Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 29 Dec 2006, 02:18

mai fratilor daca tot o deviat discutia imi permit si eu o intrebare...cu un mic prolog inainte
Eu pescar amator, ma chinui sa prinz un peste pe ici pe colo, la o dimensiune trecuta de kil, ma relaxez , ma intreb unde e pestele de altadata...no deh, d'astea existentiale....
Voi (care va stiti cu musca, vobleru,lingura) pe cacilua , pescari profesionisti, fluturati aci pentru mine cuvinte savante : concurs, federatie ...bag io seama ca asta ne arde si macina sa avem sport din pescuit, sa ne facem "arene" cu "piste" din apele putine la care mai avem acces sa fie concesionate sau cum or fi sa se puna CONCURS pe ele si sa se duca si alea pe gestiunea cuiva...ma rog , o fi , no fi asa , asta mai vedem...
Si acu intrebarea ca sa intzalag si io "care este rolul concursurilor?" asta vreu io sa stiu, ca io care privesc sportul asta ca pe o chestie recreativa pe bunul plac al fiecaruia vreau sa stiu ROLUL si a federatiei si a concursurilor .... ori vreti sa dovediti ca vrunu ii mai bun, ori sa le aratati la aia de dincolo ca sunteti mai buni ori nush...asta e o chestiune care ma roade pe mine, ala care ma uit in jur si ma intreb pe ce dreq de ape face lumea asta concurs , ca vaz ca lipsa pestelui din ele nu mai e problema decat pentru amatoru ca mine...ca iote asa ca si la fotbal ajungem in Champions League cu 10 echipe dar de fapt avem un singur teren care se preteaza la o astfel de treaba :oops:
Personal un mic concurs cu pretenii imi pare mai distractiv decat unu dasta cu alai si trambite "care si care e mai bun", asta ii umila mea parere , de vrut nam vrut sa jignec pe nimeni, si daca cineva sa simtit lezat imi cer scuze, doar ca asa imi pare o treaba gen "tzara arde si baba se piaptana" ca daca tot apare o Federatie o sa mai avem s'un Mircea Sandu la ea si atunci n-as vrea sa-mi aduc aminte de postul asta :roll:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Dec 2006, 02:21

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

banii vorbesc,banii vorbesc
unii te ridica,altii te lovesc,
banii nu tac,banii se fac,
TOTUL E IN MANA LOR,
.................................
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 29 Dec 2006, 06:10

Din punctul meu de vedere, clar si concis:
-avem o forma organizatorica superioara, forma acceptata din ce in ce mai multe asociatii.
- avem dorinta sa facem sa mearga treburile in sensul pe care-l doresc membrii Federatiei noastre.
- avem un sistem legislativ, bun, rau, perfectibil, zic eu, pe care-l urmam.
- ne bucuram de increderea membrilor nostrii si ca drept dovada vin mereu si alte asociatii spre Federatie, asta arata ca sintem capabili sa facem treaba
- problemele cu care se confrunta Federatia, sint analizate si structurate in interiorul acesteia, solutiile se iau prin vot liber al membrilor Federatiei.
- Avem o prevedere care spune totul despre transparenta din interiorul Federatiei. Si anume, peste 2 ani se va reanaliza statutul si absolut toata structura Federatie, astfel sa se poata face corecturile necesare in sensul repararii eventualelor deficiente, in caz ca ar exista. Apoi se vor face noi alegeri pt. ocuparea functiilor din Federatie.
Nu inteleg care e supararea unora. Noi ne facem treaba si mergem inainte. Cei ce vor dorii sa fie alaturi de noi sint liberi sa o faca. Cei ce nu vor dorii acest lucru, sint liberi la fel sa faca dupa cum vor dorii. Poate de moment nu vor sa fie alaturi de noi. Nu se supara nimeni, poate ca dupa un timp vor venii la noi in Federatie...nimic si nimeni nu-i inpiedica sa faca dupa bunul lor plac. Noi oricum ne facem treaba. Sint convins, din punctul meu de vedere, ca fac ceva despre care nu o sa-mi fie rusine veci...
Acestea fiind zise, hai sa-i lasam pe cei din interiorul Federatiei sa-si faca treaba, fie program competitional, fie proiecte de absortie a fondurilor, fie actiuni judecatoresti menite sa puna legea in limitele respectului, fie actiuni inpotriva braconajului sau a poluarii, fie actiuni de igienizare si redare a unor lucii de apa in circuitul normal al apelor naturale ale dom public, etc...ginditi-va Domnilor ca s-ar putea sa va schimbati opiniile dupa o anume vreme si sa nu priviti prea patimas un lucru pe care-l dorim a fi bun si in folosul tuturor....si totusi vorbim despre PESCUIT si nimic mai mult....O zi buna tuturor....

CipU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CipU » 29 Dec 2006, 08:23

Corect
Numai sa nu se ramana la "proiecte de absorbtie a fondurilor"
Celelalte sunt mult mai importante
Nu stiu de ce ,dar parca am senzatia ca vom vedea staff-ul federatiei plimbandu-se cu masini de teren , barci cu motoare de 50 cai - binenteles din bani comunitari
Sper sa ma insel - si cei care se zbat sa se miste treaba nu au astfel de interese

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 29 Dec 2006, 08:32

:shock: nici o frustare doar ca ....pffff nai cu cine vorbi, io vad dupa cum sta treaba si chiar ati spuso aceasta Federatie este axata pe concursuri , mai la urma mentionati de populari si braconaj si ecologizare, io zic sa mai vorbim peste 6 luni sa vedem cum ati ecologizat si populat baltile private in care se vor tine competitiile de pescuit, aia e........Federatie = o chestie care papa bani, parerea mea, vad de 100 de ori mai folositoare o Asociatia Pescarilor de Rapitori decat aceasta Federatie...si recunoasterea pescuitului ca sport = obtinere de fonduri de la Minister pentru o Federatie sportiva , scopul scuza mijloacele :roll:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Dec 2006, 09:11

pikeman, Asociatia Pescarilor de Rapitori este inscrisa in Federatie, ca si alte asociatii de altfel.
Asta n-o impiedica sa-si atinga obiectivele ei proprii.

Legat de absorbtia fondurilor, nu-i chiar asa de usor sa-ti cumperi masini de teren si barci cu motoare de 50 de cai din bani comunitari, e a dreaq de complicata treaba asta cu cheltuielile eligibile si neeligibile.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Dec 2006, 09:26

pikeman scrie:mai fratilor daca tot o deviat discutia imi permit si eu o intrebare...cu un mic prolog inainte
Eu pescar amator, ma chinui sa prinz un peste pe ici pe colo, la o dimensiune trecuta de kil, ma relaxez , ma intreb unde e pestele de altadata...no deh, d'astea existentiale....
Voi (care va stiti cu musca, vobleru,lingura) pe cacilua , pescari profesionisti, fluturati aci pentru mine cuvinte savante : concurs, federatie ...bag io seama ca asta ne arde si macina sa avem sport din pescuit, sa ne facem "arene" cu "piste" din apele putine la care mai avem acces sa fie concesionate sau cum or fi sa se puna CONCURS pe ele si sa se duca si alea pe gestiunea cuiva...ma rog , o fi , no fi asa , asta mai vedem...
Si acu intrebarea ca sa intzalag si io "care este rolul concursurilor?" asta vreu io sa stiu, ca io care privesc sportul asta ca pe o chestie recreativa pe bunul plac al fiecaruia vreau sa stiu ROLUL si a federatiei si a concursurilor .... ori vreti sa dovediti ca vrunu ii mai bun, ori sa le aratati la aia de dincolo ca sunteti mai buni ori nush...asta e o chestiune care ma roade pe mine, ala care ma uit in jur si ma intreb pe ce dreq de ape face lumea asta concurs , ca vaz ca lipsa pestelui din ele nu mai e problema decat pentru amatoru ca mine...ca iote asa ca si la fotbal ajungem in Champions League cu 10 echipe dar de fapt avem un singur teren care se preteaza la o astfel de treaba :oops:
Personal un mic concurs cu pretenii imi pare mai distractiv decat unu dasta cu alai si trambite "care si care e mai bun", asta ii umila mea parere , de vrut nam vrut sa jignec pe nimeni, si daca cineva sa simtit lezat imi cer scuze, doar ca asa imi pare o treaba gen "tzara arde si baba se piaptana" ca daca tot apare o Federatie o sa mai avem s'un Mircea Sandu la ea si atunci n-as vrea sa-mi aduc aminte de postul asta :roll:
pikerman ,

cred ca raspunsul la dilema ta e simplu :D
poti juca fotbal si la iarba verde cu o bere in mana si porti din nuiele , dar si in liga 1.
e chestie de optiune , posibilitati, ambitie.......
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Dec 2006, 09:52

APSALBA ,
m-am uitat de curiozitate pe lista proiectelor aprobate in decembrie de AFM si am vazut asociatia dvs cu un proiect cu denumirea : ,,Campanie de educare a populatiei riverane privind protejarea resurselor acvatice vii din raurile judetului Alba,,

ne puteti oferi mai multe detalii referitoare la proiect ?
valoare , in ce consta exact , buget , aport propriu ....etc

Multumesc !
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 29 Dec 2006, 10:03

apsalba scrie: As vrea sa-ti raspund cu o parte din textul de pe alt topic: Am spus-o si o repet. Sustin forma de organizare asociativa din motive practice. Cred ca ati aflat ca am intrat in capitalism si unitatea de masura este banul. Vremea muncii patriotice a trecut. Chiar si asociatiile cu mii de membri, daca cumva cred ca se descurca cu banii din cotizatii, se insala.
Daca permisul de pescuit ar fi valabil in toata tara si s-ar vinde la orice magazin cu scule de pescuit ori la posta, AGVPS si APS Alba dispar de la sine. Obligativitatea asocierii incalca flagrant Constitutia.
Si Popescu si Dady raspund pe langa gard. Pana acum Dady nu a avut un raspuns la intrebarea mea legata de programul competitional, in schimb zice sa ii lasam sa lucreze. Popescu bate apa in piua cu slogane capitaliste fumate deja fara sa ne spuna daca este la Stolo pe platforma sau ramane cu Tariceanu. Nu de alta, dar sa stim si noi cu cine votam si mai ales cat pescuit, cat shmen si cata politica intra in ciorba asta. De data asta chiar ma tin de cuvant si dispar din topic. La fapte tovarasi!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 10:52

Ai sa fi surprins ca in calitatea mea, am atacat si desfiintat un ordin al unui ministru liberal, ca fiind nelegal, asta cand nu exista platforma si alte tampenii. Faptul ca am convigeri de dreapta (liberal) este optiunea mea. Daca vroiam sa fac cariera in politica, eram departe. Cand am intrat eu in politica (1995), am intrat pe motivul ca nu accept sa ma conduca unul mai prost ca mine. Si faptul ca am promovat oameni tineri, care acum sunt ministri, directori de agentii (Motreanu,Cosmeanu,etc.), si le-am oferit posibilitatea sa se afirme, nu am facut-o pentru ami asigura o protectie de care nu am nevoie, neavand obligatii fat de nimeni, facand totul pe munca si priceperea mea, imi da un confort pe care il doresc tuturor.
Te intreb, si te rog sa raspunzi sincer: Ce s-ar intampla daca ar dispare APS Alba, cu referire strict la judetul Alba.
Ce te impiedica sa- l intrebi pe C. Popescu CNAFP daca sustine ce spun eu, sau ai alergie la numele Popescu?

Sorin:
Proiectul este postat (atat cat s-a putut ) pe www.apsalba.ro linkproiecte

Scrie răspuns