legislatia privind pescuitul recreativ/sportiv
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
In care lege scrie la cati metri de mal se pot monta plasele de pescuit?
Ma intereseaza pentru Dunare pt ca am niste poze cu indivizii care le-au legat de mal la 5 minute dupa ce a trecut salupa Politiei de Frontiera.
Ma intereseaza pentru Dunare pt ca am niste poze cu indivizii care le-au legat de mal la 5 minute dupa ce a trecut salupa Politiei de Frontiera.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
Multi prosti, putine gloante!
E incredibil ce se poate intampla pe raurile de munte si zonele colinare acestora acolo unde pastravul si lipanul sant prieteni de nadejde in pescuitul recreativ sportiv. Asociatiile in goana lor pentru asi face cat mai multi membri au dat permise ANPA si celor care nu au nimic in comun cu pescuitul recreativ si care nu au decat un singur scop ,,haleala". Se da cu rama ,scorobete, pestisor,buldo cu 7-11 muste si se ia tot ce intra in carlig asta in timp ce cei care au impartit permisele nici nu se sinchisesc sa treaca pe malul apelor sa-si vada membrii cum pescuiesc si asa intr-o doara sa le atraga atentia (daca legea dupa cum spun ei nu le permite mai mult )ca daca vor continua tot asa pe viitor nu vor mai avea ce sa pescuiasca. Poate astfel de discutii pe malul apei ar mai da o sansa puietului de lipan si pastrav. Sa speram ca pe viitor se va avea in vedere cui se vor da permisele si poate va aparea si o lege clara care sa impiedice astfel de fapte.
Si peste tot aceasta e practica...ai permis ANPA esti in regula,ai autorizatie pe apele de la RNP la fel.Ca destui sant cei care nici macar la pretul asta de permis nu-si fac,asa ca problema este sa iasa banii ca in apa pestii nu sant numarati si nu se face inventar,singurul care vede diferenta este pescarul care nu mai are ce prinde...
Foarte corect!Perfect de acord cu tine!alexis scrie:Si peste tot aceasta e practica...ai permis ANPA esti in regula,ai autorizatie pe apele de la RNP la fel.Ca destui sant cei care nici macar la pretul asta de permis nu-si fac,asa ca problema este sa iasa banii ca in apa pestii nu sant numarati si nu se face inventar,singurul care vede diferenta este pescarul care nu mai are ce prinde...

Adica cum, esti in regula daca ai permis ANPA sau autorizatie RNP si ,,halesti" tot ce misca in apa ? Oare numai interesul si goana dupa bani sa-i fi facut pe unii sa-si infiinteze asociatii ? Oare nu ar trebui ca primordial pentru acestia sa fie dragostea pentru natura? Oare atunci cand se da unda verde onor asemenea asociatii nu ar trebui impuse si unele reguli stricte de protejare a naturii ?Ariann scrie:Foarte corect!Perfect de acord cu tine!alexis scrie:Si peste tot aceasta e practica...ai permis ANPA esti in regula,ai autorizatie pe apele de la RNP la fel.Ca destui sant cei care nici macar la pretul asta de permis nu-si fac,asa ca problema este sa iasa banii ca in apa pestii nu sant numarati si nu se face inventar,singurul care vede diferenta este pescarul care nu mai are ce prinde...
Daca toti halesc cine mai protejeaza?

Santem prea mici ca sa ne batem capul cu asociatiile,sa vedem ce statut au,si ""dragostea asta pentru natura """ este numai o acoperire atata timp cat statul prin anpa ,rnp,ppl si cum naiba le mai cheama fac ura intre pescari, pentru ca fiecare din aceste formatiuni sant partase la distrugere prin metoda deja cunoscuta "'o mana spala pe alta """atunci nu ne ramane decat sa mergem la pescuit ,sa vedem ce prindem,si sa incercam sa tinem cont de sloganul unuia pe care-l doare-n cot ca pe altii"""sa traim bine ""si noi asta ar trebui sa facem..si daca nu fac controale pe apa cine-i de vina ???? fir intins
-
- veteran
Fratilor, eu ma crucesc uneori citind aici ce ziceti! Chestia cu "dragostea de natura" imi suna oarecum ceausist, desi stiu ca e bine sa aparam natura dar...nu prin sloganuri din astea. Imi cer scuze, sper ca nu am lezat pe nimeni!
Cred ca intr-adevar in viitior apele de munte ar trebui gestionate de privati, nu stiu daca asociatii sau SRL-uri, mi-e egal, dar peste sa fie. Statul e clar ca nu e capabil si nici nu vrea. RNP si ANPA = dezastre totale.
Cum vedem ca sunt o mie si una de balti private unde abunda crapul, salaul, stiuca etc asa sa fie si pe apele de munte. Vine nea Xulescu, concesioneaza raul, amenajeaza, populeaza, pazeste si mie ca pescar nu imi cere sa ma asociez ci doar sa imi fac un fel de abonament la el: anual, lunar sau de o zi. Prefer sa dau anula un 400 lei dar sa stiu ca e pastrav acolo rupere decat sa dau 25 pe zi sau 250 an la RNP si sa prind unul pe zi si ala de 12 cm! Deci traim intr-o lume in care interesul privat e mult mai bine rep[rezentat ca cel public! Nu zic ca e bine, de fapt poate nici nu e, dar asa stau lucruruile si nu le vom schima noi! Nu in urmatorii 20 de ani...si nu ma gandesc la Brucan si ineptiile lui!
Uitati-va in France, Spain etc - ape pline de pastrav si lipan, gestionate privat, treburioe merg, pescarii platesc, prind si sunt relativ multumiti.
OK, o sa imi ziceti ca asta implica dese populari cu peste de crescatorie si ca astfel dispar pestii autohtoni. Da, asa se intampla. O sa avem rauri pline de pastrav curcubeu sau fantanel de crescatorie. Dar fata de situatia de acum prefer de 100 de ori asa decat cum e acum! Eventula se pot decreta mici zone interzise de maxim 1 km, pazite ca la armata, unde sa se conserve ceva indigeni. Cand totul va fi gestionat privat nu vom mai avea viod de putere, conflicte idioate ANPA-RNP, padurari isterici care cer fel de fel de permise! Nu. Va veni doar paza trimisa de privatul care a concesionat raul si care are tot interesul din lume sa ofere pescarilor ape cu peste mult ca altfel nu vin la el si falimenteaza! Zic bine?
Cred ca intr-adevar in viitior apele de munte ar trebui gestionate de privati, nu stiu daca asociatii sau SRL-uri, mi-e egal, dar peste sa fie. Statul e clar ca nu e capabil si nici nu vrea. RNP si ANPA = dezastre totale.
Cum vedem ca sunt o mie si una de balti private unde abunda crapul, salaul, stiuca etc asa sa fie si pe apele de munte. Vine nea Xulescu, concesioneaza raul, amenajeaza, populeaza, pazeste si mie ca pescar nu imi cere sa ma asociez ci doar sa imi fac un fel de abonament la el: anual, lunar sau de o zi. Prefer sa dau anula un 400 lei dar sa stiu ca e pastrav acolo rupere decat sa dau 25 pe zi sau 250 an la RNP si sa prind unul pe zi si ala de 12 cm! Deci traim intr-o lume in care interesul privat e mult mai bine rep[rezentat ca cel public! Nu zic ca e bine, de fapt poate nici nu e, dar asa stau lucruruile si nu le vom schima noi! Nu in urmatorii 20 de ani...si nu ma gandesc la Brucan si ineptiile lui!
Uitati-va in France, Spain etc - ape pline de pastrav si lipan, gestionate privat, treburioe merg, pescarii platesc, prind si sunt relativ multumiti.
OK, o sa imi ziceti ca asta implica dese populari cu peste de crescatorie si ca astfel dispar pestii autohtoni. Da, asa se intampla. O sa avem rauri pline de pastrav curcubeu sau fantanel de crescatorie. Dar fata de situatia de acum prefer de 100 de ori asa decat cum e acum! Eventula se pot decreta mici zone interzise de maxim 1 km, pazite ca la armata, unde sa se conserve ceva indigeni. Cand totul va fi gestionat privat nu vom mai avea viod de putere, conflicte idioate ANPA-RNP, padurari isterici care cer fel de fel de permise! Nu. Va veni doar paza trimisa de privatul care a concesionat raul si care are tot interesul din lume sa ofere pescarilor ape cu peste mult ca altfel nu vin la el si falimenteaza! Zic bine?
NU. din punctul meu de vedereFario_nebunu scrie:..............
Cred ca intr-adevar in viitior apele de munte ar trebui gestionate de privati, nu stiu daca asociatii sau SRL-uri, mi-e egal, dar peste sa fie.
.................... Vine nea Xulescu, concesioneaza raul, amenajeaza, populeaza, pazeste si mie ca pescar nu imi cere sa ma asociez ci doar sa imi fac un fel de abonament la el: anual, lunar sau de o zi. Prefer sa dau anula un 400 lei dar sa stiu ca e pastrav acolo rupere decat sa dau 25 pe zi sau 250 an la RNP si sa prind unul pe zi si ala de 12 cm!...............................
Va veni doar paza trimisa de privatul care a concesionat raul si care are tot interesul din lume sa ofere pescarilor ape cu peste mult ca altfel nu vin la el si falimenteaza! Zic bine?
gestionarea privata a unor lucii de apa nu a produs nici un beneficiu pescarului roman, ba din contra, a ingradit accesul catre niste locatii care dealtfel au fost si sunt niste elemente naturale de care ar trebui sa se bucure toti.
spune-mi te rog, unde crezi tu, ca vei putea pescui cu un abonament de 400 lei/an la un privat?? da un exemplu concret, actual. poti??
nu cred, fiindca in domeniul acesta nici unul dintre patroni/concesionari nu practica tarife reale, totul este extra, supra, mega umflat in materie de preturi/cerinte/calitate servicii.
uite, hai sa iti dau un exemplu concret si cel mai la indemana - Sarulesti-ul - vestita locatie cu salai care colcaie si crapi imensi, cea mai vestita si mai mediatiza
cat costa acolo un wekend la pescuit?? numai accesul pe balta, fara restul facilitatilor??
enorm pt marea majoritate si asta in vremuri normale, nu mai vorbim de cele de astazi ( e de inteles si asaltul competitorilor pe aceasta locatie fiindca astfel au ocazia sa pescuiasca acolo la preturi extrem de mici comparativ cu cele uzuale)
sau sa vorbim de Uzlina?? sau de ......................
in fine, nu conteaza ce cred eu si asa sunt destui idi..............dar mai bine lasa