Orice lege care contravine Constitutiei Romaniei, sau din 2007, care contravine legislatiei europene la care Romania va fi parte, este atacabilape cai legale. Exista persoana competenta in domeniul legislativ, inclusiv cel european, pe care o vom contacta, si care ne va putea indruma in acest sens.
Ministerul Agriculturii in momentul cand va propune legea in Parlament, trebuie sa-si ia toate masurile astfel incat sa nu propuna ceva care ar fi in contradictie cu legislatia europeana, altfel vom urma aceste cai. Nu avem nimic cu nimeni, nu dorim sa jignim pe nimeni si nici dusmani nu dorim sa ne facem. Dar vom fi pragmatici in eventualele noastre demersuri, si nu ne vom da batuti.
Noi, asociatia P4E, am sesizat neconstitutionalitatea celor doua ordine prin care se stipuleaza obligativitatea asocierii in vederea obtinerii permisului de pescuit recreativ, prin care se incalca atat Constitutia Romaniei, cat si Declaratia Drepturilor Universale ale Omului la care Romania este parte din 1947, si am inaintat un memoriu la Ministerul Agriculturii in acest sens. De unde si reactia celor de la ANAPA (corecta zic eu) de a ne invita la Minister pentru discutii pe marginea noului proiect de lege a pescuitului. Daca aceasta obligativitate se va mentine si in anul urmator, ne vom adresa forurilor superioare romane, cum ar fi Curtea Constitutionala, si daca nu vom avea succes, mai departe forurilor europene.
Daca pescuitul industrial va fi legiferat in bazine naturale precum raurile interioare, iar acest lucru contravine legislatiei europene, si daca legea pescuitului va fi votata in aceasta forma, vom stii cui sa ne adresam, si in ce maniera.
Consider ca aceasta-i calea de urmat. Cea legala, bine documentata.