LISTA PESCARILOR ASOCIATI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Dec 2008, 19:16

luci_t scrie: d-le apsalba, faptul ca a murit un om nu cred ca va indreptateste sa aduceti acuze subtile lui Victor Tarus.
Si daca mihai a bagat pestele in straitza de ce nu ati strigat imediat dupa etapa de fly????? Iar daca regulamentul ii permite, de ce sa nu duca un pastrav familiei? De unde stiti ca acei pastravi nu erau raniti grav, deci fara sanse de a-si mai reveni...
Mai bine lasati acuzatiile sforaitoare si raspundeti intrebarilor care vi se pun cu raspunsuri adevarate, nu cu acuze
Luci, iar crezi ce zice ... zero?
Nu i-am bagat in traista si nu i-am dus nici acasa! Da' m-am obisnuit cu minciunile si cu evitarea raspunsurilor. Mai bine intreaba-l pe organizatorul concursului, ca e mare membru in federatia susnumitului, "unica si singura federatie reprezentativa a pescarilor"
Insa sa se bucure de moartea unui om chiar nu-l credeam in stare! E mult prea josnic!
Pityu, apscaras, sunteti de acord cu ce zice sefu sau nu indrazniti sa-l contraziceti sa nu ramaneti fara ciolan?

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 18 Dec 2008, 20:07

Mihai daca ma crezi ciolanar,te inseli amarnic,si fi sigur ca nu se bucura de moartea lui,numai un om bolnav mintal se poate bucura de moartea cuiva :(

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 18 Dec 2008, 20:20

sa sti ca eu si cu cei cu care m-am contrat aici pe site,am vorbit si la telefon si pe mp si nu le port pica si sper sa fie reciproca nu inseamna ca daca avem uneori pareri diferite trebuie sa fim dusmani,ca ami plac provocarile asta este,si pina la urma sintem in aceeasi tabara,adica pescari

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Dec 2008, 20:31

apscaras scrie:Mihai daca ma crezi ciolanar,te inseli amarnic,si fi sigur ca nu se bucura de moartea lui,numai un om bolnav mintal se poate bucura de moartea cuiva :(
Nu? Atunci reciteste mesajul pe care l-a scris!

Da poate ne spui ce inseamna pescar sportiv, ca el nu stie si o da pe altele!

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 18 Dec 2008, 21:22

pescarul sportiv este pescarul legitimat la o asociatie,club sportiv si reprezinta asociatia,clubul sportiv in concurs,dar pina cand pescuitul va fi recunoscut ca sport in ro......denumirea de pescar sportiv e un pic ambigua,parerea mea

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 18 Dec 2008, 22:24

@ apscaras...

pescar....cred ca este clar ce inseamna
sportiv...persoana care practica sportul
sport...DEX-ul limbii romane spune :SPORT ~uri n. Totalitate de exerciţii fizice şi de jocuri practicate metodic şi sistematic în vederea întăririi organismului, dezvoltării voinţei şi a obţinerii unor performanţe.

Acuma,te rog sa explici ce legatura are asta cu legitimatiile,asociatiile,...
:?: :?: :?:
...crede-ma,nu este nimic "ambiguu" in explicatia data mai sus.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 19 Dec 2008, 08:40

MihaiV scrie:
apscaras scrie:Mihai daca ma crezi ciolanar,te inseli amarnic,si fi sigur ca nu se bucura de moartea lui,numai un om bolnav mintal se poate bucura de moartea cuiva :(
Nu? Atunci reciteste mesajul pe care l-a scris!

Da poate ne spui ce inseamna pescar sportiv, ca el nu stie si o da pe altele!
Se pare ca la universitari este ca la gradinita. Conform codului ocupatiilor din Romania-2008, ''615201- pescar in ape interioara si de coasta''- este meserie (tot se poarta expresia meserias lansata de un oarecare Oprisan). Nu iti trebuie prea multa scoala sa pricepi ca pescarul sportiv este practicantul pescuitului sportiv asa cum este definit pescuitul sportiv in art.23 din OUG 23/2008. Ca pescuitul sportiv se face in cadru organizat, asta este altceva. Asi fi foarte curios daca moralistul de serviciu ar fi cetatean german si ar trebui sa dea examen pentru a obtine un permis de pescuit sportiv. Dar are sansa ca nu s-a nascut intr-o tara ca Germania unde locuitorii sunt niste trogloditi. Altfel permisul de pescuit nu s-ar obtine mai greu decat permisul de conducere auto.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Dec 2008, 08:48

apscaras scrie:pescarul sportiv este pescarul legitimat la o asociatie,club sportiv si reprezinta asociatia,clubul sportiv in concurs,dar pina cand pescuitul va fi recunoscut ca sport in ro......denumirea de pescar sportiv e un pic ambigua,parerea mea
In sfarsit un raspuns de bun simt. De atat vreme incerc sa lamuresc "el lider maximo" ca nu exista suport legislativ pentru a separa pescarul sportiv de cel recreativ. Chiar si cand va fi recunoscut pescuitul ca sport, pescarul sportiv nu va fi cel legitimat la o asociatie. Legea sportului spune foarte clar ca sunt admise doar cluburi sportive si federatii de cluburi sportive. De-asta i-a trantit ANS-ul usa in nas, fiindca cerea o chestie in afara legii.
Asa ca, pana va fi recunoscut pescuitul ca sport, discutam despre ce facem cu permisele pentru cei ce pescuiesc de placere, cu undita, indiferent cum se numesc acestia. Competitiile oricum sunt deocamdata aproape neoficiale, nefiind sport. Deasemenea, pescarii de competitie sunt in jur de 1000, adica undeva la 1 la mie din total.

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 19 Dec 2008, 08:52

apsalba scrie:. Cel putin pe zonele FNPSR acesta va fi respectat.
vreau sa stiu si eu ce inseamna zonele fnpsr ca sa nu cad in vreo abatere cand merg la pescuit.
e simplu de raspuns :
1. zonele din protocolul cu apele romane sau
2. cele proprietate fnpsr ?
daca spuneti ca planurile au cazut
multumesc

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Dec 2008, 08:59

Si ca sa inteleaga si cei ce nu au la dispozitie legea si ar putea crede ca domnu care da numere de legi le stie pe toate, art 23 din oug 23 /2008 spune:
(1) Prin pescuit in scop recreativ/sportiv se intelege ...
(3) Pescuitul recreativ/sportiv se exercita in amenajarile...

Deci nu se specifica nicaieri o diferenta intre pescuit sportiv si pescuit recreativ. Doar o minte bolnava incearca sa faca diferenta desi ea inca nu exista conform legislatiei si situatiei actuale. Care-i scopul? Ghiciti singuri!

Scrie răspuns