intrebare pescuit Grecia

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 11 Mai 2011, 14:38

ciudat ca nu sunt mai mari... am vazut pana la 9500... si asta e abia 6500

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 12 Mai 2011, 13:59

Baieti multumesc din inima pt ajutor.
M-am decis sa iau Shimano-ul din bucati, am incredere in el si mi-e ff usor cu transportul. Cu mulineta merg pe mana voastra, sunt sigur ca e ok.Mai trebuie sa ma decid ce naluci sa iau, adica poppere si ceva rapale obligatoriu sa fie si albe cu cap rosu, ce altceva sa mai iau in materie de naluci? Sau daca pescuiesc cu naturale ce carlige sa folosesc? Dati-mi un exemplu de struna care s-ar preta la momeala naturala. Si un fluorocarbon pt lider, de cat sa fie daca linia principala e textil de 50 lb?
Cand am fost data trecuta am dat doar cu poppere si cu echipamentul de inchiriat si nu mai stiu dimensiunile la fir, la lider etc...
Pana in octombrie , tare mult mai este , dar macar o sa ma duc cu temele facute....sper.

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 12 Mai 2011, 15:49

Struna de fluocarbon de 80-100LBS pt reef trout , bass sau grouper la momeli naturale pe fund sau ton intre ape. Carlige Mustad pt apa sarata - nici sa nu incerci cu sarma subtire de apa dulce. Eu pescuiesc cu 0/4 si 0/8. Daca iei recurved, sa ai grija sa nu intepi la trasatura.
Intreaba localnicii daca e ok sa momesti intens... in anumite sezoane e plin de rechini... din partea mea veste buna, dar pe tine nici chiar sculele de GT nu te-ar ajuta.
Momitul constant aduce rezultate excelente.

Astea fiind spuse, eu nu as pescui cu momeala. Poate de pe mal surf casting seara (unde momitul e esential)

Ti-as recomanda speed jigging cu niste Williamson's roz si verzi de 200g-400g. Deasupra unui reef(50-100m) la apa adanca (cat china). Practic lasi jiggul pe fund si apoi cu zmucituri violente din timp in timp mulinezi ca apucatul. Dar ca apucatul! Cat de repede poti!

Soft Bait in aceleasi ape... dar aici tre sa sa studiezi mult ca se pot scrie romane cu tehnici...

Poppere , slash, stick, minnows pentru reefurile care au spuma si unde sta GT-ul, cu gasca de alti pesti... Astea banuiesc sti sa le pescuiesti, ca nu e diferit de apa dulce decat ritmul turbat. Repet : turbat de repede!

Oricum , la voblerele de trena, popperele mari de GT si monturile unde astepti pesti capitali e bine sa ai inaintas de otel. Ar fi de rahat sa pierzi pestele vietii! Daca la stiuca se folosesc.... hehehhhe... nu vad dece la un peste(GT) care iti poate taia un vobler de balsa in doua nu!
Plus ca o baracuda mica de 20 de kile inghite un vobler de 20 de cm cum iei tu o aluna in gura

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Mai 2011, 01:17

Nu m-as juga deloc cu travelu ala ! La cum stiu io BM , ca ii batu meu preferat , nu cred ca se incarca bine sub 120 de grame .

100-120 de grame popper sau stickbait inca ii ieftin , dupa aia cresc binisor preturile !
Chestia asta o sa influenteze totul , pt. ca daca nu poti lansa lejer ii posibil sa nici nu poti lucra stickbaiturile .
Am un BM din 2 bucati 50-100 de 2,70 si ii prea teapan ca sa-mi lucreze stickuri sinking de 90 de grame , la poppere merge insa , da acolo nu-i mare filozofie .

Cam asa arata un bat de popping tropical medium light

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... 83s-f.html

Vezi relatia dintre CW si max line weight ! Tipu inelelor (uneori , de multe ori , leaderul intra prin inele daca situatia o cere , cu 2 palmi de leader nu faci nimic , sant specii care au solzi taiosi si daca ating textilu adios) si greutatea batului .Deasemenea is gandite sa reziste la unghiuri putin ortodoxe care apar in astfel de pescuituri . Insa arunca cam 100 de grame , nu mai mult :wink:

Calculeaza cam minim 10-12 euro pe naluca , si o sa dai cam cu ce ii mai ieftin , cu riscurile care pot exista in cazu asta . Daca nu-i wire trough , risti sa scoti ochetu de prindere pe agrafa si sa vezi pestele cum scuipa bucatele de naluca !

Shimreels , Plat , Oriental Angler , 7seasproshop is magazine care tin poppere si stickuri tropicale !
Am mai zis , ancore 4X minim , insa alea costa bani . Inele despicate 150 de lb , minim 120 lb , preferabil sa legi leaderul de un solid ring pe care bagi unu despicat de 150 de lb , la randu lui prins pe ochetu naluci . Ii un sistem mai ieftin si considerat mai sigur , agrafele puternice is mari , scumpe si daca baga dinti prin ele se pot desface .
O sa caut o poza cu o agrafa Owner de 90 de lb care cat pe ce sa ma lase fara peste .

50 de lb fir ii putin . Regulile de apa dulce nu fac 2 bani in ocean . O frana setata de 7 kile si poti rupe fir de 40 lb lejer ! De ce ! Pentru ca trage cu o violenta iesita din comun , si chiar daca frana ta lasa fir pe 7 kile (vreo 15 lb ) , tensiunea reala in fir ii mai mare si asta duce la rupere , plus ca frecarea cu inelele la o faza de asta ii colosala si ruperea ii aproape .De aia cedeaza si inelele despicate sau se indoaie ancorele , chiar in timp ce tu stai linistit ca merge pe frana !

Poti sa scoti ,insa cu o conditie , sa stai departe de recif , undeva unde sa nu aiba unde merge si cu fir mult si frana mai moale il obosesti , insa aproape de recif (acolo ii cel mai sigur ca stau aia mari din pacate) poti pierde pesti relativ mici cu echipament gros daca nu prinzi miscarea .
Nu poti sa-i tii in frau fortat si nici sa-i lesi sa plece , franat gradual , insa chestia asta cere simt .

Finn Nor aia ii o magaoaie puternica insa al naibii de incomoda , face treaba , insa nu stiu , parca nu-i mulineta !
Opus Bull cedeaza , multi o patit-o !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Mai 2011, 02:33

Ti-ai gasit si tu magazin :)
Frankensteinii :lol: au cele mai mari preturi din Galaxie cred , de obicei :wink:

Da si niste mofturi in ei nene ! :lol: Si sa vezi cum se plang ei de preturi mari pe unde merg , zgarciomanii de ei !
Gabon , in Africa neagra si profunda ii mai scump ca Europa ! Pacat ca au pesti , desi frankie retine si omoara tarponi mari ca asa ii el :twisted:
Ma mai gandesc !

In fine , gata cu refulari !

Uite un bat modest , insa iese cam lung la transport , nu se rup in doua ca betele normale , in bucati egale . Insa ii un bat de spin tropical , nu adunatura aia de bete de maroco numita lanseta travel !

http://www.7seasproshop.com/product_det ... r_kaibutsu

Habar nu am cum pune firu , insa are numere bune , si merge la ceva mai light , io nu m-as baga pre tare peste greutati de 100 in popper sau stickbait :wink:

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... 000pg.html

tot pe Plat , dupa mine cel mai bun stick calitate pret

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/defa ... lwalk.html

insa nu mai vad modelu sinking :(

Caperlan (o minune) face niste fakeuri foarte reusite la 7 euro bucata ,dupa TailWalk insa culorile is cam sterse , la mine is titulari indiscutibili . Nu stiu insa daca tin la GT :? over 15 kilos si ancorele tre schimabate ca-s prea mici .

Shimreels si 7seasproshop is ceva mai ieftine , adica gasesti poppere si stickuri modele mai ieftine , insa tre uitat cu atentie .

Tre sa selectionezi cu mare grija sa nu te trezesti cu greutate prea mare , de aia zic ca io m-as limita la naluci 100-120 grame si echipamentu necesar pt. asta , daca te bagi la tauri nu merge cu jumatati de masura , slabiciunile se platesc !

Inele despicate tari si ieftine face Shout , la fel si solid ring daca zici pas la agrafa (lucru care ti-l recomand).
Cum ziceam , pot intra dintii prin agrafa , strange tare din falci , se zbate , se formeaza parghii si desface agrafa . Asta era un Owner de 90 de lb

Imagine

Vezi si twisted leader , cred ca sint videos pe youtube !

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 14 Mai 2011, 14:33

Corect ce spune SF pana la un moment dat... heheheh... mulinuca aia chiar Shimano ce ii, are cifre tare mici , hell un 8000 care bate cu greu SOL3000 e nimic. Iar 12 kile inseamna 8 kile functionale iar la un peste marin de peste 15 de kile nu poti nici sa-i transmiti ca l-ai intepat... heheheh... Nu iti dau nici macar o sansa sa scoti un GT!
Primul blue fin trevally o sa te spooluiasca si o sa ramai interzis.
Asa am avut un baitrunner Shimano de 6500. Mergea la snapper beton, chiar am prins destui peste 10 kg cu el, dar la primul amberjack mai maricel (sub 20 de kile) a trebuit sa-l pun aproape pe full stop ca sa opresc pestele. Si pe full stop in 5 secunde s-a afumat si gripat ... adio!
Chiar nu-i de jucat cu bestiile. Daca nu ai bani de subtire si scump mergi ieftin si gros. Pierzi din sensibilitate , bine inteles! Dar ai sanse - net mai mici decat cu scule performante , dar le ai.
Daca as fi neozeelandez sadea ti-as spune clar : vrei sa prinzi GT? Apai dragul meu ai doua shanse: Saltiga sau Stella. Calare pe un Carpenters, Smith, Fisherman, etc... fara astea nu ai nici o sansa in lumea asta!
Dar sunt romanas si am prins amberjack de 14 kile cu textil de 11 lbs, asa ca iti spun ca sunt sanse ... dar nici sa nu exageram
Doi. la poppere mergi mare. Dar mare! Daca nu ai splash cat casa nu se ridica nimic serios.
In rest cu montura, bine zice SF-ul precum cartea. Dupa un timp fiecare are firmele preferate, ajungi sa dai si 20 de para pe un vartej.. si nu am luat unul... dar deh ... arta cere sacrificii, iar cel mai slab punct din linie este puterea maxima a liniei tale.
Si subscriu din nou 50 de lbs este un flocutz simpatic. De la 80 in sus incep barbatii. Deci cam 80lbs si 150lbs mono fluo in capat.

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 14 Mai 2011, 14:42

Inca ceva: foarte important sa mechuiesti puterea mulinei cu cea a botei! Diferentele se platesc jalnic!
Daca ai par, iti omori spatele si la o lupta adevarata limbezi. Daca ai bota mai slaba o sa o rupi garantat, pentru ca o sa ajungi cu "frana spre apus" sigur si bota o sa faca PAC!

Iar acuma, pentru a incheia, iti sugerez altceva complet!
Vezi ca marea majoritate(daca nu toate) charterele au scule de inchiriat la preturi modice (50 de para pe zi)... dece sa-ti iei scule pentru o singura partida?

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Mai 2011, 14:54

hehe, chiar ma gandeam zilele trecute ca pescui la somn cu fir de 15-20lb am rupturi si ma plang, bashca ma doare si incheietura de la jiguit. Creca ce fac io ii un fel de ridicat piesele de pe tabla de sah vs halterofili (pescuitu marin) :lol: :lol: :lol:

daca as da una la marin as sta cu bota proptita de marginea la barca si ar fi furtuna cu valuri de 10 metri care sa-mi jerkuie singure naluca prin ridicarea barcii :oops: :lol: :lol: :lol:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 14 Mai 2011, 19:54

Mitzocu....am o Penn 650 SSm cu care am iesit la stationar la sturion o data si am mai zvarlit voblere o data. Acum someaza de vreo 2 ani de cind cu figurile de fly ce le am..in cap.. :lol: Daca te intereseaza astept MP.Livrata cu monofilament Sufix de 20 ; 30 sau 40 livre la alegere...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Mai 2011, 02:02

MeHigh scrie:Corect ce spune SF pana la un moment dat... heheheh... mulinuca aia chiar Shimano ce ii, are cifre tare mici , hell un 8000 care bate cu greu SOL3000 e nimic. Iar 12 kile inseamna 8 kile functionale iar la un peste marin de peste 15 de kile nu poti nici sa-i transmiti ca l-ai intepat... heheheh... Nu iti dau nici macar o sansa sa scoti un GT.
In anumite situatii nu scoti nici cu Saltiga calare pe vreun Wild Violence cu fir de 100 de lb si leader de 200 . Din pacate aia mari tot pe buza recifului umbla si daca ai 30 de m de linie afara si fundu ii la 10 m sansele is jumi-juma cum vulgar s-ar zice :)

In schimb daca se tine pe apa de 20-30 m cu fundu fara mari accidente scoate cu aia bucati de 20 de kile lejer . Insa tre sa gaseasca locuri unde sint si pe ape din astea .

Sincer ,in conditiie date nu as avea target over 15 kile pe buza recifului .

Si doi , nu as trece peste pescuitu de pe mal . De ce ? Sa alergi prin nisip cu popperu in vant dupa vreun peste pe o plaja pustie , sa te bagi la umbra unui cocotier , sa bagi o bere ,o nuca de cocos , frigi un snapper , sa te pui pe spate si sa admiri ceru sau orice altceva ii o chestie care nu o faci prea des in viata , sa nu zic ca marea majoritate nu o fac never !
In barca stai mai centrat , atent la miscarea barci si cumva vesnic in alarma , ii un reflex , ii ca si in masina ! Evident , scoti pesti mai mari si mai multi ,poti sa bei si o bere , insa nu-i tot una :wink:
Crede-ma , pescuitu pe o plaja pustie nu are pret !

Inca ceva , nu-i sigur ca da peste GT . Il poate omori coral trout sau grouper in sute de variatii , pe recif poate prinde o specie diferita la fiecare lanseu .

Eu as fi mai linistit cu GT peste 15 kile :wink:

Scrie răspuns