Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 13:27

Dl. Iuga,
Cu bani orice prost stie sa faca ceva. Mai greu este sa ii faci, pe ei, pe bani. Osa-ti satisfac aceasta curiozitate spunandu-ti ca acesti bani din contributia asociatiei sunt deja in cont, din sponsorizari. De asemenea, iti recomand lectura legii nr. 350/2005, privind finantarile nerambursabile pentru ONG, acordate de comunitatile locale. Vezi ca se poate si fara cotizatii? APS Alba are cele mai mici cotizatii ale membrilor din toata tara, pentru ca nu ne-am propus sa dezvoltam asociatia din cotizatii. Am oferit acest sprijin pentru asociatiile membre ale FNPSR, prin comisia de finatari a federatiei, care se va ocupa de proiecte de finantare pentru asociatiile membre.
Pikeman,
Asociatia noastra a suportat cheltuielile de competitie pentru sportivii calificati la concursurile asociatiei. Populism, sadea.

florentiniuga
junior
junior

Mesaj de florentiniuga » 29 Dec 2006, 13:37

Poate ca da, desi eu tot nu cred in "bunul samaritean", in special dupa ce va proclamati capitalist-materialist si liberal pe deasupra. Cum ramane cu asocierea si dreptul la libera practica a pescuitului? Asta vreau sa-mi spuneti, sa ramana notat aici pentru posteritate. De care parte a legii sunteti?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Dec 2006, 13:51

pikeman scrie:
Sorin scrie:
pikeman scrie: , si care este rolul concursurilor? /quote]

macar la asta ti-am raspuns eu mai sus
mda am vazut, numa ca e total diferit , cautam un raspuns mai "avansat" ca nu te supara dar la voi Liga I inseamna sa cotizez cu 1-3 milioane pe concurs si sa am si barca si tot , pentru mine, Liga I asta e un vis care nu acorda celor cu un venit mai mic sanse sa participe la ea , intelegi, deci eu vad o utilitate mai mare a banilor, mai bine 10 salmo decat un concurs, consider ca sunt talente si intre cei care nu au bani sa isi permita un concurs si vreu sa aibe si ei o sansa....asta este, daia intrebam care este rolul? mai ales ca observ ca sa format un cerc din diverse nume consacrate in ale pescuitului la conducerea a tot ce misca in acest domeniu....adio tinere sperante :roll:
ok ,atunci nu spui ca nu ti-a raspuns nimeni
daca doresti un raspuns ,,mai avansat'' as putea spune ca vis a vis de concursuri traiesti niste modele mentale .

concursul e o chestie benevola( unii sunt fericiti sa-si ia 10 salmo altii sa particpe la concursuri) in care mai multi indivizi isi masoara fortele intr-o anumita disciplina, fie ea si pescuit
pe langa vointa mai trebuie evident sa si poata
Ca asta se traduce la noi prin ,deocamdata ,barca individuala , bani de drum , scule si taxa de inscriere......e altceva
Concursurile sunt in faze incipiente , oarecum romantice , organizate de asociatii independente , cu bani putini sau multi dupa potenta financiara si priceperea feicareia .
E foartte posibil ca aceste costuri sa fie in viitor odata cu dezvoltarea competitiei mult mai mari si concurentii sa nu le mai poata suporta din buzunarul propriu si aici intrevin sponsorii
care sponsori vor alege ei pe cine sa promoveze ( campioni sau tinere talente )
asocierea pescarilor in cluburi si asociatii poate fi si ea o solutie . O asociatie poate sa-si promoveze tinerele talente in competitii daca va considera ca e bine .
Cam asta cred ca e mersul fie ca ne place sau nu
Ca se formeaza nume consacrate in competitii si asta e normal cu timpul , nu ?
Ca ele sunt sau nu la conducerea a tot ce misca in sportul asta , e deja altceva si aici nu ma pot pronunta .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 13:52

Pacat sa nu crezi ca mai exista si cate uni, putini adevarat, care vor sa mai faca cate ceva. Despre asociere si libera practica a pescuitului am tot vorbit si mi-am spus punctul de vedere. Te intreb acum, si daca cunosti legea sportului, sa spui cum vezi precizarea ca sportivii profesionisti trebuie sa aiba carte de munca si sa fie salariatii cluburilor profesioniste.
Asta intentioneaza federatia de crap? HG 848?2001 (Regulamentul de aplicare a legii sportului).

andrei vladeanu
junior
junior

Mesaj de andrei vladeanu » 29 Dec 2006, 14:44

adrian ionascu scrie:Sa continui analiza mea. Incerc sa evit provocarile si gargara fara substanta si sa spun lucrurilor pe nume.
Necesitatea infiintarii unei federatii sportive care sa coopteze pe toti cei care sunt interesati de competitii este neindoielnica si nimeni nu o neaga. Din pacate asa cum spuneam in postarea anterioara una este sa-ti stabilesti o strategie si sa o urmezi pas cu pas si alta este sa fii obligat de propriile interese sa reactionezi la actiunea altora. Asa cum spuneam APCR nu a vadit nici un interes pentru crearea unei federatii de pescari de crap. Nu ii interesa decat monopolul campionatului national de crap, pe care il obtinusera prin intelegerea cu AGVPS. Cand acest monopol, care le conferea evidente avantaje, inclusiv financiare, ca altfel nu s-ar agita atata, a fost pus in pericol au declansat hei-rup-ul infiintarii unei federatii de pescuit sportiv. De ce nu au facut-o mai devreme, cand aveau toate atuurile in mana ? nu aveau nici un interes.
Este evident ca motorul crearii unei noi federatii de pescuit sportiv este APCR, singura care chiar are ceva de pierdut. Intelegand faptul ca nu pot infiinta o federatie inregistrata la ANS doar pentru pescarii de crap incearca sa coaguleze si celelalte discipline de pescuit sportiv, mult mai putin organizate si reprezentate, pentru a asigura o aparenta de legitimitate.
Forma de organizare a celorlalte discipline de pescuit sportiv este mult mai diluata. Pescarii de stationar nu sunt organizati in asociatii specifice dedicate competitiei ci sunt membri in diferite asociatii generaliste, mare parte in AJVPS-uri. La fel pescarii de musca, diseminati in multe asociatii. Nu exista decat vreo 2 asociatii care sa grupeze, alaturi de alti pescari, cu preponderenta pescari de musca : Aqua Transilvae, care grupeaza muscarii din Cluj, care deja cocheteaza cu cele doua federatii (Alba si Tarus) care au stabilit un protocol de fuzionare la Alba Iulia si eventual PEFA Arges care grupeaza si pescari de musca. La spinning lucrurile stau cam la fel. Avem doar 2 asociatii calate pe competitii : Anglers XXI si Prieteni Pescari, ce grupeaza pasionati de competitii din Bucuresti si Iasi, dar care pana la momentul actual s-au aflat pe pozitii relativ divergente in ceea ce priveste organizarea unui campionat national de spinning (arhi-discutata problema open-zonale).
Ce vreau sa spun este ca exista diferente mari de organizare, reprezentare si interese, intre diferitele discipline de pescuit sportiv si intre asociatiile care reprezinta aceste discipline. Este evident ca lucrurile nu sunt coapte pentru crearea unei federatii eminamente sportive, care sa grupeze toate disciplinele de pescuit sportiv, pentru ca daca ar fi fost asa ea s-ar fi creat natural si nu sub presiune.
Este de urmarit modul in care, cei care sunt de departe cel mai bine reprezentati si organizati, ma refer la pescarii de crap, in special APCR, si cei mai interesati, din motive expuse anterior, de urgentarea unei astfel de actiuni, vor stii sa lase de la ei pentru a putea coopta interesul putinilor reprezentanti ai celorlalte discipline. Si cat de mult vor accepta acestia din urma sa se cantoneze in siajul pescarilor de crap, de care nu ii leaga, pana la urma, prea multe lucruri.
As vrea sa cred ca elanul initial care precede orice astfel de proiect va fi urmat de actiuni concludente si ca nu se va intampla ca de atatea ori la noi, ca totul sa se termine printr-un mare fîs.
am postat civilizat si la obiect de fiecare data pe acest site.
lui adrian ionascu (viitorul presedinte al federatiei de la Alba, dupa spusele lui Popescu, da! mi-a spus mie personal) i-am dat chiar dreptate intr-o postare anterioara.
de data aceasta adrian ionascu este cel putin obraznic, sa nu spun mai mult.
cum iti permiti tu sa afirmi ca APCR a avut avantaje financiare din organizarea Campionatului National? pe ce te bazezi?
deduci ca avem avantaje finaciare pentru ca ne agitam?
cu logica asta de Pescar Modern te-as putea intreba TU DE CE TE AGITI, in cazul asta?

ai grija ca faci postari lungi si ajungi sa-ti raspunzi singur la intrebarile acuzatoare.
intrebi de ce nu am demarat mai demult intocmirea Federatiei, iar patruzeci si ceva de randuri mai jos recunosti ca lucrurile nu sunt coapte inca pentru asa ceva.

am spus-o si o repet. recunosc si eu ca lucrurile nu sunt inca tocmai coapte pentru infiintarea unei Federatii Sportive. Poate peste cativa ani ar fi fost mai indicat. Totusi, noi o s-o facem acum! De ce?
Repet exemplul cu locuintele sparte. Locatarii isi monteaza alarme abia dupa prima tentativa de efractie, cu toate ca ar fi avut toate atuurile sa o faca mai devreme, ca sa citez un presedinte de Federatie fara Federatie...
Senzor Carp Team- APCR
www.crapmania.ro

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Dec 2006, 16:04

apsalba scrie:Dl. Iuga,
Cu bani orice prost stie sa faca ceva. Mai greu este sa ii faci, pe ei, pe bani. Osa-ti satisfac aceasta curiozitate spunandu-ti ca acesti bani din contributia asociatiei sunt deja in cont, din sponsorizari. De asemenea, iti recomand lectura legii nr. 350/2005, privind finantarile nerambursabile pentru ONG, acordate de comunitatile locale. Vezi ca se poate si fara cotizatii?
Si cand v-am zis eu ca se poate si fara cotizatii (deci fara inregimentarea a mii de pescari cumparatori de permise), de ce m-ati contrazis exact cu argumentul pe care tocmai l-ati demontat?

florentiniuga
junior
junior

Mesaj de florentiniuga » 29 Dec 2006, 16:44

apsalba scrie:Pacat sa nu crezi ca mai exista si cate uni, putini adevarat, care vor sa mai faca cate ceva. Despre asociere si libera practica a pescuitului am tot vorbit si mi-am spus punctul de vedere. Te intreb acum, si daca cunosti legea sportului, sa spui cum vezi precizarea ca sportivii profesionisti trebuie sa aiba carte de munca si sa fie salariatii cluburilor profesioniste.
Asta intentioneaza federatia de crap? HG 848?2001 (Regulamentul de aplicare a legii sportului).
1. Nu stiu ce ati tot vorbit si nici nu ma apuc sa citesc toate forumurile de pe internet. Astept raspunsul si motivatia acum, aici, chiar daca va e greu. :)
2. De ce nu ar fi, la urma urmei si sportivi cu carte de munca, daca asta e optiunea unui club sau altul. E doar chestie de optiune, repet. FRF are cluburi cu jucatori salariati dar asta nu inseamna ca gasiti si jucatori de table sau schiori cu carte de munca. Unele sporturi, printre care si pescuitul, sunt sezoniere. Rasunsul este doar parerea mea, nu a federatiei de crap, cum o numiti si cu care nu am legaturi decat de opinie. Dar parerea dvs. care este, ca doar nu eu fac federatie ci dvs.?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 29 Dec 2006, 17:55

Pana va raspunde concret apsalba ... va spun eu ce viseaza ... viseaza la o lege care sa scrie mare de tot inca din antent, ca oricine vrea sa tina un bat de pescuit in mana tre sa spuna: sarumana apsalba ia hai vino sa-ti dau bani cu sacul ca sa ma scolesti ca pescar si apoi sa-ti mai dau o caruta de bani ca sa ma faci membru in asociatie ca sa-mi pot cumpara kkt-ul ala de permis care sa-mi dea dreptul sa pescuiesc. Eventual si o mica donatie pentru federatie ... :evil: binenteles ca tot la apsalba sa fie virata ... ca sa fie fonduri pentru planuri marete si maleiete ... (,,Campanie de educare a populatiei riverane privind protejarea resurselor acvatice vii din raurile judetului Alba")
S'altare și bunăstare !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 18:54

MihaiV
Nu te face ca nu pricepi. Bonitatea unei asociatii se face dupa bilantul contabil, nu dupa numarul de membri. Cu cat bonitatea este mai buna,cu atat punctajul la evaluare este mai mare.
Cati pot sa aduca sponsorizari la asociatiile lor? Vrei sa-ti spun cu cat am sponsorizat eu cu firma mea? Iar o sa zica unii ca ma laud.

Florentin,
Ti-am urmarit emisiunea de azi si am tras o concluzie clara; daca Gigi Stefan mai sta in fruntea agentiei se alege praful de pescuit. Omul asta este pericol public. Baiatul habar nu are de legea dupa care isi ia salariu; si vorbeste din pozitia de sef al pescuitului romanesc. Imi pare rau ca si voi aveti lacune serioase in ceea ce priveste legislatia. S-a vazut clar ca trageti spuza pe crapisti. Spune-i sefului pescuitului ca banii pentru repopulari se constituie in fond special la CNAFP, in cuantum de 16% din incasari(art.11,pct.4 din legea 192/20001R), si popularea ar trebui sa o faca el, nu asociatiile. Asociatiile trebuie doar sa sprijine actiunile lor.
Faptul ca afirma despre asociatii ca n-au facut nimic,este explicabil. Habar nu are ce au facut asociatiile si asta din vina lui, care nu are nici o strategie in ceea ce priveste pescuitul sportiv. Daca citesti mareata strategie ce a emanat de sub freza dumnealui, o sa gasesti despre pescuitul sportiv exact 8 randuri, si alea scrise la misto, sa nu zica lumea ca a uitat pescuitul sportiv.
Am urmarit stupefiat cum vorbea despre finantarile nerambursabile; stiai foarte bine despre proiectul nostru si n-ai scos o vorba.
Ce sa inteleaga pescarul obisnuit cand aude asemenea tampenii?
Am postat numarul de controale facute de asociatia noastra si banii virati la buget din contraventii si infractiuni. Toata tara nu a virat atat si ati tacut malc. Cat despre domnii cu federatia s-a vazut dupa prestatia lor cate prune au in straita.
A inceput sa o dea cu RNP. Omul asta este si inconstient. Stie bine ca el cu mana lui a anulat autorizatiile RNP; stie ca sentinta judecatoreasca este in vigoare si emite teorii care se traduc in inchisoare de la 6 luni la 5 ani pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti. Ai curajul sa-l pui fata in fata cu mine?Astept.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Dec 2006, 19:07

apsalba scrie:MihaiV
Nu te face ca nu pricepi. Bonitatea unei asociatii se face dupa bilantul contabil, nu dupa numarul de membri. Cu cat bonitatea este mai buna,cu atat punctajul la evaluare este mai mare.
apsalba scrie:
Sa nu exageram ca majoritatea habar n-au cum se dau punctajele la proiecte si s-ar putea sa va creada. Ati vazut evaluarea proiectului? Cate puncte ati luat pentru bilantul contabil? Eu zic ca 0. Daca bilantul e prost si institutia are pierderi sau intarzieri in plata datoriilor, isi pierde eligibilitatea. Dar nu are nici o treaba bilantul contabil cu punctajul proiectului si sansele lui de finantare!
Cati pot sa aduca sponsorizari la asociatiile lor? Vrei sa-ti spun cu cat am sponsorizat eu cu firma mea? Iar o sa zica unii ca ma laud.
Cati pot aduc, cati nu pot isi vad de treaba si se duc la pescuit, dar nu trebuie obligati printr-o lege stramba sa doneze asociatiei diferenta intre taxa de membru si costul permisului fiindca nu v-ati gasit alte surse de finantare decat sarmanul pescar.

Scrie răspuns