invalid fara picioare cumpar bicicleta

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ANDREI RIGA
veteran
veteran

Re: invalid fara picioare cumpar bicicleta

Mesaj de ANDREI RIGA » 11 Feb 2013, 13:27

SF ai perfecta dreptate, cu un mic amendament
Daca-i lasi pe aia mici sa creasca , vor ajunge sa depuna si ei 1-2 ori pana sa fie capturati la randul lor.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Feb 2013, 13:34

Da , asa-i cinstit , si nu-i nici o glorie sa prinzi piticanii , insa asta era perfect valabil in zilele alea demult apuse pe care io inca le-am apucat , si cand nu eram atatia, ca ma trezeam de multe ori singur pe ditai baltocu .

Evident ca un sistem captura si elibereaza total nu poate fi impus , si daca tot ii sa retinem macar sa o facem cu cap ,insa in zapacita societate actuala ii tot mai greu sa-ti mentii capu curat si sa judeci la rece , probabil ca daca nu as fi plecat poate as fi fost in cealalta tabara , vad cum au evoluat amicii mei pescari si eu nu as fi fost departe probabil .

chrisfisher
veteran
veteran

Mesaj de chrisfisher » 11 Feb 2013, 13:36

de pilda pe Dunare si spun asta vis-a-vis de poluare ,anul trecut in Ingolstadt(Germania)am prins pastrav in mijlocul orasului la vobler.tot in Germania in Frankfurt in mijlocul orasului tot anul trecut am prins pe un raulet de 4 m latime pastravi si cleni imensi la fel vaduvite de 2 kile.tot in germania trebuie sa faci scoala sa dai examen in primarie pt a obttine permisul de pescuit tot aici cand ti se fac actele pt permis ti se cere cazier de la politie tot aici fiecare pescar are ruleta sa masoare pestele daca e in limite tot aici fiecare e constient ca pestele trebuie lasat in pace in perioda de boiste si lista poate continua pana la faptul ca sunt cateva specii care nu au perioada de prohibitie deoarece nr lor a crescut prea mult ,biban,clean,somn,avat,etc ........deci imi este tare greu sa cred si imi sustin ideea ca in toate limitele legale pestele nu poate fii starpit cu undita.bafta tuturor :respekt:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Feb 2013, 13:41

Pe Ebro deja il subtiaza bine de tot emigrantii din est , si acolo era peste :wink:

chrisfisher
veteran
veteran

Mesaj de chrisfisher » 11 Feb 2013, 13:43

unde`i lege nu`i tocmeala :D

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 11 Feb 2013, 13:59

chrisfisher scrie:unde`i lege nu`i tocmeala :D
...asta am sustinut si eu , dar incep sa-i dau dreptate si SF-ului.
...poate ar trebui umblat si la legea asta putin
...dar daca nu se respecta nici legea care este , ma indoiesc ca se va reusi ceva "punctabil" in viitorul apropiat
...si daca nu se reuseste acum , mai tarziu...degeaba :(

chrisfisher
veteran
veteran

Mesaj de chrisfisher » 11 Feb 2013, 14:07

pai degeaba vine politia si face dosar si bla bla ,daca nenea judecatorul il elibereaza ca nu reprezinta un pericol major deci lantul se rupe undeva si de aia nu progresam

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Feb 2013, 14:14

Chestia ii ca am reusit sa punem o presiune fantastica pe ecosistemu acvatic , si indiferent cat ne-am invarti santem noi recreativii care per total scoatem cel mai mult peste din apa :wink:

Prohibitia aia din trecut , asa cum era , reducea aceasta presiune cu vreo 17-18 la suta daca nu ma insel , erau 2 luni din 12 .

Lacurile mari erau protejate inainte prin marimea lor , nu erau barci ca acuma si mai ales sonare , avea pestele loc sa se refaca , acuma nu ramane cioata neverificata .

Santem prea multi , prea buni si ei prea putini .

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 11 Feb 2013, 16:16

deci e C&R o solutie ? :lol: ...noah, nu se poate domne :lol:

Sefeule , din pacate pt spiritul meu combativ tin sa iti dau dreptate public .... e ca si cum am localiza cireasa de pe tort : aia cu plase, curent, buldozere...si mai venim si noi meseriasii nehaliti :D ....

Domne sincer acu, eu as interzice si feisbucu .... :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Feb 2013, 21:47

Acum 20 de ani ,nu era neobisnuit sa se prinda mreana de 1-3kg si cite 5-6 bucati pe seara..
Acum ,tot anul ,nu se prind decit din astea mici 2-300gr.
Iarna,greblasii prind cite 10-30kg de mreana pe iesire,mrene de 1-3kg..
Deci,mreana exista,dar nu se mai prinde cu scule de finete,feedere,vizi,etc,cum prindeam acum 20 de ani cu rima neagra sau brinza.De ce??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns