Legea nr 317/2009 pescuit si acvacultura

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Oct 2009, 08:37

Asociatiile vor elibera permise celor care vor solicita. Ti se elibereaza permisul ce pescuit sportiv, fara sa fi membru al asociatiei respective. Oricum pescarii erau membri asociati doar cu numele. Prin acest text se elimina obligativitatea asocierii, iar pescarii pot pescui liber pe toate apele, cu exceptia zonelor concesionate asociatiilor. Zonele respective vor fi limitate pentru a elimina monopulul unei anumite asociatii pe zeci de km de rauri sau pe judete intregi si vor fi date doar in baza obligatiei ca acestea sa fie amenajate pentru pescuit sportiv de competitie. Este timpul ca asociatiile sa-si arate seriozitatea pe teren si nu sa se transforme in srl-uri mascate. Cel putin asta este propunerea FNPSR pentru legislatia secundara. Sper sa reusim. Azi am solicitat covocarea Comisiei de dialog social a MAPDR pentru emiterea OM pana la 1 decembrie si a elimina nebunia de anul trecut.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 26 Oct 2009, 11:11

apsalba scrie: Sper sa reusim...
apsalba,
te indoiesti ? cum asa ? doar "onoare si curaj" iti scrie in frunte ... :lol:
by the way ! am fost azi pe la banca ! nici o intrare in contul ala... stii tu care :D
ma gandesc ca poate acu' te intorsesi si tu tot de la banca unde ai dat drumul la ceva OP-uri... zi-ne sa stim si noi ! :D... termenul e depasit oricum, dar fie... mai ma duc si maine, daca zici :D
sau te gandesti sa nu-ti respecti cuvantul dat si sa te faci de cacao de tot ?... :twisted:
rusinica ! :oops:

PS: scuze de off topic, baieti ! continuati !... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 26 Oct 2009, 14:57

apsalba scrie:Asociatiile vor elibera permise celor care vor solicita. Ti se elibereaza permisul ce pescuit sportiv, fara sa fi membru al asociatiei respective. Oricum pescarii erau membri asociati doar cu numele. Prin acest text se elimina obligativitatea asocierii, iar pescarii pot pescui liber pe toate apele, cu exceptia zonelor concesionate asociatiilor. Zonele respective vor fi limitate pentru a elimina monopulul unei anumite asociatii pe zeci de km de rauri sau pe judete intregi si vor fi date doar in baza obligatiei ca acestea sa fie amenajate pentru pescuit sportiv de competitie. Este timpul ca asociatiile sa-si arate seriozitatea pe teren si nu sa se transforme in srl-uri mascate. Cel putin asta este propunerea FNPSR pentru legislatia secundara. Sper sa reusim. Azi am solicitat covocarea Comisiei de dialog social a MAPDR pentru emiterea OM pana la 1 decembrie si a elimina nebunia de anul trecut.
sa mai creada cineva vreun rand din ce ai scris ? ...
sau e tot atat de adevarat ca si postarile astea ?
....Cand va puneti de acord donez si eu 10 milioane....
...................................................................... ................
....Am zis sa-mi trimiteti factura si o platesc...
...................................................................... ................
....Nu ma intereseaza pe numele cui este. Factura este dovada ca s-a facut popularea... Ar fi si dovada fata de donatori ca banii lor au ajuns unde trebuie. Trimiteti factura, dovada ca ati populat (poze) si postez ordinul de plata. Faceti o incercare...
....Ce aveti de pierdut? In cazul in care faceti popularea va atingeti obiectivul. Daca primiti banii investiti, mai faceti una. Este o chestiune de onoare. Curaj. ...................................................................... ................
... Astept factura. Cand populati postati-o sa o vada toate lumea si peste doua zile sa postati extrasul de cont.
dupa cum spunea un clasic in viata ...
:arrow:

sau poate ne explici unde era "comisia de dialog social a MAPDR" atunci cand au fost facute modificarile la OG23 ?
personal cred ca erai la un sprit cu Selaru si cu "comisia"
... dupa cum foarte bine stim de mult timp acum visezi deja la concesionarea tuturor apelor din romanica ... ghinion ... mai e si altul interesat ... dar se pare ca ati dat la pace si veti imparti placinta-n doua.
S'altare și bunăstare !

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 26 Oct 2009, 16:57

@ apsalba...

...mai ai nesimtirea sa postezi ? :oops:
...HUUOOOOOO ! ! !

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 26 Oct 2009, 22:05

apsalba scrie:Asociatiile vor elibera permise celor care vor solicita. Ti se elibereaza permisul ce pescuit sportiv, fara sa fi membru al asociatiei respective. Oricum pescarii erau membri asociati doar cu numele. Prin acest text se elimina obligativitatea asocierii, iar pescarii pot pescui liber pe toate apele, cu exceptia zonelor concesionate asociatiilor. Zonele respective vor fi limitate pentru a elimina monopulul unei anumite asociatii pe zeci de km de rauri sau pe judete intregi si vor fi date doar in baza obligatiei ca acestea sa fie amenajate pentru pescuit sportiv de competitie. Este timpul ca asociatiile sa-si arate seriozitatea pe teren si nu sa se transforme in srl-uri mascate. Cel putin asta este propunerea FNPSR pentru legislatia secundara. Sper sa reusim. Azi am solicitat covocarea Comisiei de dialog social a MAPDR pentru emiterea OM pana la 1 decembrie si a elimina nebunia de anul trecut.
Hai lasa vrajeala !
AGVPS-ii au obtinut cam tot ce au vrut ... inclusiv recunoasterea vechilor contracte de gestionare durabila. Asta inseamna ca fiecare AJVPS va avea toate apele dintr-un judet. Pe linga AJVPS nu mai incape nimeni, pentru ca e o singura asociatie pe o zona. Asa ca federatia (legal constituita :twisted: ) va face planuri de management a pescuitului in cada. :twisted:

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Oaca » 27 Oct 2009, 17:06

apsalba scrie:... Este timpul ca asociatiile sa-si arate seriozitatea pe teren si nu sa se transforme in srl-uri mascate. Cel putin asta este propunerea FNPSR pentru legislatia secundara. Sper sa reusim. Azi am solicitat covocarea Comisiei de dialog social a MAPDR pentru emiterea OM pana la 1 decembrie si a elimina nebunia de anul trecut.
Cind asociatiile sint conduse de cei care spun asta:
apsalba scrie:Astept factura. Cand populati postati-o sa o vada toate lumea si peste doua zile sa postati extrasul de cont.
Este o chestiune de onoare. Curaj.
... si fac nimic in continuare ... numai speram decit sa se schimbe generatia asta! Oricum ar fi urmatoarea, mai rau nu stiu daca se poate!
Sau poate Miky ... mai da-i contul inca o data! Sa fi uitat??
Rusine!

Ariston
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ariston » 27 Oct 2009, 22:15

dupa 20 de ani ...am ajuns la fel de pricopsiti
"sariti pesti pe uscat"..si protestati!!!poate vor incepe sa vorbeasca si pietrele!!

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 29 Oct 2009, 12:07

Jandarmeria nu mai are drept de control conform noii Legi.
In Judetul Hunedoara Jandarmeria nu mai face controale pe ape.
Am luat legatura cu comandantul Jandarmeriei pentru a face un control pe apele Judetului Hunedoara iar acesta m-a anuntat ca se pune problema rezilierii Protocolului dintre APS-HD si Jandarmeria Hunedoara deoarece ei nu mai au competente in acest sens .
Asa ca pina la rezolvarea situatiei Jandarmii nu ii vor mai deranja pe braconieri

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Oct 2009, 18:26

si cui draqu sa ii multumim pt asta??
nu ca ar fi deranjat pe cineva prin valcea,dar...........

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 29 Oct 2009, 18:33

Salut.Iata legatura dintre ministru si AGVPS
http://www.agvsp.ro/revista.php?id_arti ... op=articol
In ce priveste zonele concesionate catre AGVPS trebuie sa cititi urmatoarele
http://www.agvps.ro/m_legislatie_specifica.php
In stanga sus AGVPS-Extras din Registrul special al asociatiilor iar dedesubt
Statutul AGVPS din Romania. Pentru a le citi dati clic pe aceste texte si rulati paginile. De citit in mod special art 19 litera 0 si p si comparat cu Legea nr 317/2009 art 23 punctul 4 si 5
Cei care nu sunt membrii AGVPS nu pot pescui pe fondurile lor.
Concluzie. Intre legea mai sus mentionata si Statutul AGVPS este o contradictie pentru aceasta trebuie facuta urmatoarea operatiune:
- sa se modiofice lege sau se modifice statutul AGVPS
Ambele nu pot fi modificate usor avand o procedura greoaie si de lunga durata.In 2010 numeni nui v-a putea pescui pe fondurile luate de AGVPS fara a fi membru AGVPS. Sa auzim numai de bine. Mircea13

Scrie răspuns