Eu spuneam asta.Michael scrie:...cineva spunea ca ss-ul nu prea e prieten cu mono...mie-mi trebuie pentru un ansamblu usor de clean,cu mono...
sa vedem preturile "care este"...
Nu zic ca nu poti pescui cu mono cu un SS, ci doar ca eu prefer Capricorn-ul pt. a utiliza acest tip de fir. La cele 2 SS1300 ale mele am in total 3 tamburi pe care tin un Power Pro Yellow de 5lb, un Fireline 4lb Smoke si (momentan) un Trabucco River Trout de 0.16. Pe asta din urma nu prea ajung sa-l folosesc.
Pe de alta parte, sa stii ca si eu dau la clean cu echipament usor si foarte usor, utilizand fir textil, nu mono. Bineinteles ca folosesc, dupa cum vezi, cele mai subtiri fire textile disponibile. Pun inaintas destul de lung (1,5-2m) de fluorocarbon si totul e in regula. Exemple de bete UL, L si ML pe care le folosesc cu SS1300 sunt Bass Pro Microlite 6'6" 1/32-1/4oz, St.Croix Avid 6'6" 1/8-3/8oz, Cabela's XML 703 7' 1/8-5/8oz, Lamiglas Concept (Cristi Ene) G1000 7'6" 1/8-5/8oz.
De ce textil si nu mono? Pt. ca un Fireline 4lb (de exemplu)e mult mai subtire decat indiferent care mono de 0,14-0,16 (marimi des utilizate de vanatorii de clean), de unde si lanseuri mult mai usoare. Un fir subtire are si o portanta redusa in apa, neinfluentand evolutia nalucii. Rezistenta la rupere (deci si voblere mai putine pierdute) este de 5-7 ori superioara. Ar mai fi senzitivitatea, textilul "telegrafiind" mai bine ceea ce se intampla sub apa. Dezavantaj relativ? Vizibilitatea. Se rezolva cu ajutorul leader-elor de fluorocarbon.
Sunt lucruri care dealtfel s-au tot spus.
Gata Musti..ne-ai coplesit !
Te avansam la Feldwebel si pe tine...

Las-o-n fasole, ca tot racan neinstruit raman

Si ce naiba sa fac, daca la mine ploua de 3 zile fara pauza = ratat week-end-ul de pescuit. Stau si fac poze la mulinete...