Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Dec 2006, 10:59

din pacate orin are ceva site-ul ori are ceva calculatorul pt ca nu pot accesa decat pagina principala , orice linkuri fiind inactive
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 11:00

Da-i doua clicuri pentru ca este in flash.

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 29 Dec 2006, 12:35

Dady scrie:Din punctul meu de vedere, clar si concis:

.... tara noastra la momentul actual nu e pregatita pentru ONG-uri.....Cui ii mai trebuie ONG-uri? Nu ma intereseaza ca asociatiile sint ca si CAP-urile, ele sint ONG-uri la fel ca si cei de care va spuneam ca pescuiau industrial paziti de asociatie, tot ONG-uri sint si cei ce pe Dunare recoltau peste folosind curentul, tot ONG-uri ar trebuii sa fac si eu ca sa facem concurenta ajvps-ului actual, nu?....
Nimeni din Europa nu se va deranja ca noi inlaturam sistemul non guvernamental dovedit clar pagubos,cu un sistem guvernamental. Oricit de pagubos a fost vechiul sistem gospodarit de stat, nu se compara cu cit de pagubos este actualul sistem non guvernamental....
Asta sustinea Dady prin dec 2005 pe site-ul avp. Intre timp si-a tras CAP propriu, iar izul democratic l-a luat pe sus si l-a infipt cu dantura in pulpana pogoratorului de Helvetzica pe plaiuri "d'albe", unde iata va explica ce-i aia "forma superioara" de organizare. Ce evolutie, ce spectacol, in ritmul asta de dezvoltare in cativa ani deschide federatie pe Marte si se gandeste serios la filiale pe Pluto!!!

Momentan, un nesemnificativ intermezzo, impreuna cu pogoratorul ne ofera acum nu jugul greu si ruginit al agvps ci iata, inventie noua, latz UL tras in fonduri europene. Trebuie doar sa va asociati, vreti nu vreti, ca ati vazut ce frumos esplica ups-alba, cu paragraf si alineat, daca asta-i legea ce mai strambati din nas!?
Numai asa veti putea gusta din bunatatile nerambursabile, hmm .... transport saci, manusi, cizme, furci ... topoare, wow! le mai ramane sa parjoleaca holdele si sa otraveasca fantanile.
Si in timp ce fabrica de "absortie fonduri" ii da inainte cu finantarile, federatia creste mare si frumoasa capabila de orice, dar ORICE, competitii, populari si repopulari, piste de concurs, harti digitale, iu neim it, incat imi vine sa cred ca foarte curand isi iau elvetienii cantoanele'n carca si le muta'n Alba!

Sarbatori fericite si un an bun la toata lumea!
Carping Club

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 29 Dec 2006, 12:43

Nu mai trebuia sa scri nimic jos. Mi-am dat seama de la inceput cine poate scrie asa ceva...chestia e ca nu numai eu.
Ce va deranjeaza D-le...fa-ti forma D-tale de organizare...inferioara...daca asta te aranjeaza mai bine...
Pina atunci
LA MULTZI ANI tuturor pescarilor din Romania, si craparilor, chiar daca unii se mai dau...suparatiii...va trece fratilor, sigur trece si asta...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 29 Dec 2006, 12:55

ma rog si nu-mi raspunde nimeni la ce foloseste aceasta Federatie concret , si care este rolul concursurilor? permitetimi sa raman circumspect asupra acestor treburi , atata timp cat nu este organizare la nivel de asociatie la ce trebuie Federatie ma rog , certativa cu oalele voastre ca io raman la parerea unor intentii ascunse, si la cum sunt pescarii or sa fie certuri in continuare.

Si ca sa aduc o problema de actualitate...aceasta federatie inglobeaza si ajvps-uri??? , uite la mine nu e nicio asociatie privata si daca vreu sa particip la concurs ce fac, sau e federatia celor bogati...poate privesc gresit lucrurile dar ma intereseaza daca se vor face calificari zonale(in cadrul asociatiilor) si apoi concursuri nationale. Bineinteles ca mi se pare normal ca asociatiile din care fac parte oamenii respectivi sa asigure parte financiara macar 50%

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Dec 2006, 13:00

[quote="pikeman"] , si care este rolul concursurilor? /quote]

macar la asta ti-am raspuns eu mai sus
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

florentiniuga
junior
junior

Mesaj de florentiniuga » 29 Dec 2006, 13:12

apsalba scrie:@malin
Sustin forma de organizare asociativa din motive practice. Cred ca ati aflat ca am intrat in capitalism si unitatea de masura este banul. Vremea muncii patriotice a trecut. Chiar si asociatiile cu mii de membri, daca cumva cred ca se descurca cu banii din cotizatii, se insala. Asociatiile sunt gandite, prin insasi legea de infiintare ca asociatii non profit. Deci banii provenind din diferite locuri (cotizatii, sponsorizari, etc) nu pot fi folositi decat in scopul si pentru obiectivele asociatiei. Vreau sa-ti spun ca am obtinut pentru asociatie o finantare echivalenta cu cotizatia membrilor pe trei ani de zile, si intentionez sa mai depun cel putin trei proiecte in acest an. ...Intelegeti ca nu este un moft personal, ci este o strategie zic eu bine gandita impreuna cu ceilalti membri fondatori, in ideea de a dezvolta un proiect de dezvoltare durabila in care pescuitul sportiv sa fie o componenta a turismului rural.
Sper ca ati inteles corect motivarea acestei optiuni..... In afara de a spurca prin limbaj FNPSR si asta dupa ce ai aflat ca la discutii participa si dl Tarus, fiindca inainte avei pareri bune despre federatie, n-am vazut. Daca ai de reglat chestiuni personale cu dumnealui, e treaba ta. La noi nu se negociaza functii. La noi se iau decizii de adunarea generala. Nu stiu de ce unii se cred mai frumosi decat sunt.
In primul rand inteleg ca sustineti un act neconstitutional - obligativitatea asocierii - tocmai dvs. care sunteti un campion al combaterii legilor strambe.
Banii din cotizatii. Ei, asta da problema. M-am uitat un pic pe proiectul pentru care ati obtinut finantare. La un calcul sumar, din cotizatia fiecarui membru al apsalba, 11,6 RON se duc in acest proiect. Daca mai aveti inca 3 proiecte pe teava, de aceeasi anvergura (mica spre medie), rezulta ca in cotizatiile pe 2007 pescarii apsalba vor pompa peste 50 RON numai in ambitiile dvs manageriale. Intrebarea 1. Daca adaugati si taxa de permis si alte cheltuieli firesti pentru o asociatie cu 2200 cotizanti, la cat se va ridica totalul unei cotizatii pentru anul viitor? Pescarii de rand (cei care nu citesc forumuri pe net) cunosc destinatia banilor, sunt de acord cu aceste proiecte? Intrebarea 2. Daca totusi in 2007 pescarii vor obtine dreptul de a cumpara vigneta individual si nu vor mai vrea sa fie asociati (adica nu in numar atat de mare), din ce fonduri veti sustine partea dvs. din finantarea proiectelor? Nu cumva va ganditi ca federatia va putea strange acesti bani de la pescarii din toata tara? Pai poate vrea si Dady niste proiecte pentru Olt. O vrea si Victor ceva pentru Dambovita ca e nevoie si aici. Dar asta inseamna alti bani. De unde? Ca eu daca asi fi membru al vreunei asociatii din aceasta federatie, v-as da din parti. De aia sunt contribuabil la buget, sa se ocupe statul de domeniul care-i apartine. Sa faca el populari, cu oameni de specialitate, cu statiunile de cercetare piscicola, pe baza de proiecte precise, cu studii de impact asupra mediului, nu asa dupa ureche, sa ne miram pe urma de ce au disparut unele specii si nu mai putem scapa de altele. Si daca e vorba de strategii bine gandite, in domeniul pescuitului de strategii se ocupa ANPA.
Nu vreau sa-l supar pe Dady, pentru ca-l pretuiesc prea mult pentru pasiunea lui dar ma indoiesc de faptul ca el sau Victor au venit cu vreo propunere de proiect pe care sa-l fi adoptat in conducerea federatiei. Il doare in dos pe Dady de turismul rural. Hai sa fim seriosi. Pe el il arde mai tare lupta cu ajvps Valcea, cu plasarii si cu poluatorii. Pentru asta cauta ajutor la o forma de organizare nationala. Nu-l mai folositi pe post de portavoce si nu mizati pe faptul ca nu-si va da seama pana la urma cu cine sta la masa. Sunt convins ca si Victor Tarus, din cate il cunosc eu, a inceput sa aiba indoieli.
Ma intereseaza, cum v-am mai spus, soarta pescarilor de rand in numele carora nu are cine vorbi. Noi nu credem in "bunul samaritean". Asa cum afirmati la inceput, suntem in capitalism si nimeni nu face nimic gratis, decat din mare pasiune pentru lucrul acela, in cazul nostru, pentru pescuit. O aveti?

P.S. Citez din proiectul dvs.: "Organizare primei campanii in mass-media locala si nationala - Difuzarea 7 spoturi audio+7 spoturi video=80Lei+149Lei" :lol: :lol: :lol: Ne jigniti inteligenta. Om fi noi pe la coada Europei dar de banii astia nu va lasa nici portarul din fata celei mai umile televiziuni sa parcati. Incercati cu nasturi sau cu banane.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 29 Dec 2006, 13:13

Sa continui analiza mea. Incerc sa evit provocarile si gargara fara substanta si sa spun lucrurilor pe nume.
Necesitatea infiintarii unei federatii sportive care sa coopteze pe toti cei care sunt interesati de competitii este neindoielnica si nimeni nu o neaga. Din pacate asa cum spuneam in postarea anterioara una este sa-ti stabilesti o strategie si sa o urmezi pas cu pas si alta este sa fii obligat de propriile interese sa reactionezi la actiunea altora. Asa cum spuneam APCR nu a vadit nici un interes pentru crearea unei federatii de pescari de crap. Nu ii interesa decat monopolul campionatului national de crap, pe care il obtinusera prin intelegerea cu AGVPS. Cand acest monopol, care le conferea evidente avantaje, inclusiv financiare, ca altfel nu s-ar agita atata, a fost pus in pericol au declansat hei-rup-ul infiintarii unei federatii de pescuit sportiv. De ce nu au facut-o mai devreme, cand aveau toate atuurile in mana ? nu aveau nici un interes.
Este evident ca motorul crearii unei noi federatii de pescuit sportiv este APCR, singura care chiar are ceva de pierdut. Intelegand faptul ca nu pot infiinta o federatie inregistrata la ANS doar pentru pescarii de crap incearca sa coaguleze si celelalte discipline de pescuit sportiv, mult mai putin organizate si reprezentate, pentru a asigura o aparenta de legitimitate.
Forma de organizare a celorlalte discipline de pescuit sportiv este mult mai diluata. Pescarii de stationar nu sunt organizati in asociatii specifice dedicate competitiei ci sunt membri in diferite asociatii generaliste, mare parte in AJVPS-uri. La fel pescarii de musca, diseminati in multe asociatii. Nu exista decat vreo 2 asociatii care sa grupeze, alaturi de alti pescari, cu preponderenta pescari de musca : Aqua Transilvae, care grupeaza muscarii din Cluj, care deja cocheteaza cu cele doua federatii (Alba si Tarus) care au stabilit un protocol de fuzionare la Alba Iulia si eventual PEFA Arges care grupeaza si pescari de musca. La spinning lucrurile stau cam la fel. Avem doar 2 asociatii calate pe competitii : Anglers XXI si Prieteni Pescari, ce grupeaza pasionati de competitii din Bucuresti si Iasi, dar care pana la momentul actual s-au aflat pe pozitii relativ divergente in ceea ce priveste organizarea unui campionat national de spinning (arhi-discutata problema open-zonale).
Ce vreau sa spun este ca exista diferente mari de organizare, reprezentare si interese, intre diferitele discipline de pescuit sportiv si intre asociatiile care reprezinta aceste discipline. Este evident ca lucrurile nu sunt coapte pentru crearea unei federatii eminamente sportive, care sa grupeze toate disciplinele de pescuit sportiv, pentru ca daca ar fi fost asa ea s-ar fi creat natural si nu sub presiune.
Este de urmarit modul in care, cei care sunt de departe cel mai bine reprezentati si organizati, ma refer la pescarii de crap, in special APCR, si cei mai interesati, din motive expuse anterior, de urgentarea unei astfel de actiuni, vor stii sa lase de la ei pentru a putea coopta interesul putinilor reprezentanti ai celorlalte discipline. Si cat de mult vor accepta acestia din urma sa se cantoneze in siajul pescarilor de crap, de care nu ii leaga, pana la urma, prea multe lucruri.
As vrea sa cred ca elanul initial care precede orice astfel de proiect va fi urmat de actiuni concludente si ca nu se va intampla ca de atatea ori la noi, ca totul sa se termine printr-un mare fîs.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 29 Dec 2006, 13:15

Sorin scrie:
pikeman scrie: , si care este rolul concursurilor? /quote]

macar la asta ti-am raspuns eu mai sus
mda am vazut, numa ca e total diferit , cautam un raspuns mai "avansat" ca nu te supara dar la voi Liga I inseamna sa cotizez cu 1-3 milioane pe concurs si sa am si barca si tot , pentru mine, Liga I asta e un vis care nu acorda celor cu un venit mai mic sanse sa participe la ea , intelegi, deci eu vad o utilitate mai mare a banilor, mai bine 10 salmo decat un concurs, consider ca sunt talente si intre cei care nu au bani sa isi permita un concurs si vreu sa aibe si ei o sansa....asta este, daia intrebam care este rolul? mai ales ca observ ca sa format un cerc din diverse nume consacrate in ale pescuitului la conducerea a tot ce misca in acest domeniu....adio tinere sperante :roll:

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 29 Dec 2006, 13:26

Si acuma ce mai vrei? Sa-ti ia federatia barca si sa-ti plateasca taxa de inscriere in competitii?
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

Scrie răspuns