modificare ordin prohibitie
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
La Dunare s-a ridicat prohibitia
Nu stiu ce s-a publicat sau nu s-a publicat in M.Of. dar eu am avut o mare surpriza: am fost trezit de graniceri intre P.F. I si P.F. II, pe la 12 noaptea, sa ne spuna, cuviinciosi si cu zambetul pe buze, ca avem voie sa pescuim si noaptea. Erau atat de zambitori!!! Le-am zis ca vom pescui dupa ce se va ridica prohibitia si mi-au zis ca s-a dus si aia. O sa caut si eu in M.Of. sa vad zonele.
Hm....si cand ma gandesc ca vineri si sambata am ratat un pescuit superb la salau....
Azi m-am razbunat si am scos un salaias. De necaz.
Fir intins si inima larga!
Hm....si cand ma gandesc ca vineri si sambata am ratat un pescuit superb la salau....
Azi m-am razbunat si am scos un salaias. De necaz.
Fir intins si inima larga!
- littlefish
- junior
fratilor treaba e alta ,
la ucranieni si moldoveni perioada de prohibitie e de 30 de zile (cum a fost si la noi acum cativa ani) asa ca s-au gandit sa nu iasa in avantaj ucrainieni care sunt mari prieteni cu noi.
pescuitul recreativ e fix pix fata de miza care este pescuitul industrial a speciilor valoroase de pe dunare si prut.
la ucranieni si moldoveni perioada de prohibitie e de 30 de zile (cum a fost si la noi acum cativa ani) asa ca s-au gandit sa nu iasa in avantaj ucrainieni care sunt mari prieteni cu noi.
pescuitul recreativ e fix pix fata de miza care este pescuitul industrial a speciilor valoroase de pe dunare si prut.
the angler is catching xxx, not by the lure
"jaful" pescuitului sportiv
Pai e pacat ca si-au dat seama cat is de boi tarziu. Oricum, in opinia mea situatia sta cam asa la Dunare (nu stiu in rest):
-Stabii de la bucuresti incaseaza comisioane grase pentru atribuirea unor zone ptr. pescuitul comercial. INACASEAZA nu se joaca!
-Ai mari si ai mici de pe la pichetele de graniceri incaseaza de la satenii care "mai baga din cand in cand plase" fara sa aibe zona nici permis.
-Granicerii "incaseaza" amenzile pe care le dau pescarilor sportivi pentru ca "au braconat" in diverse feluri.
Ai un oblete cu un centimetru mai mic? Amenda!!! Iar aia cu plasele scot tot ce e mai gros de 2 cm. Nu iti scosesei sculele si soarele era intr-un nor in apus? Amenda! Ai 3 lansete pe mal? Amenda!
Bai fratilor... faceti si voi un raport sa vedeti ca e ca-n stat: legi care il omoara pe ala mic iar hotu' al mare isi vede nestingherit de treaba!
-Stabii de la bucuresti incaseaza comisioane grase pentru atribuirea unor zone ptr. pescuitul comercial. INACASEAZA nu se joaca!
-Ai mari si ai mici de pe la pichetele de graniceri incaseaza de la satenii care "mai baga din cand in cand plase" fara sa aibe zona nici permis.
-Granicerii "incaseaza" amenzile pe care le dau pescarilor sportivi pentru ca "au braconat" in diverse feluri.
Ai un oblete cu un centimetru mai mic? Amenda!!! Iar aia cu plasele scot tot ce e mai gros de 2 cm. Nu iti scosesei sculele si soarele era intr-un nor in apus? Amenda! Ai 3 lansete pe mal? Amenda!
Bai fratilor... faceti si voi un raport sa vedeti ca e ca-n stat: legi care il omoara pe ala mic iar hotu' al mare isi vede nestingherit de treaba!
- bluesky1ro
- utilizator constant
Salut, perfect de acord cu 'shoricelul', in toamna am fost la pescuit de salau intre Orsova si Severin, la un moment dat au venit la mal niste localnici curiosi intr-o barca, oamenii m-au vazut imbracat in echipament si au crezut ca i-am chemat... eu doar i-am saluat, in barca erau, salai, somotei, crapceni, carasi, nu mai mult de vreo 50 de kile, exemplare mici, am intrebat cita plasa au, au zis ca vreo 2500 de m de plasa !!!!!!!! dialogul a continuat, cica nu se prinde acuma peste, da cind intra la bataie, 2-3 tone pe zi, fara comentarii, alta problema... plasele nesemnalizate in mal plecau direct de la stapilopozi si alte constructii de protectie... unde sa mai dai fara sa agati plase?!?!?! personal as interzice toate aceste plase... nemtii nici nu stiu ce-i aia plasa sau virse in timp ce la noi sunt in floare, nu e corect, cei de pe malul apei de acolo din zona ar trebui sa traiasca din turism, sa fie lasati sa ia peste pentru consum propriu nu sa prinda industrial si ilegal pentru pietele si stabii din zona.

Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...
- bluesky1ro
- utilizator constant
Din nou perfect de acord, tot in toamna am fost in Severin cu treburi. Evident am ajuns si prin piata, mititeii au fost extraordinar de buni si ieftini, am mers si la magazinul de peste unde stupoare! nu aveau decit ton, macrou si sprot congelat, cu alte cuvinte am renuntat sa cumparam peste, la intoarcere inspre Herculane ne-am oprit la o casa unde scria "pESte de vinzare" aveau niste carasi si ceva fitofag. am luat 2 fitofagi si am plecat. probabil ca exista o piata neagra subterana si pestele ajunge direct in orasile mari cum e Timisoara, Brasovul, Bucurestiul, sau cine stie?!?!? poate ne lamureste cineva de pe site, probabil ca fiecare a trecut prin diverse experiente pe malul Dunarii, daca fiecare ar spune si ne-am pune toti de acord, daca am mai face si o asociatie a noastra, am putea face si valuri si am putea schimba cite ceva. eu personal ma gindesc cu groaza la faptul ca voi ajunge pe malul dunarii si-mi voi lasa monturile in cite o plasa, sau ma voi uita trist cum localnicii scot salaiasii de 2 palme din plasa, fara a putea face ceva.. ca toata lumea e mina in mina...Jonin scrie:Si nu imi explic unde ajunge pestele luat la plase!?In Severin pestele e mai scump decat la Brasov si Ploiesti!Si mai putin!
Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...