Pai , flux ii cresterea apelor si refluxu ii retragerea . La un moment dat se atinge maximu si dupa aia la retragere la fel , se atinge un maxim dupa care creste iarasi !
Exista si un punct mediu , la mijlocu , atat cand creste cat si cand scade .
Ca idee generala , cel mai bun moment ii cresterea apei , de la punctu mediu catre maximu in sus .
Dau un ex. din ce am prins eu in Canare , orar aproximativ .
La 6 am minim , reflux , la 12 pm maxim , flux . Ora buna , de la mijloc , adica 9 am pana dupa 12 pm .
Nu inseamna ca nu prinzi si in rest , insa momentu cel mai bun ii ala .
Tinand cont de puntu mediu , is 4 perioade in 12 ore , cel putin asa era in Canare . Insa is diferite tipuri de maree in functie de regiune , deci tre sa vezi oraru la alea din Mauritius .
Perioada cea mai slaba de la punctu mediu la minim , cand apa coboara cel mai mult . Insa se prinde si atunci .
Pe canalu ala , intrarea in laguna , daca ii sa intre o sa intre pe maxim , mananca in apa mica pestisori neatenti are profita de cresterea apei , si iese cand incepe sa scada .
Ca sa prinzi in restu timpului tre sa controlezi curentii . La curentu obisnuit care-l ai in zona , cele 4 perioade aporteaza un extra , perioada cu curent cel mai slab si cele mai mici valuri ii la mijloc , intre maxime , in cazu meu ce l-am dat mai sus ora 9 am .
Schimbarile de curenti in bruste , de 180 de grade daca pot sa spun asa . Tre sa faci schimbari tactice daca vrei sa prinzi in continuare , o sa vezi , ii ca si cum ai da pe rau , si dintr-o data curge invers
Poate tre schimbat si locu , se intampla de multe ori ca un loc sa dea numa pe un anume directie a curentului .
Tine cont ca fluxu si refluxu inainteaza , adica nu in fiecare zi is la aceasi ora , azi ai minim la 6 am , miine minim la 6:45 am , de ex.
La toata ecuatia adauga vantu , care influenteaza in curenti , si atunci daca azi de la mediu la maxim intr-un loc ai prins bine , miine daca vantu schimba curentu poate nu prinzi nimic , chiar daca esti in perioada buna si sti ca acolo ai prins .