Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 20 Dec 2006, 13:47

Sa va raspund oare la intrebare?
Ia explica-ne tu cum vezi toata tarasenia asta?
Nu stiu daca pot. Sunt un simplu individ care prinde peste si-l mananca. Imi platesc taxele la stat si iubesc Delta. Nu ma pricep la asociatii. Si n-am gasit inca una care sa ma reprezinte sau in ale carei obiective sa ma regasesc.

Nu inteleg insa cum se nesocoteste dreptul la libera asociere de catre chiar o asociatie care se vrea promotoarea unui nou management in pescuit.

Nu inteleg cum de se incurca pescuitul recreativ (de masa) cu cel de competitie. Dar nu ma mira asta vazand cum nesocotiti performantele unor crapari adevarati.

Amestecati ideile spunand ca managerii si pescarii de competitie sunt doua multimi disjuncte. Gresiti.

Oricum, asta e! Cineva pe buna dreptate imi replica tot pe topicu asta:
Sile,...... atita poti,..... atit gindesti, ....care-i problema...
Fara comentarii.......
Mie-mi place-n Delta!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 20 Dec 2006, 15:36

Te-a obligat cineva sa te asociezi? A fortat cineva vreo asociatie sa intre in FNPSR?
Ai citit obiectivele federatiei? Ti le postez sa vezi ce vrea federatia pe care noi am constituit-o si sa vorbesti in cunostiita de cauza.

Art. 6. - Scopul principal al F.N.P.S.R este promovarea pescuitului sportiv - recreativ si protectia mediului acvatic in Romania, reprezentand interesele asociatiilor afiliate.
Art. 7. - F.N.P.S.R are următoarele obiective şi atribuţii principale:
1. Reprezentarea şi apărarea intereselor asociaţiilor afiliate şi implicit a membrilor acesteia în faţa autorităţilor interne şi internaţionale.
2. Organizarea şi dezvoltarea activităţii competiţionale de pescuit sportiv, înfiinţarea, amenajarea şi modernizarea unor baze de competitie si agrement în vederea organizării de activităţi competiţionale de pescuit sportiv-recreativ
3. Monitorizarea poluarii, a mediului acvatic din Romania in colaborare cu Ministerul Mediului.
4. Organizarea şi participarea la conferinţe, simpozioane, congrese, expoziţii şi alte manifestări legate de pescuitul recreativ – sportiv si de mediul natural acvatic.
5. Armonizarea activităţilor şi intereselor asociaţiilor afiliate, precum şi
medierea neînţelegerilor dintre acestea.
6. Acordarea de sprijin şi asistenţă de specialitate juridica gratuita prin angajaţi proprii sau prin parteneriate cu institutii de specialitate, pentru membrii federatiei.
7. ÃŽnfiinţarea în condiţiile legii, de cluburi, fundaţii şi societati comerciale ori desfăşurarea de activităţi economice cuprinse in codul CAEN , inclusiv de import - export, toate cu caracter accesoriu, în vederea realizării scopului propriu.
8. Dezvoltarea şi exploatarea eficientă a bazei materiale proprii, pentru practicarea pescuitului sportiv, prin concesionari, inchirieri sau achizitii in proprietate de luciu de apa.
9. Organizarea pescuitului recreativ-sportiv pentru cetăţenii străini, pe baza de reciprocitate si în vederea obţinerii de venituri necesare realizării obiectivelor federaţiei pe fondurile federatiei si ale statului in colaborare cu asociatiile.
10. Colaborarea cu organele abilitate pentru combaterea acţiunilor de poluare a mediului.
11. Editarea şi difuzarea de publicaţii în domeniul pescuitului sportiv (carti, cursuri pentru iniţierea şi învăţarea regulilor de practicare a pescuitului recreativ-sportiv, sporturi nautice, scufundări subacvatice, observări pasări, reparat şi confecţionat unelte de pescuit, produs momeli naturale şi artificiale atat sub forma grafica, cat si pe suport magnetic, etc)
12 Initiaza si în calitate de componenţa a societăţii civile actiuni pentru îmbunătăţirea unor acte normative, reglementări şi instrucţiuni, precum şi a strategiei naţionale în domeniul pescuitului recreativ-sportiv.
13. Coordonarea activităţilor de pregătire şi promovare a noilor pescari sportivi, precum şi a activităţii de perfecţionare a pregătirii personalului propriu şi al asociaţiilor afiliate.
14. Sprijinirea activităţilor de cercetare ştiintifică în domeniul faunei de interes piscicol.
15. Promovarea imaginii activităţii în domeniul pescuitului recreativ-sportiv desfăşurata de Federatie şi asociaţiile afiliate.
16. Organizarea în parteneriat cu instituţii de învăţământ de specialitate a unor cursuri de pregatire si informare în vederea pregătirii membrilor şi a salariaţilor.
17. Colaborarea cu alte asociatii de pescari din tara si strainatate pentru indeplinirea scopurilor si obiectivelor.
18. Alte obiective şi atribuţii stabilite de lege şi de reglementările în domeniu.
19. Afilierea la asociatiile interne si internationale compatibile cu statutul federatiei.

Ce ti se pare deplasat in ceea ce vrem sa facem? Crezi ca performanta, incontestabila, a unor pescari le si garanteaza capacitatea de organizatori sau le dreptul la exclusivitate in ceea ce priveste managementul unei activitati de pescuit sportiv? Cu ce jignesti pe cineva daca iti spui punctul de vedere si iti exprimi rezerve in ceea ce priveste capacitatea organizatorica a unor persoane care in afara unor merite, repet, incontestabile ca pescari de performanta nu au reusit sa institutionalizeze si sa dea o forma legala sa se manifeste a activitatii de pescuit sportiv si s-au complacut in urma unui protocl facut cu o asociatie ilegal constituita(AGVPS) sa participe numai la concursuri interne si internationale si sa-si promoveze si propriile afaceri. Domnul Vladeanu are un magazin de articole de pescuit, deci nu il intereseaza doar pescuitul ci si sa-si vanda marfa. Poate si alti domni au aceleasi interese. Ex. Dl Oana pe lacul Darvari pe care il administreaza, dupa cate stiu eu, organizeaza concursuri pe bani buni. Teama lor nu deriva din faptul ca vin niste neaveniti in pescuit, ci din faptul ca este posibil sa li se naruiasca o afacere, pescarii de competitie afiliati la o federatie putand sa concureze pe alte locatii de pescuit unde sa nu plateasca birul impus acum de diriguitorii crapasilor. Sper sa ma insel, dar teama imi este ca am intuit agitatia care a cuprins aceasta casta elitista a pescuitorilor de crap ca fiind alternativa la actiunea pe care o gestioneaza. Si printre cei care pescuiesc la crap si participa la competitiile crapistilor, exista dubii asupra modului cum se fac clasamentele si se constituie echipa reprezentativa.
Inca odata sper sa ma insel, daca nu ar fi jenanta aceasta agitatie.

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 20 Dec 2006, 16:55

apsalba scrie: Ce ti se pare deplasat in ceea ce vrem sa facem? Crezi ca performanta, incontestabila, a unor pescari le si garanteaza capacitatea de organizatori sau le dreptul la exclusivitate in ceea ce priveste managementul unei activitati de pescuit sportiv? Cu ce jignesti pe cineva daca iti spui punctul de vedere si iti exprimi rezerve in ceea ce priveste capacitatea organizatorica a unor persoane care in afara unor merite, repet, incontestabile ca pescari de performanta nu au reusit sa institutionalizeze si sa dea o forma legala sa se manifeste a activitatii de pescuit sportiv si s-au complacut in urma unui protocl facut cu o asociatie ilegal constituita(AGVPS) sa participe numai la concursuri interne si internationale si sa-si promoveze si propriile afaceri. Domnul Vladeanu are un magazin de articole de pescuit, deci nu il intereseaza doar pescuitul ci si sa-si vanda marfa. Poate si alti domni au aceleasi interese. Ex. Dl Oana pe lacul Darvari pe care il administreaza, dupa cate stiu eu, organizeaza concursuri pe bani buni. Teama lor nu deriva din faptul ca vin niste neaveniti in pescuit, ci din faptul ca este posibil sa li se naruiasca o afacere, pescarii de competitie afiliati la o federatie putand sa concureze pe alte locatii de pescuit unde sa nu plateasca birul impus acum de diriguitorii crapasilor. Sper sa ma insel, dar teama imi este ca am intuit agitatia care a cuprins aceasta casta elitista a pescuitorilor de crap ca fiind alternativa la actiunea pe care o gestioneaza. Si printre cei care pescuiesc la crap si participa la competitiile crapistilor, exista dubii asupra modului cum se fac clasamentele si se constituie echipa reprezentativa.
Inca odata sper sa ma insel, daca nu ar fi jenanta aceasta agitatie.
concursuri de crap pentru tot poporul, cu taxe modice. eventual si concursuri de spinning fără taxe si sponsori, doar cu diplome. adevarul este ca un bun management nu are treaba cu capitalismul, cu sponsorii şi cu miza materială a competiţiilor. eventual echipamentul sa fie imprumutat de la casa de cultura. jos cu castele elitiste ale craparilor, cu afacerile şi cu câştigurile ilicite, cu burghezia pescarilor de rapitor, cu decadentii de la musca artificiala! fiecaruia dupa necesitati. dl. Popescu, banuiam eu ca la FNPS este rezervatie de fecioare nonprofit, dar nici chiar asa.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 20 Dec 2006, 17:37

. Am murit de ras :lol: :lol:
Pus-ai punctu' pe "i"

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 20 Dec 2006, 18:46

Luci scrie:. Am murit de ras :lol: :lol:
Pus-ai punctu' pe "i"
Nu esti singurul care rade in hohote de o ora !!
:D :D :D

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Dec 2006, 18:52

Terminati cu rasul :lol: :lol: :lol:

Aici se dezbat discutii serioase :lol: :lol: :lol:

Aveti voi solutii mai bune??? Daca nu, mereti la pescuit! :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Dec 2006, 20:08

MihaiV scrie:Terminati cu rasul :lol: :lol: :lol:

Aici se dezbat discutii serioase :lol: :lol: :lol:

Aveti voi solutii mai bune??? Daca nu, mereti la pescuit! :lol:
Bine zice omu'... ca azi maine ingheata !Si atentie:cica rasul ingrasa :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

florentiniuga
junior
junior

Mesaj de florentiniuga » 20 Dec 2006, 20:40

MihaiV scrie:Florentine, asta am tot zis si eu, ca o asociatie poate fi afiliata la mai multe federatii si nu e nici o problema, deci federatiile nu ar trebui sa se lupte intre ele.
Acuma tu ai prezentat cum ti-a cazut bine, dar realitatea e ca obiectivele Federatiei APCR vor sa le realizeze si cei de la Alba, chiar daca ai omis acest lucru.
Care obiective? Ce legatura au competitiilie de performanta, cu cele de pescuit sportiv-recreativ, ca numai asa sunt denumite in toata lista de "bucate" de mai sus?
MihaiV scrie:Acu sa presupunem, prin absurd :lol: , ca as fi din Cluj si pescuiesc la musca. In care federatie sa am mai multa incredere ca poate organiza un campionat national de pescuit cu muste artificiale? Care din cele doua are mai mare experienta in acest domeniu? In care dintre ele sunt mai multi pescari de musca buni, ca n-as vrea sa fie un campionat bine organziat, dar eu sa fiu singurul concurent?
Poate m-as afilia la ambele, dar nu se supara Presedintele vreuneia, ca vad tot felul de sageti zburandu-ne pe deasupra?
Tot n-ai priceput? Alegerea iti apartine. Daca vrei sa-ti pavoazezi camera cu diplome, vaze si amintiri cu familia si prietenii la concursul de duminica (si gratarul, micii, palinca mmm....!!), atunci ramai la asociatia la care esti. Nu te framanta de federatii, ca sportul si competitia de masa ajung pana la tine oricum. Acolo e pepiniera, creuzetul, incubatorul, uterul ce va naste viitorii campioni.
Daca se intampla insa sa-ti sparga inima pieptul si sa-ti impletesti lacrimile-n barba cand vezi tricolorul falfaind acolo sus, pe catarg sau daca nu poti dormi noaptea, intrebandu-te unde ai gresit si promitandu-ti ca data viitoare vei face totul sa reusesti ori daca te dai de-a dura sa cheltuiesti (cu infrigurare chiar) minim 300 milioane in fiecare an, ca sa nu ratezi vreo competitie, atunci sir, jos melonul, ai stofa de campion. Sfatul e acelasi. Ramai la asociatia la care esti. Orienteaza-te insa si catre un club cu acreditare (CIS), care este membru al FRPS.
Clubul iti da numai legitimatia de sportiv profesionist. Asociatia iti va da carnetul de membru si permisul cu care sa te mai duci si tu duminica la un pescuit recreativ cu familia, cu prietenii, la un gratar, mici, palinca, ....mmm!!! :lol:

P.S. Daca ai ceva mai mult de 300 milioane si n-ai ce face cu ei, fa o emisiune. :lol: :lol:

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 20 Dec 2006, 21:22

florentiniuga scrie: ...
Ce legatura au competitiilie de performanta, cu cele de pescuit
...
Clubul iti da numai legitimatia de sportiv profesionist.
...
Imi cer iertare ca ma bag in seama pe acest topic.
Faptul ca l-am citat florentiniuga nu e decit o intimplare, fiind cel care mi-a ridicat, oarecum, mingea la fileu.

Personal consider ca toata aceasta tevatura este indusa de formularea aiurea din legea actuala care a amestecat pescuitul recreativ si cel sportiv. Argumentul este simplu (citat din legea actuala):
r) pescar profesionist - persoana atestata conform legii, sa exercite pescuitul în scop comercial;
s) pescar sportiv - persoana fizica care practica pescuitul recreativ / sportiv în baza unui permis;
In opinia mea pescuitul recreativ nu este egal cu cel sportiv.
Facind o paralela cu fotbalul sau orice alt sport doriti - sahul de exemplu - o activitate o pot efectua din dorinta de a ma relaxa, de obtine performante deosebite sau de a trai din acea activitate.
In cazul nostru (a pescarilor) legea a amestecat lucrurile si ineteresele fiecaruia.
Faptul ca, fiind obligat prin lege, am o "legitimatie/carnet de pecar sportiv" nu este egal cu legitimatia unui sportiv ce practica un anume sport la un anumit club. Cei care au facut sport de performanta stiu exact la ce ma refer.

Cei care doresc sa faca pescuit de performanta ar trebui sa aibe federatia lor iar cei care doresc pescuit recreativ ("de duminica" cum ii spun unii) ar trebui sa aibe "sindicatul" lor.
Faptul ca interesele lor pina la un anume punct coincid ar trebui sa-i apropie, dar in final fiecare are drumul lui.

PS1: Repet, postul de mai sus reprezinta o opinie personala.
PS2: Azi vad ca ma "rup" in PS-uri.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 20 Dec 2006, 21:29

totusi dintre "pescarii de duminica" apar pescarii de competitie(ce doresc performanta sportiva) cum dintre elevii ce bat mingea in curtea scolii rasar genii ca Pele si Hagi
in concluzie daca nu ar fi competitii nu ai avea spre ce sa tinzi si nu ai putea sa iti evaluezi valoarea

Scrie răspuns