old_radu scrie:SF scrie:...ii mai usor a da vina pe toti restu cand flutura gherla in varfu botei .
...sper ca nu aprobi balastierele pe rauri .Ai pomenit Lapusul , hai acum sa-l vezi cum arata , putin mai jos de locul pomenit de tine. Este ca si un canal drept , fara meandre , fara repezisuri si fara clean ....
Radule , cum zice si Anem , nu are de-a face ca-i drept ca un canal si fara repezisuri , acum 15 ani pe canalu ala care se apropie de sosea catre intrarea in Sabisa erau cleni grupa mare si ii prindeam la rotativa , mai cate o stiuca ,si cred ca ai vazut cum arata canalu ala , sau in Sabisa la iesire catre Seini acum vreo 15 ai era o balta pe dreapta , o fost un teren mai jos acolo si o ramasa apa de la o inundatie din ani 70 a Somesului , si era apa cu matasea broastei si mirosea a mal si toate cele cu o limpezime precum cafeau si tot erau cleni .
Nu conteaza ca malurile arata ca pe Marte , dealtfel balastierele erau locuri cautate acum 15-20 de ani , cele mai bune doua locuri din Benesat erau la balastiere

, la Ilba la fel

, insa pe vremea aia cautam orice specie , normal ca daca cauti doar salau sau clean nu-ti vine bine la mana , dar de ex. cei mai multi crapi prinsi pe Somes i-am vazut la balastiera mai sus de la podu de la Ardusat , cu cracanele puse chiar langa utilaju ala , la fel , la Benesat la balastiera de langa Cheud , loc numit ulterior "La Bolovani", era cam cel mai bun loc din zona , chit ca arata ca pe Marte , odata imi amintesc ca mi-am sprijinit betele in cupa utilajului si din pozitia aia am pescuit , dadeam la mreana si scobar , mai cate un cosac la kil , era peste .
Nu prea ai sansa sa intalnesti niciunde in Europa grupuri de pescari care petrec efectiv sfarsituri intregi de saptamana in tot sezonul posibil pe balta cu bateria de lansete , si nici ,aluri batatorite si pline de coji de seminte sau cracane implantate , la noi in zona daca se baga peste (caras si ciortan) pe baltuta de la Veverite , a doua zi balta era impinzita de pescari cu mic cu mare , ca aveau un coridor de lanseu de vreo 50-60 m lungime pe maxim 10 latime , pe o balta de cateva hectare , sau aia de la Remetea , 50 de pescari pe o balta de 2 hectare ca s-o dat drumu , sau populare la baraj in noiembrie cand primesc telefon cu o saptaman inainte ca o sa se populeze , si ca de data asta o sa bage pestele in cutare golf si ca daca vreu sa merg ca ala ii prost si se prinde , dimineata au bagat pestele si in spatele cinsternei deja era format cardu

de pescarusi cu betele pentru plutarit , o plecat cinsterna si o inceput atacu , io am mers la salau si am stat sa vad de sus de pe mal , ala nu mai ii pescuit , ii pur si simplu disperare , si nu-i de foame ca multi erau bine imbracati , fumau , alcool , masini bune , pur si simplu erau niste disperati .
Cu atitudinea asta , la cati pescari sant , nu-i nici o sansa .
Sa presupunem , ca ar exista un rau undeva , neatins , sau un lac , o balta . pai cand se afla a doua zi ii bataie pe mal cred , si intr-o jumate de sezon il nenorocesc , cu lanseta .