NOUL ORDIN PRIVIND PESCUITUL SPORTIV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 01 Apr 2008, 20:25

Adica eu sunt de la Avantul Prabusirea ? :D Mai , da tari sunteti . Si pe banii federatiei s-a dus echipa romaniei ? Cea care nu a ajuns anul trecut ? Nu atre rost sa mai vorbim , ca nu te poate scoate nimeni din peisaju tau de vis in care stai ca regele inconjurat de catva catei care ( inca ) iti ling talpile pentru ca nu li s-au deschis ochii . :roll: Nu sunt ofensat , departe de mine asa ceva , doar vroiam pe vremea respectiva sa cunosc oamenii cu care discut pe forum . Dar unde nu esti primit cu placere .....

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 01 Apr 2008, 21:37

Nu inteleg de ce nu se ia nimeni de SELARU chiar atit de mult il idolarizati :?:
De ce va luati mereu de APS-Alba care cit de cit vrea sa faca ceva pentru pescari :?:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 01 Apr 2008, 22:50

apsalba scrie:As vrea sa stiu si eu care sunt membri pescari ai RNP. Care este echipa lor reprezentativa. Care este statutul pescarului RNP.
Pescuitul sportiv este o activitate recreativ sportiva nu o activitate economica. Cred ca articolele 23-25 din OG 23/2008 sunt destul de clare. Numai pescarii detinatori de permise de pecuit sportiv eliberat de ANPA pot practica pescuitul respectiv. Alfel art. 25 ar suna asa: La libera lor asociere pescarii se pot constitui in regii autonome sau asociatii. Este limpede.
daca eu concesionez un teren si amenajez pe el o baza sportiva cu terenuri de tenis, pentru practicarea tenisului de camp in mod recreativ de catre amatori,... trebuie ca eu sa fiu tenismen ?
eu cred ca termenii din lege sunt in mod voit prost interpretati...
spune explicit undeva in lege ca fondurile de pescuit sportiv,... pot fi gestionate doar de catre pescari (sau asociatii de pescari) ?... nu cred...
spune undeva in lege explicit ca altcineva in afara asociatiilor de pescari NU ARE VOIE sa gestioneze fonduri de pescuit ?

cel care va gestiona aceste ape trebuie sa aiba ca obiect de activitate administrarea fondurilor de pescuit destinate practicarii pescuitului recreativ, si sa aiba capacitatea de a o face... nicidecum practicarea pescuitului sportiv...
e de presupus ca asociatiile de pescari, ar putea sa intre in categoria celor capabili sa administreze ape, avand in vedere motivatia si specificul lor... dar si asta numai daca pot dovedi ca sunt in stare sa o faca... (vezi planurile de management pe care le ridici in slavi si impotriva carora nu sunt :D)
dar asta nu inseamna ca sunt singurele...
oricine poate dovedi, cu un plan bun de management (:D), ca este in stare sa gestioneze bine aceste fonduri (de pescuit :lol: nu UE !)... cred ca va putea avea acces la acest lucru...
ca nu-ti place cum suna si te legi de termeni si chichite avocatesti pentru a combate acest lucru... asta e... lupta ta e fara rost si n-are fundament,...oricum nu va duce nicaieri... eu zic sa te obisnuiesti cu ideea... altfel cred ca vei fi foarte surprins in viitor... si vesnic neimpacat :D
nu spun ca mie imi place ideea... dar ... daca ne mai intalnim peste vreun an pe tema asta pe aici,... vom vedea cine a avut dreptate...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 02 Apr 2008, 00:37

Miky prietene,
Jos palaria, esti de departe cel mai bun orator de pe acest forum, un fel de Demostene al pescarilor! :lol: :lol: Ai intotdeauna argumente valide, bine inlantuite si gradate, dar si umor, ironie caustica si te exprimi clar si frumos! Cred ca e greu pentru adversarii tai sa iti faca fatza! Cel putin pe sarmanul baiatul asta din Alba cred ca l-ai adus la depresie si cura pe diazepam! Dar e drept ca nu e vina ta - el a cautat-o cu lumanarea! :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 02 Apr 2008, 08:32

apsalba scrie:MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
ORDIN
privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv

.....................
Art. 4 (1) Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură poate atribui dreptul de pescuit recreativ/sportiv pe anumite zone, la solicitarea asociaţiilor de pescari sportivi, legal constituite sau instituţiilor care au in obiectul de activitate pescuitul recreativ/sportiv.
daca ar fi sa ne legam de chichite si cuvunte, dupa modelul apsalba, am putea spune urmatoarele:
ordinul specifica ca ANPA "poate atribui" dreptul de pescuit la solicitarea celor de mai sus... OK:

1) cui ? asociatia din care pot sa fac eu parte "poate solicita" atribuirea dreptului de pescuit nu pentru ea ci lui "Fario Nebunu" :lol: ... el isi face repede un ong... si gata... e simplu... la cererea asociatiei mele primeste el dreptul de pescuit....
2) nicaieri nu specifica ca"numai"... asociatiilor si institutiilor care au ca domeniu de activitate pescuitul sportiv ... si altora nu !
prin "poate",... se intelege daca vrea... :D
dar nu scrie nicaieri ca nu poate atribui acest drept si altor "Organisme" ...
tot daca vrea !... :lol: .... si pana acum a "putut" ...
ce nu se specifica ca e interzis se cheama ca e voie... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 02 Apr 2008, 13:21

Miky, degeaba ii explici, ca stie bine despre ce e vorba. Ii place sa se auda chiar daca se debiteaza tot felul de lucruri voit eronate si deloc conforme cu realitatea.
Asta e, mergem la pescuit la cehi, ca si asa ne place mai mult la ei decat la noi

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 02 Apr 2008, 17:48

Iarasi dle Popescu?Va place atit de mult sa fiti injurat?Nu va ajunge AJVPS-ul si va trebuie si RNP-ul?! Pe asta cind il desfiintati?Dvs spuneti ca ati organizat un campionat national dar nu spuneti si citi concurenti au fost!Din cite stiu nu au fost nici macar 15!Asta la spinning!La musca nu mai stiu ce ati facut.Dar totusi dl.Luca ce mai face?Inca nu s-a lamurit,ca cei de la spin.v-au cam lasat?
Spuneti ca RNP-ul nu face investitii in apele de munte!Ca de obicei total eronat!
Dvs. ce ati facut , dar la concret,daca se poate si aveti amabilitatea!
Cum am mai spus si pe alt forum,cred ca folositi intr-o directie total gresita foarte multa energie!
Omul sfinteste locul indiferent ca e de la Apsalba,AGVPS,RNP,WSB,PP Iasi etc!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Apr 2008, 17:57

apsalba scrie:Cu Romsilva am explicat; ...
Ati explicat, dar va contraziceti singur, asa ca nu e deloc clara explicatia. Iata la ce ma refer:
apsalba scrie: Pentru apele nearondate se pescuieste cu permisul. Pentru apele date la asociatii se pescuieste in baza cotizatiei pentru membri sau in baza unei taxe de acces stabilite de catre asociatii, ...
Deci aci ziceti ca se poate pescui si pe baza unei taxe de acces.
apsalba scrie:Cu Romsilva am explicat; nu poate prelua ape pentru ca se incalca art. 23-25 din OG 23/2008. Acolo se specifica in clar ca dreptul de pescuit se exercita prin permisul de pescuit care este emis de ANPA nu de RNP.
Iar aici nu mai sunteti de acord cu taxa de acces.

Asa ca argumentul acesta nu sta in picioare, oricum l-as privi. De obiectul de activitate nu am ce zice, ca nu am vazut statutul Romsilva. Poate ca de anu trecut cand l-ati vazut ultima data si-au modificat statutul. E atat de simplu! Asta e cea mai mica problema! Se modifica in doi timpi!

Alte argumente?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Apr 2008, 18:08

apsalba scrie:Iteleg ca esti ofensat ca nu ai putut participa la concursurile FNPSR. Te anunt ca nu am organizat concursuri ci un campionat national al federatiei. Cu etape, clasamente de etapa si finale. Nu p-uteam invita alti pescari, deranjand buna desfasurare a campionatului.
Poate ca RNP a organizat un concurs.
Asta s-a vrut a fi o gluma de 1 aprilie? Marele, inegalabilul si fenomenalul campionat al Federatiei, "Cu etape, clasamente de etapa si finale", la musca, a avut programate trei etape de vis dintre care s-a organizat pana la urma una singura. E drept ca au fost multi concurenti, intr-un coplesitor numar de opt! Si vreo 2-3 arbitrii care au stat la corturi, ca n-avea rost sa se oboseasca pe apa!
La concursul RNP au fost doar de 4 ori mai multi concurenti, doar vreo 50 de arbitrii care au fost mereu in ceafa concurentilor. O bagatela! Si nici macar nu s-au laudat. Poate era cazul sa-si faca autocritica!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Apr 2008, 18:11

APSHD scrie:Nu inteleg de ce nu se ia nimeni de SELARU chiar atit de mult il idolarizati :?:
De ce va luati mereu de APS-Alba care cit de cit vrea sa faca ceva pentru pescari :?:
Vrea? Si daca vrea de 10 ori mai mult ca Selaru? :evil:

Si inca ceva: l-ai vazut pe Selaru p-aci? Atunci ce vrei, sa vorbesc singur? Cand va veni pe forum poti fi sigur ca va avea de raspuns la multe intrebari! :twisted:

Scrie răspuns