lansari mai lungi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 05 Mar 2008, 22:22

Am si eu Seaguar Invizix, unu de 8 lb pe o daiwa 2500 ABS si unu de 6 lb pe o daiwa 2000.Sunt mai rigide decat un "nylon" de calitate si amandoua mi-au facut peruci.

nickydarnico
senior
senior

Re: am

Mesaj de nickydarnico » 05 Mar 2008, 22:28

ando scrie:Am vazut ca a-ti discutat cat am fost plecat si acu ,ca am revenit am sa mai adaug ceva ,..............ce am inteles eu din ce mi-ati spus voi e ca ,am slabe sperante sa dau unde vreau eu fara anumite modificari majore la echipament asa ca ma gandesc sa-mi iau niste textil chair dac nu prea vreau si ulterior sa-mi iau alta lanseta am vazut ceva maver si ma gandesc serios intrucat catana, ma repet e c-am moale dar satept si alte sugestii
daca iti ie textil , trebuie ca molineta sa aiba bucsa de rolare din titan sau ceramica. eu sunt patit :x si acuma am 4 molinete care stau in "rastel" din cauza bucsilor taiate cu fir textil.
apropo; se gasesc bucsi de rolare , de schimb? ma doare inima de molinetele alea. am dat o gramada de bani pe ele. :(
am stitu ca firul textil ii foarte abraziv , dar m-au mintit aia ca sunt molinete de spinn si nu o sa am probleme. :x :x :x (lipsa de stiinta..... :oops: )
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 05 Mar 2008, 22:50

razvan cristescu scrie:Am si eu Seaguar Invizix, unu de 8 lb pe o daiwa 2500 ABS si unu de 6 lb pe o daiwa 2000.Sunt mai rigide decat un "nylon" de calitate si amandoua mi-au facut peruci.
Seaguar Invizix e un fluorocarbon de calitate, parerea mea. Dar nu e destinat pt a fi folosit ca linie principala pe mulineta de spinning in freshwater tocmai pt ca e mai stiff. L-am vazut insa folosit in aplicatzii de saltwater unde atat diametrul tamburului mulinetei de spin e mai mare, cat si greutatea nalucilor, factori care mai anuleaza din rigiditatea acestuia.
Folosit insa doar ca leader in combinatzie cu un textil, pt a-i fructifica rezistentza la abraziune si vizibilitatea redusa, poate da randament foarte bun.
In locul tau, Razvan, as rebobina cei doi tamburi fie cu un nylon bun (s-a discutat in topicuri anterioare) fie cu un textil de calitate si eventual daca tzii neaparat cu leader Seaguar.
Mugurstefan: cand iti va veni SS-ul e de preferat sa pui pe el un fir foarte bun pt a scoate ce-i mai bun din tractoras. Mulineta asta suporta cu brio si agresiunea textilelor. Cum am mai zis, nu forma tamburului determina perucile ci calitatea firului.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 05 Mar 2008, 23:46

onesti scrie: Cum am mai zis, nu forma tamburului determina perucile ci calitatea firului.
Desi imi diplace ( din cauza ca sustii cauza SS ului , nu de alta hehe! ) , tre sa zic ca ai dreptate , forma tamburului nu poate sa aiba de-a face cu perucile in nici un caz , absolut nici unu , ca sa fie mai clar . Ori firu ori felu in care ii asezat .
Musti , nu mai pune pina in buza ,mai ales din astea fluorocarbonoase , poate mai scapi de peruci .
Si SS T cind o fost facuta nu prea se dadea cu textil , nu era la moda , oricum , ma cam ingrijoreaza ca o scula asa grozava are galetu casant , io mai obisnuiesc sa sprijin combo pe cite o stinca , nu stiu cum se face , da de multe ori se sprijina in galet hehehe!!!

Fir Intins!!!

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 05 Mar 2008, 23:57

M-am simtzit amenintzat de reply-ul SF imediat ce am tastat cuvantu "saltwater" :wink:
SF scrie: ma cam ingrijoreaza ca o scula asa grozava are galetu casant , io mai obisnuiesc sa sprijin combo pe cite o stinca , nu stiu cum se face , da de multe ori se sprijina in galet hehehe!!!
Fir Intins!!!
E casant pt ca-i ceramic. Sau SIC, daca preferi. La fel de casante sunt si inelele ceramice daca esti neatent si dai cu ele de pamant. La fel si sticlele de bere.
Daca avem grija de jucarii insa, nici nu le spargem si nici nu le taie textilele.

Have a good one!

P.S. Si eu am luat o tranta adevarata pe niste stanci si m-am proptit direct in SS. In afara de niste scratch-uri, a scapat nevatamat. Implicit si galetu' buclucas.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Mar 2008, 00:21

onesti scrie: Daca avem grija de jucarii insa, nici nu le spargem si nici nu le taie textilele.

Normal as zice , da totusi , un galet casant hehe!!!

Fir Intins!!!

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 06 Mar 2008, 09:52

onesti scrie: Mugurstefan: cand iti va veni SS-ul e de preferat sa pui pe el un fir foarte bun pt a scoate ce-i mai bun din tractoras. Mulineta asta suporta cu brio si agresiunea textilelor. Cum am mai zis, nu forma tamburului determina perucile ci calitatea firului.
Pai eu pentru textile o luam.
dar am sa revin sa folosesc si mono-ul.
Tu ce mono folosesti ?
Eu ma gandesc la Berkley Trilene Sensation .
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 06 Mar 2008, 18:52

Eu nu prea mai folosesc mono cu toate ca mai am catziva tamburi incarcatzi cu Stren Original, Maxima Chameleon si Ultragreen, PLine, Berkley Ironsilk...etc.
Toate au plusuri si minusuri. Acelasi fir poate avea un comportament excelent la un diametru si un comportament mai prost la alt diametru.
Vezi ca sunt vreo doua topicuri in urma despre nyloane cu pros & cons.
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... c&start=20

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 06 Mar 2008, 23:49

Desi imi diplace ( din cauza ca sustii cauza SS ului , nu de alta hehe! ) , tre sa zic ca ai dreptate , forma tamburului nu poate sa aiba de-a face cu perucile in nici un caz , absolut nici unu , ca sa fie mai clar . Ori firu ori felu in care ii asezat .
Musti , nu mai pune pina in buza ,mai ales din astea fluorocarbonoase , poate mai scapi de peruci .
Si SS T cind o fost facuta nu prea se dadea cu textil , nu era la moda , oricum , ma cam ingrijoreaza ca o scula asa grozava are galetu casant , io mai obisnuiesc sa sprijin combo pe cite o stinca , nu stiu cum se face , da de multe ori se sprijina in galet hehehe!!!
Nu te nelinisti, ca nu pun mono pe SS. Pt. cat dau eu cu monofilament, am un Capricorn. Totusi te dezamagesc si eu si afirm din nou ca prefer SS-ul Capricornului. Incurabil. Asta-i!
Despre partea cu galetul SIC casant a fost doar o referire la o patanie a mea, cand am reusit sa sparg rola SIC. Dar nu in conditii de pescuit, pt. ca nu prea ai cum. E suficient de bine protejata incat sa n-am nici un fel de retinere in a lasa batul din mana fara sa mi se stranga stomacul. Mai mult, mulineta mai putin sensibila decat SS-ul nu cred sa gasesti in graba. Asa ca ti-o recomand tocmai daca vrei o mulineta de tavaleala.
Sa nu uit un amanunt! Eu am reusit sa sparg o rola in cursul unicei mele tentative de a o scoate de pe axul galetului, pt. a curata zona (care de altfel n-avea nevoie de curatare, sic!). Am scapat-o din mana, iar cand am dat sa ma ridic de pe scaun, dracu' nu doarme si-am calcat pe ea. Cu toate ca sunt destul de plapand, cantarind cca 125 de kile, totusi nemernica s-a spart. Poate daca nu eram incaltat... Totusi, slabe materiale la japoneji astia!
Asa ca de-aia ziceam: SS-ul e numai "aproape" indestructibil. Nu de tot. Unii sunt perseverenti. :D
La partea cu forma tamburului ai dreptate. N-are nici o importanta in ceea ce priveste perucile. Sa fiu mai clar, absolut niciuna. Iar SS-ul e dovedit ca aseaza prost firul pe tambur. Asta trebuie sa fie. Ori sarmele de fire pe care le-am pus (Yo-zuri, InviziX, Trabucco River Trout, etc.) Care se inmoaie pe Capricorn. Care din motive pur comerciale are un tambur cu conicitate inversa. Mai devreme bateam campii. In fond, ce rost are sa te contrazic... :P. Oricum a zis onesti ca-mi trimite o rola de Maxima Ultragreen care nu mai face peruci.

P.S. onesti, n-o lua personal! Glumeam... :lol:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 07 Mar 2008, 00:06

razvan cristescu scrie:Am si eu Seaguar Invizix, unu de 8 lb pe o daiwa 2500 ABS si unu de 6 lb pe o daiwa 2000.Sunt mai rigide decat un "nylon" de calitate si amandoua mi-au facut peruci.
He, he, he, incearca-le pe un SS Tournament si vei vedea despre ce vorbesc.

Scrie răspuns