Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 30 Dec 2006, 18:45

taicanoe scrie:Foarte corect ceea ce spui ... cu conditia sa nu ma oblige o lege tampa sa ma asociez ... ca sa obtin un permis de pescuit ... ca daca ma obliga legea si sunt nevoit sa o respect - macar pana la abrogare sau modificare - am dreptul sa-mi dau cu presupusul despre directia in care vrea sa mearga asociatia ... spre o federatie sau alta ... federatie sportiva ... etc.
Conform legilor actuale cu 10 oameni si cu oarece cheltuiala poti face o federatie (asociere de asociatii) nu federatie sportiva recunoscuta de ANS. :lol:
Pai normal ca ai dreptul sa spui incotro ai vrea sa mearga federatia sau asociatia din care faci parte. Dar celelalte asociatii si federatii de ce sa faca sondaje si sa te intrebe cand vor sa faca ceva?
Cat priveste asocierea, am spus deja ca sustin neobligativitatea ei si eliberarea permiselor la ghisee postale.

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 30 Dec 2006, 19:08

Dady vine de la DADA? Intreb asta penca vad multe asemanari in postarile semnate Dady cu textele dadaiste. Nu vreau sa mi-o ia in nume de rau Dady, mai ales ca face voblere meseriase, da parca citindu-l, am senzatia ca forumul este bantuit de fantoma lui Tristan Tzara. Nu e nimic rau in asta, mai ales ca ne creste cota artistica a polemicilor.
Chiar daca mai nimic din ce am asteptat de la ANPA nu s-a concretizat, nu are sens sa ne exercitam frustrarile (indreptatite) trunchiind spusele lui Gigi. Nu am vazut emisiunea, insa stiu perfect ce a spus acolo. Era vorba despre parerea de rau ca a esuat incercarea de a contrablansa AGVPS prin stimularea aparitiei unui numar mare de asociatii. In acest sens Gigi arata cu degetul spre asociatii. Nu era vorba nici despre Aqua Trans. si nici despre Anglers XXI, ca sa iau la intamplare doua asociatii. Era vorba despre cei care au functionat ca un SRL de vandut permise. Unii chiar la taraba, in piata. Am discutat si inainte si dupa filmare si am putut constata ca ideile noastre despre asocierea obligatorie incep sa semene. Libera asociere este esentiala in orice domeniu, nu numai in pescuit. Obligativitatea este in schimb nociva. Vezi rezultatele campaniei de colectivizare cu permisul lansate de ANPA. La asta se referea Gigi. Nu a avut in intentie sa acuze asociatiile in corpore.

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 30 Dec 2006, 19:16

Sau poate ne lamureste mai bine purtatorul de cuvant de la ANPA. 8)

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 30 Dec 2006, 19:26

... Macar poate nuanteaza putin pozitia lui Popescu fata de Gigi Stefan. :wink:

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 30 Dec 2006, 19:41

@ malin

Si cum crede Gigi ca se poate rezolva problema cu obligativitatea asocierii? A zis la un momentdat ceva legat de un nou act normativ si de cele 3 vignete. Se doreste cumva anularea ordinelor 1133 si 1134? Nu este prea tarziu daca se vor anula si se va pune alceva in loc abia dupa prohibitie? Pana una alta CNAFP -ul a inceput sa distribuie permise si unii au decretat ca acestea sunt valabile in toata tara.

Gigi a mai acuzat si CNAFP-ul ca din cauza lui a esuat proiectul permisului cu vigneta ,acesta dand numai el permise pentru toate apele, trecand peste ceilalti gestionari. Dar, pentru Dumnezeu, asa scrie in ordinul 1134 pe care tot Gigi l-a promovat.Proiectul a esuat din cauza AGVPS-ului care a suspendat in instanta vigneta si din cauza RNP-ului care n-a fost delos de acord cu ea.

Tare mi-e teama ca si anul 2007 incepe tot sub emblema haosului.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 30 Dec 2006, 21:06

Doresc succes tuturor asociatiilor care vor sa organizzeze pescuitul. Ca sunt asociatii, cluburi nu conteaza. Pana la urma pentru demersul lor trebuie sa se asocieze. Oare de ce atata tambalau ca sustin asocierea ca forma coerenta de organizare?

Pentru Malin,
Nu merit aprecierile tale. Vreau sa-ti spun ca afacerile din pescuit nu intra in obiectu meu da afaceri. Spre deosebire de altii.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 30 Dec 2006, 21:44

deci intr-un final (ca vaz ca bat apa'n piua aici) se pot face 1000 de asociatii care se pot aduna in 500 de Federatii, poi bun atunci recunoasterea pescuitului ca sport se va distribui la toate 500, adica o sa fie 500 de Federatii sportive de pescuit cu 500 de nume diferite dupa majusculele FPS :lol: buon asta o elucidaram asa ... io is pescar amator cotizant AJVPS ca in alta parte nui prin locurile acestea (momentan obligati sa ne avem un carnet de membru undeva pentru a avea permis care nu se stie daca e valabil in toata tzara) si vreu si io sa trec la profesionism , viu asa liber profesionist la o Federatie sa ma bage si pe mine :?:

Pazea fratilor ca intram in Cartea Recordurilor ... "pescuitul in Romania , sportul cu cele mai multe federatii" :shock: :lol: :lol: :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 31 Dec 2006, 10:49

In momentul cand s-a infiintat AGVPS prin decretul 211/1948, existau in Romania peste 2500 de asociatii de pescuit. Ce dracu' aveau aia inainte de razboi de se asociau ca tampitii? Sa fi fost atat de multi oportunisti care traiau din banul bietului pescar?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 31 Dec 2006, 12:08

pikeman scrie:deci intr-un final (ca vaz ca bat apa'n piua aici) se pot face 1000 de asociatii care se pot aduna in 500 de Federatii, poi bun atunci recunoasterea pescuitului ca sport se va distribui la toate 500, adica o sa fie 500 de Federatii sportive de pescuit cu 500 de nume diferite dupa majusculele FPS :lol: buon asta o elucidaram asa ...
N-ai prea elucidat-o! Numai o federatie poate fi afiliata la ANS. Neafiliate mai pot fi oricate. Asa cum si la fotbal poti sa faci si "federatia fotbalistilor care joaca joia" dar nu te califici in UEFA CUP.
pikeman scrie: io is pescar amator cotizant AJVPS ca in alta parte nui prin locurile acestea (momentan obligati sa ne avem un carnet de membru undeva pentru a avea permis care nu se stie daca e valabil in toata tzara) si vreu si io sa trec la profesionism , viu asa liber profesionist la o Federatie sa ma bage si pe mine
La Federatie se pot afilia asociatii, nu persoane. Asa ca vorbeste cu sefii tai de la AJVPS, poate vor sa va afiliati. De fapt, parca AGVPS e federatie, deci ti s-a indeplinit visul. :))

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 31 Dec 2006, 12:30

AGVPS nu este federatie, desi are statut de federatie. Este inscrisa ilegal la judecatoria sect. 2 Bucuresti, nu la tribunal. In 22 ianuarie 2007 instanta jud. sect. 2 se va pronunta asupra legalitatii inscrierii acesteia si a radierii din registrul asociatiilor si fundatiilor. Ea de fapt a fost de stat, dar dupa modelul Nastase, si-a subtilizat patrimaniu, refuzand sa-l cumpere asa cum prevedea legea 103/1996. Aviz asociatiilor care s-au desprins din AGVPS si au primit cate o cabana (aps cluj). Vedeti ca nu aveti, asa cum nu are nici AJVPS, Cluj acte de proprietate si le folositi ilegal.

Scrie răspuns