intrebare pescuit Grecia

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Sep 2011, 11:25

Nu stiu care ii batu :)

Mulineta ce marime ii , ai tambur de rezerva ? Personal , nu mi-as fi luat Fin Nor , merg pe japo !

Jet Popperu de la Williamson nu ii tare bun la lansat , la ce greutate are ! Magazinu ala tailandez la are ti-am dat link are poppere mai bune , mai in tema !

Creek Chub in schimb merge cometa , insa ii posibil sa-ti indoaie ancorele originale !

Restu nu stiu exact ce ai pe acolo , PowerPro si leader de cat (si in ce cantitate) , agrafe ai luat ? , patentu ala banuiesc ca-i pentru inele !

Oricum , ar trebui sa faci niste pobe inainte pe baraj , sa te obisnuiesti cu echipamentu :) si cu poppingu ! Ii mai rapid decat in apa dulce si la dimensiunile alea cel putin la inceput o sa fie mai greu :)

Depinde cat ii apa , insa cel mai sigur pescuit din larg catre recif si la intrarea in laguna , insa acolo o sa fie trafic de barci , deci tot prima varianta ii cea mai buna !
Prin laguna or fi tot felu de piticanii si cand urca apa posibil sa intre ceva mare !

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 06 Sep 2011, 17:17

Batul e Ugly stik big water de 2,4m si 30-180g, mulineta marimea 50 are aproape 30 lb drag force(nu are tambur de rezerva), power pro 500yard de 50 lb si 300 yard de 80 lb, leader 30 yard yozuri 80 lb si 1ooyard 50 lb, strune de 80 lb,agrafe 90 si 100lb, clestele e pt inele, poppere wiliamson, chubby creek, bomber si yozuri hydro, voblere rapala magnum, yozuri , bomber,stickbait-uri etc
Mulineta trebuia sa o iau un pic mai mare dar mi-a fost teama sa nu fie prea grea si sa ma rupa dupa cateva ore, si asa e destul de babana si iti inspira o senzatie de forta bruta, de fapt tot echipamentul pare de pe alta planeta , pt mine.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 07 Sep 2011, 00:00

Leader de 50 de lb ii putin , insa poti face "twisted leader" (da search pe google si vezi ) , ii o legatura pe care o folosesc multi care dau la tropice sau big game .

Ancorele de pe jumate din naluci nu tin la GT peste 15 , insa merg la pesti normali !

Verifica agrafele cu ceva greu sa nu ai surprize , io-s patit .

Incepe "antrenamentele" cu echipamentu cat de repede si daca se poate in zile cu vant .
Tipu asta de bete nu se incarca la fel ca restu , daca nu prinzi miscarea lansezi putin si obosesti repede , a doua zi esti lat la pat :)

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 07 Sep 2011, 19:26

Am leader de 80 lb(yozuri) 30yds. Il leg cu FGknot. Cat sa fie leaderul de lung cand dau din barca? Sa-mi intre o spira ,doua pe mulineta? Am inteles ca de pe mal trebuie mai lung, dar nu stiu cat. Ce noduri as mai putea folosi ptr legat leaderul?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 07 Sep 2011, 23:49

De pe mal cu leader mai lung , cu nodu pe tambur tre un pic de experienta si ii preferabil sa dai cu jiguri grele cel putin la inceput , astfel lanseurile o sa fie scurte si perucile dese .

Pentru inceput da cu leaderul intre primu inel si tambur .

Noduri , cum am spus , is 3 . FG , Twisted Leader si Wind On Leader (asta presupune material extra) .

FG ii insa cel mai bun la spinning , dupa aia Twisted Leader (bucla bimini pe textil , leaderul pus in doua si rasucit , la final rezulta o bucla care intra prin bucla rezultata din textil ) .

Wind On ii mai meticulos , insa pe teren ii mai rapid , pentru ca mergi cu leaderul preparat si daca rupi o bucla bimini pe textil o faci mai rapid , oricum , bucla cu 70 de spire ).
Problema ii ca ai prea mult FC pe tambur in cazu asta , si influenteaza in lanseu !

Asta ii Wind On Leader , unii fac variante , insa asta ii ideea de baza

http://www.youtube.com/watch?v=eM_wbSSoe80

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 08 Sep 2011, 10:19

SF multumesc din inima penrtu toate sfaturile,

M-am uitat la celelalte noduri si cred ca raman la FG, m-am antrenat si il fac bine in aprox. 5-6 minute , cred ca e cel mai ok pt mine. Am intrat pe forumuri cu pescuit marin si vestile despre mauritius nu sunt din cele mai imbucuratoare. Ai putea sa-mi detaliezi chestia cu fluxul si refluxul, ce anume sa urmaresc, care momente etc

Mersi

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 08 Sep 2011, 11:12

Pai , flux ii cresterea apelor si refluxu ii retragerea . La un moment dat se atinge maximu si dupa aia la retragere la fel , se atinge un maxim dupa care creste iarasi !
Exista si un punct mediu , la mijlocu , atat cand creste cat si cand scade .

Ca idee generala , cel mai bun moment ii cresterea apei , de la punctu mediu catre maximu in sus .

Dau un ex. din ce am prins eu in Canare , orar aproximativ .

La 6 am minim , reflux , la 12 pm maxim , flux . Ora buna , de la mijloc , adica 9 am pana dupa 12 pm .

Nu inseamna ca nu prinzi si in rest , insa momentu cel mai bun ii ala .

Tinand cont de puntu mediu , is 4 perioade in 12 ore , cel putin asa era in Canare . Insa is diferite tipuri de maree in functie de regiune , deci tre sa vezi oraru la alea din Mauritius .

Perioada cea mai slaba de la punctu mediu la minim , cand apa coboara cel mai mult . Insa se prinde si atunci .

Pe canalu ala , intrarea in laguna , daca ii sa intre o sa intre pe maxim , mananca in apa mica pestisori neatenti are profita de cresterea apei , si iese cand incepe sa scada .

Ca sa prinzi in restu timpului tre sa controlezi curentii . La curentu obisnuit care-l ai in zona , cele 4 perioade aporteaza un extra , perioada cu curent cel mai slab si cele mai mici valuri ii la mijloc , intre maxime , in cazu meu ce l-am dat mai sus ora 9 am .

Schimbarile de curenti in bruste , de 180 de grade daca pot sa spun asa . Tre sa faci schimbari tactice daca vrei sa prinzi in continuare , o sa vezi , ii ca si cum ai da pe rau , si dintr-o data curge invers :)
Poate tre schimbat si locu , se intampla de multe ori ca un loc sa dea numa pe un anume directie a curentului .

Tine cont ca fluxu si refluxu inainteaza , adica nu in fiecare zi is la aceasi ora , azi ai minim la 6 am , miine minim la 6:45 am , de ex.

La toata ecuatia adauga vantu , care influenteaza in curenti , si atunci daca azi de la mediu la maxim intr-un loc ai prins bine , miine daca vantu schimba curentu poate nu prinzi nimic , chiar daca esti in perioada buna si sti ca acolo ai prins .

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 10 Sep 2011, 07:40

Ok, sa vedem daca am inteles bine...
http://metservice.intnet.mu/?page_id=556, pe pdf-ul din septembrie in ziua de 1 sept in timpul zilei avem reflux maxim la 8,48 am si flux maxim la 14,57, deci momentul cel mai bun teoretic ar fi incepand cu ora 12 si pana la 14,57, nu?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 10 Sep 2011, 11:16

Da, ora buna ar fi aia !

Daca vantu ii constant , la 12 curentu o sa fie minim . Poti incepe de la 11 si pana pe la 16 sa zicem .

Insa tine cont de cum se comporta locu respectiv , se da cazu in care curentu te deranjeaza prea tare , si atunci tre sa schimbi locu !

De obicei in primele lanseuri se citeste curentu , nu te lua dupa ce se vede in suprafata , de multe ori in suprafata ai curent de la stanga la dreapta si de la jumate adancime in jos ii invers (apa ocupa spatiul liber , si langa costa fenomenu asta se intampla des , mai ales in golfuri ).

Nu-i valabil in canale , cum ii ala de la intrarea in laguna !

Ideal sa cauti zile fara vant, te uiti la prognoza si cand ai cel mai putin vant ataci ,in rest ori cauti sa dai sub vant ori frontal , chiar daca ii mai periculos datorita valurilor mai mari , lateral curentu ii prea tare si nu le place !
Depinde si de vant , cu 17 knots poti pescui din orice pozitie , peste 20 io renunt la locurile unde cade lateral , la peste 25 knots frontal deja lansezi prea putin plus ca tre sa dai doar cu chestii mici si indesate , la peste 40-45 poti sa uiti de tot :)

Ai lansat cu batu ?

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 12 Sep 2011, 10:58

Da am lansat duminica, vreo 40 min, trebuie sa recunosc ca nu e prea usor :D , cred ca arunc vreo 60-70 m cu popperele, mai ales cu creek chub, dar nu-mi place cum lucreaza , e sinking se scufunda intre pompaje si nu face splash, probabil nu fac eu ce trebuie.
Daca FG -ul (nodul l-am tot refacut si a iesit perfect, nu cred ca il pot face mai bine) imi intra prin 3-4 inele lansez putin si fac peruci destul de des. Daca trec nodul doar dupa inelul din varf lansez perfect, numai ca nu stiu daca nu e prea scurt leaderul. Cati cm ar trebui sa fie minim?
Am comandat power pro culoare moss green si mi-a venit hi visible yellow, crezi ca va fi o problema, vor vedea firul si se vor speria? Ca daca trebuie sa pun un leader de 2 m atunci cred ca voi avea probleme la lansare.

Scrie răspuns