Tavi scrie:Problemele ridicate de pescuitorul sunt reale.
asa e... sunt reale, fara discutie !!!
fata de ceea ce ni se pregateste in viitorul apropiat, absenta RNP din peisaj va fi resimtita puternic...pe termen scurt !
RNP dispunea de logistica necesara, de resurse materiale si la nevoie chiar de mana de lucru pentru amenajarile necesare,... trebuia doar sa fie convinsa sa se ocupe... de altfel pe alocuri .. pe unde oamenii au fost gospodari si seriosi, au mai si facut cate ceva... in putine locuri, e adevarat, dar suficient cat sa fie o dovada ca daca se vrea se poate...
in plus, prezenta omului in verde pe coclauri, prin preajma apelor, chiar si cu alta treaba prin zona,... tinea departe macar o parte dintre braconierii care acum vor simti ca au liber la prapad...
dar asa cum am zis... eu am inteles atat din titlul topicului cat si din intentiile declarate ale celui care l-a initiat, ca scopul acestei initiative nu e sa rezolve integral problema apelor noastre, am fi nerealisti daca am crede asa ceva,... abia atunci as putea zice si eu ca umblam dupa cai verzi pe pereti...
ideea e ca in dezinteresul asta fata de ape si pesti (ma refer la cele publice si naturale), in indiferenta asta fata de situatia pescuitului recreativ in romania, in care amaratii de pescari cotizanti se zbat ca pestele pe uscat

, si nimeni nu-i ia in seama, ... la un moment dat,...in lehamitea asta generala cand nu mai are ce sa-ti traga

... se simte nevoia unui gest, a unei actiuni datatoare de speranta,... chiar daca rezultatul va fi minor, aspectul este tonic, iar convingerea ca faci un lucru bun, nu rau, macar orientat pe directia necesara, directie pe care nimeni nu se inghesuie sa o apuce, aduce linistea de moment si speranta necesara pentru mai tarziu...
ca lucrul asta va sensibiliza pe cei care ar trebui asa cum spera initiatorul, ma indoiesc, sincer, desi as vrea sa fie asa...
si totusi merita efortul, daca nu pentru altceva, macar pentru constiinta noastra interioara... in felul asta ne mai educam si noi...

si apoi... poate ca daca stim ca am scos banu din buzunar ca sa bagam pestele ala in apa,... poate o sa ne gandim de doua ori ce facem cu el, inainte sa-l punem in traista, de-o fi sa il mai prindem vreodata...

, iar de vedem ca-l scoate altul cu plasa... atunci vom fi siguri ca respectivul fura si de la noi... chestie care ar trebui sa ne motiveze intr-un fel, nu ?