intrebare pescuit Grecia

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 10 Mai 2011, 14:49

Eu am un tub special pentru bote . Se cheama Bazooka... asa scrie pe el si asa arata. Sa vezi ce se caca pe ei in aieroport cand imi iau pozitia de tras... hehehehh...
Acuma dincolo de gluma , intra bote de 7' si nimeni nu comenteaza nimic. La una din turele lungi a facut inconjurul lumii complet fara sa comenteze nimeni nimic. Ba uneori nici nu mi-l cantaresc.
din ultimul aieroport din ceva jungla pana in LAX nimeni nu a comentat! Si imi incap cel putin 4 bote serioase.

Acuma la poppere, si stick baituri regula de baza e mare si scump=bun
Saltiga sunt bestiale de la poppere la stickuri la ce vrei tu(pencil,slider u name it they have it). Rapala sunt la fel de bune cel putin. Mergi pe 20cm plus si culori alb-rosu (perioadele de agresivitate maxima si spectacol) ceva pe albastru-verde cand sunt intre trasaturi si ceva inchis tare... maro, rosu inchis, negru...
Ia si ceva voblere Rapala pe la 11-15 cm pentru trena la yellow fin sau pestii din recif.

Pe canoie sau ce ai inchiriat sa nu te bazezi prea tare ca pestii sunt peste peretele de valuri care se sparg in recif (in afara pasajelor de care iti aminteam) si cu o canoie eu nu as incerca... brrrrr... nici in pasaj sa nu intrii ca ai pus-o. Sa porti vesta gonflabila in orice caz.
Nu pot sa subliniez cat de periculos e ca pescuiesti de pe riff!
Sunt cateva reguli care ar putea sa-ti salveze viata:
ochii pe ocean tot timpul. Din senin vin valuri de 3-4 ori mai mari ca restul. Nu e vorba de daca ci cand! Nimeni nu le stie cauza, dar ele sunt prezente tot timpul.
Doi, daca vine valul nu fugi pe stanci ca fetitzele ci iti fixezi picioarele cat de bine poti, si apuci cu mana ceva (daca ai ce).
daca cineva cade in curent nu sari sa-l salvezi decat daca nu stie inota! Un om e mai usor de salvat decat 2. Asa ca anunti paza de coasta.
Daca ajungi in marele pishalau nu inota direct impotriva curentului ci incearca sa-l bati la 45 de grade...
Ar fi prea multe de zis, dar asta e esentialul. F bine ar fi daca ai gasi pe cineva localnic sa te indrume.
Aici saptamana trecuta au murit 4 pescuind de pe stanci....

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 10 Mai 2011, 16:52

MeHigh scrie:.....................
si sa mai zica cineva ca pescuitul nu este o treaba periculoasa, ba chiar mortala :D

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 10 Mai 2011, 22:53

MeHigh scrie: daca cineva cade in curent nu sari sa-l salvezi decat daca nu stie inota! Un om e mai usor de salvat decat 2. Asa ca anunti paza de coasta.
Daca ajungi in marele pishalau nu inota direct impotriva curentului ci incearca sa-l bati la 45 de grade...
Ar fi prea multe de zis, dar asta e esentialul. F bine ar fi daca ai gasi pe cineva localnic sa te indrume.
Corect !
Deasemenea , daca ajungi in apa si valu sparge bine , nu incerca sa urci inapoi pe unde ii cel ma scurt , regula ii sa stai departe de mal , nu te apropia de perete unde ii spuma ca acolo flotabilitatea ii redusa si in mod sigur spuma ii facuta pentru ca apa izbeste tare in stanca .
Intodeauna ii de observat o plaja pe aproape , poate sa fie salvatoare .

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Mai 2011, 00:39

mitzocu scrie: Sa simplificam lucrurile, voi pescui din barca si probabil de pe mal cand nu se poate iesi cu barca(au o piroga acolo la casuta pe care am inchiriat-o). 1-Am sa dau la popper si stickbait, deci mi-ar trebui un bat care sa le faca pe amandoua si sa nu ma usuce la pret.
2-Mulinetele pt apa sarata au tamburi de rezerva ? Ma gandeam sa iau doua fire diferite, un mono si un textil, textil de 50 lb si mono-ul de cat sa fie si ce lungime minim(200-300m?)
3-Ati spus de struna de otel, ce lungime si ce diametru?( eu am pescuit in Maldive cu poppere fara struna si am prins trevally si barracude mici fara probleme, ei nu puneau strune decat la big game trolling).
4-naluci, marca dimensiuni, un magazin online cu raport pret/calitate bun , etc
Defineste barca :) , dintr-o piroga mica la vasle o sa fie comic o sa fie distractiv :)

Decat dintr-o piroga mai bine de pe mal :wink:

O limita la bat si mulineta , in euro ?

Nu prea au tambur de rezerva , decat modelele ieftine , si nici alea toate .
Nu poti vorbi de mulinete pana nu decizi batu , insa io nu as pretinde mai mult de un 6000 Shimano sau 4500 Daiwa montate pe bete pina in 100 de grame .
Se cumpara insa tamburi de rezerva , si chiar ii indicat , ii mai usor de schimbat un tambur daca ramai fara fir ,
Nu as lua mono deloc . Textil PP ramane cel mai tare , 50 de lb ii minimu , aia care dau la GT dupa animale dau cu 80-100 pe tambur , si chiar asa nu scot tot ce ating .

Naluci se gasesc , aici ii mai usor , insa tre sa stii exact cum o sa dai si cu ce greutati maxime .

Struna sau nu ramane de ales , nu prea se foloseste insa struna , majoritatea pun FC de leader , vezi metoda wind-on si twisted leader .

Ai nevoie de ancore 4X , inele inspicate pe masura si o scula sa deschizi inelele alea , de la o anumita marime in sus nu merge sa bagi o lama de briceag .

Nu m-as baga deloc la trena , un peste la popper nu poate fi depasit de nimic , parerea mea :D

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 11 Mai 2011, 00:47

Foarte adevarat!Sf-ule!
Lupule, un pescuit serios de pe stanci implica rapeluri, catarari, si implicit riscuri. Dar interesant e ca nu aventurierii o patesc ci oamenii care au "iesit la pescuit prima data anul asta" sau turistii.

Nu demult imi povestea un amic cum pescuia pe stanci la intrare in golful Manukau - al doilea ca marime in NZ.
In fata lui erau doi chinezi . Primul val = chinezii uzi. Rasete. Juma de ora alta udatura dar unul dintre chinezi e izbit de stanca din spate. Nimic major. Avertismente. Chinezii nu baga la cap nimic.
Dupa valul urmator numai un chinez era pe stanca. Disperat (familie) gagiul ramas sare in apa sa-l ajute.
Un pescar a plecat in fuga sa anunte paza de coasta... care insa nu i-a gasit. Nu aveau veste de salvare si primul loc cu semnal era la juma de ora de fugit....

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Mai 2011, 11:52

In marea majoritate a locurilor de tipu asta nu ai semnal :wink: Pana gasesti semnal ii prea tarziu .

Pe un forum unde activez mai dispare cate un user si apar topicuri cu cruciulite :cry:

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 11 Mai 2011, 11:56

In discutiile de pe mail proprietarul a spus ca au o piroga cu care se poate iesi la pescuit, mai multe nu stiu despre ea, daca e o covata o sa inchiriem o barca ca lumea ( sunt constient ca exista o groaza de chestii pe care nu le stiu referitor la navigatia in siguranta pe mare) am sa incerc sa ma pun la punct cu ele.
Batul in jur de 150 eur si mulineta maxim 100 .
As vrea sa am doi tamburi , tocmai pt ca se fac peruci se rupe firul etc si e mai comod sa schimbi tamburul
Iau un PP de 50 lb, cati metri sa am minim pe tambur ca ma gandesc ca pe o mulineta 4500 nu intra prea mult fir de 50 lb?
Ma gandeam sa dau la trena atunci cand ma deplasez de la un loc la altul, in rest numai popper si stickbait.
Am vazut batul asta, ce parere aveti?

http://www.pechesud.com/en/travel-rod-2 ... rrency=EUR

si mulineta asta?

http://www.tackledirect.com/penn-pur500 ... reels.html

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 11 Mai 2011, 12:28

ma scuzi da' nu ma pot abtine:

Special spinning fishing Rod 2.4m, 4 sections of 70cm length, made for travellers, improved action

:lol: :lol: :lol: :lol:

4x70 = 2.4m

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 11 Mai 2011, 12:53

pikeman scrie:ma scuzi da' nu ma pot abtine:

Special spinning fishing Rod 2.4m, 4 sections of 70cm length, made for travellers, improved action

:lol: :lol: :lol: :lol:

4x70 = 2.4m
pikeman ... asta e lungimea segmentilor dar asamblat probabil se mai pierd ceva centimetrii ... adica gandeste-te ca sunt 3 imbinari si pierzi cativa cm pe fiecare parte, adica 3 imbinari X 2 parti deja sunt 6 locuri in care se duce din lungime ... daca imparti diferenta de cm (40 mai exact) o sa iti rezulte aproape 7cm pe fiecare parte, ceea ce e destul de normal as zice ... :D

scuze si eu de offtopic ... continuati discutia ca e misto de tot ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 11 Mai 2011, 14:30

Beastmasterul e o bota sanatoasa si cinstita si nu numai pt ca am si eu unul (sic). Dar faza cu 4 segmente personal nu-mi place. Dar pana la urma cine stie...

In schimb mulina e de toata rala. O sa-ti ia foc la pesti momeala! Daca mai pui si textil o sa se gripeze numai la gandul unei trasaturi. O mulina = puterea franei. Daca nu srie nimic la puterea de franare, mulina = 0.
De asta iti iei mulineta, sa ai frana care sa mearga minute intregi si sa oboseasca pestele. Ca firul il poti strange si pe sticla.
Ai spus ca ai avut pesti de ocean in bota si ai simtit "the burn". Atunci cum vrei sa mergi la vanatoare de bivoli africani cu pusca cu aier comprimat?

http://www.tackledirect.com/fin-nor-ofs ... -reel.html

pretul e super! Nu e Daiwa, nu e Shimano, dar ... daca 80 de lbs putere de oprire e impresionant. Antebratu sa te tina si spatele!

Scrie răspuns