Lacul Belis din Jud.Cluj-permisele ANPA nevalabile

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Shoboo
junior
junior

Mesaj de Shoboo » 23 Apr 2010, 18:22

Explicatia ce am primit-o anul acesta de la cei care mi-au eliberat permisul legat de pescuitul pe lacurile de acumulare, in special despre Belis am vorbit, a fost ca lacurile de acumulare nu fac parte din apele in care avem voie sa pescuim cu permisul ANPA. Omul acela ma lasat efectiv in ceata. Am trait sa o aud si pe asta si habar nu am daca ii sau nu adevarata. De exemplu, anul trecut nu am avut nicio problema cu permisul ANPA pe Belis. Am prins doua controale, la fel de ok au fost ambele.
"Pescuitul e cel mai frumos sport, pestele e doar bonus."

dan70
utilizator constant
utilizator constant

Re: Belis

Mesaj de dan70 » 23 Apr 2010, 21:27

lucutabogdan scrie:Dragilor, aveti dreptate despre lacul Belis insa va scapa un singur lucru :
LACUL BELIS FACE PARTE DIN ASA NUMITA REZERVATIE NATURALA
- din pacate cred ca acesta este subiectul pe care trebuie sa il atingeti.
Va pup !
Asta de unde ai scos-o! Lacul Belis este un lac de acumulare, o amenajare hidrografica in care se poate pescui numai cu permis ANPA, ca in restul habitatelor piscicole naturale. Ca padurarul isi incearca norocul si vine la adunat de fonduri, asta e adevarat, dar eu auzeam de mic proverbul "nu e prost cel care cere ci cel care da".

dan70
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan70 » 23 Apr 2010, 21:36

Shoboo scrie:Explicatia ce am primit-o anul acesta de la cei care mi-au eliberat permisul legat de pescuitul pe lacurile de acumulare, in special despre Belis am vorbit, a fost ca lacurile de acumulare nu fac parte din apele in care avem voie sa pescuim cu permisul ANPA. Omul acela ma lasat efectiv in ceata. Am trait sa o aud si pe asta si habar nu am daca ii sau nu adevarata. De exemplu, anul trecut nu am avut nicio problema cu permisul ANPA pe Belis. Am prins doua controale, la fel de ok au fost ambele.
Explicatiile le gasesti in lege:
3. habitate piscicole naturale:
a) Dunarea teritoriala, Delta si lunca inundabila a Dunarii;
b) complexul lagunar Razelm-Sinoe si lacurile litorale;
c) paraiele, raurile si lacurile de munte, colinare, de ses si zonele lor inundabile, precum si bratele moarte ale raurilor;
d) baltile si lacurile naturale lipsite de instalatii hidrotehnice pentru alimentarea, retinerea si evacuarea apei;
e) lacurile de acumulare, cu zonele lor inundabile la viituri;
f) reteaua de canale magistrale din sistemele hidroameliorative, de navigatie si hidroenergetice si ramificatiile acestora;
g) apele maritime interioare, marea teritoriala, zona contigua, zona economica exclusiva ale Romaniei;".

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Belis

Mesaj de lucutabogdan » 24 Apr 2010, 06:56

iovys scrie:De-aia se pescuieste la pastrav cu rama, se baga plase si se curenteaza?pentru ca e REZERVATIE NATURALA?

http://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_reze ... %A3ul_Cluj

Dar pana una alta cert este faptul ca pentru a pescui la Belis avem nevoie de permis de la Ocolul silvic Cluj si sincer cred ca este un cost spre 3oo ron.

dan70
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan70 » 24 Apr 2010, 08:42

Orice texa suplimentara, in afara taxelor pentru obtierea unui permis de pescuit nu au nici o baza legala.
@lucutabogdan, in lincul postat de tine este vorba despre Parcul Muntii Apuseni care are ca limite "Limita estică.
Din cota 1136,6 m, limita coboară la confluenţa Văii Negre cu Someşul Cald, apoi urmează în amonte malul drept al Someşului Cald până la barajul lacului de acumulare Fântânele (extremitatea de est), de unde se continuă spre S pe culmea secundară dintre Pârâu Valea Rea şi Pr. Ghidurilor (Pr. Mestecăniş) până în Dâmbul Hâr (1311,5 m).", iar Ocolul Silvic, dupa cum ii spune si numele, ar trebui sa administreze padurile, de pescuit si acvacultura ar trebui sa se ocupe ANPA!

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 25 Apr 2010, 10:31

Cum s-a ocupat si pina acum ? Ma refer la ANPA.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 27 Apr 2010, 14:25

Deci de sambata (1mai) putem pescui pe Belis cu permisul ANPA. Cu siguranta vor fi controale. Daca ne cer taxa suplimentara ii trimitem la plimbare cu hidrobicicleta

dan70
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan70 » 27 Apr 2010, 16:38

Numai la artificiale, bineinteles!

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Re: Clarificari ANPA

Mesaj de lucutabogdan » 13 Mai 2010, 11:06

Eu personal am avut anul trecut probleme cu jandarmii si astept hotararea judecatoreasca ca sa vad cu ce drept acestia ia la puricat pescarii.[/quote]

Salut,
Ce s-a mai intamplat cu hotararea judecatoreasca , ai avut castig de cauza sau nu?
Da si tu un reply
Fir intins !

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 13 Mai 2010, 11:09

[quote="MihaiV"]Relaxeaza-te! Pe mine m-au controlat pe Belis jandarmii. Aveam chitanta de la trezorerie. Initial au comentat ei ceva, dar le-am scos legile si i-am invitat la studiu. si-au cerut scuze pentru deranj si mi-au urat fir intins.
Salut,
Ce argumente trebuie sa aducem in aceasta situatie?
Daca poti sa scrii cateva vorbe("texte") concrete te rog, intrucat se poate sa ne fie de ajutor.
Multam anticipat!

Fir intins!

Scrie răspuns