Cu mono nu se intimpla , cu textil am indoit in pesti o gramada de ancore , chiar am avut acum 3 ani unu care dupa 15 minute de drill o lasat un Super Spook ”curat” , din 3 ancore cit aveam pe ala , Gamakatsu , doua au ramasa cu cite 2 brate indreptate , iar ultima din coada o plecat cu tot cu inel ! Erau noi , insa nu au tinut !Fario_nebunu scrie: OK, am inteles, asa voi face. Dar ma intreb cum poate un peste de mare avand cam 1 kil sa distruga ancore ce pot veni de hac unei stiuci de 3-5 kg? Doar nu au dinti de piranha,...
Din cite am observat pe forum nu se prea vorbeste in general despre ancore sau cirlige la fel cum se face despre mulinete , bete , fire sau naluci !
Ai ramine surprins sa afli ca-s foarte putine ancore de calitate la nivel mondial !
Catalanii numesc lufaru ”tallahams” , in traducere ”taie cirlige” . Un cirlig slab daca ajunge in botu unui exemplar de 3-4 kile , intr-o pozitie proasta ( pt. pescar

Am avut taieturi instant cu fluorocarbon de 50 lb dur , nu stifturi din alea moi cum cauta lumea , taiat ca untu de catre pesti care nu treceau de 6-7 kile !
Intr-un lufar de vreo 3 kile am gasit un cirlig cu vreo 15 cm de struna metalica , ceva stift slab , care o cedat la dinti ! Avea ditamai cirligu in git si o atacat vobler de 17 cm dilaul !
Stai sa vezi cum iti lasa diferitele modele de seabream firu linga cirlig daca dai cu rime de mare si treci cu rima peste paleta ( ca sa ii cum se da , insa lumea spera la dorada

La 3-4 lanseuri faci noduri noi

Cel mai misto ii cind nici nu prinzi , ai trasaturi , schimbi leadere distruse da pesti canci

Daca prinzi vreo dorada peste jumate de kil , sa fie insa vie , baga-i degetu in gura sa vezi cum plingi

Problema ca oricum ruginesc , si alea pt. apa dulce care vin pe multe naluci dupa contactu cu apa sarata si eventual niste pesti , devin foarte slabe si cedeaza , se rup sau se indoiesc .