Magazine de pescuit din IASI
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
@MariusC
Tovarese,(in sensul bun al cuvantului), Ce sa-ntamplat cu Mustad-urile?????
In catalog e una , pe cutie e codul corect, in cutie DEZASTRU!!!
De ani buni folosesc un anume tip de carlig M , pe care-l cunosc si pipaindu-l cu ochii legati... Acum insa n-as maio pescui cu ele nici daca ma plateste cineva.
Unde mama dracului sunt facute ultimele generatii de Mustaduri ca eu nu cred ca norvegienii isi dau asa usor cu firma-n cap!
Am ajuns sa caut Gamacatsu, )de care m-am ferit pt ca plesnesc la socuti, parerea mea de om patit,) Owner care costa cat juma' din vaca lu' vecinu' si fac aceasi treaba ca un ac oarecare...
Ceva explicatii????
Tovarese,(in sensul bun al cuvantului), Ce sa-ntamplat cu Mustad-urile?????

De ani buni folosesc un anume tip de carlig M , pe care-l cunosc si pipaindu-l cu ochii legati... Acum insa n-as maio pescui cu ele nici daca ma plateste cineva.
Unde mama dracului sunt facute ultimele generatii de Mustaduri ca eu nu cred ca norvegienii isi dau asa usor cu firma-n cap!

Am ajuns sa caut Gamacatsu, )de care m-am ferit pt ca plesnesc la socuti, parerea mea de om patit,) Owner care costa cat juma' din vaca lu' vecinu' si fac aceasi treaba ca un ac oarecare...
Ceva explicatii????

Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
De la noi pleaca milioane de carlige anual. Evident ca nu le poate nimeni conrtola la plecare, asa ca avem mare nevoie de informatii "din teren", fara de care nu vedem decat niste cifre in computer.legio1083 scrie:@MariusC
Tovarese,(in sensul bun al cuvantului), Ce sa-ntamplat cu Mustad-urile?????![]()
Despre ce cod sau coduri e vorba? Care e exact problema lor?
Cu multumiri,
Marius
PS Fabrica din Norvegia lucreaza, am fost eu acolo si am vazut.

Pe de alta parte, toate carligele vin insotite de certificatul de origine pe care scrie Norvegia.
Fiecare tip de carlig are o serie proprie... un cod. Pe tejghea e un catalog cu ancore si carlige trase-n plastic. In dreptul fiecarui produs e un cod alaturi de nr/marimea lui.
Nuy stiu pe de rost codul carligelor pe care le foloseam sar pot afla.
Deficiente? Ogramada!
Incepand cu materianul din care sunt facute, care era mai otelt, si care acum il indoi ca pe un jig, la curbura/profilul schimbat, aduda un varf alungit cu 20-30% care schimba mecanica inteparii, la curburi inegale ale carligelor din aceeasi cutie etc.
Cemai , sunt terminate!
Deci, merg si au ca omu' sa-mi iau carlige ca plec in delta... Mai multe ca se agata! Iau catalogu' caut modelul, dictez seria din dreptul lui si marimea... Doaman cauta in sertar deschide cutiuta cu seria in cauza si-mi numara carligele... Cand dau sa le cun inapoi in cutie... dezastru! Ii multumesc frumos pt amabilitate si refuz marfa. Si apuca-te si cauta inlocuitori si testeaza si da cu bani in stanga si-n dreapta... Nu-i prea placut!
Am mai fo de atunci pe acolo si situatia nu s-a schimbat. Chiar daca s-a primit marfa de multe ori. Eu cred ca producatoru' o cam da de garduri... si manufactureaza prin vreun garaj de al lui Xiang Tzi . Da macar sa le faCA CA alea vechi!
Respect!
Nuy stiu pe de rost codul carligelor pe care le foloseam sar pot afla.
Deficiente? Ogramada!
Incepand cu materianul din care sunt facute, care era mai otelt, si care acum il indoi ca pe un jig, la curbura/profilul schimbat, aduda un varf alungit cu 20-30% care schimba mecanica inteparii, la curburi inegale ale carligelor din aceeasi cutie etc.
Cemai , sunt terminate!
Deci, merg si au ca omu' sa-mi iau carlige ca plec in delta... Mai multe ca se agata! Iau catalogu' caut modelul, dictez seria din dreptul lui si marimea... Doaman cauta in sertar deschide cutiuta cu seria in cauza si-mi numara carligele... Cand dau sa le cun inapoi in cutie... dezastru! Ii multumesc frumos pt amabilitate si refuz marfa. Si apuca-te si cauta inlocuitori si testeaza si da cu bani in stanga si-n dreapta... Nu-i prea placut!
Am mai fo de atunci pe acolo si situatia nu s-a schimbat. Chiar daca s-a primit marfa de multe ori. Eu cred ca producatoru' o cam da de garduri... si manufactureaza prin vreun garaj de al lui Xiang Tzi . Da macar sa le faCA CA alea vechi!
Respect!
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
Confirm cele scrise de Legio.
Am cateva carlige Mustad cumparate acum 10-12 ani care au "scapat"
de la pescuit si pot afirma ca sunt muuuult mai bune calitativ decat cele actuale si pentru aceeasi serie si numar sunt diferente vizibile.
La seria 221C nr. 4, 2 tija este mai scurta, cu lungime variabila in acelasi lot, paleta este slab conturata si are stantat un "fel" de M in cerc, copie nereusita a simbolului Mustad.
La seria 530 nr. 8, 6, 4 difera culoarea (mai inchisa), deschiderea este mai mare, varful este mai lung si "mai putin" intors spre tija, iar stanta de pe paleta e "ceva mai buna" ca la seria de mai sus.
La seria 10625 BLM nr.8, 6, 4 lipseste stanta de pe paleta, iar acoperirea e inferioara calitativ (apare rugina in timp).
Mai vreti? Doar la aceste serii am termen de comparatie.
Se pare ca Mustad face carligele din serii mai vechi pe "vapor"
, doar seriile noi (gen X1...X5) fiind de la "mama lor"(uite ca si rimeaza
.
Am cateva carlige Mustad cumparate acum 10-12 ani care au "scapat"

La seria 221C nr. 4, 2 tija este mai scurta, cu lungime variabila in acelasi lot, paleta este slab conturata si are stantat un "fel" de M in cerc, copie nereusita a simbolului Mustad.
La seria 530 nr. 8, 6, 4 difera culoarea (mai inchisa), deschiderea este mai mare, varful este mai lung si "mai putin" intors spre tija, iar stanta de pe paleta e "ceva mai buna" ca la seria de mai sus.
La seria 10625 BLM nr.8, 6, 4 lipseste stanta de pe paleta, iar acoperirea e inferioara calitativ (apare rugina in timp).
Mai vreti? Doar la aceste serii am termen de comparatie.
Se pare ca Mustad face carligele din serii mai vechi pe "vapor"

...si pescuitul va va face liberi!
-
- junior
magazine cu articole de pescuit din Iasi
S-a cam dus la fund subiectul. Stie cineva daca in Pd. de Fier s-a adus marfa? Nu am mai fost de mult la magazinul vechi si nu stiu ce au. Stie cineva ce mai este pe acolo?
Re: magazine cu articole de pescuit din Iasi
Probabil ca inca nu s-a intrat pe deplin in sezon....mihai.popescu scrie:S-a cam dus la fund subiectul. Stie cineva daca in Pd. de Fier s-a adus marfa? Nu am mai fost de mult la magazinul vechi si nu stiu ce au. Stie cineva ce mai este pe acolo?
Eu nu am mai fost in nici un magazin, nici in bazar, nu mi-am mai luat nimic, nimic... deocamdata.
Sper sa imi mai achizitionez cate ceva anul asta.
Stie cineva daca au aparut articole de pescuit si la Metro?
Am fost eu ieri a magazinele din Podu de fier. La cel vechi nu am observat noutati fata de acum o luna.
La cel nou (in care am intrat pentru prima data), spunea ca vor aduce marfa dupa 1 martie.
N.B.: In magazinul nou mi-a placut ca ai cu cine vorbi, nu numai ca intelege ce vrei si e amabil, dar realmente vrea sa te ajute ... (si credeti-ma pe cuvint, sfatul pe care l-am primit nu este in avantajul sau ca si comerciant - mi l-a recomandat pe cel mai priceput din Iasi in reparatii si reconditionari lanseta si mulinete). Tot respectul !
La cel nou (in care am intrat pentru prima data), spunea ca vor aduce marfa dupa 1 martie.
N.B.: In magazinul nou mi-a placut ca ai cu cine vorbi, nu numai ca intelege ce vrei si e amabil, dar realmente vrea sa te ajute ... (si credeti-ma pe cuvint, sfatul pe care l-am primit nu este in avantajul sau ca si comerciant - mi l-a recomandat pe cel mai priceput din Iasi in reparatii si reconditionari lanseta si mulinete). Tot respectul !
-
- junior
Ioan S. scrie:Am fost eu ieri a magazinele din Podu de fier. La cel vechi nu am observat noutati fata de acum o luna.
Asta era. Incercam acum cateva saptamani sa spun acelasi lucru. Mi-a placut foarte tare si mi-a facut placere sa vorbesc cu domnul de acolo<foarte amabil, intr-adevar (Sandu). Am incercat sa spun prin mesaj ca nu este pierdere de vreme sa mergi la magazinul nou din Podul de Fier, si cineva a inteles ca vreu sa influentez pescarii de unde sa cumpere, nu m-am suparat si nu este un repros (poate am inteles gresit). Mie mi se pare ca au inceput foarte bine cei de la magazinul nou. Si eu la fel pentru ei - Tot respectul