intrebare pescuit Grecia
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Am incercat si eu in Thassos sa pescuiesc , am gasit un golfulet uitat de bunul Dumnezeu , mi-l aratase un grec, si, tot la sfatul lui am pescuit cu bucatele de peste proaspat cumparat de la pescarie. El mi-a recomandat "sardels"(probabil sardele, sunt atat de"aproape sigur" ca n-am verificat), dar eu nu am gasit decat "gavros", care cam cadeau de pe ac. In juma' de ora , am avut vreo 20 de atacuri si am agatat doar vreo 3 buc pesti albastrii, cu pluta lansata la vreo 10-15 metrii in larg. Probabil ca daca mai stateam , ma prindeam eu cum sa nu mai am atatea rateuri, dar n-am apucat sa mai raman ptr ca m-a dat afara de pe "parcela" un batalion de ... viespi, care aveau o placere deosebita la momeala mea !!
In Rodos , primavara, am vazut si eu o gramada de greci care dadeau la cocolos de paine in mare, dar si la un stol de calige ascunse intr-un sfert de paine, insa pe fundul apei(plumb) si prindeau niste pesti care semanau cu piranha si care "faceau" un dril fenomenal.
Apropo de pescuit cu bucatele de peste proaspat, in Grecia, in satele care au cat de cat turism, dar si localitatile turistice mai rasarite, intre 6.30 si 9.00 trece masina cu peste proaspat pe la toti care au taverne, restaurante, hoteluri, etc. La nenea cu masina aia gasesti sigur peste proaspat, doar catrebuie sa nu-l ratezi, respectiv tre' sa te scoli de dimineata.
Fire tensionate !
In Rodos , primavara, am vazut si eu o gramada de greci care dadeau la cocolos de paine in mare, dar si la un stol de calige ascunse intr-un sfert de paine, insa pe fundul apei(plumb) si prindeau niste pesti care semanau cu piranha si care "faceau" un dril fenomenal.
Apropo de pescuit cu bucatele de peste proaspat, in Grecia, in satele care au cat de cat turism, dar si localitatile turistice mai rasarite, intre 6.30 si 9.00 trece masina cu peste proaspat pe la toti care au taverne, restaurante, hoteluri, etc. La nenea cu masina aia gasesti sigur peste proaspat, doar catrebuie sa nu-l ratezi, respectiv tre' sa te scoli de dimineata.
Fire tensionate !
aa...scuzele de rigoare http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=9383
Fario , ma dezamagesti
Sa nu intrebi tu pe noul expert in pescuit marin , vi si tu pleosc aici intre amatori !
Daca nu ai stiut Gerula ii noul crack in SW
Acuma ca ii si Iulius cu el deja umbla pe la enciclopedie , modifica speciile , le face veninoase pe unele care never au fost dangerous , la el is de spital !
Dupa el , io ar trebui sa fiu la urgenta , pestele pe care il vezi mai jos cica ii veninos
http://picasaweb.google.es/petre234/POZ ... 5201775042
desi se pare ca dupa ce l-am mingaiat pe tepi si i-am facut un grip cu degetu in gura (trebuia sa verific , daca avea dintii veninosi
) is in regula , atita vreme cit scriu acest mesaj
Pestele o cazut azi din greseala , si cum expertu SW Gerula plus Iulius sustin ca-i letal am facut poza ca sa vada cum se impusca singur in picior
Evident o sa apara pe forumu lui si o sa zica ca io pt. o poza risc sa ma duc la urgenta , doar il stim
Ti-ar mai povestii el una alta , insa am constatat o usoara amnezie la om , uita cum o prins Iulius pestii aia de i-o pus pe aici , deci s-ar putea sa nu mai stie
Baietii , sa dai la cocolase impanate cu ancore cirlige ii de tzaranei ! Ii bomba !
Din ce posteaza Shaddow is pesti faini in Grecia , am vazut si io niste videos de spin in Grecia si am ramas impresionat de calitatea capturilor , palamide ( bonito , peste din familia tonului , bogat vascularizat si foarte luptator ) mari , mai mari decit in restu Mediterranei !
Unu din ala face cit 100 de chefali luati la bomba !
In alta ordine de ideei , chefalu se prinde la varga la cocolos , insa tre gasit locu !
In rest is nespe mii de variante !
Poti da si la buldo
Din ala transparent , cu un fir fluorocarbon , un metru jumate daca poti , si ragluos sau delta lures ! Is niste chestii din silicon sau plastic moale ! Lansezi si recuperezi , nimic mai simplu !

Sa nu intrebi tu pe noul expert in pescuit marin , vi si tu pleosc aici intre amatori !
Daca nu ai stiut Gerula ii noul crack in SW

Acuma ca ii si Iulius cu el deja umbla pe la enciclopedie , modifica speciile , le face veninoase pe unele care never au fost dangerous , la el is de spital !
Dupa el , io ar trebui sa fiu la urgenta , pestele pe care il vezi mai jos cica ii veninos
desi se pare ca dupa ce l-am mingaiat pe tepi si i-am facut un grip cu degetu in gura (trebuia sa verific , daca avea dintii veninosi

Pestele o cazut azi din greseala , si cum expertu SW Gerula plus Iulius sustin ca-i letal am facut poza ca sa vada cum se impusca singur in picior

Evident o sa apara pe forumu lui si o sa zica ca io pt. o poza risc sa ma duc la urgenta , doar il stim

Ti-ar mai povestii el una alta , insa am constatat o usoara amnezie la om , uita cum o prins Iulius pestii aia de i-o pus pe aici , deci s-ar putea sa nu mai stie

Baietii , sa dai la cocolase impanate cu ancore cirlige ii de tzaranei ! Ii bomba !
Din ce posteaza Shaddow is pesti faini in Grecia , am vazut si io niste videos de spin in Grecia si am ramas impresionat de calitatea capturilor , palamide ( bonito , peste din familia tonului , bogat vascularizat si foarte luptator ) mari , mai mari decit in restu Mediterranei !
In alta ordine de ideei , chefalu se prinde la varga la cocolos , insa tre gasit locu !
Poti da si la buldo

-
- veteran
Va multumesc tuturor ptr sfaturi si sugestii, sper sa prind macar 1-2 pesti ca sa am parte de adrenalina. Daca ziceti voi ca merita o bomba cu paine asa am sa fac, pun si niste viermusi sau rama de mare in acel cocolos. dar voi incerca si ceva spinning cu lingurtite oscilante si voblere. Sper sa nu distrug mulineta si inelele lansetei din cauza de apa sarata....
-
- veteran
SF, pana la urma ce peste e ala din link? Cred ca am prins si eu cativa la Constanta pe dig, localnicii le ziceau bibani de mare si aveau in medie 15 cm. Ala din poza e mult mai mare. De unde stii ca tepii aia nu sunt veninosi? Daca pestele l-a intepat pe Gerula poate ca de aia a devenit veninos, a preluat venin de la G.SF scrie:Fario , ma dezamagesti![]()
Daca nu ai stiut Gerula ii noul crack in SW![]()
desi se pare ca dupa ce l-am mingaiat pe tepi si i-am facut un grip cu degetu in gura (trebuia sa verific , daca avea dintii veninosi) is in regula , atita vreme cit scriu acest mesaj
![]()
Pestele o cazut azi din greseala , si cum expertu SW Gerula plus Iulius sustin ca-i letal am facut poza ca sa vada cum se impusca singur in picior![]()
![]()
Evident o sa apara pe forumu lui si o sa zica ca io pt. o poza risc sa ma duc la urgenta , doar il stim![]()
Ti-ar mai povestii el una alta , insa am constatat o usoara amnezie la om , uita cum o prins Iulius pestii aia de i-o pus pe aici , deci s-ar putea sa nu mai stie![]()
Poti da si la buldoDin ala transparent , cu un fir fluorocarbon , un metru jumate daca poti , si ragluos sau delta lures ! Is niste chestii din silicon sau plastic moale ! Lansezi si recuperezi , nimic mai simplu !
Soft plasticurile sunt nota 10 din barca! Gulp Berkley gruburi roz cele mai castigatoare( http://www.youtube.com/watch?v=jRCRZUMrGlc ). Nu exagera cu jocul lor (lucreaza beton si numa trase f incet). Secretul e sa pescuiesti la cel mult juma de m de fundul apei.
Pe locul 2 sunt jigurile pt jucat pe vericala, unde trebuie sa mulinezi cat poti de repede. Preferatele mele sunt cele roz Williamson de 150g.
De pe stanci sau plaja (prefer stancile) trebuie sa ai nada multa. Peste tocat si inghetat intr-un saculet sau plasa in care se vinde ceapa, cu ochiuri ca sa iasa tocatura pe masura ce se dezgheata. Legi de stanca cu o sfoara mai suparata (valurile o sa o frece de stanca si daca e slaba se rupe rapid) Sardinele, tomul si chefalul sunt cele mai bune momeli. Arunci periodic cuburi din momeala in zona unde pescuiesti, si care de obicei este la 20 - 30 de m in largul pungii cu nada. Nu te zgarci la nadire pt ca asta e 90% din succesul partidei. Daca cu rentul nu e urias, montura e duar un vartej de care legi un inaintas de juma de m de fluocarbon de 30-100LBS ( au dinti carasii din ocean) si carlige de la 0/2 in sus. O mulineta cu baitruner e binevenita, dar daca nu ai asa ceva poti ridica picapul (cu dejtu pe tambur usor) ca sa lasi pestele sa plece putin cu momeala. Intepat de neam prost dupa care distractia.... Foloseste carlige de calitate speciale pt mare, pestii din saratura nu se compara cu cei de apa dulce si dezdoaie carligele urgent.
Noaptea in port sub lumini voblereala e super! Foloseste voblere mari sau poppere pe masura ( din nou atentie la ancore... cele de apa dulce o sa te lase la pesti impresionant de mici, iar cei mari o sa le mestece ca pe guma de mestecat)
La fel e cu musca sub "felinarele" de pe pontoanele din port. Marabu alb sau orice streamer deschise la culoare, smucite f rapid. Din nou : foloseste scule pt saratura nu pt apa dulce !
Daca vrei ceva mai imbracat, pescuieste la peste viu. Carligul il bagi prin piele in fata inotatorii dorsale cam la 1 cm. In loc de pluta folosesti un balon umflat pe masura pestelui momeala. Nu uita de inaintasul gros de fluocarbon! Carligele pt live bait sunt mai mici ca dimensiune dar f groase. Daca folosesti recurved hoocks (cioc de papagal) nu intepa!
"Adancimea" pune-o intre 1 m si 2m. Pestele momeala o sa se plimbe lejer, dar din pacate poti pescui numai cu o scula din cauza asta.
Nu te sfii sa folosesti momeli mari!
Merita momeala vie si la "fund" dar pesti mai mici in montura clasica dar cu vartej in 3 parti, itepati prin nari. De obicei prinzi John-Dory asa. Aaaaa... nu ingropa carligul in momeala!!!! Carligul trebuie sa fie 2/3 mandru si afara din momeala.
Foloseste nada multa si daca pescuiesti la momeala vie!
Potzi face si alta nada: intr-o galeata amesteca bucati de peste, cu peste macinat, paine si ulei de peste si arunci periodic cate un bulgare. Nu nadii departe, doar la cativa metrii de tine, sau chiar la picioarele tale, curentii fac restul. Scoicile sparte sunt nada buna! Aricii de mare sparti sunt excelenti in atrasul snapperului mare.
Daca mergi cu barca, urmareste recifurile intre 30-50 de m adancime din apa de 100 in sus. Daca nu ai sonar, ia'te dupa pasarile care vaneaza in stol pe apa sau plonjeaza... sau delfini care vaneaza (unde stau tonii).
Ma opresc ca am obosit!
Rahat in straitza!
Pe locul 2 sunt jigurile pt jucat pe vericala, unde trebuie sa mulinezi cat poti de repede. Preferatele mele sunt cele roz Williamson de 150g.
De pe stanci sau plaja (prefer stancile) trebuie sa ai nada multa. Peste tocat si inghetat intr-un saculet sau plasa in care se vinde ceapa, cu ochiuri ca sa iasa tocatura pe masura ce se dezgheata. Legi de stanca cu o sfoara mai suparata (valurile o sa o frece de stanca si daca e slaba se rupe rapid) Sardinele, tomul si chefalul sunt cele mai bune momeli. Arunci periodic cuburi din momeala in zona unde pescuiesti, si care de obicei este la 20 - 30 de m in largul pungii cu nada. Nu te zgarci la nadire pt ca asta e 90% din succesul partidei. Daca cu rentul nu e urias, montura e duar un vartej de care legi un inaintas de juma de m de fluocarbon de 30-100LBS ( au dinti carasii din ocean) si carlige de la 0/2 in sus. O mulineta cu baitruner e binevenita, dar daca nu ai asa ceva poti ridica picapul (cu dejtu pe tambur usor) ca sa lasi pestele sa plece putin cu momeala. Intepat de neam prost dupa care distractia.... Foloseste carlige de calitate speciale pt mare, pestii din saratura nu se compara cu cei de apa dulce si dezdoaie carligele urgent.
Noaptea in port sub lumini voblereala e super! Foloseste voblere mari sau poppere pe masura ( din nou atentie la ancore... cele de apa dulce o sa te lase la pesti impresionant de mici, iar cei mari o sa le mestece ca pe guma de mestecat)
La fel e cu musca sub "felinarele" de pe pontoanele din port. Marabu alb sau orice streamer deschise la culoare, smucite f rapid. Din nou : foloseste scule pt saratura nu pt apa dulce !
Daca vrei ceva mai imbracat, pescuieste la peste viu. Carligul il bagi prin piele in fata inotatorii dorsale cam la 1 cm. In loc de pluta folosesti un balon umflat pe masura pestelui momeala. Nu uita de inaintasul gros de fluocarbon! Carligele pt live bait sunt mai mici ca dimensiune dar f groase. Daca folosesti recurved hoocks (cioc de papagal) nu intepa!
"Adancimea" pune-o intre 1 m si 2m. Pestele momeala o sa se plimbe lejer, dar din pacate poti pescui numai cu o scula din cauza asta.
Nu te sfii sa folosesti momeli mari!
Merita momeala vie si la "fund" dar pesti mai mici in montura clasica dar cu vartej in 3 parti, itepati prin nari. De obicei prinzi John-Dory asa. Aaaaa... nu ingropa carligul in momeala!!!! Carligul trebuie sa fie 2/3 mandru si afara din momeala.
Foloseste nada multa si daca pescuiesti la momeala vie!
Potzi face si alta nada: intr-o galeata amesteca bucati de peste, cu peste macinat, paine si ulei de peste si arunci periodic cate un bulgare. Nu nadii departe, doar la cativa metrii de tine, sau chiar la picioarele tale, curentii fac restul. Scoicile sparte sunt nada buna! Aricii de mare sparti sunt excelenti in atrasul snapperului mare.
Daca mergi cu barca, urmareste recifurile intre 30-50 de m adancime din apa de 100 in sus. Daca nu ai sonar, ia'te dupa pasarile care vaneaza in stol pe apa sau plonjeaza... sau delfini care vaneaza (unde stau tonii).
Ma opresc ca am obosit!
Rahat in straitza!
Re: intrebare pescuit Grecia
BUNE SCULE AI ALES SA LE DUCI LA GRECIA. Eu am pescuit cu un 2,7 si o mulineta pe 30 (dar de 4 era mai buna). Am pescuit la paine cu galbenus de ou ( e super ca isi pastreaza elasticitatea toata ziua), apoi cu scoica si cu bucatica de peste si la scoica.Fario_nebunu scrie:Sper ca nu a mai existat topicul asta, daca da cer scuze anticipat.
la vara merg in Grecia, inca nu stiu unde dar cred ca spre Sud, prin insule si as vrea sa si pescuiesc in mare. Vrau sa iau cu mine lanseta de surf casting, telescopica de 4 metri si mulineta cu fir 0.35 - 300 metri. Sper sa prind macar niste chefali, dorade, rechinasi, calcani sau pisici de mare. Dar ma intreb cum sa fac sa iau lansetele in avion? oare exista probleme la transport, ma lasa sa le iau langa mine sau in cala? Sa incerc si cu lingurite oscilante? Sau doar cu momeli naturale gen rama de mare, crustacee si pestisori vii?
Si alta chestie - in Grecia ca sa pescuiesti legal in mare tre sa ai vreun permis sau nu vine nimeni sa intrebe? la Paralia am fost si nu a venit nimeni, e drept ca doar de pe dig am dat si am luat chefali si f multi caini de mare, plus 2-3 guvizi carnosi.
NU ITI TREBUIE PERMIS (niciunde pe mediterana la pescuitul de pe mal nu iti trebuie). BARCI DE PESCUIT (de inchiriat) nu am vazut de niciunele.
CALCANI SI RECHINI NU SE PRIND DE PE MAL. E plin in schimb de PLATICA DE MARE SEA BREAM (intra cam la orice) si de ZARGAN (zargana in greceste - needle xxx) si chefali. La lingurite am incercat dar atacurile sunt destul de sporadice (am luat la o lingurita mica chinezeasca un zargan de 50 cm). E frumos sa pescuiesti la pluta (adica nu te plictisesti). Iti recomand plute mai mari sa poti arunca departe (oricum trag ca la nebuni).
MAGAZINE DE SCULE DE PESCUIT NU PREA SUNT (adica mai gasesti una alta pe la supermagazine dar in general numai guta si carlige ordinare- in rest o gramada de mizerii) la ei pescuitul pe bune se face din barca si cu plasa deci asta sportiv este pura fanoseala.
Eu nu am vazut (am stat vreo 9 zile) nici prins cu plasa nici cu undita peste mai mare de 1 Kg.
the angler is catching xxx, not by the lure
eram intr-un golf in grecia si pescuiam din caiac
prindeam un fel de bibani pitici la bucatica,baboer style...
la un moment dat pe la 7-8 seara apare un nene cu gonflabila de pe mare
http://www.flickr.com/photos/27594141@N03/4281191028/
in gonflabila era pestele asta care avea lejer 40 kilograme.
era un fel de ton dar cu solzi.
omu se luptase cu el cam 1 ora si am inteles ca e o captura rara
http://www.flickr.com/photos/27594141@N03/4281191410/
poate stie cineva ce peste este...(scuze pentru poza dar e facuta din caiac in gonflabila, pe apa)[/img]
prindeam un fel de bibani pitici la bucatica,baboer style...
la un moment dat pe la 7-8 seara apare un nene cu gonflabila de pe mare
http://www.flickr.com/photos/27594141@N03/4281191028/
in gonflabila era pestele asta care avea lejer 40 kilograme.
era un fel de ton dar cu solzi.
omu se luptase cu el cam 1 ora si am inteles ca e o captura rara
http://www.flickr.com/photos/27594141@N03/4281191410/
poate stie cineva ce peste este...(scuze pentru poza dar e facuta din caiac in gonflabila, pe apa)[/img]
....si inca ceva...sa ai grija la bancurile de mahi-mahi care se apropie ff mult de mal cateodata si dacca esti pe faza...ai sanse sa prinzi niste exemplare frumoase.Cel putin asa era pe Munte...cateodata prindeam cate un banc cu sute de exemplare si daca aveam norocul sa treaca voblerul prin el era ziua mea norocoasa...din pacate pe cat de repede apareau tot asa de repede dispareau...uite si o poza(se vede mai prost ca e scanata) cu 20 de bucati prinse in 10 min(la trena cu un vobler si cateva streamere pe fir)
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=10099
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=10099