intrebare pescuit Grecia

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 26 Ian 2010, 01:52

Uite aici o gura de palamida , chestiile alea is taioase , poti sa ai noroc , insa nu spera prea mult .
La naluci nu apuca sa inghita , insa multi dau cu un leader scurt din struna metalica ! Io nu , insa dau cu fluo gros , gros bine :)

http://picasaweb.google.es/petre234/Ju# ... 6720829202

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Ian 2010, 09:00

SF, iti sunt f indatorat pentru multele sfaturi extrem de utile pe care mi le-ai dat. Acum deja simt ca sunt pe drumul cel bun. Am deja lanseta de surf marca Poseidon telescop de 4 m (100-200 gram,e cast), mulineta poseidon mare (270 m de 0.35), plus plumbi de 100-150 grame, cateva ace "mariine' de la Mustad. Ramane sa iau un fir conic comandat de pe net, ceva struna metalica de stiuca o sa mai iau si niste fluoro mai gros (0.50?). Sper sa nu imi rupa nici un peste lanseta, adica "parul" ....cred ca se maii poate rupe daca aluneci si cazii pe stanci dar atunci e deja tragic. :cry: Am mai vazut in Carrefour o lanseta telescopica de surf marca Ranger, sticla plus carbon, arunca 100-300 grame si costa fix 100 lei. La banii astia nu cred ca e mare lucru de capul ei. Inelul de jos, cel mai mare, se rabateaza pe langa maner ca sa faciliteze plierea.
O sa exersez lanseul pendul poate pe plaja dimiineata cand nu e nimeni pt ca daca accidental nimeresc un cap de om cu plumb de 100 grame la viteza der 200 KM/h cred ca voi sta catiiva ani buni prin Grecia si nu la hotel sau pensiune ci pe banii statului grec! :lol:
Deci sa pun un singur carlig, cu rama de mare, nu 2-3 in pater noster. OK, asa am sa fac. Daca totusi vreau sa bag pestisor trebuie sa iil matisez si pe el cu fir din ala elastiic? Sau calamar mic? Crab?
Deci am inteles in felul urmator: pun leader de textil si apoi leg de el un vartej triplu de care prind cu fir 0.30-35 plumbul si cu o.40 carligul pe un chiostec de 30-40 cm. Corect?
Pentru pescuit de pe stanci am o lanseta telescopica de carbon ceheasca Tokoz, 2,5 m, ff rigida si cu actiune de varf, arunca 50-100 grame. Crezii ca e OK?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Ian 2010, 09:30

http://www.youtube.com/watch?v=6LQGJqLb ... re=related
Vad aici in clip ca pescarii portughezi pun un plumb culisant si forfac de 1 metru dupa el, cam asa cum fac crapistii la noi. Sa vad de unde gasesc si suport de lanseta pt surf.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Ian 2010, 10:19

http://www.peche2caps.net/techniques_de ... mpiles.php
Francezii vad ca pun si montura pater noster dar nu stiu bine cum sa leg chiostecele pe firul principal - mini-biluitza de blocaj. De unde s-o mai lua si asta? Iar firul marca Amnesia care rezista 6-9 kg tre comandat din Franta probabil. F gros firul principal 0.45-0.70.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 26 Ian 2010, 10:43

Monturile astea se cumpara gata facute. Vezi cu responsabilul raionului de pescuit de la Decathlon ca poate sa-ti comande. In Romania nu vei gasi prin pravalii pentru ca nu ai avea ce face cu ele.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Ian 2010, 12:56

tudor scrie:Monturile astea se cumpara gata facute. Vezi cu responsabilul raionului de pescuit de la Decathlon ca poate sa-ti comande. In Romania nu vei gasi prin pravalii pentru ca nu ai avea ce face cu ele.
Ai dreptate, la noi ar fi mica vanzarea. Dar cred ca si in Marea Neagra s-ar preta cat de fat. Pe mine ma sperie rau complexitatea montajelor, cate agrafe, clispsuri, shield-bouclier si alte minunatii!
http://www.peche2caps.net/techniques_de ... asting.php
De la ce magazin pot lua gata facute montajele? Din Franta, Portugalia, Spania? Stii vreun site de unde pot comanda?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 26 Ian 2010, 12:59

tudor scrie:Monturile astea se cumpara gata facute. Vezi cu responsabilul raionului de pescuit de la Decathlon ca poate sa-ti comande.
Mai simplu de atat nu se poate. :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 26 Ian 2010, 13:28

Pai poti pune 3 cirlige cu rima , da nu combinatii de 3 momeli , asta vreu sa spun .
Cel mai bine zboara un plumb gol , la fiecare cirlig in plus scazi in lanseu ! Poate pt. un cirlig in plus nu ajungi pe prag !
Io dau si la paternoster , insa 2 cirlige max. si daca dau in stinci unu singur !

Cu amnezia nu o sa faci mare brinza in Mediterrana , sau mai bine zis Egee . Ala ii bun la peste mult si care nu baga in seama , insa chefal , laban , lavrac , ma indoiesc mult ca vei prinde in Grecia cu asa ceva . Pisic de mare probabil , insa nu merita !

Opritoare gasesti in tara sigur ! Nu tre sa faci decit sa bagi un opritor , virteju de care vine legat chiostecu si alt opritor . Ar fi bine sa fie mai moale asa la pipait . Io bagam virfuri de scobitoare in bilutelea alea perforate ca sa stea in lanseu dupa ce trage nu conteaza daca coboara pina la plumb .

Daca dai la bucatica ii bine sa bagi fir elastic peste . Daca dai cu viu de pe plaja cum ai vazut la portughezi in video , culisant .Evident fara nici un fir elastic de data asta! Cel mi bine ii insa sa-l duci inot . Daca intra lufar , palamida , murena sau conger ( ala ca un sarpe care iese in video la portughezi primu ) taie firu mono , daca dai gros nu intra lavrac !Bulanu nu-l discut :lol: De pe stinci paternoster cu un singur cirlig , virtej triplu si bucata de fir care leaga plumbu mai subtire ca sa rupi acolo la agatatura !
Crabu se trage pe fir , si se pescuieste cu montura culisanta si bambina ! Cu unu sau doua cirlige !

http://www.youtube.com/watch?v=M6u3Ghfy ... re=related

De unde sa stiu ce poate Tokozu ala :D

Asculta pa mine , ia fixa si o sa te distrezi :)

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Ian 2010, 22:29

SF, mersi again! Spui ca daca prind lufar , palamida , murena sau conger imi taie firul cu dintii. OK, atunci ce sa pun la carlig? Textil, mono ff gros, fir metalic pt stiuca? Iar daca e gros nu mai intra lavrac si chefal, pesti sensibili la ce e anormal. Deci logic nu poti soera cu acelasi montaj saprinzi si chefal si lufar. Iar daca pun un carlig de paternoster cu fir f gros (0.50) ptr rapitor si unul cu 0.25 transparent pt chefal, laban, lavrac atunci e tiganie, nu voi sti excat care la ce a tras si cat de tare sa reglez frana!
Inca nu m am decis daca sa pun inaintas din textil sau din fir 0.45.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 26 Ian 2010, 22:35

Fario_nebunu scrie:SF, mersi again! Spui ca daca prind lufar , palamida , murena sau conger imi taie firul cu dintii. OK, atunci ce sa pun la carlig? Textil, mono ff gros, fir metalic pt stiuca? Iar daca e gros nu mai intra lavrac si chefal, pesti sensibili la ce e anormal. Deci logic nu poti soera cu acelasi montaj saprinzi si chefal si lufar. Iar daca pun un carlig de paternoster cu fir f gros (0.50) ptr rapitor si unul cu 0.25 transparent pt chefal, laban, lavrac atunci e tiganie, nu voi sti excat care la ce a tras si cat de tare sa reglez frana!
Inca nu m am decis daca sa pun inaintas din textil sau din fir 0.45.
Mono , normal ! Treci pe struna daca ai taieturi , daca nu continui :wink:

Scrie răspuns