foarte bine punctat.Lucrurile vor functiona daca se vor putea pescui cu permise individuale luate de la primarii, posta, etc, ele reprezentand permisele nationale valabile pe apele nationale administrate de stat dar si pe apele administrate de alte asociatii, unde insa mai trebuie sa plateasca o taxa modica oarecare.
...
Altfel, fara implementarea acestui lucru ( ce functioneaza in comunitatea europeana) noi vom incerca sa inventam o roata ce clar nu va functiona pentru masa pescarilor dar se va invarti ff bine pentru buzunarul catorva salariati de asociatii oportuniste si se va perpetua situatia jalnica a pescuitului sportiv din tara noastra.
NOUL ORDIN PRIVIND PESCUITUL SPORTIV
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
S'altare și bunăstare !
@ apsalba
Daca acesta este proiectul OM privind pescuitul recreativ sportiv permiteti sa trag urmatoarele concluzii:
- pentru Delta Dunarii nu se emit timbre de pescuit, in concluzie toata delta se va da in administrare ARBDD-ului( ca institutie publica) si probabil pe ici pe colo unor asociatii( probabil AJVPS dar si asociatii care au in obiectul de activitate pescuitul comercial si cel recreativ sportiv) in baza planurilor de management. Pescuitul se va face dupa regulile administratorului.
- toate apele de munte cu salmonide si cele din fond forestier pe care le administreaza direct Romsilva in acest moment vor fi pastrate in continuare de aceasta institutie publica in baza unui plan de management. Atrag atentia ca in actualul Cod Silvic se stipuleaza foarte clar ca pestele din apele de munte si din apele din fond forestier este un produs valorificat de Romsilva prin pescuit sportiv. Pescuitul se va face dupa regulile stabilite de Romsilva.
- apele de munte administrate de AJVPS-uri in acest moment vor fi pastrate de acestea, in mare parte, deoarece acestea pot folosi pentru paza paznicii de vanatoare.
- cu permisul de pescuit simplu se va putea pescui sigur, numai la Marea Neagra si pe cursul Dunarii.
- o parte a apelor colinare si de ses vor fi luate , la cerere, de AJVPS-uri si de celelalte asociatii in baza planurilor de management , cu avantaj de partea AGVPS.
- tot ceea ce nu este cuprins mai sus vor ramane ape libere ce vor putea fi pescuite cu permis si timbrul corespunzator categoriei , respectiv ses sau munte.
Cam acesta este tabloul a ceea ce urmeaza in pescuitul recreativ din Romania.
Puteti sa ma contraziceti dar nu cred ca aveti argumente.
Daca acesta este proiectul OM privind pescuitul recreativ sportiv permiteti sa trag urmatoarele concluzii:
- pentru Delta Dunarii nu se emit timbre de pescuit, in concluzie toata delta se va da in administrare ARBDD-ului( ca institutie publica) si probabil pe ici pe colo unor asociatii( probabil AJVPS dar si asociatii care au in obiectul de activitate pescuitul comercial si cel recreativ sportiv) in baza planurilor de management. Pescuitul se va face dupa regulile administratorului.
- toate apele de munte cu salmonide si cele din fond forestier pe care le administreaza direct Romsilva in acest moment vor fi pastrate in continuare de aceasta institutie publica in baza unui plan de management. Atrag atentia ca in actualul Cod Silvic se stipuleaza foarte clar ca pestele din apele de munte si din apele din fond forestier este un produs valorificat de Romsilva prin pescuit sportiv. Pescuitul se va face dupa regulile stabilite de Romsilva.
- apele de munte administrate de AJVPS-uri in acest moment vor fi pastrate de acestea, in mare parte, deoarece acestea pot folosi pentru paza paznicii de vanatoare.
- cu permisul de pescuit simplu se va putea pescui sigur, numai la Marea Neagra si pe cursul Dunarii.
- o parte a apelor colinare si de ses vor fi luate , la cerere, de AJVPS-uri si de celelalte asociatii in baza planurilor de management , cu avantaj de partea AGVPS.
- tot ceea ce nu este cuprins mai sus vor ramane ape libere ce vor putea fi pescuite cu permis si timbrul corespunzator categoriei , respectiv ses sau munte.
Cam acesta este tabloul a ceea ce urmeaza in pescuitul recreativ din Romania.
Puteti sa ma contraziceti dar nu cred ca aveti argumente.
Nu inteleg de ce va lamentati. Nu voi sustineti posibilitatea de a pescui liber pe ape fara asociatii? Dati tata banii la RNP, AGVPSR, care este problema?
Din fericire mai exista si unii care gandesc.
Am formulat deja punctul de vedere al FNPSR cu privire la prezentul ordin si am solicita eliminarea vignetelor care sunt ilegale si eliminarea referirii la institutiile respective care nu au in obiectul de activitate pescuitul sportiv. Nu stiu de unde flydb a scos chestia ca RNP are drept de pescuit sportiv. Citeste art. 83.84,85,86 din Codul silvic.
Din fericire mai exista si unii care gandesc.
Am formulat deja punctul de vedere al FNPSR cu privire la prezentul ordin si am solicita eliminarea vignetelor care sunt ilegale si eliminarea referirii la institutiile respective care nu au in obiectul de activitate pescuitul sportiv. Nu stiu de unde flydb a scos chestia ca RNP are drept de pescuit sportiv. Citeste art. 83.84,85,86 din Codul silvic.
@ apsalba
In postarea anterioara nu cred ca m-am lamentat deloc. Am vrut doar sa fac o descrieere a felului cum vede ministerul organizarea pescuitului recreativ in Romania.
Este foarte adevarat ca prevederile codului silvic nu sunt foarte clare(ca orice text de lege din Romania), dar interpretarea data de institutiile statului converge catre faptul ca Romsilva are in obiectul de activitate pescuitul recreativ / sportiv in apele de munte. Mai mult de-atat APS Alba a pierdut procesul cu Ministerul in ceea ce priveste legalitatea ordinului 231/2006. Sentinta a fost definitiva si irevocabila.
In ceea ce priveste tibrele de pescuit ( vignetele) suntem de aceeasi parere, dar as vrea sa nu uitati ca ministerul a castigat prin sentinta definitiva si irevocabila procesul cu AGVPSR pe aceeasi tema.
In alta ordine de idei, daca este sa judec corect , trebuie sa constat ca sunt si cateva parti bune:
- pescarul nu mai este obligat sa faca parte dintr-o asociatie.
- instututiile publice care au in obiectul de activitate pescuitul recreativ/sportiv si asociatiile de pescari care vor primi in administrare ape in baza planurilor de management au obligatia sa pazeasca cu un corp de paza specializat resursele acvatice.
- sanctiunile pentru incalcarea legii sunt mult mai aspre.
In postarea anterioara nu cred ca m-am lamentat deloc. Am vrut doar sa fac o descrieere a felului cum vede ministerul organizarea pescuitului recreativ in Romania.
Este foarte adevarat ca prevederile codului silvic nu sunt foarte clare(ca orice text de lege din Romania), dar interpretarea data de institutiile statului converge catre faptul ca Romsilva are in obiectul de activitate pescuitul recreativ / sportiv in apele de munte. Mai mult de-atat APS Alba a pierdut procesul cu Ministerul in ceea ce priveste legalitatea ordinului 231/2006. Sentinta a fost definitiva si irevocabila.
In ceea ce priveste tibrele de pescuit ( vignetele) suntem de aceeasi parere, dar as vrea sa nu uitati ca ministerul a castigat prin sentinta definitiva si irevocabila procesul cu AGVPSR pe aceeasi tema.
In alta ordine de idei, daca este sa judec corect , trebuie sa constat ca sunt si cateva parti bune:
- pescarul nu mai este obligat sa faca parte dintr-o asociatie.
- instututiile publice care au in obiectul de activitate pescuitul recreativ/sportiv si asociatiile de pescari care vor primi in administrare ape in baza planurilor de management au obligatia sa pazeasca cu un corp de paza specializat resursele acvatice.
- sanctiunile pentru incalcarea legii sunt mult mai aspre.
- al. trentea
- utilizator constant
Personalizati si explicati va rog.apsalba scrie: Din fericire mai exista si unii care gandesc.
Adica cei care nu vor sa plateasca cotizatii la asociatii sunt tampiti?
Chiar daca ne ramane doar DUNAREA, care-i doar la 50-60 km de Bucuresti, si tot e ceva.
Si inca doua intrebari:
1. De ce si-a dat demisia fostul presedinte al Federatiei, domnul profesor dr. ing. Belle, cel cu care defilati pana mai deunazi?
2. De ce s-au retras asociatii din Federatie, inclusiv cea de la Valcea condusa de Dady, iar altele sunt pe cale sa o faca? De "dragul" dvs?
Vedeti-va de treburile interne, care nu-s putine, pentru ca atunci cand vor apare permisele la liber o sa ramaneti doar cu planurile de management in brate, pentru ca majoritatea pescarilor vor prefera sa ramana neinregimentati in asociatii/federatii conduse de satrapi.
Veti concura vreodata ca potential piscicol cu baltile administrate privat, gen Darvari, Sarulesti, Tancabesti, Moara Vlasiei, Doripesco? Acolo voi plati taxa, pentru ca se merita sa te saturi de prins peste in conditii civilizate, iar cu permisul ma duc pe Dunare sau in balta Ialomitei daca doresc salbaticie. Vor ramane destule ape libere ca sa te poti bucura de o iesire in mijlocul naturii, fara sa-ti fie teama ca n-ai permis vizat la nu stiu ce asociatie, sau ca nu poti trece de pe un mal pe altul al unui rau, pentru ca pe o parte este un judet iar pe celalalt mal alt judet.
Ceea ce va deranjeaza vadit este ca s-a obtinut acest cap de pod, NEOBLIGATIVITATEA ASOCIARII, care a fost sustinut de P4E si alte asociatii sau pescari neinregimentati. Este greu de digerat din perspectiva consecintelor ...
Mai discutam la anul...
Asociatia "Pescari 4Ever"
Club Sportiv "Pescar 4Ever"
Club Sportiv "Pescar 4Ever"
@ apsalba
Asa este. Aveti dreptate. Dar se abroga 231 pentru ca nu mai este necesar. Pescuitul se va face respectand regulile stabilite de RNP prin norma interna. Ca sa fiu mai explicit: Romsilva solicita La ANPA prin cerere, insotita de planul de managemen, darea in administrare a tuturor apelor de munte care o intereseaza. Devenind administrator, conform proiectului de OM , Romsilva stabileste regulile. Emite permise, stabileste tarifele, stabileste zonele de protectie, stabileste in fiecare an apele inchise pentru refacerea fondului piscicol.
Asa este. Aveti dreptate. Dar se abroga 231 pentru ca nu mai este necesar. Pescuitul se va face respectand regulile stabilite de RNP prin norma interna. Ca sa fiu mai explicit: Romsilva solicita La ANPA prin cerere, insotita de planul de managemen, darea in administrare a tuturor apelor de munte care o intereseaza. Devenind administrator, conform proiectului de OM , Romsilva stabileste regulile. Emite permise, stabileste tarifele, stabileste zonele de protectie, stabileste in fiecare an apele inchise pentru refacerea fondului piscicol.
-
- veteran
Trasni-ar din cer pe astia de la Romsilva si calcai-ar vaca neagra, stuchi-ar cucii si mierlele ca m-am saturat de asa zisul lor "drept" de a stabili pe ce ape am voie si pe care nu am....sau tarifele alea nesimtite, regula stupida cum ca pot pescui doar 3 zile pe saptamana etc. Sincer i-as ierta doar daca ar permite si pescuitul la pastrav cu momeli naturale, din moment ce nu sunt obligati sa respecte codul piscicol si pot face propriile reguli! Oricum 5 din 6 padurari sapa dupa rame pe malul alei iar al 6-lea da cu boisteni!flydb scrie:@ apsalba
M-am decis: rog un prieten care lucreaza la o firma de stampile sa imi faca stampila Romsilva pe un judet (Bv sau Sb), am cateva chitante fotocopiate asa ca nenicule, in anul de gratie 2008, am sa imi "tai" singur chitante pentru ce apa vrea muschii mei! Si dau si altora daca vor! Fata de padurarii astia care doar de fraude si aberatii se tin si care nu dau 2 parale pe pescuitul sportiv (la ei doar vanatoarea de urs si cerb cu strainii dolarosi conteaza...) nu o sa am nici un scrupul!