Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
lucky_51
- veteran

Fario_nebunu scrie: Va veni doar paza trimisa de privatul care a concesionat raul si care are tot interesul din lume sa ofere pescarilor ape cu peste mult ca altfel nu vin la el si falimenteaza! Zic bine?
Ce mai face privatul pe malul apei, un restaurant, un chemping, si multe alte servicii in folosul pescarului modern.Oare o partida de pescuit in asta consta?
Cat despre sloganul ceausist numai unul care la folosit ar fi putut sa-l recunoasca

-
lucky_51
- veteran

alexis scrie:Santem prea mici ca sa ne batem capul cu asociatiile,atunci nu ne ramane decat sa mergem la pescuit ,sa vedem ce prindem,si sa incercam sa tinem cont de sloganul unuia pe care-l doare-n cot ca pe altii"""sa traim bine ""si noi asta ar trebui sa facem.
Din pacate nepasarea si slugarnicia unor incapabili care nu au stiut sa spuna decat,,Sa traiti sefu" ia facut pe unii mici si pe cale de disparitie.
-
Fario_nebunu
- veteran

adiwolf scrie:
NU. din punctul meu de vedere
gestionarea privata a unor lucii de apa nu a produs nici un beneficiu pescarului roman, ba din contra, a ingradit accesul catre niste locatii care dealtfel au fost si sunt niste elemente naturale de care ar trebui sa se bucure toti.
spune-mi te rog, unde crezi tu, ca vei putea pescui cu un abonament de 400 lei/an la un privat?? da un exemplu concret, actual. poti??
nu cred, fiindca in domeniul acesta nici unul dintre patroni/concesionari nu practica tarife reale, totul este extra, supra, mega umflat in materie de preturi/cerinte/calitate servicii.
uite, hai sa iti dau un exemplu concret si cel mai la indemana - Sarulesti-ul - vestita locatie cu salai care colcaie si crapi imensi, cea mai vestita si mai mediatiza
cat costa acolo un wekend la pescuit?? numai accesul pe balta, fara restul facilitatilor??
enorm pt marea majoritate si asta in vremuri normale, nu mai vorbim de cele de astazi ( e de inteles si asaltul competitorilor pe aceasta locatie fiindca astfel au ocazia sa pescuiasca acolo la preturi extrem de mici comparativ cu cele uzuale)
sau sa vorbim de Uzlina?? sau de ......................
in fine, nu conteaza ce cred eu si asa sunt destui idi..............dar mai bine lasa

Iti inteleg punctul de vedere, chiar daca nu sunt decat partial de acord cu el. Exemplele pe care mi le dai tu, gen Radutza, sunt cele ale unor "rechini" ai tranzitiei. Crede-ma ca dupa ce se vor privatiza luciurile de apa vopr aparea si adevaratii investitori iar concurenta ii va face sa se "umanizeze" si la tarife. Asa s-a intamplat si in Vest. In toata Franta e imposibil sa nu fie vreo 20 de Radutza care sa te taxeze cu 100 euro pe partida de pecuit in lac cu capuri record dar in plus exista inca vreo 1000 de patroni care cer doar 20 euro pe zi. Iar alde Radutza va falimenta si va disparea. Asta e logica inerenta concurentei. Eu cel putin sunt optimist...
Iti convine sa platesti 30 lei la ANPA si inca vreo 200 la RNP si sa prinzi din cand in cand cate un peste scapat de furia braconierilor? Nu ai vrea sa vezi ca vine zilnic paza si goneste braconierii? Din banii nostri un privat poate face asta. Si statul ar putea doar ca...nu are interesul! Privatii nu iti vor ingradi accesul pe apa: il vor conditiona de plata texelor aferente. Stiu multe rauri gestionate de RNP unde pescuitul e interzis dar de fapt vin fel de fel de politicieni si neamuri de silvicultori si prind...prind...iar tu te uiti la ei si inghiti in sec!

Nu imi zi ca pe la voi in zona Valcea nu aveti asemenea cazuri ca nu cred! Ei, cand vor fi privatii la puterte vei putea pescui nu in functie de rudenie si putere ci in functei de taxa. E mai democratic. Sa zicem ca in loc de 25 de lei pe zi partidas la pastrav va fi pe la 30-40 lei. Pai daca e apa plina de peste nu e mult deloc. O balta de crap bunicica e taxata cu 50 lei si nu urla nimeni iar pastravul care e un peste nobil sa fie "subtaxat"?
Cat despre Sarulesti ai dreptate! E nesimtire ce face Raduta acolo. De aia i-am si bagat de vreo 3 ori regina baltii in lac, sper sa se inmulteasca si sa "stinga" tot ce a pus acolo imbecilul ala. O sa bag si somn pitic cu prima ocazie.
-
adiwolf
- veteran

stiam eu ca esti baiat destept si pricepi ce spun
si mai stiu sigur ca imi dai dreptate mult mai mult decat ai recunoscut acuma.
cat priveste argumentele aduse in discutie de tine, sunt mai mult niste vise utopice pt romania.
te astept la un pescuit pe Vidra si discutam mai multe despre aceste aspecte.
p.s. am o rugaminte la tine, lasa draqu politica
-
Fario_nebunu
- veteran

adiwolf scrie:
stiam eu ca esti baiat destept si pricepi ce spun
si mai stiu sigur ca imi dai dreptate mult mai mult decat ai recunoscut acuma.
cat priveste argumentele aduse in discutie de tine, sunt mai mult niste vise utopice pt romania.
te astept la un pescuit pe Vidra si discutam mai multe despre aceste aspecte.
p.s. am o rugaminte la tine, lasa draqu politica
Haha, a naibii politica! Ne manaca de vii...
Hai ca daca vin in zona Voineasa te caut. Fie pe Vidra (dar se coboara ff greu la apa, era sa imi rup gatul si ma mai uitam si de 10 ori ca auzisem de la niste fricosi ca ar fi vipere...

) fie pe Bradisor unde nu-s vipere si se coboara parca mai usor. Avantajul la Vidra ca nu exista Cerbu si nici Anton nu ajunge...

-
adiwolf
- veteran

pe Vidra nu sunt vipere, e prima data cand aud asa ceva.
zona Lotru si Muntii Lotrului sunt renumiti pt scorpioni nu pt vipere, astea le gasesti pe partea cealalta a Oltului in muntii Cozia.
acu, nu zic ca nu o fi vreuna ratacita, dar pe Vidra......no way.
se coboara greu la apa pe Vidra??
inseamna ca nu ai vazut si nu ai fost cand l-au "secat" anul trecut, atuncea sa fi vazut si chiar merita sincer.
am ceva poze daca vrei