LISTA PESCARILOR ASOCIATI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

radov1c1
junior
junior

Mesaj de radov1c1 » 18 Dec 2008, 11:12

apsalba scrie: Sau de dat de pamant cu braconierii? Sau sa razi pe cei ce-si bat joc de rauri si le polueaza?
Permiteti-mi sa pun si eu o intrebare d-lui apsalba , cand se vor intampla cele enumerate mai sus de dvs? dupa ce se va inscrie toata lumea in asociatii? dupa ce se vor termina conflictele de pe forumuri?
Ma tem ca atunci v-a fi prea tarziu mai ales pt zona care ma intereseaza pe mine in mod direct adica raul mures . drept exemplu: - cum dati de pamant cu braconierii atata timp cat eu nu am fost intrebat nicio data de permis, nu am vazut nicio razie nimic? Si apropo de braconieri, aveti idee cat costa kg de peste curentat pe mures? va spun eu 2,5 lei, si nimeni nu i-a masuri.
Despre poluarea muresului nici nu mai este nevoie sa discutam, cu totii am vazut tonele de deseuri de pe maluri.
In concluzie: De ce sa fiu obligat sa ma asociez,cand eu personal nu am resimtit nicio activitate depusa de vre-o asociatie de la noi din judet, indiferent ca se numeste aps, ajvps etc.
Astept raspuns ! Multumesc anticipat!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Dec 2008, 11:32

apsalba scrie:. Asociatiile au rolul lor, stabilit prin ordin. Sper ca esti de acord ca pescuitul sportiv sa fie ....
Ce intelegi prin "pescuit sportiv"?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 18 Dec 2008, 11:35

Nu te obliga nimeni sa te asociezi, dar am o intrebare. De cate ori ai vazut mizeriile de care spui, ai pus mana sa strangi unpet, o hartie ceva sau ai batut obrazul celui pe care l-ai vazut facand asa ceva? iti dau un exemplu de civism. Anul trecut am facut cateva lectii de initiere pentru elevii din Sebes pe balta Lancram. Pescarii ''sportivi'' se uitau ca la urs cand copii eliberau pestii capturati. Cu respectivii elevi am facut o actiune de curatenie, adunand vreo 15 saci de gunoaie. Pescarii ''sportivi'' nici macar nu s-au sinchisit. Acum mizeria este la fel de mare ca anul trecut. Ce trebuie facut cu acesti indivizi, ca ma gandesc ca nu tu te-ai dus sa-ti lasi adidasii rupti, dozele de bere sticlele de suc si cutiile goale pentru momeli?
Cat despre poluatori, dute si intreaba pe cei de la Oarda cat i-a costat deversarea zoaielor din abator in raul Sebes, pe cel de la Ighiu care a otravit raul, pe plasarii de la Ocna mures care acum au dosare penale, pe cei din Campeni prinsi noaptea cu ostia la pastrav, etc. Daca tot ii sti pe cei ce vand peste curentat cu cat ai zis, de ce nu ni spui si noua? Macar asa, sa facem cunostiinta cu ei?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 18 Dec 2008, 11:42

MihaiV scrie:
apsalba scrie:. Asociatiile au rolul lor, stabilit prin ordin. Sper ca esti de acord ca pescuitul sportiv sa fie ....
Conform Regulamentului 199/2008 al Consiliului Europei, :„pescuit recreativ” înseamnă activități necomerciale de pescuit care exploatează resursele acvatice în scop recreativ sau sportiv;
Deci nu este ce inteleg eu sau oricare, este o definitie consacrata.

radov1c1
junior
junior

Mesaj de radov1c1 » 18 Dec 2008, 12:26

apsalba scrie: Anul trecut am facut cateva lectii de initiere pentru elevii din Sebes pe balta Lancram. Pescarii ''sportivi'' se uitau ca la urs cand copii eliberau pestii capturati. Cu respectivii elevi am facut o actiune de curatenie, adunand vreo 15 saci de gunoaie. Pescarii ''sportivi'' nici macar nu s-au sinchisit. Acum mizeria este la fel de mare ca anul trecut. Ce trebuie facut cu acesti indivizi, ca ma gandesc ca nu tu te-ai dus sa-ti lasi adidasii rupti, dozele de bere sticlele de suc si cutiile goale pentru momeli?
Cat despre poluatori, dute si intreaba pe cei de la Oarda cat i-a costat deversarea zoaielor din abator in raul Sebes, pe cel de la Ighiu care a otravit raul, pe plasarii de la Ocna mures care acum au dosare penale, pe cei din Campeni prinsi noaptea cu ostia la pastrav, etc. Daca tot ii sti pe cei ce vand peste curentat cu cat ai zis, de ce nu ni spui si noua? Macar asa, sa facem cunostiinta cu ei?
off-topic:
Toata stima si respectul pentru actiunile pe care le-ati desfasurat, ma bucur sa aud ca se misca ceva. Cand se vor mai organiza activitati de curatenie va rog sa-mi aduceti si mie la cunostinta printr-un mp, si voi participa cu mare placere. Cat despre electrician, informatiile care le detin le voi comunica in mod privat dvs. cand acestea vor fi 100% probate ( ma refer nume, prenume strada) pt a nu da informatii eronate.

on-topic: ce vroiam sa spun in postul anterior este ca trebuie lasat la latitudinea fiecaruia optiunea de a fi sau nu membru al unei asociatii, in functie de cum isi face ea treaba, sau in functie de criteriile personale. Iar obtinerea permisului de pescuit recreativ/sportiv sa nu fie conditionat de apartenenta la o asociatie. In concluzie parerea mea aste ca permisul de pescuit sportiv sa fie comercializat de catre diferite institutii( gen posta, chiosc, s.a) , si suplimentar sa cotizez, daca consider de buna cuviinta, la o asociatie care prin activitatea ei se preteaza nevoilor si intereselor presonale.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Dec 2008, 13:05

apsalba scrie:
MihaiV scrie:
Conform Regulamentului 199/2008 al Consiliului Europei, :„pescuit recreativ” înseamnă activități necomerciale de pescuit care exploatează resursele acvatice în scop recreativ sau sportiv;
Deci nu este ce inteleg eu sau oricare, este o definitie consacrata.
Asta o stiam. Dar unde-i raspunsul la intrebare. Am intrebat ce inseamna pescuit sportiv. Ati explicat ce inseamna pescuit recreativ.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 18 Dec 2008, 15:19

Pescuitul facut de tine pe etapa de fly fishing.. Te-a vazut o tara intraga cand bagai pastravii de pe Raul Mare in jeb in loc sa-i eliberezi. Scuza cu regula stabilita de organizatori, las-o la vale. Esti de aceeasi teapa cu Victor Tarus. Marii promotori ai pescuitului sportiv. Oare din ce cauza i s-a innecat operatorul saptamana asta in Delta? Ar fi foarte interesant sa se stie cauzele accidentului.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 18 Dec 2008, 16:08

Apsalba , de ce nu poti macar sa raspunzi la intrebari ? Tot timpul le amesteci . Da asa-i viata de la asociatiile nou infiintate : " unde pot pescui ? Taci plateste cotizatia si nu intreba nimic . " :x

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 18 Dec 2008, 16:16

apsalba scrie:Pescuitul facut de tine pe etapa de fly fishing.. Te-a vazut o tara intraga cand bagai pastravii de pe Raul Mare in jeb in loc sa-i eliberezi. Scuza cu regula stabilita de organizatori, las-o la vale. Esti de aceeasi teapa cu Victor Tarus. Marii promotori ai pescuitului sportiv. Oare din ce cauza i s-a innecat operatorul saptamana asta in Delta? Ar fi foarte interesant sa se stie cauzele accidentului.
d-le apsalba, faptul ca a murit un om nu cred ca va indreptateste sa aduceti acuze subtile lui Victor Tarus.
Si daca mihai a bagat pestele in straitza de ce nu ati strigat imediat dupa etapa de fly????? Iar daca regulamentul ii permite, de ce sa nu duca un pastrav familiei? De unde stiti ca acei pastravi nu erau raniti grav, deci fara sanse de a-si mai reveni...
Mai bine lasati acuzatiile sforaitoare si raspundeti intrebarilor care vi se pun cu raspunsuri adevarate, nu cu acuze

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Dec 2008, 19:12

apsalba scrie: Oare din ce cauza i s-a innecat operatorul saptamana asta in Delta? .
Ia uite cine se bucura! Mare ti-e gradina! :lol:

Scrie răspuns