intrebare pescuit Grecia

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 09 Mai 2011, 22:32

Salut,
Stiu ca-i un pic off topic , dar pana la urma tot pescuit in apa sarata este, in octombrie plec in Mauritius, stau 14 zile si vreau sa pescuiesc cat de mult pot, nu o sa pot face big game fishing fiindca preturile sunt ff mari. dar asa cu o barcuta in laguna si pe langa insula am sa pot da. As vrea sa-mi iau un bat cu care sa pot arunca popperele alea mari pt GT si sa dau si la voblere mai mici si table, bineinteles sa reziste si la drilurile cu pestisorii aia.Aveti vreo sugestie pt un bat bun la toate(stiu ca nu exista batzul perfect , facem un compromis , ca nu pot cara 5 feluri de betze pe avion).
Ce mulineta ma sfatuiti sa iau, model, marime si ce fire ?
Stiu ca-s multe intrebarile dar vreme mai este pana atunci si sper sa ma lamuresc pe deplin.

Mersi

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 09 Mai 2011, 22:55

Cormoran Thunderstick,40-120 g,1,90 m lungime,doua bucati,max 200 ron nou,cauta-l la Arrow,il gasesti greu,mai usor gasesti varianta de 2,70 m,care mie nu-mi place.

andreiu_32
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreiu_32 » 09 Mai 2011, 23:16

am vazut ca aia din mauritius dau la trestie

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 10 Mai 2011, 01:50

mitzocu scrie:Salut,
Stiu ca-i un pic off topic , dar pana la urma tot pescuit in apa sarata este, in octombrie plec in Mauritius, stau 14 zile si vreau sa pescuiesc cat de mult pot, nu o sa pot face big game fishing fiindca preturile sunt ff mari. dar asa cu o barcuta in laguna si pe langa insula am sa pot da. As vrea sa-mi iau un bat cu care sa pot arunca popperele alea mari pt GT si sa dau si la voblere mai mici si table, bineinteles sa reziste si la drilurile cu pestisorii aia.Aveti vreo sugestie pt un bat bun la toate(stiu ca nu exista batzul perfect , facem un compromis , ca nu pot cara 5 feluri de betze pe avion).
Ce mulineta ma sfatuiti sa iau, model, marime si ce fire ?
Stiu ca-s multe intrebarile dar vreme mai este pana atunci si sper sa ma lamuresc pe deplin.

Mersi
Salut,

Vrei sa cumperi bat si mulineta pentru 14 zile ,sau o sa mai mergi !

Pescuitu marin cu naluci si bat in mana ii simplu , din barca sau de pe mal !

De pe mal jigcasting , spinning light cu voblere(seabass mania ) si surfspinning !

Jigcastingu ii mai nou si cu doze maricele de necunoscut , basic naluci metalice ,( jiguri) sau bucktail dar si plugs (care pot fi stickbaits sau diferite naluci fara barbeta , functie de interpretari , inclusiv poppere sinking).
De obicei incepe de la 40 de grame , nu ai ce face cu jig sub 40 in mare (insa aici jig nu-i un carlig lestat ) , si pina prin 120 de grame .

Spinning light , vorba vine , voblerit . Bete mai moi , ai usoare mulinete clasa 4000 , aprope doar voblere , undeva pina in 30 de grame , putine modele mai mult .

In fine , sculele de surfspinn . Is aparte de orice alteva , is gandite pentru pescuit in surf , unde distanta conteaza . Daca vrei sa trimiti de pe plaja poppere la GT sau stickbaits is cea mai buna optiune , gasesti bete care arunca 150 de grame la o adica , insa tre sa te gandesti ca au 3,30 si cantaresc ceva ! Poti arunca si jiguri cu ele , insa ii foarte greu de lucrat metale cu asa bete .

Sculele pentru mal is lungi si cu talon lung , sa te ajute la lansat ,cu doua miini evident . Insa in barca nu-s cea mai buna optiune , nu rezista la unghiuri care se intampla la pescuitu din barca daca intra sub barca .
Insa se pot gasi compromisuri !

Din barca practic ramane jigging , popping si stickbaits , eventual spinning light cu voblere cu barbeta , da asta nu prea o face nimeni pe la tropice si in general pe niciunde .
Diferenta intre sculele de jigging si alea de popping ii cam maricica , is modele care permit amandoua modalitatile , insa ii un compromis .
De pe mal nu prea ai ce face , nu lanseaza, is scurte in talon si nu ai cum , mori prea repede cu ele in mana .

In linii generale , pina in 100 de grame gasesti mai usor un compromis , peste ii mai greu .

Mulineta rapida , marimea 6000 Shimano sau 4500 Daiwa ii minim , nu are rost sa te gandesti sub .

Octombrie prinde chiar sfarsitu sezonului de cicloane , ii cam limita pina unde poti avea vreme urata pe acolo . Inainte de a cumpara sculele gandeste-te ca poate nu apuci sa le folosesti , nu vreau sa te speriu insa insulele oriunde in lume nu se compara cu continentele in cea ce priveste clima , is mult mai nabadoioase , si multi s-au intors de la tropice cu 2 zile de pescuit dintr-o saptamana , pur si simplu meteorologia nu le-a permis sa se apropie de apa .
Gandeste-te la aspectu asta cand cumperi materialu .

Si vezi zborurile , in ce conditii is . Schimbi companii ? , asigurate ca o sa-ti factureze echipaju de pescuit, nu toate procedeaza la fel si preturile difera , sant companii de ex. care includ pina in 1,50 m ca si echipament sportiv , daca treci creste si pretu . La unele tre sa anunti inainte ca mergi cu astfel de echipaj , ce mai , scoate toate informatia posibila ca sa nu ai surprize si daca schimbi avionu calculeaza fusu orar cand te misti in contra si posibila intarziere a primului avion , cel mai des betele nu ajung din acest motiv !

In fine , mai vorbim !

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 10 Mai 2011, 02:04

Daca vrei bota de GT apai ia bota de GT. Ceva de cel putin 20-50LBS. Ai o optiune Ugly Stick ieftina dar macar un Penn Powerstick 10-20kg. MUlina sa fie de la Opus Bull (cea mai ieftina) in sus. Dogfightul de la Daiwa si Stella 20000 fiind ideale. Umple-le cu textil de 50 -80 de lbs in functie de puterea setupului.
Altfel nu ai ce discuta cu un GT...
Fir intins!

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 10 Mai 2011, 02:30

Pe GT te poti baza sa fie acolo tot timpul anului. Tot ce ai nevoie e sa dai in marginea recifului cu niste poppere de neam prost.
Vezi de passages. Asa se numesc albiile unde apa raurilor sau paraielor a taiat in recif (coralul nu suporta apa dulce). Acolo vei gasii o gramada de pesti din afara lagunii si din laguna su vei putea pescui de pe mal. Atentie la outgoing tide care va crea un curent de nu vei putea sta in picioare si te va spala in afara lagunei. Deci pescuieste pe incoming tide.
Daca dai de pe mal , sau pui un sling de vre-o 5 m de mono sau folosesti un spool numai mono pt ca coralul va taia textilul ca foarfeca.
Toate voblerele si popperele sa le legi cu cablu de otel.
Alb cu cap rosu este moartea pe tropice. rapalele fac ravagii fie ca le lansezi fie ca le troluiesti.
Atentie la noduri... cand e vorba de tractiuni de peste 10 kile, orice slabiciune conteaza. Vorba aia, linia o sa-ti fie atat de rezistenta ca cea mai slaba parte a ei. Degeaba ai linie de 80 de lbs daca ai un nod care tine 20lbs!
Mergi in spatele portului la crajma o noapte si bea cu pescarii localnicii. Alegei pe cei mai spalati si incearca sa extragi informatii. Mergi cu ei la pescuit pt ca garantat o sa ai sanse mai mari decat cu charterele ieftine.
Daca chiar nu ai rezultate pana la sfarsit, ia un charter si du-te cu 5 kile de sardine in apa de 50-100 de m si incepe sa arunci bucati de sardina. cand ai terminat un un kil doua , pune o bucata in carlig si arunca . Fara plumb fara nimic. Lasa firul liber si o sa vezi mai departe distractie.
Ar fi 10 volume de spus ...

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 10 Mai 2011, 02:40

Cum spune SF, sezonul e nasol in octombrie. Deci daca aterizezi si este vreme buna tzashneshte instant la pescuit. Nu pierde nici o ocazie ca nu o sa ai multe. Dar fiind pe o insula intoatdeauna o sa gasesti o parte sub vand unde o sa poti pescui, deci nici asa dramatic nu e.
Imprumuta bani si fa-o calumea decat sa-ti para rau. Mergi la pescuit din greu ca viata in hoteluri si plajele sunt la fel peste tot in lume. Alea sunt ape federal de bune. Cine stie cand o sa ai ocazia sa te intorci acolo.
Rahat pe popper! heheheheh

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 10 Mai 2011, 11:09

MeHigh scrie: Mergi la pescuit din greu ca viata in hoteluri si plajele sunt la fel peste tot in lume.
Mare adevar :wink:

Canalele alea de care zice Mehigh le gasesti pe google map foare usor , gasesti si unde buza recifului ii aproape , unde ai apa adinca aproape sau canale adinci care vin din larg si merita pescuite .
Studiaza cind vine apa , cand urca mareea si vezi perioada de crestere (de ex. azi are maximu la 3 , miine il are la 4 ,poimiini la 5 ii doar un ex. nu tre sa fie asa , insa ii bine sa tii cont de asta ca sa programezi treaba in functie de oraru asta ).
Google map si windguru is ajutoru cel mai pretios pe care il poti avea , economisesti o gramada de timp .

Americanii fac bete de surfspinn , gasesti la ei , in cazu in care te hotarasti pentru popping de pe mal , lucru recomandabil deorece zilele de iesit cu barca pot fi mult reduse si sint zile cand nu poti da decat de pe mal in colturi concrete sub vant .

Mehigh , ai vazut FG Knot ? Merg pe el de mai bine de un an , ii super .

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 10 Mai 2011, 11:31

Baieti mii de multumiri , m-ati coplesit.
Sa simplificam lucrurile, voi pescui din barca si probabil de pe mal cand nu se poate iesi cu barca(au o piroga acolo la casuta pe care am inchiriat-o). 1-Am sa dau la popper si stickbait, deci mi-ar trebui un bat care sa le faca pe amandoua si sa nu ma usuce la pret.
2-Mulinetele pt apa sarata au tamburi de rezerva ? Ma gandeam sa iau doua fire diferite, un mono si un textil, textil de 50 lb si mono-ul de cat sa fie si ce lungime minim(200-300m?)
3-Ati spus de struna de otel, ce lungime si ce diametru?( eu am pescuit in Maldive cu poppere fara struna si am prins trevally si barracude mici fara probleme, ei nu puneau strune decat la big game trolling).
4-naluci, marca dimensiuni, un magazin online cu raport pret/calitate bun , etc
Ce parere aveti de travel rods, mi-ar incapea in bagaj si nu as fi asa de stresat de pierderea lor, sau poate as putea sa-l iau cu mine la bord.http://www.pechesud.com/en/travel-rod-2 ... tpfg4qbk95
Am sa incerc sa pun o imagine google earth cu zona, e o laguna cu niste rauri ce se varsa acolo cu insule ,cu brizanti ....
Vremea....asta e nu pot schimba perioada
Mersi tare mult pt raspunsuri

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 10 Mai 2011, 14:24

Clar sf-ule! La big game-ul meu , unde se intalneste textilul de 130lbs cu mono de 150 lbs am un nod de vre-o 25 de cm daca nu mai lung ... heheheh. E un nod sfant si daca ai scula nu-i nici asa greu de facut.
Problema e la inaintasele care se rup in reef 4-5 la o partida si unde primul o fi un fg , dar restul bimini cu scorbaci si monoul cu un nod pe bucla inventat de mine (ceva combinatie du double blood cu nodul de carlig batranesc cu paleta).

Daca ai arici atunci te sfatuiesc asa:

mulina : Opus Bull 6000 sau
Okuma Salina SA 80 sau
FIN-NOR Offshore OF85 8500

bota: FIN NOR Offshore 6' 50lb Jigging / Spin Rod sau
Penn powerstick 6' 10-20kg pt Spinning(am si eu una si duce brici)
Okuma V system

Si ca sa te simti bine cand pescuiesti :
VAN STAAL 802 2 Piece GT Popper Rod calarita de un Saragosa 18000 cu un textil de 50lbs de calitate ... Ieftin si bun!

Sau daca vrei sa se predea GT-ul iei un Dogfight Team Daiwa set-up. Dar te trimite vre-o 2000 de dolari in spate... si culmea merita pana la ultimul cent!

Scrie răspuns