peste tot, in toata tara cu un singur permis valabil oriunde si oricand. Este o chestie utopica.
Cam peste tot este un permis statal si apoi autorizatii locale de pescuit. Una fara alta nu da dreptul la pescuit. Local apele sunt gestionate ( nu conteaza de cine) iar statul controleaza localul daca isi face treaba. Iar localul e motivat si pe de alta parte sa isi faca treaba caci altfel nu are pescari. E atat de simplu, economia de piata functioneaza perfect pe acest domeniu dar noi nici in ruptul capului nu am aplica-o... Habar nu am de ce.
Iar apele vor fi cerute de RNP si AGVPS, partenerii consacrati ai statului. Ca doar nu o sa lase apele nedate nimanui si nepazite. Cum, necum, AGVPS si Romsilva mai apara sau cel putin spun ca fac ceva....chiar daca noi pescarii de rand nu prea credem asta..
Asa ca acesti parteneri traditionali vor cere de la ANPA apele in concesiune, iar ANPA, pentru ca legea ii da dreptul, le va da apele. SIMPLU!!!!
Chestia e in felul urmator, noi , pescarii, cam stimdoar sa criticam, sunt prea putine asociatii reprezentative - ce doresc cu adevarat sa gestioneze niste ape. Asa ca pana noi ne trezim ca in afara de a vrea mai trebuie pus si osu' la treaba, apele vor tine tot de AGVPS si ROMSILVA - SIMPLU!
Nu cred ca exista un sistem in lume care sa fie super, pesti multi, ape curate si fara braconieri, in care un pescar pescuieste peste tot, in toata tara cu un singur permis valabil oriunde si oricand. Este o chestie utopica.
Cam peste tot este un permis statal si apoi autorizatii locale de pescuit. Una fara alta nu da dreptul la pescuit. Local apele sunt gestionate ( nu conteaza de cine) iar statul controleaza localul daca isi face treaba. Iar localul e motivat si pe de alta parte sa isi faca treaba caci altfel nu are pescari. E atat de simplu, economia de piata functioneaza perfect pe acest domeniu dar noi nici in ruptul capului nu am aplica-o... Habar nu am de ce.
Ma bag si eu ca vaca'n cucuruz... As vrea sa traiesc s-o vad si p'asta... apele de munte devenind un fel de DN1...Cinste lor, celor ce vor reusi chestia asta, dar pana la probe contrariii... 3SE - Vorbe...apsalba scrie:...Va anunt ca in curand veti vedea primul sistem de monitorizare prin satelit a bazinelor piscicole, 24 de ore pe zi. Atunci sa vad braconierii cand se vor trezi cu gealatii pe ei.
luci a spus
- eventual ,am putea spune ca pe aceste ape, asociatiile care nu-si fac treaba , au pescari nemultumiti......dar asociatiile nu vor simti imediat lipsa pescarilor......
- paradoxal, baltile private ,care sunt ingrijite, arata ca in reviste, au peste si se prinde peste , ce-i drept contra unei taxe ,nu diminueaza pescarii de pe raurile ,care par ca n-au nici un stapan....ce-l putin asa e prin partile noastre.
- avem niste lacuri de acumulare super,ca peisaje, ....dar ,n-am auzit nici un pescar laudandu-se cu vre-o partida de pescuit nemaipomenita ,poate nu s-a mai populat de ani buni, dar pe timp bun
n-ai nici o sansa sa prinzi vre-un loc liber....
- cred ca pescarii nici nu au, sau nu stiu ,unde sa reclame ,ca in schimbul banilor dati pe acel permis si carnet de membru nu primesc mai nimic in afara de dreptul de a tine cateva lansete in apa...cred ca nu au nici timpul necesar si nici nervii necesari pentru o astfel de actiune....
- pai acum cand localul nu-si face treaba , pe rauri si balti nu ai loc de pescari, indiferent ca in locurile respective ar fi sau nu ar fi peste....ca sa prind un loc bun ,trebuie sa plec cu noaptea in cap la pescuit , doar ,doar o sa-l pot ocupa......Iar localul e motivat si pe de alta parte sa isi faca treaba caci altfel nu are pescari. E atat de simplu, economia de piata functioneaza perfect pe acest domeniu dar noi nici in ruptul capului nu am aplica-o... Habar nu am de ce.
- eventual ,am putea spune ca pe aceste ape, asociatiile care nu-si fac treaba , au pescari nemultumiti......dar asociatiile nu vor simti imediat lipsa pescarilor......
- paradoxal, baltile private ,care sunt ingrijite, arata ca in reviste, au peste si se prinde peste , ce-i drept contra unei taxe ,nu diminueaza pescarii de pe raurile ,care par ca n-au nici un stapan....ce-l putin asa e prin partile noastre.
- avem niste lacuri de acumulare super,ca peisaje, ....dar ,n-am auzit nici un pescar laudandu-se cu vre-o partida de pescuit nemaipomenita ,poate nu s-a mai populat de ani buni, dar pe timp bun
n-ai nici o sansa sa prinzi vre-un loc liber....
- cred ca pescarii nici nu au, sau nu stiu ,unde sa reclame ,ca in schimbul banilor dati pe acel permis si carnet de membru nu primesc mai nimic in afara de dreptul de a tine cateva lansete in apa...cred ca nu au nici timpul necesar si nici nervii necesari pentru o astfel de actiune....
Un astfel de sistem a fost depus spre finantare de la UE intr-un parteneriat Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia si APS Alba. Valoare 200.000 EUR nerambursabili.Vali Vesa scrie:Ma bag si eu ca vaca'n cucuruz... As vrea sa traiesc s-o vad si p'asta... apele de munte devenind un fel de DN1...Cinste lor, celor ce vor reusi chestia asta, dar pana la probe contrariii... 3SE - Vorbe...apsalba scrie:...Va anunt ca in curand veti vedea primul sistem de monitorizare prin satelit a bazinelor piscicole, 24 de ore pe zi. Atunci sa vad braconierii cand se vor trezi cu gealatii pe ei.
Azi am avut discutia cu ANPA. Discutia a avut loc in urma solicitarii scrise a FNPSR.
Se va renunta la vignete si timbre, ajungand de comun acord la concluzia ca sunt ilegale.
Permisele se vor distribui de ANPA si asociatii. Ca sa pescuiesti trebuie sa detii permisul de pescuit. Pentru apele nearondate se pescuieste cu permisul. Pentru apele date la asociatii se pescuieste in baza cotizatiei pentru membri sau in baza unei taxe de acces stabilite de catre asociatii, fiecare pe zona sa, pentru cei ce nu sunt membri.
Costul estimativ al unui permis va fi de 20 lei.
Cat despre institutiile amintite am sugerat sa fie eliminate din textul ordinului contravenibd textului ordonantei.
Anpa va analiza argumentatia noastra si va decide in curand. Nelegalitatea este evidenta raportata la art. 23-25 din OG 23/2008.
Fir intins.
PS Asociatiile sa-si pregateasca planurile de management, alfel ioc autorizatii. Este in premiera cand asociatiile isi dau testul de competenta. Sa nu se mai zica de ele ca sunt chioscuri de permise.
Tot azi am ridicat problema AGVPS. Oricum ar da-o trebuie sa se puna in aplicare o Decizie a Curtii constitutionale si o Decizie irevocabila a Curtii Supreme.
Se va renunta la vignete si timbre, ajungand de comun acord la concluzia ca sunt ilegale.
Permisele se vor distribui de ANPA si asociatii. Ca sa pescuiesti trebuie sa detii permisul de pescuit. Pentru apele nearondate se pescuieste cu permisul. Pentru apele date la asociatii se pescuieste in baza cotizatiei pentru membri sau in baza unei taxe de acces stabilite de catre asociatii, fiecare pe zona sa, pentru cei ce nu sunt membri.
Costul estimativ al unui permis va fi de 20 lei.
Cat despre institutiile amintite am sugerat sa fie eliminate din textul ordinului contravenibd textului ordonantei.
Anpa va analiza argumentatia noastra si va decide in curand. Nelegalitatea este evidenta raportata la art. 23-25 din OG 23/2008.
Fir intins.
PS Asociatiile sa-si pregateasca planurile de management, alfel ioc autorizatii. Este in premiera cand asociatiile isi dau testul de competenta. Sa nu se mai zica de ele ca sunt chioscuri de permise.
Tot azi am ridicat problema AGVPS. Oricum ar da-o trebuie sa se puna in aplicare o Decizie a Curtii constitutionale si o Decizie irevocabila a Curtii Supreme.
apsalba scrie:Permisele se vor distribui de ANPA si asociatii. Ca sa pescuiesti trebuie sa detii permisul de pescuit. Pentru apele nearondate se pescuieste cu permisul. Pentru apele date la asociatii se pescuieste in baza cotizatiei pentru membri sau in baza unei taxe de acces stabilite de catre asociatii, fiecare pe zona sa, pentru cei ce nu sunt membri.
Domnule Pospescu,
Ati fi amabil sa elaborati putin pe tema ape arondate vs. ape nearondate ?
In opinia dvs. care ar trebui sa fie proportia acestora in cadrul unui bazin piscicol ?
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare