Uuuu, ala e faimosul "peste rosu ca focul" e ff veninos, are spini pe spate si lateral - cica daca te musca se umfla bratul cat un butuc si poti da coltul! Unde l-ai prins? Doar nu in Grecia...poate in Atlantic, pare peste subtropical[/quote]
Nu-i mortal , insa dureros si-ti nenoroceste ziua !
Is niste chestii care tre de tinut cont cu apa sarata , si anume reactiile alergice ! Is rare , insa am vazut pina acuma 2 persoane care au ajuns pe patu de spital mincind fructe de mare , si una doar atingind !
Si io fac o usoara reactie cind pun mina pe caracatite vii , micarime , roseata ! Insa nu-i ceva grav , o mica molestie .
La fel veninu secretat de anumite specii ! Ii ca la albine , viespi , pe unu il musca una si da ortu popii si pe altu il musca 5 si ramine cu durerea si umflatura !
Un peste normal , sa zicem o varietate de seabrem nu produce nimic la nimeni ! Anumite fructe de mare pot produce alergii , in rare cazuri extreme .
Este chiar si o specie de rechin veninos , aripioarele ! Pestii din familia scorpaena cam toti is cel putin iritanti , si are vreo 4-5 reprezentanti in Meditarrana !
Asta de ex. ii inca unu dintre ei , luat la un grub alb noaptea
http://picasaweb.google.es/petre234/Kp# ... 2695626130
Cel mai periculosi insa is cei din familia trachinus , si is reprezentati de citiva membri in Meditarrana ! Deci io pa unu din asta nu pun mina goala , am vazut cazuri si orice contact cu tepii lu asta se termina in spital , nu ii de joaca ! Sta pe apa mica la plaja , mai ales primavara ! Ii teritorial si foarte agresiv ! Paradoxal ii pescuit pt. carnea gustoasa , apreciata de unii mai mult decit pericolu care il reprezinta ! Ii drept ca sint niste clesti de jumate de metru facuti special pt. el
Asta ii deci de rau
http://picasaweb.google.es/petre234/Df# ... 6243753938
Mai sint meduze urate in Meditarrana , aici anu trecut au fost inchise citeva plaje , au plase contra meduze , ii o specie care are efect la oricine si ii dureros rau contactu , ramine urma de moment , se simte ca o arsura puternica , otet sau daca nu urina umana peste ca sa se domoleasca ! Febra , palpitatii , etc.
Mai ar fi muscatura murenei si aricii de mare , da deja nu mai are de-a face cu pescuitu si miroase a infirmerie
Oricum , nu-i de speriat , insa ii de stiu , ii la fel ca pe munte , sau oriunde , un pas in fals si zaci la pat in loc sa te bucuri de vacanta !
Prin alte parti nu stiu cum ii , astia insa ii gasesti pe toti in Meditarrana !
As lua varga pt. ca ii mai simplu de pescuit , ii mai usor de gasit locuri , chiar daca nu o sa prinzi mari te distrezi , surfcasting necesita cunostinte minme despre locuri si specii , iar ala de crap nu vad la ce ar fi mai bun , chit ca poti da cu el la fund , spinning heavy sau cu buldo .