Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 04 Sep 2006, 18:26

Daca imi trimiti adresa ta, vei primi cadou ultimul numar al revistei.
hihi combinatie iti trimit eu odata la doua luni un e-mail? 8)
si spun asta pt ca stia destul de bine ca avem asociatii si vrem federatie
cand a initiat tarus federatia lui (ca vad ca fiecare are o federatie) :roll: asociatia domnului dady nu exista....
Am mai spus-o, este vorba si de sfere de interese care nu converg intre veea ce vrem noi si ce vrea Tarus.
corect
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 04 Sep 2006, 22:09

Salut black...eu nu am spus nicicum ca asociatia noastra era facuta inaintea celei a lui Tarus, eu am spus altceva, ca Tarus, putea sa ne anunte anume ca el are o asociatie facuta in baza unor prevederi legale, si sa ne spuna si noua celor mai putin informati cum tre sa facem sa ne facem si noi asociatiile noastre, asa cum am facut eu si fac in continuare cu totoi cei ce vor sa-si faca o asociatie. In al doilea rind Tarus nu a spus nimic nici ca face federatie sau ca a facut-o sau ca are de gind sa o faca, ce sa zic...poate ca in acel moment eram cntitate neglijabila pt. el. Dar cind am venit la Buc, nu a avut curajul sa vina alaturi de concitadinii lui si sa faca cunoscut acest fapt si poate ca treburile se schimbau. Eu revin si spun ca Tarus a facut ceea ce a facut NUMAI PT. EL, si nu si pt ceilalti pescari. Asta cred ca e raspunsul la dilema Tarus. Eu deja pot spune ca il cunosc destul ca sa-mi dau seama cam cine e. Tot respectu pt. faptul ca a facut o asociatie inaintea celei pe care am facut-o noi....Dar deocamdata...numai atit.

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 05 Sep 2006, 10:13

nu il cunosc pe tarus (sunt si mic de varsta) dar am observat ca toti au o afinitate pentru el :x l-am "cunoscut" in postura de "organizator" si mi-am dat seama ca e execrabil (cuvantul este diminutivul excrementului) genu stie mai bine... idee e ca atunci cand el a infintat federatia lui asociatiile voastre nu existau de aceea poate au fost doar 3(parca) pe hartiile lui....
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 05 Sep 2006, 10:47

Chiar asa, cind am inceput noi sa facem asociatii, unde era Tarus? Si inca ceva, sint asociatii facute in tara cu mult inaitea noastra si poate si inaintea celei facute de Tarus, ele de ce nu erau cooptate? Si alta chestie, din cite stiu eu acele asociatii infiintate cu ceva vreme inainte erau dependente de AGVPS. Deci nu aveau cum sa fie reunite intr-o alta federatie in afara AGVPS-ului. Ca atare Tarus nu a putut beneficia de cit de noile prevederi legislative care le-am avut si noi ca baza, iar daca a facut federatia inaintea acestui an atunci ete o federatie care face parte tot din AGVPS. Nu as vrea sa fiu inteles gresit, dar unicitatea actiunii lui da dovada de ceva ce nu are ca scop stringerea noastra sub o pavaza protectoare si altceva. Infine subscriu la concluzia ta. Este cert ca deja multa lume il cunoaste si il vor mai cunoaste si vor concluziona ca atare. Nu vreau sa fiu invinuit ca am ceva cu el, eu am ce am cu pescuitul sportiv romanesc care sper sa ajunga acolo unde ii este locul. O zi buna.

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 05 Sep 2006, 10:51

Victor Tarus a anuntat in 2005 ca exista o federatie infiintata de el. Din cate stiu, P4E, APCR si "Pelicanul" (ca sa enumar doar pe cele din Bucuresti care le cunosc mai bine) erau deja infiintate de 2-3 ani sau mai mult pana la acel anunt.
"Pescari 4Ever" nu cunoaste statutul Federatiei infiintate de Tarus (a existat candva o promisiune din partea sa ca va fi publicat pe crap.ro), si evident ca am considerat neoportun sa aderam la o federatie despre care n-am fost nici macar informati ca exista, sau la infiintarea careia n-am fost instiintati sa ne dam cu parerea. Cred ca experienta noastra, ca si a celorlalte asociatii infiintate dupa '89, ar fi contat.
Eu am colaborat cu V. Tarus din '93, timp de 10 ani la Pescar Modern, si nu numai, si pot spune ca a facut multe lucruri bune pentru dezvoltarea pescuitului sportiv de la noi. Trebuie sa-i recunoastem aceste merite. Dar a facut si greseli, ca orice om, pe care poate ca nu a stiut sa le indrepte la timp.
Se simte nevoia unui lider, de o integritate morala fara repros, si care sa fie sprijinit de marea masa a pescarilor sportivi, dar pentru aceasta trebuie sa fii apropiat lor, si sa pui interesele celorlalti deasupra celor personale. Lucru foarte dificil in vremurile pe care le traim...
Noi ca asociatie am incercat sa sprijinim cu toate puterile infiintarea de asociatii in cat mai multe locuri din tara, oferind modele de statut, si caile ce trebuie urmate pentru infiintare, si salutam pe cei care isi doresc sa se asocieze si altfel decat sub tutela AGVPS.
Apreciem efortul celor de la Alba si ii felicitam pentru lucrurile bune pe care deja le-au facut. Pe cei din Alba, Mures, Valcea i-am avut alaturi la concursul nostru de stationar de la Sarulesti, si cred ca atmosfera a fost una mai mult decat prieteneasca. Pescuitul de competitie leaga si altfel pescarii...
Cat despre aderarea la una sau alta dintre federatiile nou infiintate, cred ca trebuie sa se ajunga la o intelegere, pentru ca din toata aceasta risipa de energie are de castigat doar...AGVPS

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Sep 2006, 12:36

Domnule Trentea,
La cererea noastra, dl. ministru Flutur a dispus convocarea unei intilniri cu toti factorii responsabili din pescuit. Dl. Stefan, zis Gigi, si-a permis sa fractioneze aceasta dispozitie in doua: pescuit comercial si pescuit sportiv. Miza este una imensa; Stefan se lupta cu Popescu(CNAFP) , pentru cine va dijmui banii dati de UE, pe fondurile structurale. In timpenia sa (iertat sa-mi fie calificativul), domnul Stefan posteaza pe site-ul MAPDR (care dupa parerea mea a devenit o gazeta de perete), productiile sale legislative. Exemplu : noul textal Legii pescuitului care printre altele face referire la o lege abrogata de 6 ani, si un ordin pentru (atentie) pescuitul comercial in bazinele naturale in care nu se practica acvacutura. Nu ar fi nimic, dar aceasta creatie nu face altceva decit sa incalce Directiva nr.92/43 a Comunitatii Europene privind habitatele. Oameni buni; ce asteptati de la niste calici dovediti de propria lor incompetenta? Incerc sa contactez ministerul pentru a repara prostiile lui Stefan. El este pentru mine cea mai mare dezamagire pe anul 2006.
Dumnezeu sa-l ierte.

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 05 Sep 2006, 13:48

Orice lege care contravine Constitutiei Romaniei, sau din 2007, care contravine legislatiei europene la care Romania va fi parte, este atacabilape cai legale. Exista persoana competenta in domeniul legislativ, inclusiv cel european, pe care o vom contacta, si care ne va putea indruma in acest sens.
Ministerul Agriculturii in momentul cand va propune legea in Parlament, trebuie sa-si ia toate masurile astfel incat sa nu propuna ceva care ar fi in contradictie cu legislatia europeana, altfel vom urma aceste cai. Nu avem nimic cu nimeni, nu dorim sa jignim pe nimeni si nici dusmani nu dorim sa ne facem. Dar vom fi pragmatici in eventualele noastre demersuri, si nu ne vom da batuti.
Noi, asociatia P4E, am sesizat neconstitutionalitatea celor doua ordine prin care se stipuleaza obligativitatea asocierii in vederea obtinerii permisului de pescuit recreativ, prin care se incalca atat Constitutia Romaniei, cat si Declaratia Drepturilor Universale ale Omului la care Romania este parte din 1947, si am inaintat un memoriu la Ministerul Agriculturii in acest sens. De unde si reactia celor de la ANAPA (corecta zic eu) de a ne invita la Minister pentru discutii pe marginea noului proiect de lege a pescuitului. Daca aceasta obligativitate se va mentine si in anul urmator, ne vom adresa forurilor superioare romane, cum ar fi Curtea Constitutionala, si daca nu vom avea succes, mai departe forurilor europene.
Daca pescuitul industrial va fi legiferat in bazine naturale precum raurile interioare, iar acest lucru contravine legislatiei europene, si daca legea pescuitului va fi votata in aceasta forma, vom stii cui sa ne adresam, si in ce maniera.
Consider ca aceasta-i calea de urmat. Cea legala, bine documentata.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Sep 2006, 14:25

Cititi va rog acest articol din legea 192 republicata cu modificari si veti vedea ca nu trebuie sa asteptem un an, legea fiind in vigoare:
Art. 121. - Accesul la resursele acvatice vii este reglementat prin acte normative emise de autoritatea publicã centralã care rãspunde de pescuit ºi acvaculturã, cu scopul de a asigura protecþia, refacerea ºi conservarea acestora, în conformitate cu prezenta lege ºi cu practica internaþionalã în domeniu.
Ori intentia ANPA de a acapara decizia in pescuit, este din punctul nostru de vedere cel putin suspecta. Proiectul de ordin privid pescuitul comercial in bazinele naturale in care nu se practica acvacultura, incalca directiva 92/43 privind habitatele,ordinul 1198/25.11.2005 al ministerului mediului si OUG nr. 236/2000 privind habitatele naturale. Ce sa inteleaga un om normal din toata varza asta decit o crasa incompetenta sau interesele marunte ale unor indivizi care inoata in ape tulburi? Cind se vor trezi si vor pricepe ca sunt slujbasi si nu vatafi? Noi ne propunem sa-i punem cu picioarele pe pamint. Cu orice risc.
In constitutia Romaniei este un articol in care se spune ca daca o lege contravine practicii internationale, primeaza legislatia internationala (sau europeana)
Apropo de noua lege a pescuitului. Joi este convocat consiliul consultativ. Ghici cine lipseste. Asociatiile de pescuit sportiv. Oare de ce? Intilnirea anterioara nu a fost oare un test de piata?

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 05 Sep 2006, 14:51

In acest caz, puteti adresa Ministerului Agriculturii o petitie (cea mai buna cale este o recomandata cu confirmare de primire), in care sa sesizati incalcarea de catre noul proiect de lege a pescuitului a legislatiei in vigoare si a celei europene, iar conform legii, in 30 de zile trebuie sa vi se raspunda in scris. Daca nu vor raspunde in termen, va puteti adresa Avocatului Poporului, conf. legii Contenciosului Administrativ.
Evident, se va ajunge la acest lucru in cazul in care eventualele discutii ce vor avea loc pe marginea legii noii legi a pescuitului nu vor avea succes, sau daca proiectul de lege va fi trimis la parlament in modul cum se porezinta acum, fara a se tine cont de sesizarile facute pe acest forum, ca si pe altele.
Si eu astept sa vedem daca ANPA va mai organiza discutii/consultari cu pescarii sportivi pe marginea acestui proiect de lege. Acestea trebuie sa se desfasoare constructiv, cu calm si cu argumente bine documentate, si nu pe fuga.
Cred ca domnul Adrian Ionascu a "prins pulsul" discutiilor de pe forum, si sper sa sintetizeze intr-un mod pozitiv demersurile celor care le pasa cu adevarat de ceea ce se intampla cu pescuitul sportiv de la noi.
Asa cum am mai spus, ar fi bine ca ANPA sa prezinte un proiect armonizat cu legislatia europeana, si sper sa aiba un jurist specializat in acest fel de legislatie, care sa le supervizeze proiectul inainte de a fi trimis in parlament. Altfel vor fi multe dureri de cap.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Sep 2006, 15:40

Am facut deja demersurile pentru intilnirea cu ministrui Flutur si aceasta va avea loc luna aceasta. Va vom tine la curent si vom insista sa fie invitate toate asociatiile de pescari sportivi.

Scrie răspuns