legislatia privind pescuitul recreativ/sportiv
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
si atunci ne miram ca se braconeaza in stil barbar, daca nu are cine sa-i arda pe braconieri normal ca astia isi fac de cap. Frica pazeste padurea.
Daca s-ar pune baietii de la ANPA pe niste controale din alea serioase care sa se lase cu dosare penale eu zic ca s-ar reduce simtitor numarul celor care braconeaza. Plus ca numai din amenzi ar aduna anual milioane la buget, si anul urmator ar putea mari numarul de angajati + logistica (masini eventual ATW-uri), pentru ca majoritatea pescarilor cu acte in regula retin pesti sub dimensiune si nu se limiteaza la acele 5 kg. sau 10 buc. pe zi.
Daca se continua tot asa eu prevad un viitor sumbru: in apele naturale vom pescui ca-n fantana, vor ajunge la putere baltile private si cum majoritatea proprietarilor de balti investesc in crap noi va trebui sa cautam stiuci, salai si pastravi prin alte tari mai civilizate.
Daca s-ar pune baietii de la ANPA pe niste controale din alea serioase care sa se lase cu dosare penale eu zic ca s-ar reduce simtitor numarul celor care braconeaza. Plus ca numai din amenzi ar aduna anual milioane la buget, si anul urmator ar putea mari numarul de angajati + logistica (masini eventual ATW-uri), pentru ca majoritatea pescarilor cu acte in regula retin pesti sub dimensiune si nu se limiteaza la acele 5 kg. sau 10 buc. pe zi.
Daca se continua tot asa eu prevad un viitor sumbru: in apele naturale vom pescui ca-n fantana, vor ajunge la putere baltile private si cum majoritatea proprietarilor de balti investesc in crap noi va trebui sa cautam stiuci, salai si pastravi prin alte tari mai civilizate.
-
- veteran
pe site-ul Anpa la rubrica Contact gasesti numele + numerele de mobil ale inspectorilor piscicoli din fiecare judet, dar dupa cum spuneam, un singur inspector pe judet este foarte putin, la unele este chiar unul la doua judete. Saracul om chiar daca vrea nu cred ca poate sa acopere tot judetul intr-o luna de zile.
Eu pescuiesc in general in ape de munte, pana vine inspectorul ANPA braconierii au vandut de mult pestele.
Cred ca singura solutie este o pusca cu luneta pe langa betele de pescuit (glumesc) dar unii chiar ar merita-o.
Eu pescuiesc in general in ape de munte, pana vine inspectorul ANPA braconierii au vandut de mult pestele.
Cred ca singura solutie este o pusca cu luneta pe langa betele de pescuit (glumesc) dar unii chiar ar merita-o.
Nu credeti ca eczista un interes bine gandit in a lasa apele naturale pe mana braconierilor in asa fel incat sa fie golite de peste ?
Daca nu este peste, nu vor mai fi nici pescari pe apele naturale si incet, incet pescarii vor fi directionati spre baltile particulare care bineanteles vor fi mult mai usor de controlat de catre inspectorii ANPA fiind mai putine. Ca vorba ceea, cine a mai vazut ca ditamai inspectorii sa umble pe coclauri in cautare de braconieri fara ca la sfarsit de actiune sa nu guste macar nitica saramura de peste ?
Daca nu este peste, nu vor mai fi nici pescari pe apele naturale si incet, incet pescarii vor fi directionati spre baltile particulare care bineanteles vor fi mult mai usor de controlat de catre inspectorii ANPA fiind mai putine. Ca vorba ceea, cine a mai vazut ca ditamai inspectorii sa umble pe coclauri in cautare de braconieri fara ca la sfarsit de actiune sa nu guste macar nitica saramura de peste ?

- kingofbeasts
- veteran
ai prins ideea dar, doar partial.lucky_51 scrie:Nu credeti ca eczista un interes bine gandit in a lasa apele naturale pe mana braconierilor in asa fel incat sa fie golite de peste ?
interesul principal este ca pescarii sa ajunga sa ceara concesionarea apelor publice (pe care au refuzat-o cu vehementa atata timp) .

daca a-ti observat in toate studiilie oficale se vorbeste de potentialul piscicol din punct de vedere al pescuitului comercial cu privire la apele interioare, care ar putea reprezenta un venit substantial la buget.

nu va ganditi ca acele concesiuni care se doresc nu vor ajunge la "cine trebuie"

in concluzie vom ajunge in scurt timp sa facem scandal ca nu se dau apele in concesiune ca sa se opreasca odata debandada din sectorul piscicol, asta dupa ce am facut scandal atatia ani sa nu se mai concesioneze apele publice ca ne-o ajuns cu Delta.

Persoanele cu drept de control si inspectie, conform art.56 din OUG23/2008 , sunt inspectorii ANPA. Potrivit art.19 litera l) din L550/2004 (organizarea si functionarea jandarmeriei romane), jandarmeria prin structurile specializate participa, impreuna cu alte institutii abilitate (ex. ANPA), la supravegherea, controlul si asigurarea protectiei si conservarii fondului cinegetic si piscicol natural, a fondului silvic si de protectie a mediului, prin masuri specifice de prevenire si combatere a oricaror incalcari ale prevederilor normelor legal. Deasemenea potrivit art.26, alineatul (1) litera 24 din L218/2002 (organizarea si functionarea politiei romane), politia romana, acorda sprijin, potrivit legii, autoritatilor administratiei publice centrale (ex.ANPA) si locale in vederea desfasurarii activitatii acestora.
Deci oricare alte persoane nu au drept de control si inspectie, nu pot interveni direct , cel mult pot doar sesiza fapte de braconaj sau nereguli referitoare la incalcarea legislatiei in materie de pescuit.
Deci oricare alte persoane nu au drept de control si inspectie, nu pot interveni direct , cel mult pot doar sesiza fapte de braconaj sau nereguli referitoare la incalcarea legislatiei in materie de pescuit.
- kingofbeasts
- veteran
o mica precizare:danone scrie:Persoanele cu drept de control si inspectie, conform art.56 din OUG23/2008 , sunt inspectorii ANPA. Potrivit art.19 litera l) din L550/2004 (organizarea si functionarea jandarmeriei romane), jandarmeria prin structurile specializate participa, impreuna cu alte institutii abilitate (ex. ANPA), la supravegherea, controlul si asigurarea protectiei si conservarii fondului cinegetic si piscicol natural, a fondului silvic si de protectie a mediului, prin masuri specifice de prevenire si combatere a oricaror incalcari ale prevederilor normelor legal.
Potrivit art.19 litera l) din L550/2004 (organizarea si functionarea jandarmeriei romane), jandarmeria prin structurile specializate participa, impreuna cu alte institutii abilitate.......
nu pot face controale singuri. ei merg ca forta de sprijin pentru alte autoritati numai la solicitarea acestora.
scopul jandarmeriei e sa asigure ordinea publica.
Am pescuit pe raul Arges si barajele aferente lui!Stiu ca nu va vine sa credeti,dar chiar nu bat campii!Au fost controale inzecite fata de anii precedenti!Cititi topicul"spinning la clean in zona Pitesti",veti vedea ca am specificat acolo la data cand postam mesajul!iovys scrie:Chiar asa, unde pescuiesti de esti controlat? Eu de cand am permis, nu am fost controlat niciodata, in afara de balti private
-
- junior
pai e inters sa te asociezi,daia sunt controale...nasolu scrie:Am pescuit pe raul Arges si barajele aferente lui!Stiu ca nu va vine sa credeti,dar chiar nu bat campii!Au fost controale inzecite fata de anii precedenti!Cititi topicul"spinning la clean in zona Pitesti",veti vedea ca am specificat acolo la data cand postam mesajul!iovys scrie:Chiar asa, unde pescuiesti de esti controlat? Eu de cand am permis, nu am fost controlat niciodata, in afara de balti private