invalid fara picioare cumpar bicicleta

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Re: invalid fara picioare cumpar bicicleta

Mesaj de MuskMd » 11 Feb 2013, 21:52

nici cascavalul nu mai e ce era pe vremea ta Gigi :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Feb 2013, 23:25

Nu brae,brinza,nu cascaval..
La cascaval nu tragea...prindeai una la2 zile..
Era asa....luam brinza telemea,o taiam in cubuletze cam de 1cm\latura,si o tineam la soare,pe servetel..Acesta tragea apa,si soarele usca brinza dindu-i o crusta sub care era destul de moale..Puneai in cirlig,mic de crap,de o boaba...Finetea pe atunci era fir de 0.35 cu forfac de 0.20,si o laneta tokoz..Nah si ,aruncai si stateai cu lanseta in mina...si brusc...tac,o lovitura scurta si nu mai era brinza..Apoi alt cubuletz sitot asa pina nimereai una mai hulpava...Bine, perspectiva era..'moaaama pe asta am prins-o ce bun mi-s'',si aia era a 20-30-a bucata de brinza :lol: :lol: :lol:

Ar trebui sa incerc si acuma cu un feder,dar tare imi este ca din cauza presiunii pescuitului,sau adaptat si nu mai bun botul ,oricit de buna-i brinzica ori cascavalul..si oricit desubtire-i firul..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Feb 2013, 12:54

Mda , nici la mreanu nu stiai pescui , banuiam io :lol: :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Feb 2013, 13:03

semlecangheorghe scrie:Acum 20 de ani ,nu era neobisnuit sa se prinda mreana de 1-3kg si cite 5-6 bucati pe seara..
Acum ,tot anul ,nu se prind decit din astea mici 2-300gr.
Iarna,greblasii prind cite 10-30kg de mreana pe iesire,mrene de 1-3kg..
Deci,mreana exista,dar nu se mai prinde cu scule de finete,feedere,vizi,etc,cum prindeam acum 20 de ani cu rima neagra sau brinza.De ce??
Se prinde Gigi , prinde cine stie , mai putin ca inainte ca septelu ii decimat , insa se prinde !

Braco astia cu lanseta la grebla stiu o treba , da buna , si anume unde ii pestele :wink: , motiv pentru care ar fi si usor de gajbit , insa cum politia nu se implica ii mai bine sa le spargeti masinele .

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Feb 2013, 14:04

SF scrie:Mda , nici la mreanu nu stiai pescui , banuiam io :lol: :lol:
:lol: Mare bandit esti...

Nu stiu cum se prinde prin alte parti,dar astia la noi se pling...personal n-am mai pus mina pe un feeder de vreo 4 ani..

.

Tipar ranit
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Tipar ranit » 12 Feb 2013, 16:31

semlecangheorghe scrie:
SF scrie:Mda , nici la mreanu nu stiai pescui , banuiam io :lol: :lol:
:lol: Mare bandit esti...

Nu stiu cum se prinde prin alte parti,dar astia la noi se pling...personal n-am mai pus mina pe un feeder de vreo 4 ani..
Mare dreptate are SF :P Se pescuia cu branza topita Swaiter ca era mai tare si uscata la umbra ! ca deee telemeaua era prea sarata si le pica greu la ficat :P si se pescuia cu batul in mana iar la prima gadilire contrai si uite asa cu un triunghi de branza prindeai un rucsac de mrene, daca nu te lua foamea si mancai tu bunatatea de branza :P :respekt:
Cu stima :!:
Din oameni faci pescari, dar din pescari si FANICI oameni nuuuuuu!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 12 Feb 2013, 18:04

Da, da ...Da' oare de ce nu se mai prind ? 8)
Nu raspundeti ,va rog , e ...retorica! :twisted:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Feb 2013, 19:27

Si acum se prind..la vizi,sau la grebla..uneori si la jig ori wobler..N-au disparut,doar ca nu mai pun botul asa de usor..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Feb 2013, 20:42

Principalu motiv ii totusi ca nu mai sant ca inainte :wink:

Nu ma rabd sa nu-mi amintesc din vremurile trecute .... :)

Cum pe vremea aia pescuiam orice specie , si-n orice stil , cu lanseta ma refer , la grebla nu am incercat nicioadata :twisted: , alegeam specia dupa sezon si starea apei , deci nu umblam tocmai brambura dupa cai verzi pe pereti , un pic la inceput o fost, da asa subtire , am mai ispravit cate una nemaivazuta :lol: , in fine...

Vara , sfarsitu verii , apa tulbure , insa principal sa fie o viitura lenta , din aia care nu tulbura apa puternic din prima , asa, piano piano ....
Mreana ii un peste care sta sub bolovani , radacini , iubeste ascunzisurile , insa la fel iubeste sa iasa pe o astfel de apa cand mananca grozav .
Faci o mamaliga 2 treimi malai si una grau ,tre sa iasa bine inchegata insa sa aiba apa , nu dura si seaca . O scoti din oala si faci gogoloaie cat un ou , si dupa aia din nou la fiert , astea le bagi intr-o oala curata cand fierbe apa , fara sare . Si le fierbi asa vreo 5-7 minute .

Halva , sau pogace macinata (practic cea mai buna treaba ) , sau niste seminte de flaorea soarelui , eventual canepa , nitel prajite si trecute prin rasnita , sau de toate un pic , scoti gugoloaile alea pe un prosop , le lesi sa se raceasca si cand le poti manevra, asa sa simti insa fiebinteala la mana inpeci sa bagi pogacea data prin rasnita , fina .
Faci acolo vreo 3 kile , impartita in 3 bile la kil , foarte bine mestecate , daca le faci cum trebuie o bila din materialu asta sta in carlig chiar si in cel mai furios curent .

Fir principal , io din toideauna am fost mai grosier :D , plumb functie de lanseta si curent , culisant si costumizat , jumate de para pe lung , asa se arete , ala sta in curent pe pietris (nu o cauta pe namol in nici un caz ) ,locu preferat de mrene , adica acolo nu o sa te zapaceasca morunasi si platicute :lol: , doua carlige in-line ,, io dadeam cu nr. 2 , crystal , stiu ca multi o sa considere un sacrilegiu , insa dintodeauna am preferat astfel de carlige , erau cu tija scurta :wink:
Bile de mamaliga pe carlige si aruncat pe vad , momit cu pogace legata de pietre sau bile de marimea alora din carlig lansate pe zona .

A doua momeala de baza , coropisnita .

Tre schimabat locu de cateva ori in sezon , locurile mult momite tin mreana mica ,si viemusi in nada la fel , atrag tot felu de neispraviti mici , te zapacesc , ajungi sa dai la feeder si alte fineturi :lol: :lol:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 12 Feb 2013, 20:55

Bravo domnu SF,
astept si continuarea destainuirilor, ca rar se mai scapa oamenii sa dea din casa !
ceva experiente cu scobar ?

Scrie răspuns