uite cum vad eu toata treaba asta. Ape publice si ape concesionabile inspre diverse cluburi/asociatii.
De ce? Pentru ca asa este in toata Europa si lucrurile funtioneaza.!!!
Sunt rauri mari ce nu se concesioneaza( nu se pot datorita marimii lor gen olt, somes, mures samd), insa sunt afluenti ce pot fi concesionati unor cluburi ce vor sa le gospodareasca mai bine decat statul. Paza mai atenta, repopulari, reamenajari de maluri, albii, iarba tunsa pe maluri, pomi curatati, nu tu jeg si peturi si asa mai departe. Atentie acu nu trebuie sa ne speriem ca vine oricine si concesioneaza un rau si eu ca pescar gata trebuie sa platesc in dreapta si in stanga. Concesionatul unui rau, paza lui, administrarea lui , repopulari, etc implica cheltuieli uriase(altfel daca apa nu are peste nu calca pescarul acolo). Daca nu se face cu cap si pasiune pentru a fi preturi rezonabile, atunci acel concesionar nu va putea aduce pescari si implicit profit!. Iti dau un exemplu, un paznic pentru un rau de 10km te costa 10000eur/an. Mai cheltuiesti pe echipamentul lui si deseori nu e deajuns doar unul -minim doi zic eu. APoi logistica, chitante, marcaje ce tin doar de paza. Se ridica la o suma considerabila . Daca ajungi sa imparti banii pe zi ajungi undeva la incasari de 500-1500/lei. Asta inseamna ori multi pescari cu preturi mici ori putini dar preturi mari (de astia care isi permit cati gasesti in tara noastra??!-deci e clar ca pretul mic va dicta politica de supravietuire).
In concluzie foarte putini potentiali concesionari isi vor permite asa ceva !. Asa ca eu nu vad ca pescarii nostrii sa se sperie de acesti concesionari caci economia de piata va regla preturile inspre folosul pescarului de rand.
Asa ca eu sustin incontinuare ape publice pe care sa poti pescui cu un permis luat de la chioscul de ziare si ape private pentru cluburile care isi doresc si isi permit intretinerea lor. SI pe aceste ape oricine poate pescui contra unei taxe.
Iar Federatia compusa din asociatii ar trebui sa se ocupe de interesele generale ale membrilor, sa ia apararea si sa sustina drepturile fata de celelalte ocupatii, in cadrul ministerului agriculturii, ecologiei si cate or mai fi. Ea, Federatia, sa se ocupe de zonele calamnitate, sa poata sa canalizeze fonduri de la stat ce trebuiesc investite in eventualele situatii.
Iar Federatia de pescuit Sportiv daca vrea ea sa se ocupe de sportul de competitie. Oricum in competitii se investesc bani, nu se castiga in asa fel incat sa fie o adevarata gaina de aur ce sa faca pe unii sa viseze te miri ce

sanatate