Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 05 Ian 2007, 17:22

salve Pikeman,

uite cum vad eu toata treaba asta. Ape publice si ape concesionabile inspre diverse cluburi/asociatii.
De ce? Pentru ca asa este in toata Europa si lucrurile funtioneaza.!!!
Sunt rauri mari ce nu se concesioneaza( nu se pot datorita marimii lor gen olt, somes, mures samd), insa sunt afluenti ce pot fi concesionati unor cluburi ce vor sa le gospodareasca mai bine decat statul. Paza mai atenta, repopulari, reamenajari de maluri, albii, iarba tunsa pe maluri, pomi curatati, nu tu jeg si peturi si asa mai departe. Atentie acu nu trebuie sa ne speriem ca vine oricine si concesioneaza un rau si eu ca pescar gata trebuie sa platesc in dreapta si in stanga. Concesionatul unui rau, paza lui, administrarea lui , repopulari, etc implica cheltuieli uriase(altfel daca apa nu are peste nu calca pescarul acolo). Daca nu se face cu cap si pasiune pentru a fi preturi rezonabile, atunci acel concesionar nu va putea aduce pescari si implicit profit!. Iti dau un exemplu, un paznic pentru un rau de 10km te costa 10000eur/an. Mai cheltuiesti pe echipamentul lui si deseori nu e deajuns doar unul -minim doi zic eu. APoi logistica, chitante, marcaje ce tin doar de paza. Se ridica la o suma considerabila . Daca ajungi sa imparti banii pe zi ajungi undeva la incasari de 500-1500/lei. Asta inseamna ori multi pescari cu preturi mici ori putini dar preturi mari (de astia care isi permit cati gasesti in tara noastra??!-deci e clar ca pretul mic va dicta politica de supravietuire).
In concluzie foarte putini potentiali concesionari isi vor permite asa ceva !. Asa ca eu nu vad ca pescarii nostrii sa se sperie de acesti concesionari caci economia de piata va regla preturile inspre folosul pescarului de rand.
Asa ca eu sustin incontinuare ape publice pe care sa poti pescui cu un permis luat de la chioscul de ziare si ape private pentru cluburile care isi doresc si isi permit intretinerea lor. SI pe aceste ape oricine poate pescui contra unei taxe.
Iar Federatia compusa din asociatii ar trebui sa se ocupe de interesele generale ale membrilor, sa ia apararea si sa sustina drepturile fata de celelalte ocupatii, in cadrul ministerului agriculturii, ecologiei si cate or mai fi. Ea, Federatia, sa se ocupe de zonele calamnitate, sa poata sa canalizeze fonduri de la stat ce trebuiesc investite in eventualele situatii.
Iar Federatia de pescuit Sportiv daca vrea ea sa se ocupe de sportul de competitie. Oricum in competitii se investesc bani, nu se castiga in asa fel incat sa fie o adevarata gaina de aur ce sa faca pe unii sa viseze te miri ce :wink:

sanatate

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Ian 2007, 17:49

Luci scrie:salve Pikeman,

Iti dau un exemplu, un paznic pentru un rau de 10km te costa 10000eur/an.

:shock: :shock:
la banii astia ma bag si eu ca paznic :D

Asta inseamna ori multi pescari cu preturi mici ori putini dar preturi mari (de astia care isi permit cati gasesti in tara noastra??!-deci e clar ca pretul mic va dicta politica de supravietuire).
In concluzie foarte putini potentiali concesionari isi vor permite asa ceva !. Asa ca eu nu vad ca pescarii nostrii sa se sperie de acesti concesionari caci economia de piata va regla preturile inspre folosul pescarului de rand.

ai vazut tu undeva, ca economia de piata facuta in romania sa regleze preturile?
haida de ca nu cred,cand vor exista salarii minime de cel putin 800 euro?luna atunci mai vob ca economia de piata sa functioneze si segmentul cerere si oferta sa regleze piata,insa atata timp cat marea majoritate a romanilor sunt saraci(nu va luati dupa statistici) nu cred ca vom asista la asa ceva

Asa ca eu sustin incontinuare ape publice pe care sa poti pescui cu un permis luat de la chioscul de ziare si ape private pentru cluburile care isi doresc si isi permit intretinerea lor. SI pe aceste ape oricine poate pescui contra unei taxe.

perfect de logic si in mare masura de acord cu asta,numai ca......ceea ce propui acuma este ca si cum am impartii deja pescarii in doua categorii:
-cei saraci care nu isi permit sa platesca taxe pe la cluburile bogate si care vor pute pescui numai pe apele publice ale statului,stat care nu se v-a mai interesa de asta deoarece nu v-a avea cine sa il mai traga la raspundere fiindca asociatiile si federatia s-a vazut cu sacii in caruta si nu mai are interes,(defapt rolul lor ar fi acela de a trage de maneca statul atunci cand nu isi face datoria)
- cei bogati care isi vor putea permite luxul de a plati taxe si vor avea dreptul sa pescuiasca oriunde vor

din nefericire daca este sa gandim economic voi,cei care sustineti concesionarile si luarile in folosinta a apelor aveti dreptate,insa aceasta gandire economica nu este totul pe lumea asta,dar cum banul a ajuns sa dicteze peste tot si toata lumea nu are in cap decat bani,economie de piata,beneficii economice,programe cu caracter preponderent economic pe termen mediu si lung ma tem ca visele sunt deja spulberate,cartile deja au fost facute si zarurile aruncate,iar ca deobicei invingator in acest joc trist al vietii nu este decat BANUL

Iar Federatia compusa din asociatii ar trebui sa se ocupe de interesele generale ale membrilor, sa ia apararea si sa sustina drepturile fata de celelalte ocupatii, in cadrul ministerului agriculturii, ecologiei si cate or mai fi. Ea, Federatia, sa se ocupe de zonele calamnitate, sa poata sa canalizeze fonduri de la stat ce trebuiesc investite in eventualele situatii.
Iar Federatia de pescuit Sportiv daca vrea ea sa se ocupe de sportul de competitie. Oricum in competitii se investesc bani, nu se castiga in asa fel incat sa fie o adevarata gaina de aur ce sa faca pe unii sa viseze te miri ce :wink:

sanatate
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 05 Ian 2007, 18:32

oke ma vad nevoit sa dau un citat dintr-o conversatie cu un alt forumist, ca sa vedeti asa o chestie imaginara asupra a ceea ce s-ar putea face, pe langa cruda realitate expusa corect de adiwolf, nu are rost sa ne amagim :!:

is de acord cu tine, dar ideea e ca imbogatim pe cineva tot timpu, inclusiv Sarulesti darvari gostilele sau care mai vrei, am si eu balti cu taxa aici, si chiar e peste in unele dar asta nu e pescuit e un fel de , cum sa zic, cada...adica iau bani de la 10 insi si baga peste in balta si apoi taxeaza 1000 si tot asa, nici asta nu vreau, nu trebuie taxe aditionale si federatii si alte kkturi, sau daca se face federatie sa ii dea 18 "stadioane" si pa-pa sa isi faca Liga pe ele...nu trebuie nici populari, daca s-ar efectua controale zilnice ar fi perfect sau de 2-3 ori pe saptamana, atunci s-ar regenera pestele...si cum ar fi ca obtinerea permisului sa fie facuta cu obligativitatea participarii la cel putin 2 activitati de ecologizare pe an, numai asa de idee daca sunt 300 de insi pe judet ar fi foarte frumos. Deci iei permisu de la benzinarie, de unde vrei, dar ca sa pescuiesti trebuie sa ai o viza de ecologizare pe permis trimestriala sa zicem, si se pune 10 ecologizari pe luna / 30 pe trimestru si sunt sigur ca iti faci timp sa participi la una alaturi de o echipa platita sa faca asta, si sa obti viza aceea trimestriala care ti-ar da drept de pescuit pe trimestru urmator...asta e doar o viziune ;) din pacate nai cu cine, sau gasit 10 insi sa se adune si culmea aia is in stare sa faca Federatie :!:
P.S. scuze de propozitiile lungi dar e mai simplu sa scriu ce gandesc fara pauze :P

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 05 Ian 2007, 18:39

Adiwolf!!! Ma disperi!!!

:lol:

Mergi afara si pescuieste si vezi cum este!. Zici tu ca impart pescarii in doua categorii. Nici o problema, le impart in 4, conteaza?
ex: bunicul meu ce pescuieste in fata blocului
vecinu ce vrea sa prinda crap si sa ii dea drumu
alt vecin ce vrea sa prinda crap si sa il manance
altu ce vrea sa prinda crapi capitali si nu il intereseaza crapii comuni ( plateste pentru asta in plus)

Io nu vad ceva denigrator in asta. Acu la toti tre sa le dam in cap daca isi doresc Porsche si nu vor Audi?:)

Eu vreau sa pescuiesc pastrav marmorat ce il gasesti doar in ape private in Slovenia, e rau? Nu, e foarte bine, ma bucur ca am unde sa il pescuiesc si dau bani pentru asta. Daca nu erau privatii, pastravul cu pricina ar fi disparut!!!! (exemplu fortat ca sa pricepi;) )

Omule, 800eur daca primesti in mana e la limita!! Gandeste-te ca is impozitabili! Deci paznicul primeste 500. Nu cred ca tu patrulezi pe o apa de munte de minim 4 ori/zi de e vreme frumoasa, de e ger, de ploua, de e torid si SINGUR te iei in lupta dreapta de hoti si de braconieri!! Da-mi voie sa iti spun asta:) Nu cred! :)

Apoi vad ca incepi cu "banul". Adi, traim intr-o tara capitalista! Ce vrei? toti sa purtam espadrile si pantaloni de in? E imposibil!! Eu fac economii si merg de doua ori pe an la pescuit afara Si dami voie sa iti spun ca fiecare BAN cheltuit acolo MERITA pentru PASIUNEA mea:)! Intelegi? Cheltuiesc banii afara dar as vrea sa ii dau in tara.De ce sa nu cheltuiesc banii aia aici?? De ce sa nu ii dau unui roman decat unui strain? Dar nu se poate, ca vrem toti sa fim la acelasi nivel - nu merge asa, e idealul comunist, ideal frumos dar nu e tangibil.
Intelege, doar asa functioneaza intr-o lume civilizata, uita-0te in toate apele din europa.
Vrei libertate totala, ok, poti merge in Mongolia, acolo prinzi taimen la greu , de 15 kile la vobler sau la musca...dar pe aia nu ii intereseaza pescuitul ca daca i-ar interesa ...:wink: :) :wink:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Ian 2007, 19:13

Ati vazut Infopescar de astazi? Dl. Iuga vrea sa modereze o discutie, bineinteles dupa ora de legislatie cu gigi stefan. Fac o solicitare membrilor FNPSR sa desemneze (daca vom fi invitati) o persoana, alta decat Popescu, sa o reprezinte. Fara gluma.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Ian 2007, 19:18

concesiuni sau nu, fac alt topic, sa nu amestecam discutiile ca nu ne mai intelegem cu raspunsurile astea incrucisate. Stai un minut sa-l fac!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Ian 2007, 19:28

@ luci

daca merg afara si pescuiesc cu ce ma incalzeste pe mine asta.sau pe pescarul roman?
de ce trebuie sa adoptam motamo o lege sau un model strain?
doar pt ca asa este civilizat?doar pt ca asa e in UE? si pt ca asa tindem?
am mai explicat faptul ca se face o greseala adoptarea anumitor legi fara sa fie armonizate la realitatea romanesca(cauta in spate din postarile mele si ai sa le gasesti)
stiam ca o sa-mi dai replica cu uniformizarea si comunismul,insa nu asta era scopul meu in postarea anteriaora.
vroiam doar sa scot in evidenta ca un hoby nenorocit a ajuns sa creeze atatea pasiuni si ca a fost transformat intr-o masina economica de facut bani.
nu stiu,e doar o parere a mea ,dar am impresia ca prea usor acceptam ca pasiunile,hobyurile,visele noastre sa fie exploatate astfel.
pur si simplu se distruge ideea de pasiune,hoby,relaxare.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 05 Ian 2007, 19:33

CUm de ce sa adopt de la ei modelul lor? Pentru ca functioneaza! Ca ei au peste si noi nu! Au peste pentru ca modelul lor e bun!

Pai normal ca nu te incalzeste mersul meu afara, crezi ca pe mine ma incalzeste? As prefera sa dau banii in Ro, dar nu am cui sa ii dau, ca is buni aruncati pe geam. Am o viata si in timpul liber pescuiesc, prefer sa pescuiesc in orice loc unde prind pesti, unde sunt pesti si unde sunt respectat. Daca nu se poate in RO o voi face forever afara. Si nu se va putea face la noi pentru ca nu avem un model de functionare bun! Aia de afara au pesti nu pentru ca is nemti ci pentru ca stiu ce fac!!!!! :wink:

Adi, pescuitul nu e un hoby nenorocit, as vrea eu, e boala curata! Si uita-te in jur, nimeni nu discuta cu atata pasiunea ca pescarii despre hobby-ul lor.
Si tocmai ca e boala de care nu pot scapa, prefer sa ma bucur de ea aici in ro ca in orice alta tara europeana! :D

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 05 Ian 2007, 20:06

Lasa Luci ca daca nu se schimba mentalitatea si nepotii nostrii o sa poarte aceleasi discutii pe acelasi forum . Toti vor sa pescuiasca , toti vor peste , dar nimeni nu face nimica . Suntem in rahat cu totii dar si cei ce vor sa incerce sa faca ceva , primeste cate o contra de nu mai ai chef de nimic . In loc sa incurajeze cel putin pe cei ce fac ceva , i-si dau cate una peste nas . Teoria o stie toata lumea dar in practica 90 % ar cadea . Ce mai ... mergem in Slovacia de 2-3 ori si avem ce discuta tot sezonul intre gunoaiele de la noi . Bineinteles daca mai ai chef sa iesi pe apele "curate , limpezi fara braconierisi cu pescari care merg acasa doar cu pozele si bunadispozitie" de la noi .

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Ian 2007, 13:04

Atentie! Trebuie sa lamuresc o problema caci vad ca unii inteleg tot felul de chestii. Imi scrie cineva, nu are importanta cine:

" fa un test, in care nu vreti sa aderati la Federatie dar aveti un proiect si vreti finantare de la APSAlba sa vedem daca finantarile lor sunt conditionate de aderarea LA Federatie. "

Ma vad nevoit sa ies pe forum si sa va atentionez, pentru a evita neintelegerile, ca APSAlba nu da bani altor asociatii sa-si faca proiectele. Proeictele se depun la AFM, nu la APSAlba. APSAlba, ca orice asociatie, a depus proiect si a primit finantare 90% nerambursabila de la AFM din fonduri europene pentru realizarea proiectului propriu.
Asadar, atentie la interpretari, va rog, altfel se trezeste Popescu ca i se cer bani din toata tara pentru rezolvarea problemelor locale. :))

Scrie răspuns