noua lege a pescuitului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 26 Iul 2004, 15:37

cititi in Romania Libera, ( vezi link-ul de mai jos ), cum tocmai s-a eliminat pedeapsa cu inchisoarea pentru braconaj electric sau cu dinamita; a ramas doar sanctiunea cu amenda
de acum practic s-a dat la liber braconajul, 50 de milioane amenda pentru un curentator nu e mare branza, ii scoate in cateva zile

http://www.romanialibera.ro/editie/inde ... 004&idx=47

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 26 Iul 2004, 16:31

Noua lege a pescuitului este intradevar conceputa pentru ai incuraja pe braconieri sa continue si eventual sa treaca la o activitate si mai inversunata. :-)

Speciile valoroase cum ar fi morunul si celelalte cu icre negre, vor fi starpite primele. Asta este clar.

Aceasta lege trebuie anulata cat se paote de repede. Toata lumea trebuie sa contribuie la acest lucru. Pescarii sportivi trebuie sa fie in frunte si sa isi inapoieze permisele de pescuit la AGVPS ... sa ceara banii inapoi.

De ce AGVPS -ul si alte organizatii raspunzatoare de administrarea pescuitului in apele din Ro nu au combatut aceasta lege din faza de propunere. Cum a fost posibil ca ea sa fie aprobata fara ca cei ce raspund de aceasta activitate sa nu stie de aceasta schimbare. :shock:

Pe ei cu scrisori. Faceti revolutie. :-)
Fir intins!
Borealis F

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 26 Iul 2004, 16:53

Am verificat legea. In mod ciudat, inainte de modificare, Legea 192/2001, in art. 56 arata ca pescuitul cu pricina este infractiune si se pedepseste cu amenzi intre 5 si 10 mil lei. In consecinta, acum doar s-a majorat amenda (50/100 mil).
totusi, daca toata lumea se agita ca au fost dezincriminate activitatile cu pricina, mai caut.

Oricum, intotdeauna te lovesti de problema executarii respectivelor amenzi, marea majoritate a braconierilor fiind fiii ploii - nu tu venituri, nu tu bunuri, ce sa vinzi?

Cel mai cinstit era la gherla, sa te strige colegul de celula "Mona, ce faci diseara?".

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 27 Iul 2004, 08:40

verifica, cred ca se pedepsea si cu inchisoarea

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 27 Iul 2004, 09:00

Si atunci noi sa ne mai facem permis? Pt. ce? Incepe sa puta rau tara asta....
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Iul 2004, 09:26

inainte era infractiune si avea si pedeapsa cu inchisoare. Acum e contraventie si are doar amenda.
Asa ca sturionii vor fi rasi rapid. Prinzi un sturion, iei pe el 500 milioane si platesti lejer amenda de 50 milioane.
Plus ca braconierii se tem mai mult de inchisoare decat de amenzi.
Nu stiu cum au putut face asa ceva, tocmai acum cand toata Europa merge pe protectia mediului, pe stoparea braconajului, pe ecologie, etc.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 27 Iul 2004, 09:52

Haideti fratilor sa scriem toti cate un email la ProTv. Ca daca doar discutam aici si nu incercam sa facem ceva, discutia nu mai are rost.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 27 Iul 2004, 10:29

Idea de a trimite e-mailuri la cei ce ar fi trebuit sa se opuna schimbarii acestei legi, este buna. Nu pentru ca eu cred ca respectivi se vor speria, sau actiona.

Dar daca tin cont ca una din metodele cu care sunt obisnuit sa actionez este exact aceasta, bine inteles ca sunt de acord si va garantez ca am sa incerc sa fac publicitate pe siteul NSA ca toti adeptii si membri nostri sa participe la aceasta actiune de protest.

http://www.norwegian-salmon.com/salmon/index-en.php

Daca redactia rapitori.ro creeaza un e-mail de genul celui de pe siteul NSA de ex. cel cu Vefsna (pe coloana din stanga, ...exista un link acolo) si in romaneste dar si in engleza, protestul este usor de sustinut. Eu am sa scriu si un mic articol explicativ despre schimbarea legii si ceea ce ea inseamna pentru fondul piscicol din Ro.

... ce ziceti domnilor din redactie? :wink:
Fir intins!
Borealis F

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 27 Iul 2004, 10:40

Da domnilor, intrati pe link-ul pus de Petru Dima sa vedeti cum se reactioneaza la o chestie de genul asta. Nu putem ramane indiferenti. Trebuie sa renuntam la spiritul mioritic. Daca vom fi mai multi care sa scriem la televiziune si la Ministerul mediului (cred ca acolo ar trebui scris), poate ne baga cineva in seama.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 27 Iul 2004, 10:52

daca voi compuneti materialul si cadeti de acord asura pasilor de urmat, eu nu am nimic impotriva ca materialul sa plece de la rapitori.ro, cu semnaturile voastre in spate
ma refer la mail, scrisoare, etc.
rapitori.ro nu este entitate juridica, deci nu poate fi prezentata ca o asociatie, ca un club sau altceva
este doar un nume pe web unde ne strangem cu totii.......

Scrie răspuns