mitzocu scrie:Da am lansat duminica, vreo 40 min, trebuie sa recunosc ca nu e prea usor

, cred ca arunc vreo 60-70 m cu popperele, mai ales cu creek chub, dar nu-mi place cum lucreaza , e sinking se scufunda intre pompaje si nu face splash, probabil nu fac eu ce trebuie.
Daca FG -ul (nodul l-am tot refacut si a iesit perfect, nu cred ca il pot face mai bine) imi intra prin 3-4 inele lansez putin si fac peruci destul de des. Daca trec nodul doar dupa inelul din varf lansez perfect, numai ca nu stiu daca nu e prea scurt leaderul. Cati cm ar trebui sa fie minim?
Am comandat power pro culoare moss green si mi-a venit hi visible yellow, crezi ca va fi o problema, vor vedea firul si se vor speria? Ca daca trebuie sa pun un leader de 2 m atunci cred ca voi avea probleme la lansare.
Creek Chubu ii sinking de cand ii lumea , ii un plug pentru striper si blue xxx pe coasta de est in State , pescuit in surf .
Nu faci pauza cu ala , niste jerkuri marunte si mulinat viteza .
Daca simti a incarci batu diferita fata de sculele obisnuite esti pe drumu bun !
Incepe lanseul cu stanga , trage catre tine inainte de a impinge cu dreapta , insa ii un fel de-a spune pentru ca vazut live miscarea ii simultana , insa tu tre sa tragi primu stanga (daca esti dreptaci ) .
Baga viteza cat te tine , daca bagi cum trebui creek chubu nu se scufunda defel , ti-l ia si asa daca ii sa fie , daca ai control fai stanga-dreapta , insa asta necesita un pic de acomodare !
Perucile , poate fi ca infasori fir moale in popping , oricum , nu splashurile is totul , ii mai importanta viteza as zice .
Vezi diferenta intre buza tamburului si primu inel , daca ii prea mic comparativ cu buza tamburului scade lanseul dar produce si peruci .
Lungimea leaderului cand dai in recif , cat mai lung ! Insa fiind elastic incepe sa influenteze in manuitu anumitor naluci , nu poti obtine ce doresti , chiar daca ii FC , si se presupune ca-i dur , mai ales la grosimea aia , cand zmucesti magaoaia in suprafata sau vreun jig pe fund simti ca elasticitatea te lucreaza .
Cu experienta in manuitu echipamentului o sa poti lansa cu nodu pe tambur , insa ti-am zis dinainte ca asta nu-i pentru inceput
Recomand desemenea sa pregatesti niste twisted leaders , daca rupi ala il pui rapid , faci o bucla bimini pe textil si esti in joc iar , un FG intr-o barca nu se fae asa usor daca se si misca pe valuri
Ai si niste pencil poppers , nu incerca splash cu aia , recuperat in viteza si un twiching marunt din varf , tre sa faca stanga-dreapta lejer , viteza o poti scade daca reusesti sa-l misti bine stanga dreapta , daca nu , dai viteza , nu conteaza ca sare pe deasupra , inca nu s-o inventat mulineta mai rapida ca pelagicii , ating de vreo 5 ori cat putem noi recupera cel mai rapid , sculele mele de baza recupereaza peste un metru pe tura , am una de 120 cm , mori de nervi cand vezi ce vine si da ture la naluca si tu dai pedala nebun