noul magazin ENERGOFISH (bucuresti)

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Mar 2008, 09:55

Stefane,
Data viitoare cand mai mergi la Energofish ia cu tine si o bata de baseball si daca acel vanmzator manifesta aceeasi atitudine jemenfichista (sau mai neaos spus "zdamasiista") inmoaie-i olecutza oasele ca sa aiba ce povesti nepotilor la batranetze.... :lol: :lol:
Acum lasand gluma deoparte - daca vezi ca mereu se repeta acea secventa demna de un film absurd, pur si simplu schimba-ti furnizorul. In fond, energofish nu e cine stie ce mare firma de scule, parerea mea e ca se afla in a doua jumatate valorica, undeva la egalitate cu Gipo si altii. Cauta un furnizor cu adevarat valoros, lasa-i pe acesti taraie-brau sa fiarba in sos propriu!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 24 Mar 2008, 10:48

@ Fario...

...vezi ca ultima postare in topicul asta a fost facuta exact in urma cu doi (2) ani.Poate de atunci si-a mai revenit gagiul,in urma unor eventuale tratamente cu bata sau respectivul magazin (fie el si energo) s-a reprofilat... :lol: :P :lol:

Fit intins ! tuturor. :wink:

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 24 Mar 2008, 17:21

ce-mi plac mie forumurile cand toata lumea isi da cu parerea despre altii, credeam ca barfa este in mod tipic uzitata de femei dar vad ca nici barbatii nu sunt departe. eu unul am cumparat pana acum un an de la energo si cei doi vanzatori au fost extrem de amabili de fiecare data, in plus au mai fost si alte chestiuni la mijloc.

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 05 Sep 2009, 14:57

Dupa parerea mea vina nu este nici macar a vanzatorului, ci a sefului sau direct (directorul de vanzari sau directorul de magazin in functie de organizarea din firma). Omul are limitele sale; se presupune ca exista un interviu la care ai posibilitatea sa cunosti limitele celui care-ti va fi angajat si va reprezenta firma in relatia ta directa cu clientul. Daca nu are toate calitatile necesare, ii faci un training in vanzari, ii prezinti principiile de baza pe care sta firma. Si il monitorizezi pentru a vedea evolutia sa, lucru care oricum trebuie facut pentru ca sa poti cuantifica rezultatul muncii unei firme ca ansamblu si a fiecarui angajat.

In alta ordine de idei, poate este util sa va povestesc o experienta avuta afara. Am fost la un magazin de pescuit din Chambery (Europeche) si am cautat niste twistere (delalande shad GT de 15 cm in anumite culori). Mai era doar unul singur, din pacate pentru mine. Vanzatoarea de acolo si-a notat culorile pe care le doresc si numarul de twistere, iar in 6 zile m-a sunat sa-mi spuna ca au sosit si ca pot sa le ridic. Am fost la magazin, ma asteptau frumos ambalate; in magazin la vanzare nu mai erau, se terminasera si de aceasta data. Cam aceasta este o atitudine constructiva, dupa parerea mea, prin care iti castigi si iti fidelizezi o clientela. Sa nu credeti ca era vorba de o suma enorma, undeva la 25 de euro. Diferenta este ca lor le-a pasat si ca au inteles ca pentru ca sa revin in magazinul lor trebuie sa faca doar un singur lucru: sa fie amabili si atenti.

Acelasi lucru in alt magazin mic, foarte mic, din Annecy. Angajatii extrem de amabili chiar si in a destainui locurile de pescuit. Vrei ceva ce ei nu au in magazin momentan, nu e problema, alegi, comanda si aduc cat de repede posibil. Si, desi mic, mai mereu magazinul este plin pentru ca stiu cum sa se apropie de clienti.

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 05 Sep 2009, 21:39

Pana una alta Energofish aduce in tara tone de scule, multe din ele foarte interesante sau folosite... Din pacate pescarul nu cumpara poze prost facute sau cifre ci scule si in cele mai multe situatii e nevoie sa puna mana pe o lanseta sau o mulineta, sa vada exact un vobler sau cine stie ce maruntis...
UNDE se pot vedea sculele astea ,unde pot fi atinse???

Pai nicaieri pt ca nu exista un magazin de prezentare intr-un oras cu 2.5 milioane de oameni... asta in vreme ce "concurenta" are cate 2-3-4 ...

Asta e principala problema a Energofish...restul sunt detalii...

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 05 Sep 2009, 22:28

poate nu le convina sa vanda en-detail, nu le convina sa mai dea bani in plus pe chirie si pe amenajat spatiu, ei poate isi scot banii foarte bine prin firmele distribuitoare si lasa promovarea doar pe seama acestora, va zic din surse sigura ca daca o rotativa se cumpara din magazin cu 6-7lei, maigazinul nu o cumpara cu mai mult de 4 lei garantat, exista contracte peste contracte negociate f bine, asa ca nu se complica cu un magazin amarat
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 06 Sep 2009, 06:42

Salut. Topikul este foarte interesant dar nu ar un final Happy end. :lol:

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 06 Sep 2009, 12:55

adrian25 scrie:poate nu le convina sa vanda en-detail, nu le convina sa mai dea bani in plus pe chirie si pe amenajat spatiu, ei poate isi scot banii foarte bine prin firmele distribuitoare si lasa promovarea doar pe seama acestora, va zic din surse sigura ca daca o rotativa se cumpara din magazin cu 6-7lei, maigazinul nu o cumpara cu mai mult de 4 lei garantat, exista contracte peste contracte negociate f bine, asa ca nu se complica cu un magazin amarat
Asta e evident, un importator atat de mare si care ruleaza atata marfa, calitate variata, nu castiga din vanzari proprii ci din vanzarile catre retaileri...

Treaba este alta, ca tocmai, la cata marfa aduc, mai ales ca aduc si marfa de calitate, cumparatorului ii este imposibil sa vada live marfa..nici un retailer nu aduce tot ce importa ei, dimpotriva, majoritatea sunt buticuri sau tarabe in piata care se axeaza pe marfa low end, consumabile, etc...

In felul asta, aia cu adevarat nebuni si care dau 300-500 pe o varga sau pe o mulineta si care chiar stiu de ce dau banu si vor sa simta in mana produsul, sunt lasati fix....in aer...

Eu am vrut sa iau 4-5 produse cu valoare relativ mare, nu maruntisuri... Vede-le UNDE??? nu le-am putut atingem am luat de la alti producatori...

Si cum sa spun, daca Energo, ditamai importatorul, nu isi permite un showroom in capitala, cum sa mai avem pretentii la cei mult, mult mai mici decat ei? si cum de altii isi permit cate 2-3-4?

Asta e, nu vor banii mei, ii dau altora care stiu sa mi-i ia...

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 06 Sep 2009, 13:09

A, si inca o chestie, poate le dau idei , desi....
Frate, sunt 2 magazine online mari in bucuresti, xxx si TF...Total Fishing cel putin ofera super servicii, eu sunt super incantat de cum functioneaza.
Pai ma tata, daca tot esti comod si nuvrei sa te legi la cap, tu Energofgish, si tot vezi ca altii au chef sa stea de coada clientului, cum fac cei de la TF, DE CE mama masii nu faci un contract de colaborare mai strans cu ei??

Nu cred ca TF nu ar primi in depozit o foarte mare parte din oferta Energo...
Nu au ei vitrine, nu au showroom, sunt un depozit DAR daca e ceva in stoc si te intereseaza, ti-l arata inainte sa dai banul...

DE CE nu le dau celor de la TF marfa ca sa poata omul sa vada ce si cum?
Cu discounturi care sa le mareasca profitul astfel incat sa acopere o pate din chirie , pt un depozit mai mare si un angajat in plus daca e nevoie, cu termene de plata mai lungi, ca sa nu stea omul de la TF cu grija ca daca ia un produs si nu-l vinde il plateste din buzunar sau il vinde in pierdere, cu o polotica de returnare a sculelor nevandute daca e cazul...

DE CE?

pai uite de ce, e simplu, solutii exista, multe, ieftine, lesne de implementat, ar avea de castigat toata lumea...si clientii, si retailerul, si in primul rand Energo...

de ce nu fac treburi de genul asta?

parerea mea e ca ii cam doare in basca...cum sa zic, apai si pe mine ma cam doare in basca si nu cumpar marfa lor, e simplu.

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 06 Sep 2009, 15:00

Parerea mea e ca au o putoare de director de vanzari in Bucuresti, care a tras sa inchida magazinul ca sa nu mai aibe el dureri de cap! :lol1:
Mai putin timp pierdut cu magazinul, mai mult timp liber pentru activitati lucrative...
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

Scrie răspuns